سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۶ تیر, ۱۴۰۵ ۰۶:۱۲

سه شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۵ - ۰۶:۱۲

گزارش افتتاحیه بیست و پنجمین کنفرانس بنیاد پژوهش های زنان ایران

بیست و پنجمین کنفرانس بنیاد پژوهش های زنان ایران در تاریخ ۱۱-۱۳ ماه جولای در شهر سندیاگو – جنوب کالیفرنیا برگزار شد. تم اصلی کنفرانس «زنان برای تغییر، همکاری و مشارکت سیاسی» است... بنیاد پژوهش‌های زنان ایران، ۲۵ سال پیش یعنی در سال ۱۹۹۰ با هدف ایجاد این‌چنین کنفرانس‌هایی و ایجاد شبکه‌ی ارتباطی گسترده‌ای بین علاقه‌مندان به فعالیت‌های زنان ایرانی پس از انقلاب، در کمبریج و آمریکا آغاز به کار کرد.

Getting your Trinity Audio player ready...

 

بیست و پنجمین کنفرانس بنیاد پژوهش های زنان ایران در تاریخ ۱۱-۱۳ ماه جولای در شهر سندیاگو – جنوب کالیفرنیا برگزار شد. تم اصلی کنفرانس «زنان برای تغییر، همکاری و مشارکت سیاسی» است. این کنفرانس که به مدت سه روز ادامه دارد در محل سالن نمایش شروود در شهر لاهویا برگزار می‌شود. شرکت کنندگان برای حضور در این کنفرانس لازم است که ثبت‌نام کنند. این ثبت‌نام یا به صورت آن‌لاین از پیش صورت گرفته و یا در محل برگزاری کنفرانس امکان‌پذیر است. هزینه‌ی کارت ورودی کنفرانس برای سه روز ۱۲۵ دلار است که جهت پرداخت هزینه‌های مربوط به کنفرانس از شرکت کنندگان دریافت می‌شود.

بنیاد پژوهش‌های زنان ایران، ۲۵ سال پیش یعنی در سال ۱۹۹۰ با هدف ایجاد این‌چنین کنفرانس‌هایی و ایجاد شبکه‌ی ارتباطی گسترده‌ای بین علاقه‌مندان به فعالیت‌های زنان ایرانی پس از انقلاب، در کمبریج و آمریکا آغاز به کار کرد. این بنیاد به پیشنهاد خانم گلناز امین و به کمک خانم افسانه نجم‌آبادی که در آن زمان نشریه‌ی «نیمه‌‌ی‌ دیگر» را منتشر می‌کردند بنیان نهاده شد. برگزاری کنفرانس‌های بنیاد دو هدف را دنبال می‌کند: یکی ادامه‌ی ۲۵ سال فعالیت و کار بنیاد پژوهش‌های زنان ایران و دیگری پاسخ‌گویی به پرسش‌های مطروحه در رابطه با مسائل زنان ایران در چارچوب تم اصلی هر کنفرانس. موضوع‌های مربوط به زنان از طریق ارائه‌ی آثار تحقیقی، نمایشگاه‌های هنری، اجرای‌های هنری یا نمایشی، در کنفرانس‌های سالانه به بحث و گفتگو گذاشته می شوند.

بیست و پنجمین کنفرانس بنیاد پژوهش‌های زنان در تاریخ ۱۱ جولای، کمی دیرتر از ساعت مقرر، با حضور ۹۰ تن از علاقه‌مندان افتتاح گردید. شرکت کنندگان در مراسم افتتاحیه‌ی کنفرانس، متشکل از ۷۰ زن و ۲۰ مرد بودند.

ساعت ۳۰:۱۱ صبح به وقت کالیفرنیا، درِ سالن باز شد و افراد وارد راهروی سالن شدند. در راهروی سالن چندین میز اطلاعاتی قرار داشت. یک میز از آنِ خود بنیاد پژوهش‌های زنان بود که روی آن کتاب‌های گلناز امین تحت عنوان «بیست و سومین سال بنیاد پژوهش‌های زنان ایران» به قیمت ۲۰ دلار برای فروش قرار گرفته بود. میزهای دیگر مربوط به گروه فرهنگی دانشجویان سندیاگو و گروه فرهنگی ایرانیان سندیاگو بودند و میزی هم به فروش یادگارهایی از کنفرانس، مانند تی‌شرت و شال با نوشته‌های فارسی اختصاص داده شده بود.

مراسم افتتاح کنفرانس با آواز زیبای خانم ثریا فلاح (به زبان کردی) آغاز گردید و پس از آن، عشا مؤمنی از سوی کمیته‌ی محلی برگزاری کنفرانس، به حاضرین خوش‌آمد گفت. وی هم‌چنین گزارشی از شیوه‌ی برنامه‌ریزی و تدارک کنفرانس ارائه داد و از مشکلاتی گفت که تدارک‌کنندگان با آن روبه‌‌رو بوده‌اند. عشا مؤمنی در پایان به طور ویژه از گلناز امین، ثریا فلاح و صدیقه نام برد و از تلاش‌های‌شان برای برگزاری کنفرانس که از یک سال پیش شروع شده بود، قدردانی کرد.

پس از آن، زرین شقایقی کتاب‌های تازه در حوزه‌ی زنان به زبان فارسی را به حاضرین معرفی کرد: کتاب «خرچنگ‌ها در ساحل»، نوشته‌ی شریفه‌ بنی‌هاشمی، روایتی از آوارگی و غربت‌زدگی زنان، کتاب «بدرجان- هفت شهر عشق»، نوشته‌ی ژاله محمدی، که داستان یک زن از نواده‌های قدیمی و ثروتمند کرمان اس، کتاب «زنان زندان»، روایت ژیلا بنی‌یعقوب از زنان زندان اوین.

اما متاسفانه هیچ‌کدام از کتاب‌های معرفی شده، در دسترس قرار داده نشده بودند که علاقه‌مندان بتوانند جهت تهیه‌ و خرید آن اقدام کنند.

در ادامه‌ی مراسم، حدود ساعت ۱۲ ظهر صفورا رحیم‌زاده سه تن از هنرمندان هنرهای تجسمی را که کارهای‌شان در تمام سه روز کنفرانس در یکی دیگر از سالن‌های موزه‌ی هنرهای معاصر، در محل برگزاری کنفرانس، به نمایش گذاشته می‌شود، معرفی کرد. دو هنرمند دیگر “م.ه” و سودابه معمارزاده که کارهای‌شان در همان سالن عرضه می‌شود، متأسفانه حضور نداشتند. سه هنرمند حاضر عبارت بودند:

آفرین رحمانی‌فر، نقاش و استادیار دانشگاه که در امریکا زندگی می‌کند. نقاشی‌های خانم رحمانی‌فر بیشتر راجع به زنان است و احساسات آنان را در نقاشی‌هایش به تصویر می‌کشد.

مریم نقشینه: ساکن امریکا، گرافیست و نقاش که سوژه‌ی اصلی نقاشی‌های ایشان نیز زنان اند و فیگور زن در کارهای وی به صورت آبستراکت به نمایش درمی‌آید.

مهتدی زارع‌ میرک‌آبادی: از هنرمندان خطاش (خط- نقاشی) است که ۱۵ سال است در این عرصه کار می‌کند. او در توضیح کارش گفت که کار خطاش این است که بتواند کمی از قواعد خط کوتاه بیاید، احساس را قاطی کار بکند و قلمش “در زلف پریشان عالم” شانه‌ای باشد که لطافتی به محیط خودش ببخشد.

کنفرانس پس از دو ساعت تنفس برای ناهار، با سخنرانی هما احمدگُش از دانشگاه ایالتی سندیاگو به کار خود ادامه داد. ایشان به زبان انگلیسی سخنرانی کردند. موضوع سخنرانی‌های این بخش پچیدگی‌ها و دشواری‌های فمینیست‌ها و فمینیست‌های اسلامی و سکولار بود.

به نظر خانم احمدگُش، فمینیسم اسلامی و فمینیسم سکولار می‌توانند با هم‌دیگر کار کنند تا به حقوق‌شان برسند. فمینیست‌ مسلمان در چهارچوب قوانین اسلامی با حکومت بحث و جدل می کند تا به حقوق‌اش برسد و فمینیست سکولار با استفاده از قوانین حقوق بشر، این حقوق را دنبال می‌کند.

برنامه با اجرای نمایش «تیله‌های شفاف شیشه‌ای» (از کتاب صحبت کردن با….) نوشته‌ی جین مارتین به زبان انگلیسی ادامه یافت. این نمایش به وسیله‌ی آذر مزارعی اجرا شد. نمایش‌نامه در مورد زن بیماری است که به وسیله‌ی تیله‌های شیشه‌ای سعی می‌کند روزها را طولانی‌تر کند.

ساعت ۱۵:۳ شهلا طالبی استاد دانشگاه اریزونا در مورد زنان و نقش زندگی و تحول‌بخش عزاداری در دوران پس از انقلاب ایران، به زبان انگلیسی سخنرانی کرد. او در خاتمه خلاصه‌ای از سخنرانی را به زبان فارسی بیان کرد و در پایان به سئوالات حاضران پاسخ گفت.

بعد از یک ساعت تنفس، برنامه با اهدای جایزه‌ی «حامد شهیدیان» در زمینه‌ی پژوهش‌های فمینیستی انتقادی ادامه یافت و این جایزه توسط ناهید شهیدیان، خواهر حامد شهیدیان به گلوریا یعقوبی ارائه شد. گلوریا یعقوبی استادیار ادبیات بین‌الملی در دانشگاه جورجیا است. این جایزه برای مقاله‌‌ای تحت موضوع «نقدی بر داستان ابراهیم گلستان – سفر عصمت»، به ایشان تعلق گرفت.

این جایزه به یاد حامد شهیدیان، پژوهش‌گر جامعه‌شناسی فمینیستی، به پاس تلاش و سهم او در مبارزات زنان ایرانی و به منظور پی‌گیری پژوهش‌های اجتماعی و علمی‌اش در این عرصه، در سال ۲۰۰۶، از سوی بنیاد پژوهش‌های زنان ایران پایه‌گذاری شد و هر سال به کاری برگزیده در زمینه‌ی پژوهش‌های فمینیستی انتقادی اهدا می‌شود.

در روز اول کنفرانس، هم‌چنین فیلم مستند کوتاهی از دست‌آوردهای بنیاد پژو‌هش های زنان ایران از ابتدا تا کنو،ن نمایش داده شد.

در خاتمه گلناز امین با تقدیم یک شاخه گل از تلاش‌های اعضای کمیته‌ی برگزاری بیست و پنچمین کنفرانس بنیاد پژوهش زنان تشکر کرد.

بخش رسمی روز اول کنفرانس، در ساعت ۳۰:۶ بعدازظهر برای صرف شام خاتمه پیدا کرد.

پس از آن در ساعت۲۰:۸ نمایشنامه‌ی تک‌پرده‌ای بهرام بیضایی با عنوان «شب هزار و یکم – بخش نخست شهرناز و ارنواز با ضحاک» شروع شد. این نمایش‌نامه با هنرنمایی و نمایش‌خانی مژده شمسایی اجرا شد. نمایش بر اساس داستان هزار و یکشب نوشته شده است. در پایان نمایش به سئوالات حاضران پاسخ داده شد. هنگام اجرای این نمایش‌نامه، نزدیک به ۲۰۰ تن در سالن حضور داشتند که بسیاری از آنان صرفاً برای دیدن نمایش آمده بودند و بسیاری از چهره‌ها جدید بودند و در طول روز در محل کنفرانس نبودند.

بخش : زنان
تاریخ انتشار : ۲۲ تیر, ۱۳۹۳ ۳:۳۰ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

پنجاه سال پس از حماسه هشتم تیر؛ ادای احترام به حمید اشرف و جان‌باختگان فدایی

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): امروز که جامعهٔ ایران همچنان با چالش‌های بزرگ در عرصهٔ آزادی‌های سیاسی، عدالت اجتماعی، حقوق شهروندی و توسعهٔ دموکراتیک روبه‌رو است، پاسداشت یاد جان‌باختگان فداییان خلق یادآور مسئولیت ما در ادامهٔ راه مبارزه برای تحقق آرمان‌هایی است که آنان برای آن زیستند و جان باختند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

پیام دیپلماسی در تشییع جنازه ایران

قرائت قرآن در مراسم تشییع جنازه علی خامنه‌ای نشان داد که تهران به عنوان یک پیروز صحبت می‌کند، نه یک عزادار! آیه مورد نظر، آیه ۱۳ از سوره آل عمران بود، متنی که جنگ بدر را توصیف می‌کند، جایی که نیروی مسلمان با تعداد بسیار کمتر و تجهیزات ضعیف‌تر، ارتش بسیار بزرگتری را «به خواست خدا» شکست داد. این آیه اشاره‌ای آشکار به چیزی بود که بسیاری آن را پیروزی ایران بر آمریکا و اسرائیل در جنگشان علیه این کشور می‌نامند.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

سخن از دو برجستگی در هستی انقلابی حمید اشرف!

۲۵۰ سالگی آمریکا؛ آیا ترامپ پدیده‌ای استثنایی در تاریخ ایالات متحده است؟

پیام دیپلماسی در تشییع جنازه ایران

پیام تسلیت حزب دمکراتیک مردم ایران: در سوگِ رضا عطارنژاد

پیام فرخ نگهدار: «میراث دومین رهبر جمهوری اسلامی» و بازتاب پیام در «انصاف نیوز»

جنگ پایان نیافته است