چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۳:۳۷

چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۳:۳۷

سقوط آزاد زنان از نردبان اقتصاد
فاطمه موسوی‌ویایه: مشارکت پایین اقتصادی و نرخ بالای بیکاری زنان در سال‌های اخیر این واقعیت را نشان می‌دهد که زنان همچنان برای داشتن شغل و برخورداری از استقلال مالی مشکلات...
۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: فاطمه موسوی‌ویایه
نویسنده: فاطمه موسوی‌ویایه
انرژی هسته‌ای و خطر جنگ
حزب جمهوری‌خواه سوسیال دموکرات و لائیک ایران (عضو رسمی جبهه ملی ایران): بحث آزاد جمعه ها: وضعیت ایران انرژی هسته‌ای و خطر جنگ (بخش نخست) -
۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: حزب جمهوری‌خواه سوسیال دموکرات و لائیک ایران؛ سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور
نویسنده: حزب جمهوری‌خواه سوسیال دموکرات و لائیک ایران؛ سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور
فرار مغزها در راه است - جنگ ترامپ علیه دانشگاه‌ها می‌تواند نوآوری در آمریکا را نابود کند 
نویسنده: رافائل ریف- برگردان: رضا فانی یزدی: اکنون چین در بسیاری از حوزه‌ها با آمریکا هم اندازه شده و تنه به تنه با این کشور در حال پیشروی است. در...
۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان رضا فانی یزدی
نویسنده: برگردان رضا فانی یزدی
فقر مهار نشود، می‌تواند این سرزمین را به نابودی بکشاند
اکبر رجبی خطاب به مسعود پزشکیان رئیس جمهور: هر چه سریع‌تر برای ایجاد یک سازمان ملی جهت رسیدگی به آسیب‌های اجتماعی اقدام شود. امروز زمان به سرعت می‌گذرد و اگر...
۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: اکبر رجبی
نویسنده: اکبر رجبی
انتظار ایران از مذاکرات
این که آقای ترامپ می گوید «فقط می خواهم ایران سلاح هسته ای نداشته باشد» نباید ما را گمراه کند. هر توافقی با امریکا، چه برجامی چه فرابرجامی، غیرممکن یا...
۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: فرخ نگهدار
نویسنده: فرخ نگهدار
سوسیالیستی که می خواهد حزبش را به یک برند تبدیل کند
شوردتنر از چپ می خواهد که در آینده به گونه ای متفاوت و اساسی تر درباره چنین پرسش هایی صحبت کند. او به حزب خود توصیه می کند که واژگان...
۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
فراخوان گروه‌های حقوق بشری علیه موج اعدام‌ها در ایران
ما همه مردم آزادیخواه را فرامی‌خوانیم تا در این کارزار ده روزه که همزمان است با سالگرد اعدام بچه های خانه اصفهان، با حضور در خیابان‌ها، میدان‌ها یا هر شکل...
۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران

گزارش افتتاحیه بیست و پنجمین کنفرانس بنیاد پژوهش های زنان ایران

بیست و پنجمین کنفرانس بنیاد پژوهش های زنان ایران در تاریخ ۱۱-۱۳ ماه جولای در شهر سندیاگو – جنوب کالیفرنیا برگزار شد. تم اصلی کنفرانس «زنان برای تغییر، همکاری و مشارکت سیاسی» است... بنیاد پژوهش‌های زنان ایران، ۲۵ سال پیش یعنی در سال ۱۹۹۰ با هدف ایجاد این‌چنین کنفرانس‌هایی و ایجاد شبکه‌ی ارتباطی گسترده‌ای بین علاقه‌مندان به فعالیت‌های زنان ایرانی پس از انقلاب، در کمبریج و آمریکا آغاز به کار کرد.

 

بیست و پنجمین کنفرانس بنیاد پژوهش های زنان ایران در تاریخ ۱۱-۱۳ ماه جولای در شهر سندیاگو – جنوب کالیفرنیا برگزار شد. تم اصلی کنفرانس «زنان برای تغییر، همکاری و مشارکت سیاسی» است. این کنفرانس که به مدت سه روز ادامه دارد در محل سالن نمایش شروود در شهر لاهویا برگزار می‌شود. شرکت کنندگان برای حضور در این کنفرانس لازم است که ثبت‌نام کنند. این ثبت‌نام یا به صورت آن‌لاین از پیش صورت گرفته و یا در محل برگزاری کنفرانس امکان‌پذیر است. هزینه‌ی کارت ورودی کنفرانس برای سه روز ۱۲۵ دلار است که جهت پرداخت هزینه‌های مربوط به کنفرانس از شرکت کنندگان دریافت می‌شود.

بنیاد پژوهش‌های زنان ایران، ۲۵ سال پیش یعنی در سال ۱۹۹۰ با هدف ایجاد این‌چنین کنفرانس‌هایی و ایجاد شبکه‌ی ارتباطی گسترده‌ای بین علاقه‌مندان به فعالیت‌های زنان ایرانی پس از انقلاب، در کمبریج و آمریکا آغاز به کار کرد. این بنیاد به پیشنهاد خانم گلناز امین و به کمک خانم افسانه نجم‌آبادی که در آن زمان نشریه‌ی «نیمه‌‌ی‌ دیگر» را منتشر می‌کردند بنیان نهاده شد. برگزاری کنفرانس‌های بنیاد دو هدف را دنبال می‌کند: یکی ادامه‌ی ۲۵ سال فعالیت و کار بنیاد پژوهش‌های زنان ایران و دیگری پاسخ‌گویی به پرسش‌های مطروحه در رابطه با مسائل زنان ایران در چارچوب تم اصلی هر کنفرانس. موضوع‌های مربوط به زنان از طریق ارائه‌ی آثار تحقیقی، نمایشگاه‌های هنری، اجرای‌های هنری یا نمایشی، در کنفرانس‌های سالانه به بحث و گفتگو گذاشته می شوند.

بیست و پنجمین کنفرانس بنیاد پژوهش‌های زنان در تاریخ ۱۱ جولای، کمی دیرتر از ساعت مقرر، با حضور ۹۰ تن از علاقه‌مندان افتتاح گردید. شرکت کنندگان در مراسم افتتاحیه‌ی کنفرانس، متشکل از ۷۰ زن و ۲۰ مرد بودند.

ساعت ۳۰:۱۱ صبح به وقت کالیفرنیا، درِ سالن باز شد و افراد وارد راهروی سالن شدند. در راهروی سالن چندین میز اطلاعاتی قرار داشت. یک میز از آنِ خود بنیاد پژوهش‌های زنان بود که روی آن کتاب‌های گلناز امین تحت عنوان «بیست و سومین سال بنیاد پژوهش‌های زنان ایران» به قیمت ۲۰ دلار برای فروش قرار گرفته بود. میزهای دیگر مربوط به گروه فرهنگی دانشجویان سندیاگو و گروه فرهنگی ایرانیان سندیاگو بودند و میزی هم به فروش یادگارهایی از کنفرانس، مانند تی‌شرت و شال با نوشته‌های فارسی اختصاص داده شده بود.

مراسم افتتاح کنفرانس با آواز زیبای خانم ثریا فلاح (به زبان کردی) آغاز گردید و پس از آن، عشا مؤمنی از سوی کمیته‌ی محلی برگزاری کنفرانس، به حاضرین خوش‌آمد گفت. وی هم‌چنین گزارشی از شیوه‌ی برنامه‌ریزی و تدارک کنفرانس ارائه داد و از مشکلاتی گفت که تدارک‌کنندگان با آن روبه‌‌رو بوده‌اند. عشا مؤمنی در پایان به طور ویژه از گلناز امین، ثریا فلاح و صدیقه نام برد و از تلاش‌های‌شان برای برگزاری کنفرانس که از یک سال پیش شروع شده بود، قدردانی کرد.

پس از آن، زرین شقایقی کتاب‌های تازه در حوزه‌ی زنان به زبان فارسی را به حاضرین معرفی کرد: کتاب «خرچنگ‌ها در ساحل»، نوشته‌ی شریفه‌ بنی‌هاشمی، روایتی از آوارگی و غربت‌زدگی زنان، کتاب «بدرجان- هفت شهر عشق»، نوشته‌ی ژاله محمدی، که داستان یک زن از نواده‌های قدیمی و ثروتمند کرمان اس، کتاب «زنان زندان»، روایت ژیلا بنی‌یعقوب از زنان زندان اوین.

اما متاسفانه هیچ‌کدام از کتاب‌های معرفی شده، در دسترس قرار داده نشده بودند که علاقه‌مندان بتوانند جهت تهیه‌ و خرید آن اقدام کنند.

در ادامه‌ی مراسم، حدود ساعت ۱۲ ظهر صفورا رحیم‌زاده سه تن از هنرمندان هنرهای تجسمی را که کارهای‌شان در تمام سه روز کنفرانس در یکی دیگر از سالن‌های موزه‌ی هنرهای معاصر، در محل برگزاری کنفرانس، به نمایش گذاشته می‌شود، معرفی کرد. دو هنرمند دیگر “م.ه” و سودابه معمارزاده که کارهای‌شان در همان سالن عرضه می‌شود، متأسفانه حضور نداشتند. سه هنرمند حاضر عبارت بودند:

آفرین رحمانی‌فر، نقاش و استادیار دانشگاه که در امریکا زندگی می‌کند. نقاشی‌های خانم رحمانی‌فر بیشتر راجع به زنان است و احساسات آنان را در نقاشی‌هایش به تصویر می‌کشد.

مریم نقشینه: ساکن امریکا، گرافیست و نقاش که سوژه‌ی اصلی نقاشی‌های ایشان نیز زنان اند و فیگور زن در کارهای وی به صورت آبستراکت به نمایش درمی‌آید.

مهتدی زارع‌ میرک‌آبادی: از هنرمندان خطاش (خط- نقاشی) است که ۱۵ سال است در این عرصه کار می‌کند. او در توضیح کارش گفت که کار خطاش این است که بتواند کمی از قواعد خط کوتاه بیاید، احساس را قاطی کار بکند و قلمش “در زلف پریشان عالم” شانه‌ای باشد که لطافتی به محیط خودش ببخشد.

کنفرانس پس از دو ساعت تنفس برای ناهار، با سخنرانی هما احمدگُش از دانشگاه ایالتی سندیاگو به کار خود ادامه داد. ایشان به زبان انگلیسی سخنرانی کردند. موضوع سخنرانی‌های این بخش پچیدگی‌ها و دشواری‌های فمینیست‌ها و فمینیست‌های اسلامی و سکولار بود.

به نظر خانم احمدگُش، فمینیسم اسلامی و فمینیسم سکولار می‌توانند با هم‌دیگر کار کنند تا به حقوق‌شان برسند. فمینیست‌ مسلمان در چهارچوب قوانین اسلامی با حکومت بحث و جدل می کند تا به حقوق‌اش برسد و فمینیست سکولار با استفاده از قوانین حقوق بشر، این حقوق را دنبال می‌کند.

برنامه با اجرای نمایش «تیله‌های شفاف شیشه‌ای» (از کتاب صحبت کردن با….) نوشته‌ی جین مارتین به زبان انگلیسی ادامه یافت. این نمایش به وسیله‌ی آذر مزارعی اجرا شد. نمایش‌نامه در مورد زن بیماری است که به وسیله‌ی تیله‌های شیشه‌ای سعی می‌کند روزها را طولانی‌تر کند.

ساعت ۱۵:۳ شهلا طالبی استاد دانشگاه اریزونا در مورد زنان و نقش زندگی و تحول‌بخش عزاداری در دوران پس از انقلاب ایران، به زبان انگلیسی سخنرانی کرد. او در خاتمه خلاصه‌ای از سخنرانی را به زبان فارسی بیان کرد و در پایان به سئوالات حاضران پاسخ گفت.

بعد از یک ساعت تنفس، برنامه با اهدای جایزه‌ی «حامد شهیدیان» در زمینه‌ی پژوهش‌های فمینیستی انتقادی ادامه یافت و این جایزه توسط ناهید شهیدیان، خواهر حامد شهیدیان به گلوریا یعقوبی ارائه شد. گلوریا یعقوبی استادیار ادبیات بین‌الملی در دانشگاه جورجیا است. این جایزه برای مقاله‌‌ای تحت موضوع «نقدی بر داستان ابراهیم گلستان – سفر عصمت»، به ایشان تعلق گرفت.

این جایزه به یاد حامد شهیدیان، پژوهش‌گر جامعه‌شناسی فمینیستی، به پاس تلاش و سهم او در مبارزات زنان ایرانی و به منظور پی‌گیری پژوهش‌های اجتماعی و علمی‌اش در این عرصه، در سال ۲۰۰۶، از سوی بنیاد پژوهش‌های زنان ایران پایه‌گذاری شد و هر سال به کاری برگزیده در زمینه‌ی پژوهش‌های فمینیستی انتقادی اهدا می‌شود.

در روز اول کنفرانس، هم‌چنین فیلم مستند کوتاهی از دست‌آوردهای بنیاد پژو‌هش های زنان ایران از ابتدا تا کنو،ن نمایش داده شد.

در خاتمه گلناز امین با تقدیم یک شاخه گل از تلاش‌های اعضای کمیته‌ی برگزاری بیست و پنچمین کنفرانس بنیاد پژوهش زنان تشکر کرد.

بخش رسمی روز اول کنفرانس، در ساعت ۳۰:۶ بعدازظهر برای صرف شام خاتمه پیدا کرد.

پس از آن در ساعت۲۰:۸ نمایشنامه‌ی تک‌پرده‌ای بهرام بیضایی با عنوان «شب هزار و یکم – بخش نخست شهرناز و ارنواز با ضحاک» شروع شد. این نمایش‌نامه با هنرنمایی و نمایش‌خانی مژده شمسایی اجرا شد. نمایش بر اساس داستان هزار و یکشب نوشته شده است. در پایان نمایش به سئوالات حاضران پاسخ داده شد. هنگام اجرای این نمایش‌نامه، نزدیک به ۲۰۰ تن در سالن حضور داشتند که بسیاری از آنان صرفاً برای دیدن نمایش آمده بودند و بسیاری از چهره‌ها جدید بودند و در طول روز در محل کنفرانس نبودند.

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۲۲ تیر, ۱۳۹۳ ۳:۳۰ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!

هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد و نام این قهرمانان که بسیاری از آنان گمنام مانده‌اند، فقط ادای احترام نیست، بلکه خود نوعی مقاومت است: مبارزه علیه فراموشی و هشداری است برای بازداشتن فاشیست‌های امروزی از تکرار جنایت‌های دیروز، این‌بار در چهره‌هایی دیگر.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

گرامی باد یاد ده‌ها میلیون پیکارگر علیه فاشیسم!

هشتاد سال پس از پیروزی بر فاشیسم در شرایطی که راست‌گرایی افراطی و نژادپرستی، بیگانه‌ستیزی در بسیاری کشورها دوباره سربرآورده‌ و جنگ‌های تازه یکی پس از دیگری شعله‌ور می‌شوند،گرامی‌داشت یاد و نام این قهرمانان که بسیاری از آنان گمنام مانده‌اند، فقط ادای احترام نیست، بلکه خود نوعی مقاومت است: مبارزه علیه فراموشی و هشداری است برای بازداشتن فاشیست‌های امروزی از تکرار جنایت‌های دیروز، این‌بار در چهره‌هایی دیگر.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

سقوط آزاد زنان از نردبان اقتصاد

انرژی هسته‌ای و خطر جنگ

فرار مغزها در راه است – جنگ ترامپ علیه دانشگاه‌ها می‌تواند نوآوری در آمریکا را نابود کند 

فقر مهار نشود، می‌تواند این سرزمین را به نابودی بکشاند

انتظار ایران از مذاکرات

سوسیالیستی که می خواهد حزبش را به یک برند تبدیل کند