شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۱

شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۱

مسائلِ بزرگِ جهانِ هستی: آیندهٔ کیهانِ در حالِ گسترش
کیهان از زمانِ مِهبانگ مدام در حال گسترش است. آیا این روند هم‌چنان ادامه خواهد داشت؟ در این‌صورت آیا زمانی خواهد رسید که بخشِ عمدهٔ کیهان برای همیشه غیرقابل مشاهده...
۱۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: دکتر حسن بلوری
نویسنده: دکتر حسن بلوری
2025 سال بازیافت دموکراسی لیبرال نخواهد بود!
سال گذشته سال انتخابات بود. بیش از یک میلیارد بزرگسال در سال ۲۰۲۴ از جمله در ایالات متحده، هند، برزیل، بریتانیا و ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به پای صندوق...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: آلن فراشون
نویسنده: آلن فراشون
مهم‌ترین چالش‌های سیاست خارجی در سال جدید میلادی از نگاه کارشناسان ایرانی...
سال 2025 امروز در شرایطی آغاز شده است که موضوعات مهم و پیچیده‌ای در حوزه سیاست خارجی پیش روی ایران قرار دارد. پرونده‌های حل نشده قبلی در کنار مسائل جدید...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا عدالتی‌پور
نویسنده: رضا عدالتی‌پور
زندانی در تهران: گزارشی استثنایی از زندان های ایران...
پویایی درونی دیکتاتوری ها به دلیل ماهیت شدیدا سرکوبگر چنین رژیم هایی اغلب در سیستم های زندان آنها آشکار می شود. به همین دلیل است که ژانر خاطرات زندان برای...
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: ژان پیر فیلیو
نویسنده: ژان پیر فیلیو
بازگشت پروژه خاورمیانه بزرگ
سخنان الکساندر دوگین، استراتژیست روس، در باره تحولات خاور میانه پس از سرنگونی حکومت بشار اسد در سوریه.
۱۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: الکساندر دوگین
نویسنده: الکساندر دوگین
بر بال خیال
بال از خاطره ها بر گرفت، دلش آشوب زمان داشت، با نگاهی دیگر از خانه زد بیرون، از درابجی کنار اسکله یک پنسیری خرید، و جگر فروشی سرراهش، دو سیخ...
۱۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوە داد
نویسنده: کاوە داد
بیانیه حزب مشروطه ایران(لیبرال دموکرات) درباره بی حرمتی به آرامگاه غلامحسین ساعدی
بی‌تردید تعرض و بی‌حرمتی به مزار هر انسانی عملی نکوهیده و زشت است و ما قاطعانه عمل نابخردانه فردی مجهول الهویه ولی ناقص عقل و احتمالا مزدور، در اهانت به...
۱۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه

گزارشی در مورد دانشجویان زندانی

آخرین وضعیت مرتضی سمیاری ، بهاره هدایت ، مهدی کلاری ، تارا سپهری فر،افتخار برزگریان و محمد امین ولیان دانشجویان زندانی

در حالی که وضعیت اعضای دفتر تحکیم وحدت هنوز مشخص نیست، برخی خبرگزاری ها به نقل از والدین مرتضی سیمیاری، خبر از صدور وثیقه برای این عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم داده اند.

به گزارش روزآنلاین، خانواده این فعال دانشجویی با بیان اینکه برای فرزندشان قرار وثیقه ۸۰۰ میلیون تومانی صادر شده، اعلام کردند که توان تودیع چنین وثیقه سنگینی را ندارند.

مرتضی سیمیاری، دبیر انجمن اسلامی اقتصاد دانشگاه سیستان و بلوچستان و دبیر اجتماعی دفتر تحکیم وحدت است که روز ۱۴ دی ماه بازداشت و در دادگاه بازداشت شدگان روز عاشورا، محاکمه شد.

این فعال دانشجویی به علت ملاقات “انجام نشده” با نمایندگان پارلمان اروپا، به ۵ سال حبس تعزیری به جرم اقدام علیه امنیت ملی و یک سال حبس به جرم تبلیغ علیه نظام محکوم شده است.

خانواده مرتضی سیمیاری گفتهاند که به هیچ عنوان توان تودیع وثیقه ۸۰۰ میلیون تومانی را ندارند و برای کاهش مبلغ وثیقه به قاضی صلواتی، رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب مراجعه خواهند کرد.

همچنین همسر بهاره هدایت، خواهان پایان دادن به وضعیت بلاتکلیف همسرش شد.

به گزارش کلمه، بهاره هدایت، عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت که در تاریخ ۱۰ دی ماه بازداشت شد، به اتفاق دیگر اعضای دربند دفتر تحکیم وحدت از سوی بازجویان، به شدت تحت فشار قرار دارد تا انحلال این تشکل دانشجویی را اعلام کند.

امین احمدیان همسر این فعال دانشجویی که روز پنج شنبه ۶ اسفند ماه به صورت کابینی با او ملاقات داشته گفته است که به دلیل همزمانی با سالگرد نامزدیمان، درخواست ملاقات حضوری کرده بودم اما متاسفانه اجازه ندادند و در حالیکه بقیه ملاقات حضوری داشتند ملاقات ما کابینی بود. به گفته وی قرار بازداشت دوماهه این فعال دانشجویی به پایان رسیده است.

احمدیان، وضعیت روحی بهاره هدایت را خوب توصیف کرد و گفت این فعال دانشجویی تاکنون هیچ یک از اتهامات را نپذیرفته است.

براساس این گزارش دادستان تهران، هفته گذشته با حضور در زندان اوین از بهاره هدایت خواسته بود در اعترافات تلویزیونی حضور یابد اما این فعال دانشجویی این درخواست را رد کرده است.

جعفری دولت آبادی همچنین با سنگین توصیف کردن اتهامات بهاره هدایت به او گفته که ۱۶ مورد اتهام سنگین علیه او وجود دارد و بهتر است تن به همکاری با بازجویان بدهد در غیر این صورت، حکم او ۱۵ سال حبس خواهد بود اما بهاره هدایت حاضر به پذیرش خواسته های دادستان و بازجویان نشده است. دادستان تهران در حالی از ۱۵ سال حبس برای بهاره هدایت سخن گفته که دادگاه این فعال دانشجویی هنوز تشکیل نشده است.

همچنین اعلام شده است که دادگاه میلاد اسدی دیگر عضو بازداشتی دفتر تحکیم، روز ۱۲ اسفند برگزار خواهد شد.

دانشگاه شریف: حکم حبس و بی خبری

مهدی کلاری دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف به دو سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد. وی که از ۱۶ آذر ماه در بازداشت به سر میبرد به دو سال و نیم حبس تعزیری محکوم شده است.

به گزارش رهانا، کلاری دانشجوی مهندسی شیمی دانشگاه شریف در روز ۱۶ آذر توسط مأموران دفتر پیگیری وزارت اطلاعات به دفتر حراست دانشگاه احضار و مجبور به امضای تعهد شده بود. وی در همین روز بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

وی دانشجوی ورودی سال ۱۳۸۶ رشته مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف و رتبه دوم المپیاد کشوری شیمی در سال ۸۴ ـ۸۵ است. طی هفتههای گذشته جمعی از اساتید و دانشجویان دانشگاه شریف در نامهای سرگشاده خطاب به رییس قوه قضائیه خواستار آزادی هر چه سریعتر مهدی کلاری شدهاند.

همچنین از وضعیت تارا سپهری فر، دبیر انجمن اسلامی دانشگاه شریف هم چنان خبری منتشر نشده است.

سپهری فر که در موج بازداشت های در آستانه ۲۲بهمن دستگیر شد، و ورودی سال۸۴ رشته مهندسی شیمی دانشگاه شریف است، در تیرماه سال جاری و در حوادث پس از انتخابات نیز در اطراف مسجد قبا بازداشت شده بود.

منابع آگاه به “روز” گفتند که با وجود پیگیری های مداوم خانواده این فعال دانشجویی، هنوز از دلایل بازداشت و اتهامات وی، اطلاعی حاصل نشده است. سپهری فر از زمان بازداشت تاکنون هیچ گونه تماسی با خانواده خویش نداشته است.

دانشگاه مشهد: نگهداری دانشجو در بند مجرمان خطرناک

یکی از افراد نزدیک به پرونده افتخاربرزگریان، فعال دانشجویی گفت که پس از گذشت شش ماه از بازداشت این دانشجوی محروم از تحصیل دانشگاه فردوسی مشهد وی همچنان در زندان وکیل آباد و در بند مجرمین خطرناک نگهداری می شود.

علی رغم اینکه دادگاه انقلاب از تبدیل قرار بازداشت وی به قرار وثیقه خبر داده بود، در ماه گذشته اعلام شد که قرار بازداشت وی ششم اسفند ماه ۸۸ به پایان می رسد. با این حال هم اکنون افتخار برزگریان به صورت غیرقانونی و بدون اعلام قرار در وکیل آباد زندانی است و در بلاتکلیفی به سر می برد.

گفتنی است هنگامی که قرار بازداشت وی به قرار وثیقه تبدیل شد، بازپرس حیدری از قبول وثیقه خودداری کرد.

افتخار برزگریان که پس از چهار ترم محرومیت از تحصیل از دانشگاه اخراج شده، در انتخابات اخیر دبیر ستاد دانشجویی مهدی کروبی در مشهد بود.

دانشگاه دامغان: ممنوع الملاقات شدن دانشجوی زندانی

خانواده محمدامین ولیان روز پنجشنبه با مراجعه به زندان اوین با مخالفت مسئولین و بازجویان زندان، اجازه ملاقات فرزندشان را پیدا نکردند. این در حالی است که خانواده ولیان دستور ملاقات را از دادستان تهران به همراه داشتهاند. طی ماههای گذشته بارها دستور دادستان تهران برای اجازهی ملاقات خانوادهها با زندانیان از سوی بازجویان زندان اوین رد شده است.

آن گونه که رهانا گزارش داده، مسئولین زندان گفتهاند محمدامین ولیان هم اکنون در بند «۲ الف» زندان اوین که تحت اختیار سپاه است به سر میبرد و همچنان وضعیت نامشخصی دارد.

محمدامین ولیان عضو ۲۰ ساله شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پایه دامغان در تاریخ ۲۲ دی ماه و بعد از حوادث عاشورا در شهر دامغان بازداشت و به زندان اوین تهران منتقل شد.

لازم به ذکر است که ولیان از تاریخ بازداشت با خانوادهی خود تماس و ملاقاتی نداشته است و مستقیما از سلول انفرادی به دادگاه متهمان روز عاشورا آورده شده بود. این عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه دامغان به محاربه، افساد فیالارض، اجتماع و تبانی جهت انجام جرائم علیه امنیت کشور، فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و توهین به مقامات ارشد نظام متهم شده است.

تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند, ۱۳۸۸ ۰:۵۰ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

مسائلِ بزرگِ جهانِ هستی: آیندهٔ کیهانِ در حالِ گسترش

۲۰۲۵ سال بازیافت دموکراسی لیبرال نخواهد بود!

مهم‌ترین چالش‌های سیاست خارجی در سال جدید میلادی از نگاه کارشناسان ایرانی…

زندانی در تهران: گزارشی استثنایی از زندان های ایران…

بازگشت پروژه خاورمیانه بزرگ

بر بال خیال