از جمعه ۳۰ مارس تا کنون در درگیری بین ارتش اسرائیل با راهپیمایان فلسطینی حداقل ۳۴ تن جان باخته اند و بیش از ۱۷۰۰ تن زخمی شده اند. تنها در تظاهرات ۳۰ مارس که ده ها هزار تن در آن مشارکت داشتند، ۱۵ تن کشته و ۱۲۰۰ تن زخمی شدند. بنا به اظهارات پزشکان مداوای آن ها به علت عمیق بودن زخم ها و نبود امکانات درمانی لازم دشوار است و بسیاری از آن ها دچار نقص عضو دائم خواهند شد.دولت اسرائیل مناطق مرزی با فلسطین را منطقۀ نظامی اعلام کرده است. سربازان اسرائیل به سوی هر کسی که به محوطه مرزی نزدیک شود، شلیک می کنند.
روز جمعه ۲۱ آوریل در ادامۀ راهپیمائی «روز زمین» در نوار غزه ۴ فلسطینی دیگر کشته و بیش از صد تن زخمی شدند. یک جوان پانزده ساله نیز جزو کشته شدگان روز جمعۀ گذشته است که مستقیما مورد اصابت گلوله قرار گرفته است. انتشار ویدئوی این کشتار با واکنش بین المللی مواجه شده است. نمایندۀ سازمان ملل از اسرائیل خواسته است که «کشتار کودکان را متوقف کند» و اتحادیۀ اروپا خواستار تحقیق کامل در این مورد شده است. هم چنین ناتالی پورتمن هنرپیشه اسرائیلی – آمریکائی در اعتراض به «حوادث اخیر» در اسرائیل از شرکت در مراسم اهدای جایزه به فیلم جدیدش در این کشور، خودداری کرده است.
فلسطینی ها اعلام کرده اند تا روز تشکیل دولت اسرائیل که اعراب آن را روز »نکبت« می نامند، هر جمعه دست به تظاهرات خواهند زد. مقامات فلسطینی میگویند که افزایش تلفات نشان میدهد که ارتش اسرائیل بر خلاف قوانین بینالمللی از سلاحهای مرگبار علیه معترضان استفاده می کند. این در حالی است که شرکت کنندگان در تظاهرات غیرمسلح هستند و تنها قصد دارند تا اعتراض خود به وضعیت موجود را به نمایش بگذارند.
جامعه جهانی نباید در برابر ادامۀ اشغال سرزمین های فلسطینی و تحمیل شرائط زندان به همه مردم فلسطین در این سرزمین سکوت کند. دولت دست راستی اسرائیل با ادامۀ شهرک سازی ها در مناطق متعلق به فلسطینیان و قطع گفت و گو ها، همۀ تلاش های تاکنونی برای صلح بین اسرائیل و فلسطین را با شکست مواحه ساخته است. دولت اسرائیل همۀ قطعنامه های سازمان ملل را زیر پا گذاشته است و در صدد است بخش های مهمی از سرزمین های فلسطینی را با ایجاد شهرک های یهودی نشین به خاک خود ملحق کند. دولت ترامپ نیز با اعلام انتقال سفارت ایالات متحده به اورشلیم، عملا مصوبات سازمان ملل در مورد بازگشت اسرائیل به مرزهای قبل از ۱۹۶۷ را نقض کرده و بر سیاست تصاحب سرزمین های فلسطینی صحه گذاشته است.
مردم فلسطین اکنون در محاصرۀ نظامی و اقتصادی کامل اسرائیل زندگی می کنند و هر اعتراض آن ها به این شرائط طاقت فرسا با گلوله پاسخ داده می شود. زندگی در مناطق اشغالی تفاوت چندانی با زندگی در اردوگاه بسته ندارد و جامعۀ فلسطین اکنون دهه های متمادی است که در این وضعیت و در محاصرۀ ارتش اسرائیل قرار دارد. جامعۀ جهانی نباید چشمش را بر این واقعیت دهشتناک ببندد. شرط اول هر گونه صلح و آرامشی در منطقه خاورمیانه، حل مناقشه فلسطین و اسرائیل به عنوان قدیمی ترین مناقشه در منطقه است.
ما شلیک به تجمعات فلسطینیان و کشتار آنان را شدیدا محکوم کرده و همبستگی عمیق خود را با مردم فلسطین اعلام می کنیم. ما راه حل تشکیل دو دولت فلسطین و اسرائیل در کنار هم را هم چنان بهترین راه حل می دانیم و از تلاش های دولت خودمختار برای صلح و ایجاد دولت ملی در سرزمین فلسطین پشتیبانی می کنیم. ما از جامعه بین الملی می خواهیم دولت اسرائیل را با تدابیر لازم وادار کنند به اشغال سرزمین های فلسطین پایان دهد و به مرزهای قبل از جنگ ۱۹۶۷ باز گردد.
۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ – ۲۲ آپریل ۲۰۱۸