سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۸ خرداد, ۱۴۰۵ ۱۳:۳۶

دوشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۳:۳۶

گامی برای نهادینە شدن جدایی دین از دولت

این کشور پهناور کە مردمانش بە آیینهای گوناگونی باور دارند، باید دارای قانون اساسی و پرچمی باشد کە آئینی را بر آئین دیگر برتر نشمارد. لذا آوردن نام هر خدایی و پیامبری در قانون اساسیش بە معنای برتری و ارجحیت دادن دینی بر دین دیگر و مردمی بر مردم دیگر است. هر چند اکثریت كشور با مسلمانان باشند یا مسیحیان. یک ‌قانون اساسی دادپرور باید بە همە مردم و باورهایشان بە یک نگاه بنگرد و با آنان یگانە برخورد نماید.


در راستای جدایی دین از دولت، کشور باید دارای قانون اساسی باشد کە آغاز آن نە با بسم الله الرحمان الرحیم
، ایزد و نە با نام اهورا و زرتشت، یهوە،موسێ، عیسی و محمد، و پرچمش نیز بە اللە و صلیب و دیگر نشانەهای دینی مزین شدە باشد. این کشور پهناور کە مردمانش بە آیینهای گوناگونی باور دارند، باید دارای قانون اساسی و پرچمی باشد کە آئینی را بر آئین دیگر برتر نشمارد. لذا آوردن نام هر خدایی و پیامبری در قانون اساسیش بە معنای برتری و ارجحیت دادن دینی بر دین دیگر و مردمی بر مردم دیگر است. هر چند اکثریت کشور با مسلمانان باشند یا مسیحیان. یک ‌قانون اساسی دادپرور باید بە همە مردم و باورهایشان بە یک نگاه بنگرد و با آنان یگانە برخورد نماید.

یکی از نمونەهای بارز این برخورد سراسر تبعیض آمیز را میتوان بە طور آشکار در نمایندگی ها و کاردارخانەهای ایران در کشورهای جهان دید. در این نمایندگیها تنها نامها و تصاویری را بر در دیوار آویختەاند کە اسلامی و آنهم از گونە شیعه هستند. و بە این ترتیب اقلیتهای دینی و باورمندان باورهای دیگر ساکن این کشور خود را در این مراکز بیگانە میانگارند. چون نشانەهای بە کار گرفتە و آویختە شدە در این مراکز تنها یک پیام را میرساند کە اینجا بە ایرانیان مسلمان و بویژە شیعە تعلق دارد. بە این ترتیب آشکارا وجود شهروندان غیرمسلمان نادیدە گرفتە شدە و ایشان از ردیف شهروندان درجە یک خارج میشوند.    

آئین، مساجد، کلیسا، دیرها و دیگر مراکز دینی 

ما باید تلاش کنیم کە مردم آمادە پذیرش اندیشە باورهایی شوند کە در آن، دین اساسا بە عنوان یک امر و دید شخصی و خصوصی نهادینە گردد. بە همین جهت نخستین گام برای جدایی دین از دولت در یک ساختار سیا سی ( نظام سیاسی Stat ) است. در این راستا نگاه و برخورد قانون بە همە ادیان و باورها علیرغم گستردگی آن در جامعە باید یکسان باشد.

حذف اوقاف و کمکهای دولتی بە مساجد و دیگر مراکز دینی از حیطە وظایف یک نظام سیاسی مدرن و پیشرفتە 

گام بسیار مهم دیگر در جدا کردن نهاد دین از ساختار یا نظام سیاسی، حذف اینگونە کمکها از بودجە دولت کە برآمدە از درآمدهای ملی است میباشد، است، درآمدهایی کە بە همە مردم کشور چە مسلمان و چە غیرمسلمان تعلق دارد. بر این اساس هر گونە کمک مالی بە مساجد، دیرها وکلیساها و…. بە یک امر شخصی و داوطلبانە هر فرد در آن جامعە تبدیل میگردد. یکی از مشخصەهای ساختار کنونی و پیش از انقلاب برخورد سراسر تبعیض مندانە بە مذاهب غیر شیعه و ادیان غیر اسلامی بودە و هست.

‌‌قدرت و احکام قضایی از مساجد، نهادهای دینی، شرع و روحانیت سلب گردد

امروزە مراکز اسلامی و روحانیت بە یکی از نهادهای موازی و حتی قویتر از یک نظام دادگستری مدرن در اتخاذ تصامیم قضایی و حقوقی تبدیل شدەاند، و این خود راهبند و تناقض آشکاری برای فرا روییدن بە نظامی سکولار و پیشرفتە است. در این راستا باز گرداندن داد بە نظام دادگستری مدرن و پیشرفتە وعلمی کە آری از هر گونە پیشداوری و اندیشە دینی است، راهکاری است برای رسیدن بە امر جدایی دین از یک  ساختار سیاسی و دادگستر.

حق داشتن پوشش و نشانە های مذهبی برای همە

داشتن این حق کە هرکس آزادانە بدون ترس و هراس از آزار و اذیت تبعیض و تعقیب قانونی وغیر‌ قانونی بتواند پیام دین و باور خود را بیان کند و هر انسانی باید بتواند در امکان عمومی با آن پوشش و نشانەهای مذهبی کە خود بر آن باور دارد ظاهر شود. بە تن داشتن یا نداشتن پوشش دینی همچون حجاب یک امر شخصی و خصوصی است کە نباید وارد حیطە قانون و کنترل اجتماعی گردد.   

رئوف

می ۲۰۱۴

تاریخ انتشار : ۱۹ اردیبهشت, ۱۳۹۳ ۳:۰۹ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »
از ناحیه تا تهران

از ضاحیه تا تهران: تبادل آتش یا تسریع توافق؟

محمد مالجو: تهاجم اخیر اسرائیل به ضاحیۀ جنوبی و واکنش موشکی ایران به اسرائیل در چند ساعت پیش دوباره منطقه را در آستانۀ ورود به چرخۀ تصاعدیِ خطرناکی قرار داده است.

استدلال ایران دربارۀ نقض آتش‌بس با تهاجم اسرائیل به لبنان به‌تمامی صحیح است. اما پاسخ ایران در قالب تبادل آتش عملاً لبنان را به سوی یک میدان جنگی شدیدتر سوق می‌دهد، میدانی که ظرفیت تخریبی دارد بس فراتر از توان یک جامعۀ بحران‌زده.

اما مسئله فقط لبنان نیست. همین مسیر عملاً ایران را نیز در معرض لغزش به یک رویارویی فزاینده و پرهزینه قرار می‌دهد. گسترش دامنۀ درگیری به‌ طور همزمان در لبنان و ایران نه به بازدارندگی پایدار …

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

از ضاحیه تا تهران: تبادل آتش یا تسریع توافق؟

لامرد؛ فاجعه‌ای که در سایه ماند

احمدی‌نژاد، ترامپ و نتانیاهو؛ سه «قهرمان» برای یک سناریو!

اسلام به‌مثابه ایدئولوژی دولت: پژوهشی بر اساس مفهوم قدرت، فرهنگ و ایدئولوژی نزد گرامشی

گاهنامه زنان شماره ۲ – زمستان ۱۴۰۴

تلاش و دغدغهٔ نسل پنجاه و هفت و نسل زد! دیکتاتوری و فقر عمومی و بشکه‌های ثروت