جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۷

جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۷

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزير؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد
دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا،...
۲ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
دادخواهی و صلح
روز يک‌شنبه گذشته، 27 آبان‌ماه سال 1403 خورشيدی با عنوان دادخواهی و صلح و به‌یاد هزاران فرزند جان‌باختۀ ميهن و با تاکيد بر دادخواهی، خشونت‌پرهيزی و صلح‌طلبی در سامانه زوم...
۱ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: کارآنلاين
نویسنده: کارآنلاين
دنیایِ واژگون
کتاب در حافظه شهر فراموش شده‌ / و به انتها نزدیک / دنیا تعادلش را در نقطه لغزانی دنبال می‌کند / موریانه‌ها / به جانِ کتاب‌ها افتادند / شب است،...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: رحمان ـ ا
نویسنده: رحمان ـ ا
مسئله جانشینی و یا زمانی برای پرسش‌های اساسی درباره کارنامه ولایت فقیه؟
کارنامه اقتصادی، ژئوپولتیکی، اجتماعی، زیست محیطی و فرهنگی فاجعه آمیز حکومت در برابر همگان قرار دارد. حکومت دینی حتا در ماموریت معنوی خود هم شکست بزرگی خورده و مناسک و...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: سعید پیوندی
نویسنده: سعید پیوندی
تلاش جریان برانداز و سلطنت‌طلب در کسب قدرت و وظایف ما
امروز بیش از پیش لازم است که جریانات چپ، ملی و دموکرات صفوف خود را به هم نزدیک کرده و مانع گرایش به سمت راست و جریانات برانداز شوند. هیچ...
۲۹ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
وریشه مرادی
وريشه مرادی دوران دانشجویی از فعالان ان‌جی‌او های شهر سنندج و از قهرمانان رزمی‌کار استان کوردستان و یکی از بنیان‌گزاران انجمن مبارزه با اعتیاد شهر سنندج بود.
۲۸ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: سردبير ماه
نویسنده: سردبير ماه
برتراند راسل، کوشش ناتمام برای کشف فرمول جهان
گرچه روش و متد علمی برتراند راسل از طریق آنالیز منطقی است، نقدهای اجتماعی او ولی متکی به 3 موضوع: عقل، عشق، و ایده آلهای لیبرالیسم بود. برای راسل نظریه...
۲۸ آبان, ۱۴۰۳
نویسنده: آرام بختیاری
نویسنده: آرام بختیاری

گفتگو با بهروز خلیق (٣)

گفتگو با بهروز خليق (٣)
مسئول هيئت سياسی ـ اجرائی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)

پيرامون نامه مهدی کروبی، دوره دوم انتخابات، پروزه وحدت چپ و اول ماه مه

سياست ما در دوره دوم انتخابات، همان سياستی است که در بيانيه شورای مرکزی سازمان آمده است. دلايلی که موجب شد ما از هيچ ليست انتخاباتی دفاع نکنيم، هم چنان پابرجا است. نوک حمله ما در طی سال های گذشته متوجه بلوک قدرت بود. بلوکی که در راس آن ولی فقيه قرار دارد و مانع هرگونه تغيير در ساختارهای سياسی و سياست های کلان حکومت است و سرسختانه از استبداد مذهبی و ولايت مطلقه فقيه دفاع می کند.

اخیرأ نامه ای از جانب مهدی کروبی خطاب به رئیس جمهور منتشر شد. چه ارزیابی از این نامه دارید؟

نامه مهدی کروبی خطاب به حسن روحانی، نامه ای سنجیده، به موقع و یک برآمد سیاسی بود. انتشار آن جوی را که علی خامنه ای با سخنرانی های خود به وجود آورده بود به چالش کشید. گرچه خطاب نامه حسن روحانی است ولی اصل صحبت متوجه علی خامنه است. او بار دیگر بر انتخابات سال ٨٨ دست گذاشت و نقش خامنه ای و “بخشی از نیروهای سپاه پاسداران، بسیج و وزارت اطلاعات” را در کودتای انتخاباتی و سرکار آوردن محمود احمدی نژاد که “فاسدترین دولت پس از مشروطیت” بود، یادآور شد. دولتی که کشور را تا آستانه سقوط سوق داد.

 مهدی کروبی در نامه اش از حسن روحانی “طلب رفع حصر” نمی کند بلکه از او می خواهد: “تکلیفی که قانون اساسی و مردم بر عهده او” گذاشته اند، عمل کند و  “از حاکمیت مستبد بخواهد تا دادگاه علنی‌، مطابق اصل ۱۶۸ قانون اساسی، ولو با ترکیب مورد نظر ارباب قدرت را تشکیل دهد”. حسن روحانی پیش از انتخابات سال ۹۲ وعده داده بود که طی یک سال شرایطی را فراهم آورد که “نه تنها افراد در حصر بلکه سایر زندانیان سیاسی نیز آزاد شوند”. اما رهبران جنبش سبز هم چنان در حصرند و روحانی هم تا کنون از اقدامات خود و موانع موجود در این راه، به مردم گزارش نداده است. کروبی وظیقه قانونی روحانی را یادآوری می کند.

 نکته مهمی که در رابطه با نامه مطرح است، صدای برخاسته از جنبش سبز است. جنبشی که می تواند روزی برآمد کند و صحنه سیاسی کشور را متاثر سازد. نامه کروبی نشان داد که علیرغم تغییراتی که در صحنه سیاسی کشور در پنج سال گذشته به وجود آمده، جنبش سبز به تاریخ نپیوسته و یک نیروی بالقوه در عرصه سیاسی است.  

 در انتخابات مجلس شورای اسلامی، اصلاح طلبان به خواست بلوک قدرت که فعالیت در زیر خط قرمزهای حکومت بود، تن دادند، برنامه اصلاح طلبی را کنار گذاشتند، به شعارهای کلی و بی خاصیت بسنده کردند و یا شعار دولت روحانی را برگزیدند. در این انتخابات جای جنبش سبز  خالی بود. اصلاح طلبان در انتخابات نه از جنبش سبز سخنی به میان آوردند و نه از اصلاحات. گوئی که جامعه ما نه جنبش اصلاح طلبی را پشت سرگذاشته و نه جنبش سبر را.

 برای ما به عنوان نیروهای تحول طلب در چنین شرایطی برآمدن صدائی از رهبران جنبش سبز و عقب نشاندن  خامنه ای و حکومت استبدادی، حائز اهمیت است. اما این انتظار وجود دارد که کروبی بر فجایع حکومت قبل از جنبش سبز چشم نبندد و تاریخ حکومت مستبد را از سال ٨٨ به حساب نیآورد.

 اصلاح طلبان و اعتدال گرایان برای راه یابی به ارگان های حکومتی سیاست سکوت و مصلحت را برگزیده اند. آن ها زیر خط قرمزهای ارگان های امنیتی حرکت می کنند و سیاست تعامل با خامنه ای را پیش می برند. در مورد نامه کروبی هم، سکوت کردند. تنها محمدرضا خاتمی در مورد نامه صحبت کرد. مهدی کروبی در مقابل سیاست سکوت و مصلحت، برمقاومت و ایستادگی پای می فشارد و می گوید: “هیچ‌کس نباید به بهانه مصلحت با ظلم همراه شود و یا در مقابل آن سکوت کند. مصلحت خود را مصلحت کشور تعبیر و تفسیر نکنیم. باید در مقابل اندیشه‌ای که با انحصار قدرت غیر پاسخ‌گو به‌دنبال حاکمیت تک‌صدایی است ایستاد. تردید نکنیم که تعلل و کوتاهی امروز نخبگان، رقم زننده هزینه‌های سنگین کشور و مردم در آینده خواهد بود.”

 در آستانه برگزاری دوره دوم انتخابات قرار داریم. موضع سازمان نسبت به دوره دوم انتخابات چیست؟  

سیاست ما در دوره دوم انتخابات، همان سیاستی است که در بیانیه شورای مرکزی سازمان آمده است. دلایلی که موجب شد ما از هیچ لیست انتخاباتی دفاع نکنیم، هم چنان پابرجا است. نوک حمله ما در طی سال های گذشته متوجه بلوک قدرت بود. بلوکی که در راس آن ولی فقیه قرار دارد و مانع هرگونه تغییر در ساختارهای سیاسی و سیاست های کلان حکومت است و سرسختانه از استبداد مذهبی و ولایت مطلقه فقیه دفاع می کند. انتخابات ٧ اسفند “نه” به بلوک قدرت و سیاست‌های آن بود. از این جهت ما با شرکت کنندگان در انتخابات که به جریان حاکم “نه” گفتند، همسو هستیم. ولی چنانچه در گفتگوی قبلی آمد ما به عنوان جریان اپوزیسیون، چپ دمکرات و تحول طلب نمی خواهیم به زیر خط قرمزهای ارگان های اطلاعاتی ـ امنیتی و “حداقل” های مشخص شده توسط بلوک قدرت تن بدهیم. نیروی وسیعی هم در جامعه وجود دارد که حاضر نشد در زیر خط قرمزهای ولی فقیه حرکت کند. اصلاح طلبان به حداقل های حکومت تن دادند. آن ها براین تصور بودند که با تعامل با ولی فقیه، کاندیدا نکردن چهره های شاخص اصلاح طلبان و کاندیدا کردن کادرهای درجه دوم و سوم، از زیر تیغ شورای نگهبان خواهند گذشت و جریان حاکم راه را برای آن ها باز خواهد کرد. اما در عمل مشخص شد که این سیاست کارا نبود. اصلاح طلبان حتی از ارائه برنامه در انتخابات خودداری کردند.

اما بخشی از نیروهای دمکرات و سکولار در انتخابات شرکت کردند. آیا این امر به منزله شکل گیری شکاف در بین آن ها نیست؟

درست است بخشی از نیروهای دمکرات و سکولار که مخالف ولایت فقیه هستند، در انتخابات شرکت کردند و نارضایتی خود را نشان دادند. اما بخش دیگر با عدم شرکت در انتخابات، همین کار انجام دادند. شرکت و عدم شرکت در انتخابات نباید شکاف در درون این نیرو را شکل دهد و بین آن ها فاصله بیافتد. شرکت و عدم شرکت در انتخابات، امر تاکتیکی است. در حالی که نیروهای دمکرات و سکولار بر نفی حکومت فقاهتی و بر جدائی دین از دولت و استقرار دمکراسی باور دارند.

 چندین ماه است که در مورد پروژه وحدت چپ اطلاع رسانی صورت نمی گیرد. دلایل آن چیست؟ نظر سازمان نسبت به تداوم پروژه چیست؟

درست است. وقفه نسبتأ طولانی در روند پروژه وحدت چپ پیش آمده است. این وقفه ناشی از مسائلی بود که پروژه با آن روبرو گردید. پروژه وحدت چپ بعد از اجراء نقشه راه طی دو سال، با امتناع بخشی از شرکت کنندگان در پروژه مواجه شد. شورای موقت سوسیالیست های جپ ایران در تاریخ هفتم نوامبر ٢٠١۵ ، از پروژه وحدت چپ کناره گرفت. سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران نیز در کنگره فوق العاده خود که در همین رابطه برگزار کرده بود، نتوانست در مورد تداوم و یا کناره گیری از این پروژه، تصمیم  بگیرد. گزارش منتشره از کنگره فوق العاده نشان می داد که بخشی از اعضاء این سازمان معتقدند که پروزه وحدت چپ شکست خورده و بخش دیگر بر تداوم پروژه تاکید دارد. کنشگران چپ در کنفرانس دو روزه  خود بر تداوم پروژه وحدت چپ پای فشردند. 

 با این امتناع ها، پروژه وحدت چپ در وضعیت جدیدی قرار گرفت. وضعیت جدید در سازمان ما بحث هائی را برانگیخت. شورای مرکزی سازمان در جلسه حضوری خود وضعیت جدید پروژه وحدت چپ را مورد بحث و بررسی قرار داد و قراری را به تصویب رساند. برپایه مصوبه شورای مرکزی نامه ای خطاب به گروه تدارک و سازماندهی تهیه شد و در اختیار گروه قرار گرفت. در نامه آمده بود:

“براساس قرار مصوب شورای مرکزی اعلام می کنیم که سازمان بر ادامه تلاش برای وحدت نیروهای چپ تاکید دارد و براین نظر است که با توجه به تغییرات در ترکیب نیروهایی که آماده مشارکت در پروژه وحدت هستند، شرایط جدیدی بوجود آمده که نیازمند تدوین نقشه راهی منطبق بر این شرایط است.

 برپایه قرار مصوب شورای مرکزی، سازمان گفتگو با نیروهای مشارکت کننده در این روند را ادامه خواهد داد و مشترک با آنها برای تبیین شرایط جدید و تدوین نقشه راهی منطبق با این شرایط اقدام خواهد نمود. برهمین پایه ما آماده گفتگو و تدوین نقشه راه منطبق با شرایط جدید با نیروهای آماده مشارکت در پروژه وحدت هستیم. شورای مرکزی سازمان در صدد برگزاری کنگره فوق العاده سازمان در این زمینه است. کنگره سازمان تصمیم نهایی برای به سرانجام رساندن پروژه را اتخاذ خواهد کرد.”

 سازمان ما با این نامه، آمادگی خود را برای تداوم پروژه به دو طرف دیگر اعلام کرد. ولی در عین حال برای سازمان این موضوع به طور جد مطرح بود که پروژه وحدت چپ به شکاف های درون جریان ها دامن نزند، همکاری ها حفظ گردد، ریزش نیرو در روند وحدت به حداقل برسد و پروژه بیشترین نیروی چپ دمکرات و سوسیالیست را گرد آورد.

 ما در آستانه روز جهانی کارگر قرار داریم. سازمان چه برنامه ای برای برگزاری جشن کارگران دارد؟

هیئت سیاسی ـ اجرائی هر سال چند ماه مانده به اول ماه مه به گروه کار کارگری سازمان مراجعه و تهیه برنامه برای برگزاری اول ماه مه و مسئولیت پیشبرد را به آن واگذار می کند. امسال هم همین روال پیش رفته است. امسال هم رفقای ما همانند سال های قبل در تعدادی از کشورها و شهرها در محل گردهمائی کارگران “میز” گذاشته و مراجعین را در جریان وضعیت کارگران ایران و مطالبات شان می گذارند. به مناسبت اول ماه مه برنامه پالتاکی در اتاق سازمان و میزگردی با شرکت اعضاء گروه کار کارگری برگزار می شود. مصاحبه هائی پیرامون مسائل کارگری صورت گرفته، چند پوستر و کلیپ ویژه روز کارگر تهیه شده  و ستون ویژه ای برای مسائل کارگری در کارآنلاین باز شده است. اعلامیه خطاب به احزاب و سازمان های کارگری و سندیکایی، سازمان های مدافع حقوق انسانی و آزادی و عدالت تهیه و به زبان های مختلف ترجمه و منتشر شده است. هیئت سیاسی ـ اجرائی سازمان اعلامیه ای به مناسبت اول ماه تهیه و در آن به مسائل مبرم کارگران پرداخته شده است.

 اول ماه مه برای سازمان ما به عنوان سازمان چپ که از منافع و مطالبات کارگران و مزدبگیران حمایت می کند، از اهمیت ویژه برخوردار است. سازمان ما همه ساله اعضاء خود را برای برگزاری مراسم اول ماه مه به عنوان روز جهانی کارگران بسیج می کند.

——————

* این گفتگو توسط گروه کار تبلیغات سازمان صورت گرفته است.

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۱۰ اردیبهشت, ۱۳۹۵ ۹:۵۶ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

این‌جا، کس به‌کینه آلوده نیست

من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام مردمانی را که هفتاد کیلومتر به‌دور از شهر به جست‌وجوی آب، به‌ما رسیده بودند. و دیدم یزید را که آب بر آن‌ها بست. من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام زنی را در بیابان‌های خشک، بی ریالی در مشت؛ راه می‌جست. به‌جایی که نمی‌دانست کجاست.

مطالعه »
بیانیه ها

تجاوز اسراییل به خاک میهنمان را محکوم می‌کنیم!

ما ضمن محکوم کردن تجاوز اسراییل به خاک میهنمان، بر این باوریم که حملات متقابل منقطع می‌تواند به جنگی فراگیر میان دو کشور تبدیل شود. مردم ما که در شرایط بسیار سخت و بحرانی زندگی کرده و تحت فشار تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا و سیاست‌های اقتصادی فسادآلود و مخرب تاکنونی جمهوری اسلامی هر روز سفرهٔ خود را خالی‌تر از روز پیش می‌بینند، اصلی‌ترین قربانیان چنین جنگی خواهند بود.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادخواهی و صلح

دنیایِ واژگون

مسئله جانشینی و یا زمانی برای پرسش‌های اساسی درباره کارنامه ولایت فقیه؟

تلاش جریان برانداز و سلطنت‌طلب در کسب قدرت و وظایف ما

وریشه مرادی