کنگرۀ حزب چپ آلمان با حضور بیش از ۵۰۰ نفر، با اکثریت چشمگیر جوانها، و با حضور گستردۀ رسانهها و با پوشش خبری زندۀ رادیو-تلویزیونی، روزهای ۱۷ تا ۱۹ نوامبر ۲۰۲۳ میلادی (۲۶ تا ۲۸ آبان ۱۴۰۲) برگزار شد.
هیئت نمایندگی سهنفرۀ سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) رفقا احمد فرهادی، حسین خرمی و کامران امیری در دو روز نخست یعنی روزهای ۱۷ و ۱۸ نوامبر ۲۰۲۳ (۲۶ و ۲۷ آبان ۱۴۰۲) در کنگره شرکت داشت. روز سوم کنگره ویژۀ مسائل مربوط به انتخابات پارلمان اروپا بود و تنها اعضای حزب چپ آلمان در آن حضور داشتند.
در کنار مسئلۀ انتخابات پارلمان اروپا، بیشترین وقت سخنرانیهای کنگره معطوف به موضوع کنارهگیری گروه سارا واگنکنشت از حزب و موضوع جنگ در غزه بود.
در موضوع کنارهگیری گروه سارا واگنکنشت میشد همسویی در برخورد همۀ سخنرانان دید. سخنرانان میکوشیدند نشان دهند حزب در نتیجۀ این خروج تضعیف نخواهد شد، بلکه برعکس با جذب اعضای جدید، که گفته میشد تا زمان برگزاری کنگره بیش از ۸۰۰ نفر بوده است، و در سایۀ رهایی از تنش چندینساله که به جدایی انجامید، خواهد توانست منسجمتر و قویتر برآمد کند. اینکه میزان استقبال جامعه از حزب در وضعیت جدید چه خواهد بود و حزب چند درصد از آرای صاحبان حق رأی را کسب خواهد کرد، عموماً در سخن سخنرانان شنیده نمیشد.
در موضوع جنگ غزه، گرچه تقریباً هرکس در این مورد سخنرانی کرد بر این نکته اشاره کرد که بمباران ساکنان غزه به بهانۀ مبارزه با «گروه تروریستی حماس» کار درستی نیست، ولی تنها دو-سه نفر از نمایندگان کنگره در سخنرانی خود بهشدت از اسرائیل و دولت نتانیاهو انتقاد کردند. شدت یکی از این انتقادها آنچنان بود که بهقول خانم یولیا ویدمن از بخش سیاست بینالملل حزب موجب تشنج در صحن کنگره شد و روز بعد خانم جانین ویسلر (یکی از دو دبیراول حزب)، در واکنش به آن، چند دقیقه در مذمت «تروریسم حماس» سخن گفت و در زمانی بسیار کمتر به نقد بسیار ملایم بمباران مردم غیرنظامی پرداخت.
روز دوم کنگره یعنی شنبه ۱۸ نوامبر ۲۰۲۳ (۲۷ آبان ۱۴۰۲)، با خانم یولیا ویدمن مسئول بخش سیاست بینالملل حزب چپ آلمان دیداری صورت گرفت و او اظهار تمایل کرد نشستی با هم داشته باشیم. هیئت نمایندگی سازمان و خانم یولیا ویدمن حدود یکونیمساعت در مورد موضوعات جنگ غزه، جهان چندقطبی، وضعیت حزب چپ آلمان پس از کنارهگیری گروه سارا واگنکنشت، نوع برخورد حزب چپ آلمان با گروه سارا واگنکنشت پس از جدایی، روند بنیانگذاری حزب چپ ایران و تأثیر آن در سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)، و دستآخر چگونگی برخورد سازمان با حزب چپ ایران و دیگر جریانهای سیاسی چپ ایران، گفتوگو کردند. هر سه عضو هیئت نمایندگی سازمان فعالانه در گفتوگو شرکت و هریک در بارۀ همۀ موضوعات مورد بحث زاویههایی را مطرح کردند. گفتوگو با آرزوی موفقیت برای کنگرۀ حزب چپ آلمان از سوی هیئت نمایندگی سازمان و آرزوی موفقیت برای سازمان از سوی خانم یولیا ویدمن و تأکید بر ادامهٔ همکاری نزدیک میان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) و حزب چپ آلمان به پایان رسید.
از رویدادهای جالب، سخنرانی خانم ملالۀ جویا، کنشگر سیاسی-اجتماعی افغانی، روز دوم در صحن کنگره بود. جالب اینکه خانم ملاله چند بار در سخنرانی خود «زن، زندگی، آزادی» و در پایان نیز «ژن، ژیان، ئازادی» را مطرح کرد. پس از سخنرانی گپی دوستانه بین هیئت نمایندگی سازمان و خانم ملاله صورت گرفت و خانم ملاله از سختیهای زندگی مردم افغانستان سخن گفت و با آرزوی موفقیت متقابل و با آرزوی دیدار و یاری همدیگر از هم خداحافظی کردند.
در کنگره اعضای ایرانیتبار حزب نیز شرکت داشتند و با یکی از این اعضاء امکان صحبتی کوتاه نصیب هیئت نمایندگی شد.
هیئت نمایندگی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
1 Comment
موفق باشید رفقا!