سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۵ ۲۳:۰۹

چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۲۳:۰۹

کنار مردم، در میدان مبارزه

امروز زمان آن است که با تکیه بر یک جنبش عدالتجویانه، فراگیر و مسالمت آمیز، برای استقرار جمھوریی سکولار، دموکراتیک و متکی بر اراده آزاد مردم به میدان بیاییم. این مسیر بدون ھمبستگی، اعتماد متقابل و اتحاد عملی ممکن نخواھد شد.
این واقعیت اجتماعی، یک سرمایه عظیم است. سرمایه ای که اگر به رسمیت شناخته شود و در چارچوب یک اتحاد عملی و ھدفمند به کار گرفته شود، میتواند توازن قوا را به سود مردم تغییر دھد. شرط این کار، عبور از خودمحوریھای سیاسی، مرزبندیھای فرساینده و انتظار برای خلوص ایدئولوژیک است.

میھن ما امروز در یکی از تعیین کننده ترین بزنگاهھای تاریخی خود ایستاده است. جامعه ای که سالھا زیر فشار استبداد، تحجر،سرکوب، زندان و اعدام زیسته اکنون با آگاھی انباشته و ارادهای جمعی، فریاد عبور از نظامی را سر میدھد که ھستی خود را بر انکار آزادی، حذف اندیشه و خشونت سازمانیافته بنا کرده است. این فریاد، نه احساسی و زودگذر، بلکه برآمده از تجربه تاریخی، رنج اجتماعی و بلوغ سیاسی یک ملت است.

رژیم ولایت فقیه به رھبری خامنه ای طی دھه ھا نشان داده است که نه اصلاح پذیر است و نه نماینده اراده مردم. زندانھا را از آزادیخواھان پر کرده، خیابانھا را به میدان سرکوب بدل ساخته و با تکیه بر الیگارشی فاسد، رانت ساختاری و زور عریان، بقای خود را تضمین کرده است. ھر صدای مستقلی را تھدید تلقی کرده و ھر تلاش دلسوزانھای را با خشونت پاسخ داده است.

با این ھمه، مردم ایران در مقاطع گوناگون، بلوغ و مسئولیت پذیری خود را نشان داده اند ، از دفاع از کشور در برابر تجاوز خارجی تا تلاش برای تغییر مسالمت آمیز. اما پاسخ حاکمیت ھمواره یکسان بوده است: تحقیر مردم و انسداد کامل راهھای تحول. امروز دیگر خیابانھا گواه روشنی اند بر این حقیقت کھ مردم به جان آمده اند و میخواھند سرنوشت خود را ورق بزنند.

بر این بستر، پرسش مرکزی این است: ما کجا ایستادهایم؟

واقعیت این است که در میھن ما، طیفی گسترده و متنوع از نیروھای سیاسی و اجتماعی حضور دارند: نیروھای اصلاح طلب و تحول طلب، دموکراتھا و جمھوریخواھان در شاخه ھای گوناگون، مشروطه خواھان آزادی طلب، تمامی گرایشھای طیف چپ، و از ھمه مھمتر بخش
بسیار وسیعی از نیروی خاکستری جامعه ،نیرویی که در لحظه قضاوت تاریخی، نه با ھیجان و فضای متشنج، بلکه با آگاھی، عقلانیت و سنجشگری به انتخاب درست روی میآورد و به روشنی از نیروھای وراثتی و ولایتمحور فاصله میگیرد.و از نیروھای وابسته و متکی بر متجاوزین خارجی و داخلی اناشیستی و فاشیستی راستگرا ، آنھا فاصله گرفته و میگیرند.

این واقعیت اجتماعی، یک سرمایه عظیم است. سرمایه ای که اگر به رسمیت شناخته شود و در چارچوب یک اتحاد عملی و ھدفمند به کار گرفته شود، میتواند توازن قوا را به سود مردم تغییر دھد. شرط این کار، عبور از خودمحوریھای سیاسی، مرزبندیھای فرساینده و انتظار برای خلوص ایدئولوژیک است.

ما نیروھای چپ، دموکراتیک، عدالتجو و آزادیخواه ،امروز بیش از ھر زمان دیگری نیازمند یکی شدن ھستیم. نه یکی شدن صوری و شعاری، بلکه ھمپیمانی عملی، تنگاتنگ و آگاھانه حول مطالبات مشترک. محور عمل ما باید اتحاد در میدان واقعی مبارزه باشد، نه توافقھای انتزاعی و دور از جامعه. ما باید پیام و شعارھای خود را درشت نویسی کنیم ،شفاف، قابل فھم و ھمگانی.

منطق ما روشن است:
صلح، آزادی، دموکراسی و عدالت اجتماعی.

اینھا مفاھیم انتزاعی نیستند، بلکه نیازھای عینی جامعھای ھستند که از خشونت، تبعیض و بیعدالتی ، فقر و نان و به حاشیه رانده شدن به ستوه آمده است.

جای ما در متن جامعه است ،در کنار مردم، نه عقبتر از تحولات. وظیفه ما نه تخطئه جنبشھای مردمی، بلکه تقویت، تعمیق و جھت دھی آگاھانه به آنھاست. باید با نیروھای کف خیابان ھمراه شویم، با آنھا گفتوگو کنیم، بیاموزیم و بیاموزانیم و بکوشیم مسیر مبارزه را به سوی انتخابھای عقلانیتر، دموکراتیکتر و انسانیتر سوق دھیم.

نباید منتظر «انقلاب ایده آل» بمانیم و از ترس نیروھای راست تنھا افراطی یا ھمپیمانان خارجیشان، میدان را خالی کنیم. اتفاقا راه مھار و خنثی سازی این نیروھا، حضور فعال، سازمانیافته و پررنگ نیروھای مترقی در متن جنبش مردمی است.

امروز زمان آن است که با تکیه بر یک جنبش عدالتجویانه، فراگیر و مسالمت آمیز، برای استقرار جمھوریی سکولار، دموکراتیک و متکی بر اراده آزاد مردم به میدان بیاییم. این مسیر بدون ھمبستگی، اعتماد متقابل و اتحاد عملی ممکن نخواھد شد.

ما چپھا، نیروھای دموکراتیک، میھندوست و عدالتجو، نیروی امروز و فردای این سرزمینیم. به مردم تکیه کنیم، به باورھای خود ایمان داشته باشیم و مسئولیت تاریخی خویش را بپذیریم.

این گوی و این میدان مبارزه.

 

تاریخ انتشار : ۲۰ دی, ۱۴۰۴ ۳:۰۴ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

دربارهٔ ویرانی؛ با هاینریش بل

شهناز قراگزلو: در میانهٔ هر جنگی، چیزی خطرناک‌تر از خودِ انفجارها وجود دارد: عادت‌کردن به ویرانی. بل در این رمان ما را وادار می‌کند مقابل خرابه بایستیم؛ نه برای ستایش ویرانی، بلکه برای فهمیدن آن. زیرا ویرانی فقط دیوار و سقف را فرو نمی‌ریزد؛ حافظهٔ جمعی را می‌خراشد، اعتماد را سست می‌کند، رشته‌های رابطه را از هم می‌گسلد، ذهن را بی‌قرار می‌سازد و انسان را تا مرز بی‌پناهی مطلق پیش می‌برد.

مطالعه »

سپر انسانی و تناقض روایت‌ها..

گٖودرز اقتداری: آن مدعیان همیشگی که حماس و ایران را به سوء استفاده از سپر انسانی برای پوشش از نیروها و مهمات متهم می‌کنند، اینجا حضور ندارد که پاسخ دهند اگر ایران ساختمان هتلی و یا ساختمان تجاری را در بحرین هدف گرفته باشد آیا به یک منطقه جنگی و نیروی متخاصم حمله کرده است یا یک هتل را هدف قرار داده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

رکورد تازه نویسندگان زندانی در جهان؛ ایران دوم شد

قضات محترم برای بقای مُلک و ملت صدور شتابزده احکام اعدام را متوقف کنید!

هنر آتش‌بس: “ماجراجویی نظامی بی‌ملاحظه آمریکا ادامه دارد!”

بیانیه ‌ی بیش از ۱۵۰ زندانی سیاسی سابق در مخالفت با شروع مجدد جنگ

عرفان شکورزاده، دانشجوی ۲۹ سالهٔ مهندسی هوافضا، به اتهام «جاسوسی» اعدام شد

پیامد سازوکار «جابه‌جایی عامدانه»؛ هنری در پنهان‌سازی ریشه‌های خشونت