سه شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۳

سه شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۳

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟
امروزه علاوه بر «پنج کشور هسته‌ای»، چهار کشور دیگر نیز دارای سلاح هسته‌ای هستند. در عمل، ما یک «نه کشور هسته‌ای» داریم که به آن «کلوپ هسته‌ای» می‌گویند. اما تل‌آویو،...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: والنتين کاتاسانف
نویسنده: والنتين کاتاسانف
ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم
برای مخالفت بی‌بروبرگرد با تهاجم اسراییل به ایران حتی نیازی نیست به وطن‌دوستی یا عشق به میهن متوسل شویم که حالا لازم باشد بر سر معنای هر از این مفاهیم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حسام سلامت
نویسنده: حسام سلامت
#سوزنبان
سوزنبانِ پیر چشمکی زد. صدای سوت قطار از دور شنیده می‌شد. شلوغی ایستگاه بخاطر پایان این جنگ ۱۲ روزه، مرا یاد کودکی و نوجوانی‌ام می‌انداخت. می‌ترسیدم جا بمانم. تجربه جاماندن...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
وارث شکست‌خورده و پرچم!
از نظر آنها، فقط قدرت‌های غربی اختیار ایجاد یا سرنگونی رژیم‌ها را دارند. می‌توان تا حدی با این دیدگاه همدل بود: به هر حال، بریتانیا در نیمه اول قرن بیستم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گلنار نیک‌پور اسکندر صادقی بروجردی
نویسنده: گلنار نیک‌پور اسکندر صادقی بروجردی
Lasting peace is only possible with active popular participation
The twelve days of war brought unexpected results. Iran's internal cohesion was preserved, despite chronic economic crises and social divisions...Peaceful protests in various countries, Iranian immigrants' support for the right...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: The Political-Executive Committee of The Organization of Iranian People’s Fedaian (Majority)
نویسنده: The Political-Executive Committee of The Organization of Iranian People’s Fedaian (Majority)
نه قیام، نه تسلیم؛ سکوت پیش از خیزش یا تدبیری برای فردا؟
بخش بزرگی از جامعه با آگاهی دریافته‌اند که تغییر رژیم، بدون آمادگی فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، می‌تواند تنها به بازتولید شکلی دیگر از همان استبداد منجر شود. مردم ایران بارها...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
زندان اوین نماد مقاومت و مبارزه بود
روی زندان قرچک حتی نمی‌شود اسم «زندان» گذاشت. یک سری سلول‌اند که به اندازه‌ی سلول‌های ۲۰۹ پنجره ندارند. هوا؟ نزدیک محل سوزاندن زباله است؛ هوایی آلوده و فاجعه‌بار. آب؟ آب...
۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: ویدا ربانی
نویسنده: ویدا ربانی

گزارش میدانی از مناطق‌ زلزله‌زده، ۶۰ ساعت پس از فاجعه سرپل ذهاب، دو شب پس از زلزله

وضاع در حوالی سرپل ذهاب فاجعه آمیز است

عاطفه مردای ـ دیگر روزنامه نگار حاضر در استان کرمانشاه ـ نیز درمورد وضعیت شهرها و روستاهای زلزله زده می‌گوید: منطقه باید به دو دسته تقسیم شود. روستاهای سمت شرق سرپل ذهاب با توجه به قرار گرفتن در مسیر جاده اصلی کمک های بیشتری دریافت کردند اما روستاهای غربی این شهر به دلیل دور افتاده بودن از جاده جز برخی اقلام غذایی کمک چندانی دریافت نکردند....

سوز سرما و داغ اندوه از غرب کشور ۶۰ ساعت است که گره خورده با شب و روزمان؛ این‌بار به جای شنیدن قصه نام‌آشنای تیشه فرهاد با غصه شنیدن خبر بالا رفتن تعداد کشته شده‌ها به خواب می‌رویم و طلوع صبحمان تاریک می‌شود از اندوه جان‌هایی که مرگ را زندگی می‌کنند. جان‌هایی که مجبور به بقا هستند و در کنار صدای ناله‌های عزیزان زیر آوار مانده‌شان که تا آخر عمر سمفونی زندگی‌شان خواهد بود در تکاپو برای دست‌یابی به ساده‌ترین ملزومات بقا هستند.

گم می‌شویم در اشک مادرانی که آغوششان یخ زده از داغ فرزند، در پینه دست پدرانی که آجر به آجر مو سفید کردند برای آبادی جغرافیایی که خاستگاه عشق های اساطیری است و در بهت چشم‌های کودکانی که خم شده قد آرزوهایشان زیر آوار این مصیبت… زمین آرام گرفت و داغ به قلب مردم رسید و سرما به استخوانشان. شعله آرزوها یک به یک همزمان با خاموش شدن چراغ‌های شهر خاموش شدند و دسترسی به آب شد سراب مردم، شعله‌ای‌ دل‌های یخ‌زده را گرم نکرد و شهر در آغوش سرما فرو رفت و همه دست به دست امداد شدند تا شهر روشن شود و سراب آب و سرما، گرم.

خاموشی و بی‌آبی و سرما شد سرآغاز تلاش مسئولان برای پایدار کردن آب و برق و گاز و طبق آخرین اخبار اعلام شده ۶۰ درصد روستاهای زلزله زده برق دار شدند، آب در دو منطقه قصرشیرین و سرپل ذهاب وارد مدار شده و درحالی که گاز نانوایی های شهر سر پل ذهاب وصل شده، نشت یابی و وصل کردن گاز به صورت خانه به خانه در این شهر ادامه دارد.

آب مردم زلزله زده گل آلود است

باوجود تلاش‌هایی که در ساعت‌ها و روزهای گذشته برای فراهم کردن ابتدایی ترین نیازهای حیاتی مردم زلزله زده ازسوی نهادهای مختلف صورت گرفته، گزارش های میدانی حاکی از این است که هنوز تعداد زیادی از مردم منطقه، به‌خصوص در روستاها با مشکلاتی در زمینه تامین آب، برق و گاز دست‌وپنجه نرم می‌کنند. پوریا پاکیزه ـ عکاس ایسنا ـ که شب گذشته در شهر سرپل ذهاب حضور داشته است درمورد وضعیت آب و برق و گاز در این شهر توضیح می دهد: به طور کلی این شهر برق نداشت، تیرهای برق روشن بودند اما هنگام آوار برداری برق آن ها هم قطع می‌شد. آب به طور کلی قطع یا گل آلود بود و آب به صورت بسته بندی در میان مردم توزیع می شود. البته این توزیع مدیریت نشده است و درحالی که آب معدنی بیش از حد در اختیار گروهی قرار می گیرد، گروهی دیگر با کمبود آب معدنی مواجه هستند.

روستاها مغفول مانده‌اند

درحالی که مشکل آب رسانی در شهر سرپل ذهاب با توزیع آب معدنی تا حدی برطرف شده است، شنیده‌ها حاکی از آن است که روستاهای اطراف این شهر هیچ امکاناتی ندارند. در این راستا جواد علیزاده ـ خبرنگار ایسنا ـ که در روستاهای “کوئیک مجید، کوئیک حسن، کوئیک حاتمی، هتفانی و هبلی” حضور داشته در توصیف وضعیت این روستاها می‌گوید: روستاهای اطراف شهر سرپل ذهاب هیچ امکاناتی ندارند و اکثر کمک‌ها از سوی مردم است.   مردم این روستاها همچنان به‌دنبال تامین منابع اولیه مورد نیاز خود چشم‌به‌راه مساعدت مسئولان هستند.

خانه‌های سرپل ذهاب در خاموشی به سر می برند

مهدی بابایی ـ خبرنگار ایسنا ـ  نیز از قطع بودن آب در شهرهای سرپل ذهاب و ازگله تا شب گذشته خبر می‌دهد. او درمورد وضعیت برق این شهرها نیز می گوید: برخی از نقاط شهر سرپل ذهاب برق دارد، اما خانه‌های این شهر هنوز در خاموشی به سر می‌برند. این شهرها گاز هم ندارند. البته مشکل راهزنان هم وجود دارد و راهزنان گاهی توزیع آب را در شهر سرپل ذهاب مختل می کنند.

مردم با آتش خود را گرم می کنند

حاضرین در مناطق زلزله زده درحالی از قطع بودن آب و برق در این نقاط خبر می دهند که به نظر می رسد گاز رسانی نیز در این نقاط با مشکل مواجه است به طوریکه هادی عیار ـ روزنامه نگار حاضر در مناطق زلزله‌زده ـ  به قطع بودن گاز اشاره می‌کند و توضیح می‌دهد: درحال حاضر بخش قابل توجهی از روستاهای نزدیک به سرپل ذهاب آب، برق و گاز ندارند و تجهیزات گرمایشی هم آتش و دستگاه‌های هیتر است و مردم این طریق خود را گرم می کنند. وضعیت جاده‌ها عادی است، ولی همچنان در روستاهایی که ابتدای مسیر قرار دارند راهزن‌ها مانع رسیدن کمک‌های مردمی به روستاهای دور افتاده می‌شود.

اوضاع در حوالی سرپل ذهاب فاجعه آمیز است

عاطفه مردای ـ دیگر روزنامه نگار حاضر در استان کرمانشاه ـ نیز درمورد وضعیت شهرها و روستاهای زلزله زده می‌گوید: منطقه باید به دو دسته تقسیم شود. روستاهای سمت شرق سرپل ذهاب با توجه به قرار گرفتن در مسیر جاده اصلی کمک های بیشتری دریافت کردند اما روستاهای غربی این شهر به دلیل دور افتاده بودن از جاده جز برخی اقلام غذایی کمک چندانی دریافت نکردند. روستاهایی مانند روستای “خاتونه” که در بخش های دور افتاده از جاده قرار دارند هیچ امکاناتی برای زندگی ندارند. در شهر سرپل ذهاب بخش‌هایی آب‌رسانی شده و برق مناطقی وصل شده، اما هنوز بخش هایی از شهر برق و آب ندارند و گاز را به دلیل مسائل ایمنی برای خانه‌ها وصل نکرده‌اند. اوضاع در حوالی سرپل ذهاب فاجعه آمیزتر از مناطق دیگر مانند ثلاث باباجانی و ازگله است.

روستاهای اطراف سرپل ذهاب کاملا خاموش، بی‌آب و بی‌گاز هستند

محسن نظری،   از ساکنان شهر کرمانشاه که برای کمک به زلزله‌زدگان به مناطق آسیب دیده سفر کرده است، ـ شب گذشته در شهر سرپل ذهاب حضور داشته و درمورد وضعیت آب، برق و گاز در این شهر توضیح می‌دهد: تا روز گذشته این شهر آب و گاز نداشت و فقط خیابان اصلی سرپل‌ذهاب برق داشت. آب‌معدنی بین مردم توزیع می شود اما تعداد آن کم است. روستاهای اطراف سرپل ذهاب کاملا خاموش هستند. به طور کلی کمک رسانی مردم خیلی قوی تر است و اکثر کمک‌ها از سوی مردم است تا نهادهای دولتی. مردم با هر وسیله نقلیه از پراید گرفته تا وانت سعی در رساندن امکانات و تجهیزات به زلزله زدگان دارند.

به گفته اکثر روستاهایی که بین ازگله تا سرپل ذهاب واقع شده اند تخریب شدند و آب و برق و گاز ندارند.

زین‌الدینی ـ از ساکنان کرمانشاه ـ نیز  از وضعیت نابسامان آب، برق و گاز در روستاهای اطراف شهر سرپل ذهاب خبر می‌دهد و می‌گوید: در شهر سرپل ذهاب خیابان اصلی که به بیمارستان منتهی می شود برق‌دار است، به طور کلی بیشترین رسیدگی متعلق به این خیابان است. آب مناطق مسکونی در این شهر قطع است زیرا شبکه آب رسانی یک پارچه است و ساختمان‌ها آب ندارند.

محمد قاسمی ـ خبرنگار ایسنا ـ که در روستای زرده حضور دارد اما از تلاش گروه های عملیاتی برای وصل کردن آب این روستا خبر می‌دهد و می‌گوید: این روستا گازکشی نشده و آب قطع است.

اشکان شعبانی ـ عکاس ایسنا ـ نیز درمورد روستاهای “بی‌بی جامی، به‌جامی و فتاه‌بگ” توضیح می دهد: این روستاها تا شب گذشته آب و برق نداشتند. آب در مناطقی هم که وصل شده، گل آلود است، حتی آب رودخانه‌ها هم گل آلود است.

تلاش‌های مسئولان ادامه دارد

درحالی که گزارش‌های مردمی حاکی از ادامه روند نبود اولین ملزومات زندگی است مسئولان همواره از به نتیجه رسیدن تلاش‌ها برای بهبود اوضاع خبر می دهند. در این راستا طبق آخرین آماری که از سوی صادقی، مدیرکل دفتر نظارت بر توزیع توانیر اعلام شده حاکی از این است که با پیگیری‌های انجام شده از ۲۴۰ روستا حدود ۶۰ درصد روستاهای مناطق سرپل ذهاب و قصرشیرین برق‌دار شده‌ و بخش عمده روستاهای زلزله زده نهایتا تا پایان امروز برق‌دار می‌شوند. همچنین مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو روز گذشته  از وجود آب پایدار در شبکه منطقه قصر شیرین خبر داد و حمیدرضا عراقی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران می گوید شبکه گازرسانی در استان زلزله زده آسیب ندیده اما به دلیل آسیب دیدگی علمک ها گاز خانه های مردم قطع شده است که طبق برنامه‌ریزی انجام شده گازرسانی به نقاط مختلف استان‌های زلزله زده مرحله به مرحله انجام شد و خانه‌هایی که مشکلی نداشته باشند با همکاری شرکت ملی گاز و نظام مهندسی گازدار خواهند شد.

تاریخ انتشار : ۲۴ آبان, ۱۳۹۶ ۵:۰۶ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟

ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم

#سوزنبان

وارث شکست‌خورده و پرچم!

Lasting peace is only possible with active popular participation

نه قیام، نه تسلیم؛ سکوت پیش از خیزش یا تدبیری برای فردا؟