سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۳۱ اردیبهشت, ۱۴۰۵ ۱۳:۴۵

پنجشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۱۳:۴۵

گزارشی از همایش ادواری کنشگران چپ

جریانی که چپ است، عدالت اجتماعی را در مرکز فعالیت‌های خود قرار می‌دهد، آزادی‌خواه است و از حقوق دمکراتیک فردی و همگانی دفاع می‌کند. هم‌چنین بر این نکته نیز تأکید شد که بحث در مورد شکست و یا ادامه پروژه وحدت هرچند مهم، اما تعیین‌کننده نیست و ما امروز همراه پروژه‌ای هستیم که جاری است و پیش می‌رود.

همایش ادواری کنشگران چپ در تاریخ ۵ و ۶ ماه اوت ۲۰۱۷ در شهر کلن آلمان با شرکت شماری از کنشگران و نمایندگانی از دو سازمان اتحاد فداییان (طرفداران وحدت ) و سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) برگزار شد.

نشست کلن دومین گردهمایی کنشگران چپ در کمتر از یک سال اخیر بود. با توجه به مسائل و مشکلات جاری در درون همه نیروهای وحدت ازجمله خود ما، کندی پیشرفت کارها در امر وحدت ونیز به تعویق افتادن زمان کنگره وحدت، این گردهمایی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بود.

در ابتدا هیئت مسئولین کنشگران چپ به‌نوبت گزارشی از فعالیت‌های کنشگران و روند وحدت در فاصله بین دو همایش به شرکت‌کنندگان ارائه  کردند. اکثریت رفقای هیئت مسئولین اعلام کردند که از همایش پیشین که در نوامبر ۲۰۱۶ در پاریس برگزار شد، تاکنون علیرغم مشکلات و موانع فراوان، مسیر و روند وحدت هرچند با شتابی آهسته، ادامه یافته است. در زمان همایش قبلی دشواری‌های زیادی در راه برآمد پروژه وحدت وجود داشتند. وضعیتی بود که اقدامات بسیاری با موانع جدی روبرو می‌شدند. هر سه نیروی کوشنده وحدت مسائلی را در مقابل خود داشتند که بدون حل آن‌ها حرکت به جلو، برای برگزاری کنگره مشترک ناممکن بود. اوضاع به‌گونه‌ای شده بود که پیشنهاد‌ها مربوط به نقشه راه روی زمین‌مانده و حتی دادن یک اعلامیه و یا اطلاعیه مشترک سیاسی مشکل  و تقریباً غیرممکن بود .

در فاصله بین دو همایش، تلاش‌هایی صورت گرفتند، و اندک‌اندک به نتایج مطلوبی رسیده‌ایم. بی‌تردید مشکلات پایان نیافته‌اند، لیکن فعالیت و حرکت جمعی از سوی سه نیروی کوشنده وحدت چپ شتاب‌یافته است. باید گفت برخی از این موانع و مشکلات، طبیعت کار است، مشکلاتی که تنها با حرکت  و پیشرفت روند وحدت،  رخ می‌نمایند و با بردباری، مدیریت  و روا داری درگذر زمان حل می‌شوند.

واقعیت این است که ابهامات و اختلافات کمتر شده‌اند، ولی محو نشده‌اند. طولانی‌تر شدن این روند چشم‌انداز و سرنوشت وحدت به‌طور عام و البته سرنوشت و آینده جریانات سیاسی متشکل در پروژه وحدت را به‌طور خاص مورد پرسش قرار خواهد داد. اما در این فضای تردید گرایش اصلی پیشرفت امر وحدت بوده است.

نظر دیگری در هیئت مسئولین  وجود داشت که چشم‌انداز وحدت را روشن نمی‌دید و تلاش‌های انجام‌شده برای رسیدن به وحدت و کنگره مشترک را ناکافی می‌دانست،  و ازاین‌رو امید چندانی برای برپایی موفقیت‌آمیز کنگره وحدت نداشت.

هیئت مسئولین هم‌چنین گزارشی از فعالیت‌های مشترک سه جریان در زمینه‌های مبارزاتی، اقدامات گوناگون و اعلامیه‌های مشترک، ارائه داد. پس‌ازآن شرکت‌کنندگان به طرح و بیان نظرات خود پرداختند و بحث و گفتگو پیرامون ارزیابی از وضعیت پروژه وحدت و چشم‌انداز آن و چگونگی برگزاری کنگره مشترک و مسائل و مشکلات آن ادامه یافت. دراین‌ارتباط بر تأخیر امور انتقاد شد و بر ضرورت سرعت بخشیدن  به انجام فعالیت‌ها، تأکید گردید؛ برنامه‌ریزی عملی برای پیشبرد امر وحدت تا کنگره مشترک  به‌جای بحث‌وجدل‌های تکراری و بی‌حاصل ‌مورد تأکید قرار گرفت؛ و بر این نکته پای فشرده شد که هدف از وحدت، برآمد یک نیروی درس آموخته و مجرب است، که دفاع از دست آورده‌ای دمکراتیک و عدالت‌خواهانه چپ در ایران  و جهان را در دستور کار خود قرار داده است.

 جریانی که چپ است، عدالت اجتماعی را در مرکز فعالیت‌های خود قرار می‌دهد، آزادی‌خواه است و از حقوق دمکراتیک فردی و همگانی دفاع می‌کند. هم‌چنین بر این نکته نیز  تأکید شد که بحث در مورد شکست و یا ادامه پروژه وحدت هرچند مهم، اما تعیین‌کننده نیست و ما امروز همراه پروژه‌ای هستیم که جاری است و پیش می‌رود.

شرکت‌کنندگان در همایش بر نقش کنشگران چپ و اهمیتی که حضور آن‌ها در پروژه یافته تأکید نمودند و خواهان شرکت فعال‌تر همه کنشگران شدند .

در ارتباط با تعویق زمان برگزاری کنگره مشترک، حاضران ضمن انتقاد از به تأخیر افتادن تاریخ‌هایی که قبلاً از جانب هیئت برگزاری کنگره مشترک اعلام شده بودند، زمان جدید را مورد تائید قراردادند؛ ولی درعین‌حال ابراز داشتند که ضروری است برنامه‌ریزی امور با روشن‌بینی و آینده‌نگری به‌گونه‌ای باشد که نه‌تنها در زمان تعیین‌شده کنگره برگزار شود، بلکه، کنگره‌ای باکیفیت، با محتوا و شایسته بر پا شود،  تا بازتابی درخور داشته باشد.

در پایان این مباحث هیئت‌رئیسه همایش تأکیداتی را که در گفتگوهای شرکت‌کنندگان مطرح‌شده بود را قرائت کرد:

 – شرکت فعال‌تر در پیشبرد امر وحدت و لزوم تحرک بیشتر هیئت نمایندگی کنشگران چپ؛

– پیشبرد فعالیت‌ها و آکسیون‌های مبارزاتی و برپایی یادبودها، بزرگداشت‌ها و جلسات سیاسی با شرکت و همکاری سه نیرو؛

– تماس با افراد و جریانات سیاسی دیگر؛

– سرعت بخشیدن و شتاب دادن به روند وحدت؛

– تأکید بر اینکه ما خواهان جریانی چپ، آزادیخواه، عدالت‌طلب و دمکراتیک هستیم ؛

– تأکید بر اینکه مسئله وحدت امری برگشت‌ناپذیر است؛

– تأکید بر اینکه باید از بحث‌وجدل‌های تکراری و بی‌حاصل کاست و حرکت عملی در جهت پیشبرد امر وحدت نمود؛

در جلسه پیشنهاد شد بجای «سه جریان» از واژه «کوشندگان وحدت چپ» استفاده شود.

اکثریت‌قریب‌به‌اتفاق حاضران در همایش ضمن تأکید بر شرکت خود در کنگره مشترک وحدت از تمامی دوستان، یاران و رفقایی که همانند ما رنج سال‌ها پراکندگی را تحمل کرده‌اند و خواهان آن‌اند که نیروها و افراد دمکرات، آزادیخواه و چپ ایران علیرغم وجود اختلافات و فاصله‌ها کنار هم قرار گیرند، می‌خواهد که ما را در راهی که می‌رویم یاری رسانند .

همایش کنشگران چپ با انتخاب هیئت مسئولین به کار خود پایان داد.

هیئت مسئولین کنشگران چپ

۲۴ مرداد ۱۳۹۶ (15 اوت ۲۰۱۷)

 

تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد, ۱۳۹۶ ۰:۴۶ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

سایه سنگین ۱۹۴۸: چگونه «نکبت» برای فلسطین یک فرآیند زنده و روزمره شد؟

در سطحی کلان‌تر از روایت‌های تاریخی و تحلیل‌های موردی، می‌توان استدلال کرد که «نکبت» نه صرفاً یک رخداد تاریخی با نقطه آغاز مشخص در سال ۱۹۴۸، بلکه نوعی منطق تاریخی-فضایی در حال تداوم است که رابطه میان قدرت، سرزمین و جمعیت را در یک چارچوب ساختاری بازتعریف کرده است. در این خوانش، ۱۹۴۸ نه لحظه پایان یک نظم پیشین، بلکه لحظه تثبیت یک الگوی جدید از سازمان‌دهی سیاسی فضا و جمعیت است؛ الگویی که قابلیت انطباق با شرایط تاریخی متغیر را در دهه‌های بعد حفظ کرده است.

مطالعه »

«تنبیه خاموش» یا آزادی بیان!

فارغ‌التحصیلان مطالعات خاورمیانه نتیجه گرفته اند که: «برکناری فانی پیام تکان‌دهنده‌ای به دانشجویان و محققان مطالعات خاورمیانه می‌فرستد مبنی بر اینکه تحقیق، تدریس، خدمات نهادی و بحث آزاد در مورد موضوعات حساس سیاسی، مانند جنگ جاری در ایران، مشمول سانسور سیاسی و تحریم‌های نهادی است. چنین پیامی نه تنها با ارزش‌های اصلی مأموریت آموزشی و علمی دانشگاه واشنگتن در تضاد است، بلکه با اصول آموزش دانشگاهی و آموزشی ما نیز مغایرت دارد، اصولی که ما را به تفکر انتقادی، مشارکت در بحث‌های علمی آزاد و مواجهه با سوالات سیاسی فوری با دقت و صداقت فرا می‌خواند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

محاکمه مجدد احمدرضا حائری هم‌زمان با ادامه حبس او در قزل‌حصار

زادروز دکتر محمد مصدق؛ کابوس جاودانِ مستبدان، وابستگان و دشمنانِ حاکمیت ملت ایران، گرامی و مبارک باد

پیش به سوی اتحاد گسترده «چپ»:  برای میهن، نان، کار، خانه؛ برای کودک، مرد، زن، زندگی، آزادی

بررسی وضعیت اسف‌بار زندانیان زن در ایران

وکلای تسخیری به ابزار تسریع اعدام معترضان تبدیل شده‌اند

اعتراف قوه قضاییه به اعدام دست‌کم ۳۹ زندانی سیاسی تنها در ۷۸ روز