جمعه ۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۳

جمعه ۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۳

قطعنامه سیاسی مصوب اجلاس شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): مهم‌تر از همه، ما معتقدیم که نتیجه موفقیت‌آمیز مذاکرات ایران و آمریکا زمانی پایدار می‌ماند که به تقویت جامعه مدنی و افزایش فضا...
۲ خرداد, ۱۴۰۴
نویسنده: شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
جستاری درباره توان اندیشه
امروز، بخش عمده‌ای از جهان زیر سلطه یک ایدئولوژی واحد قرار دارد. نافرمانی و مقاومت هنوز، هرچند پراکنده و اغلب آشتی‌جویانه، زنده‌اند. این نبرد – که مسیری طولانی در پیش...
۱ خرداد, ۱۴۰۴
نویسنده: په ری آندرسون
نویسنده: په ری آندرسون
گزارش وکلای حقوق بشر: اسرائیل مرتکب آپارتاید می‌شود.
ما اساتید دانشگاه و مدافعان حقوق بشر هستیم که در مورد فلسطین و اسرائیل تدریس  کرده ایم  و می‌نویسیم. ما به طور جمعی هزاران کلاس در مورد حقوق بشر، حقوق...
۱ خرداد, ۱۴۰۴
نویسنده: ساندرا بابکوک
نویسنده: ساندرا بابکوک
قرمطی
ناگاه جَست و خیز خرگوشی همه را به وَجد می‌آورد. این همان تِم زندگی‌ست... هرکس به رویای خویش فرو می‌رود، در پرده‌ای از افکار اندوه‌بار پوشیده شده در سرنوشت این...
۱ خرداد, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
تا تشکیل دولت مستقل فلسطین، پانزدهم ماه مه زخمی ماندگار برپیکر عدالت است
شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما همراه با همه مردمان آزاده و عدالت خواه جهان، خواهان احقاق حقوق پایمال شده فلسطینیان و تشکیل دو کشور هم جوار...
۳۰ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: ‌شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: ‌شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
خاطراتی از «ابوالقاسم طاهرپرور» در چهارمین سال درگذشت او
فرشین کاظمی‌نیا: اساساً روحیه‌ی مشدی او را در زمره‌ی افراد ویژه‌ای قرار می‌داد که عقیده‌شان را مقدم بر خود می‌شمرند و درک‌شان از جامعه در نسبت‌های پدیدارشناختی از عدالت و...
۳۰ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: فرشین کاظمی نیا
نویسنده: فرشین کاظمی نیا
اشتغال زنان در ایران؛ چالش‌ها و پیامدهای یک نابرابری پنهان
گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): تغییر این وضعیت، مستلزم اصلاح قوانین کار، اجرای دقیق حمایت‌های قانونی، آگاه‌سازی عمومی نسبت به ارزش واقعی کار زنان، و به‌رسمیت شناختن...
۲۹ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

کاندوم برای کامبوج , روشنگری برای دختران خیابانی

قسمت چهارم ازمقاله "خواهران ملالآ "

گرچه سرمایه داری قول و تعهد اخلاقی نداده است، اما مدرن کردن اقتصاد، منوط به آزادی زنان است. بانک جهانی, سرمایه گذاری درآموزش دختران را به عنوان سود آورترین کاری میداند که در کشورهای در حال توسعه انجام پذیراست.

برای”سینا وان” قیام و اعتراض به شرایط غیرانسانی موجود از زمانی آغاز شد که سه سال از زندگی خود را در اسارت و بردگی و فحشای اجباری گذرانده بود. اکنون او آزاد شده است و در یک خیابانی قدم میزند و درجستجوی خویشتن خویش است؛ درجستجوی دوران کودکی خود، زمانیکه دختر بچه ای بود. او اکنون بدنبال زنان ” شکسته شده “میگردد، همانطوریکه کامبوجیها زنان خیابانی را با کلمه ( Serykouc) صدا میزنند، او نمیخواهد که این شرایط غیر انسانی همچنان ادامه داشته باشد؛ او میخواهد علیه این شرایط موجود دست به اقدام بزند.

درکامبوج هر روز دختر بچه ها فروخته میشوند و به خود فروشی اجباری وا داشته میشوند؛ همانطوری که خود او به این کار واداشته شد. دراینجا این زنان شکسته شده را به آسانی میشود پیدا کرد. هزاران نفرازآنها در ” پنوم پن ” زندگی میکنند. الان که “سینا ووان” بطرف آنها میرود، آنها با کفشهای پاشنه بلند از زیر سایه بانهای خانه ها واز تاریکی پارک ها بیرون می آیند وبا لبخندی بدون دلیل خودشان را نشان می دهند.” سینا ” می گوید :”باید به چشمان این دخترکان نگاه کرد, به چشمانشان که آیا مثل لب هاشان خنده میکندند یا نه “؟ دراینجا،  درمنطقه ” تول کوک “جایی که “سینا ” زندانی شده بود، ارزش هر بار سکس با راننده های کامیون، کارگران وصنعتگران سه دلار است. “سینا” بین این دختران کاندوم وصابون پخش میکند واعلامیه ها را توی دستشان میگذارد؛ اعلامیه هایی که اطلاعات مربوط به بنیاد (Somalyman Foundation ) درآنها درج شده است، بنیادی که او را ازآن شرایط اسفناک نجات داده است. 

موسس این بنیاد (خانم سومالی)، خود ازهمین شرایط تن فروشی فرار کرده بود و سرانجام اقدام به تاسیس این بنیاد کرده است. او پلی بین این منطقه و دنیای خارج و غرب زده است. عکسهای او را با هنرپیشه های سینما، طراحان لباس و خواننده ها نشان می دهد. باید گفت صداهای زیادی برای مبارزه علیه این بردگی و به فحشا کشاندن دختران بوجود آمده است. چهره ها و آدرس هایی که میشود به آنها رجوع کرد. کنفرانسهای زیادی با شرکت مشاهیر و چهره های معروف هرسال تشکیل میگردد وازحقوق این دختران و زنان دفاع می کنند. سابقه مبارزاتی زنان علیه برده داری تن فروشی، حاکی از زمانهای طولانی است. درقرن نوزدهم مبارزه علیه برده داری بزرگترین مبارزه اخلاقی به شمار می آمد؛ درقرن بیستم مبارزه علیه توتالیتاریسم شکل گرفت. ما باید امیدوار باشیم که امروز نوبت مبارزه برای تساوی حقوق زن و مرد وجنسیت باشد. گرچه سرمایه داری قول وتعهد اخلاقی نداده است اما مدرن کردن اقتصاد، منوط به آزادی زنان است. بانک جهانی، سرمایه گذاری درآموزش دختران را به عنوان سود آورترین کاری میداند که در کشورهای در حال توسعه انجام پذیراست. یک مرکز پژوهش علیه خشونت درآمریکا محاسبه ای را اعلام میکند مبنی براینکه :” معالجه و پیشگیری خشونت های خانگی بیشتر ازچهار میلیون دلار خرج برمی دارد. ارزیابی دیگری میگوید :”نابرابری جنسی به رشد اقتصادی ضربه میزند “.

توجه به همه این مسائل به “سینا وان “وسازمان او کمک میکند وایده های جدید میدهد، اومیتواند برای دختران کمکهای زیادی را پیشنهاد کند؛ در مورد خانه های امن به آنها توضیح دهد، جایی که میتوانند درامنیت باشند و خواندن و نوشتن یاد بگیرند؛ یک دوره آموزشی خیاطی و یا آرایشگری را بگذرانند و همچنین به اندازه کافی به مواد غذایی دسترسی داشته باشند. “سینا وان”، خانم جوانی که امروز علیه این برده داری جنسی قیام کرده است، هنگامی که دختربچه ای ۱۲ ساله بود ازویتنام ربوده شده بود. او بوسیله آدم فروشان ازمرز گذرانده شد و در منطقه ای که دختران ویتنامی به دلیل روشنی پوستشان ارزش بیشتری دارند با مواد مخدر بیهوش شده بود و به فروش رسیده بود. اولخت و خون آلود در یک رختخواب در “پنوم پن”بهوش آمد. با کره گی اودر مقابل چند صد دلار به یک تروریست متجاوز به جان و جسم دخترانی مثل او فروخته شده بود. سینا نمیداند که او از کدام کشور آمده بود. او را به بند کشیده بودند و چندین بار پرده باکره گی او را دوخته بودند و چهار یا پنج باردیگر به عنوان دختر باکره او را فروخته بودند. مشتری هایی که پول خوب میدهند تا از خونریزی دختران باکره لذت ببرند. “سینا “هر وقت که در برابر آنها مقاومت  میکرد، با شوک الکتریکی او را وادار میکردند که به درخواست آنها تن دهد. آنها از وسیله شوک الکتریکی استفاده میکردند تا هیچگونه اثر وعیب خارجی بر بدن او وارد نیاید وارزش او را برای مشتریها کم نکن؛ او بارها شکنجه شده بود و حقوق انسانی اش توسط آدم فروشها سلب شده بود.”سینا وان” از طریق حمله پلیس که توسط بنیاد ( Somalyman Foundation) گزارش شده بود، آزادگردید. 

امروز خانم سینا وان ۲۹ سال دارد و درحمایت از دختر بچه ها و زنان خیابانی با بنیاد همکاری می کند. او وقتیکه در خیابان  به دختر بچه ای برخورد میکند، از او می پرسد: “به میل خودت اینجا هستی یا اینکه ترا کتک زده اند ومجبور کرده اند”؟ اومعمولا بعد ازاینگونه سوال وجوابها از موارد دیگری هم مانند شکنجه، فروخته شدن و سن آنها  که حتی در سن سه سالگی فروخته وتجاوز میشوند؛ اطلاعتی به دست می آورد و به پلیس گزارش میدهد و این شانس را بوجود می آورد که یک خانه دیگر برای تن فروشی بسته شود. “سینا وان ” وتیم دخترانش حتی بین مردان منطقه اقدام به روشنگری کرده اند و این خود در چنین جامعه ای آغاز یک انقلاب است. 

قسمت چهارم از مقاله “خواهران ملالآ “

ادامه دارد 

 

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۱۰ شهریور, ۱۳۹۲ ۱۰:۵۲ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

پیام به مناسبت سالگرد بنیان‌گذاری نهضت آزادی ایران!

ما، به عنوان یک نیروی چپ، عدالت‌خواه، دموکرات و مردمیِ خواهان آزادی و دموکراسی و برپایی جمهوری‌ِ متکی به آرای ملت در کشور، هرچند در بنیان‌های نظری و تحلیل اجتماعی و سیاسی تفاوت‌هایی با دیدگاه نهضت آزادی ایران داریم، اما در عین حال باور داریم که در مسیر دفاع از آزادی‌های سیاسی، حقوق بشر، برابر حقوقی زنان، رفع هرگونه تبعیض،گردش متوازن قدرت و پاسداری از حق حاکمیت مردم ایران، همسو و همراهیم.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

قالیباف و موضوع “حجاب و عفاف”: تاکتیک یا تحول؟

در شرایط کنونی، نشانه‌هایی چون پیروزی چهره‌ای چون پزشکیان در انتخابات ریاست‌جمهوری، افزایش تمایل به مذاکره، و تغییر نسبی در لحن مقامات، توجه‌برانگیز است. با این‌حال، این تغییرات، اگر با اصلاحات بنیادین همراه نباشند، از جمله بازنگری در قانون‌گذاری به‌ویژه در حوزه‌هایی چون حجاب، توقف برخوردهای سلیقه‌ای و امنیتی با جامعه مدنی، گشایش در عرصه‌های فرهنگی، احترام به آزادی‌های دموکراتیک و اصلاح رویه‌های پلیسی، نمی‌توان از آن‌ها به‌عنوان نشانه‌ای از بلوغ سیاسی یا اجتماعی یاد کرد.

مطالعه »
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

پیام به مناسبت سالگرد بنیان‌گذاری نهضت آزادی ایران!

ما، به عنوان یک نیروی چپ، عدالت‌خواه، دموکرات و مردمیِ خواهان آزادی و دموکراسی و برپایی جمهوری‌ِ متکی به آرای ملت در کشور، هرچند در بنیان‌های نظری و تحلیل اجتماعی و سیاسی تفاوت‌هایی با دیدگاه نهضت آزادی ایران داریم، اما در عین حال باور داریم که در مسیر دفاع از آزادی‌های سیاسی، حقوق بشر، برابر حقوقی زنان، رفع هرگونه تبعیض،گردش متوازن قدرت و پاسداری از حق حاکمیت مردم ایران، همسو و همراهیم.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

قطعنامه سیاسی مصوب اجلاس شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

جستاری درباره توان اندیشه

گزارش وکلای حقوق بشر: اسرائیل مرتکب آپارتاید می‌شود.

تا تشکیل دولت مستقل فلسطین، پانزدهم ماه مه زخمی ماندگار برپیکر عدالت است

خاطراتی از «ابوالقاسم طاهرپرور» در چهارمین سال درگذشت او