سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۰ تیر, ۱۴۰۵ ۱۴:۴۱

چهارشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۵ - ۱۴:۴۱

چە خوب کە رشد جمعیت منفی شد!

بە نظر می رسد منفی شدن نرخ رشد جمعیت - حداقل برای یک دورە دە سالە - برای کشور، مردم و طبیعت نە تنها نگران کنندە نیست بلکە بە خیر و صلاح همە است و لابد مردم نیز این را خوب تشخیص دادەاند کە بە حرفهای مسئولان گوش نکردەاند. جمعیت ایران هنوز جوان است و با وجود این همە جوانان تحصیلکردە جویای کار کشور ما حداقل در یک دورە دە سالە برای تامین نیروی کار کافی مشکلی نخواهد داشت.

Getting your Trinity Audio player ready...

خبرگزاری “فارس” روز۲۳ دی ماە، بە نقل از “محمد جواد محمودی” رئیس کمیته مطالعات و پایش سیاست‌های جمعیتی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، خبر از منفی شدن نرخ جمعیت داد. آن طور کە از گفتە محمودی بر می آید، نرخ رشد جمعیت در سالهای پیش مثبت بودە، ولی امسال وارد مرحلە منفی شدە است. بنا بە پیش بینی این مقام مسئول نرخ رشد جمعیت در سالهای آیندە نیز منفی خواهد بود. بە گفتە وی: “اکنون نرخ رشد جمعیت در کشورمان ۱.۲۹ است و در آینده هم نه تنها افزایش نرخ رشد جمعیت نداریم، بلکه شاهد کاهش نرخ رشد جمعیت در کشورمان خواهیم بود.” ظاهراً منفی شدن نرخ رشد، از نظر رئیس کمیته مطالعات و پایش سیاست‌های جمعیتی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی مطلوب نیست و بهمین خاطر او دست بە دامن مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه شدە تا چارەای برای برگرداندن این روند بیاندیشند. در این گزارش البتە بە دلایلی کە چندان برای عموم ناشناختە نیستند، اشارەای بە علل منفی شدن نرخ زادوولد نشدە است.

نرخ رشد جمعیت در حالی وارد مرحلە منفی شدە کە طی سالهای گذشتە چند نوبت علی خامنەای و  تعدادی از مسئولین ارشد حکومتی نسبت بە خطر کاهش جمعیت هشدار دادە بودند و تبلیغات شدیدی برای تشویق مردم بە بچە دار شدن بە راە انداختە اند و  فروش و عرضە وسایل جلوگیری از بارداری را محدود و تحت نظارت قرار دادەاند. با این همە این اقدامات نتیجە عکس دادە اند. بسیاری از کارشناسان ذیربط با مسئلە، از همان آغاز برنامە ریزی مسئولان برای افزایش جمعیت، اساسا بهانە مقامات دولتی برای افزایش نرخ رشد را نامربوط و روش هایی را کە مسئولان در پیش گرفتەاند ناکارا دانستە و هر یک کە جرات اظهار نظر داشتەاند، با تشویق مردم بە افزایش زادوولد مخالفت کردە اند و بسیاری با اشارە بە شرایط اقلیمی کشور، جمعیت کنونی را نیز  زیادە از حد تحمل و توانایی های آن می دانند و طرفدار کنترل نرخ رشد جمعیت اند.

زمانی کە آمار طلاق سال بە سال بیشتر و عمر زندگی زناشویی کوتاهتر می شود، نزدیک بە دە میلیون نفر جمعیت کنونی کشور، بیکاراند، حداقل ۱۲ میلیون نفر حاشیە نشین وجود دارند کە فاقد حداقل امکانات اولیە زیست اند، بالغ بر ۱۰ میلیون زیر خط فقر و یا خط مطلق فقر بە سرمی برند، هزاران نفر شبهایشان را در کارتن بە صبح می رسانند و دەها هزار زن برای تامین معاش بە تن فروشی روی آوردەاند، زمانی کە  تأمین آب مردم هر روز دشوارتر می شود و دریاچە ها و سفرەهای زیرزمینی در حال خشکیدن اند… بە فرض این کە حتی دلایل مسئولان برای تشویق افزایش جمعیت درست باشد، کجای این تشویق با عقل سلیم جور در می آید؟ از آن گذشتە ازدواج کردن و بچەدار شدن امر خصوصی هر انسانی است و بخصوص در شرایطی کە مردم می بینند زندگی کردن در این شرایط این همە دشوار و پرهزینە است، معلوم است کە از این خواست مسئولان پیروی نکنند. امروزە حتی در کشورهایی کە مردم از وضعیت رفاهی نسبی و امنیت اجتماعی برخوردارند، نرخ رشد جمعیت با وجود این امکانات و پیری جمعیت کە یک واقعیت است، غالبا منفی یا بسیار ناچیز است. مسئولان جمهوری اسلامی در حالی کە سعی می کنند آمار جمعیت را بالا ببرنند اما حاضر بە پذیرش هیچ تعهدی در قبال آن نیستند.

با این اوصاف بە نظر می رسد منفی شدن نرخ رشد جمعیت – حداقل برای یک دورە دە سالە – برای کشور، مردم و طبیعت نە تنها نگران کنندە نیست بلکە بە خیر و صلاح همە است و لابد مردم نیز این را خوب تشخیص دادەاند کە بە حرفهای مسئولان گوش نکردەاند. جمعیت ایران هنوز جوان است و با وجود این همە جوانان تحصیلکردە جویای کار کشور ما حداقل در یک دورە دە سالە برای تامین نیروی کار کافی مشکلی نخواهد داشت. از همین روی برای مسئولان شاید بهتر باشد کە بجای کمک گرفتن از روحانیان قم برای افزایش جمعیت و هدر دادن پول، بە عدم اقبال مردم از طرح افزایش جمعیت توجە کنند و بە کارشناسان روی بیاورند و با کمک آنها برنامەای علمی بر اساس نیازها و شراێط کشور برای کنترل معقول نرخ رشد جمعیت تدوین کنند و بیش از این برای اجرای “فرمایشات ملوکانە” رهبر هزینە نکنند و معضل روی دست مردم نگذارند.

تاریخ انتشار : ۲۴ دی, ۱۳۹۵ ۹:۳۳ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

پنجاه سال پس از حماسه هشتم تیر؛ ادای احترام به حمید اشرف و جان‌باختگان فدایی

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): امروز که جامعهٔ ایران همچنان با چالش‌های بزرگ در عرصهٔ آزادی‌های سیاسی، عدالت اجتماعی، حقوق شهروندی و توسعهٔ دموکراتیک روبه‌رو است، پاسداشت یاد جان‌باختگان فداییان خلق یادآور مسئولیت ما در ادامهٔ راه مبارزه برای تحقق آرمان‌هایی است که آنان برای آن زیستند و جان باختند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »
نیروهای مسلح ایران

آیا اسرائیل به تنهایی به جنگ با ایران ادامه خواهد داد؟

دمیتری مینین (Dmitry MININ)، نویسنده، کارشناس بنیاد فرهنگ راهبردی: کابینه نتانیاهو نارضایتی خود را از آنچه به باورش رفتار «خیانت‌آمیز» واشنگتن در قبال آشتی با ایران است، پنهان نمی‌کند. از دید اسرائیل، این کشور عملاً در برابر ایرانی که همچنان از نظر نظامی یک قدرت توانمند به شمار می‌رود، تنها مانده است. عبارت «تسلیم فاجعه‌بار» حتی توصیفی نسبتاً ملایم برای «یادداشت تفاهم» امضاشده میان آمریکا و ایران و نیز آغاز گفتگوها در سوئیس دربارۀ «نقشۀ راه» دستیابی به آشتی نهایی میان دو کشور تلقی می‌شود. برای نمونه، نیم‌رود نوویک، مشاور ارشد پیشین شیمون پرز، رهبر سابق اسرائیل، معتقد است بسیاری از اسرائیلی‌هایی که زمانی از ترامپ حمایت می‌کردند، اکنون بر این باورند که او «ما را زیر قطار انداخت».

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آیا اسرائیل به تنهایی به جنگ با ایران ادامه خواهد داد؟

نرمالیزه کردن صلح در دنیای نرمالیزه‌شدۀ جنگ و خشونت

پایه های لرزان امپراطوری – بخش دوم

اسرائیل ؛ هدفمند، کودکان فلسطینیی را می‌کشد

اطلاعیه کانون نویسندگان ایران: محسن حسام درگذشت

بیانیه تحلیلی مجامع اسلامی ایرانیان در باره “پیروزی ملت ایران” و امضای تفاهم نامه با آمریکا و ضرورت بازگشت حاکمیت مردم