چهارشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۶:۰۰

چهارشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۶:۰۰

حمله هوایی اسرائیل به زندان اوین: نقض آشکار قوانین بین‌المللی و مطالبه برای بررسی کیفری به‌عنوان جنایت جنگی
رها بحرینی، پژوهشگر امور ایران در سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرد که تحقیقاتش نشان می‌دهد که حمله هوایی اسرائیل به زندان اوین «نقض جدی قوانین بین‌المللی بشردوستانه» بود و «باید...
۱ مرداد, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
ادعای خسارت علیه اسراییل و آمریکا
تجاوز دوازده‌روزۀ اسراییل و آمریکا به میهن‌مان از زاویه‌های گوناگونی قابل بررسی و نتیجه‌گیری است. زاویه و هدف اصلی یافتن راه‌ها و اقدامات لازم برای مقابله و پیش‌گیری از چنین...
۳۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار نهادهای شهروندی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار نهادهای شهروندی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
در بیست‌وپنجمین سالگرد درگذشت احمد شاملو، یاد شاعر بزرگ آزادی را گرامی می‌داریم
ما اعضای کانون نویسندگان ایران به‌رسم هر سال در بیست و پنجمین سالگرد درگذشت شاعر بزرگ آزادی؛ احمد شاملو، پنجشنبه ۲مرداد ۱۴۰۴، ساعت ۵عصر در گورستان امامزاده طاهر کرج حضور...
۳۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
یگانگیِ در ژرفا
تا با ذهنی به پویایی اندیشه دریایی بپرورند: - آرام و در سطح بی‌کرانش ماهیانی بپرورند: - بالنده! که در آب‌های راکد نمی‌میرند و در جویبار آگاهی باله‌های آزادی می‌گشایند.
۳۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: مسعود دلیجانی
نویسنده: مسعود دلیجانی
استاد حمید فرجاد با مرگ غریب و شناسنامه‌ای پاک!
در صحنه‌ی پایانی فیلم که آقای حمید فرجاد خود نقش اصلی آن را بازی می کند، در جای خوابش می‌میرد. با پایان یافتن فیلم دوستان صاحب‌نظر فیلم را ستایش می‌کنند....
۳۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس بختیاری
نویسنده: عباس بختیاری
تناقض در تحلیل: نقدی بر مواضع شیرین عبادی درباره رفراندوم و قانون اساسی
اگر به گفته‌ی ایشان حتی طرح رفراندوم در نظام جمهوری اسلامی در تضاد با اصول تغییر‌ناپذیر قانون اساسی است و نیازمند تأیید رهبری، چگونه ممکن است همین رژیم اجازه برگزاری...
۳۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
چپ ایرانی کجا ایستاده است؟
و تازه پس از پذیرش این واقعیت که مبارزه برای عدالت اجتماعی بدون مبارزه برای صلح، حقوق بشر، آزادی و محیط زیست ممکن نیست، باید به تعریف این «عدالت اجتماعی»...
۳۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: سهیلا وحدتی
نویسنده: سهیلا وحدتی
اول ماه مه

روز جهانی کارگر – روز مبارزه برای صلح، آزادی، عدالت اجتماعی و جهانی نو

گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) فرارسیدن روز جهانی کارگر را به همهٔ کارگران، زحمتکشان، محرومان و ستم‌دیدگان میهنمان و همهٔ مبارزانی که در راه تحقّق حقوق انسانی آنان پیکار می‌کنند، شادباش می‌گوید. سالی که گذشت، برای طبقهٔ کارگر ایران، سالی سخت و در عین حال سرشار از مقاومت و امید به تغییر بود.

گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) فرارسیدن روز جهانی کارگر را به همهٔ کارگران، زحمتکشان، محرومان و ستم‌دیدگان میهنمان و همهٔ مبارزانی که در راه تحقّق حقوق انسانی آنان پیکار می‌کنند، شادباش می‌گوید.

جنبش کارگری و جنبش چپ از آغاز شکل‌گیری خود، جنبشی جهانی با اهدافی جهان‌شمول بوده است. جنبشی که از آغاز شکل‌گیری خود، در کنار مطالبات و اهداف مبارزاتی مختصّ کارگران مانند تأمین و تثبیت روز کاری ۸ساعته، تدوین‌کنندهٔ شعارهای همه‌گیر انسانی مانند صلح و هم بستگی جهانی بوده است. این روی‌کرد جهان‌شمول به ویژه امروزه‌ از برجستگی و موضوعیت تعیین‌کننده‌ای برخوردار است، در دورانی که باز با برافروخته شدن جنگ‌های نظامی و اقتصادی متعدّد و فراگیر، هستی همهٔ انسان‌ها، به ویژه محروم‌ترین و ستم‌دیده‌ترین طبقات، اقشار و گروه‌های اجتماعی در معرض تهدید و حتی نابودی قرار گرفته است.

سرمایه‌داری در روند تکوین خود در بیش از دویست سال گذشته دچار تغییرات ظاهری بسیاری شده است، اما سرشت اصلی آن تغییرناپذیر مانده و تنها جنبه‌های بروز آن تغییر یافته است. اگر در اوان شکل‌گیری جنبش کارگری و سوسیال دموکراتیک جهانی، فقر مطلق کارگران و شرایط اسف‌بار زندگی آنان از جمله در کشورهای اروپایی نیز بخشی از واقعیّت آن بود، امروزه شکاف میان فقر و ثروت نشانه‌های بارز خصلت چپاولگر نظام جهانی‌شدهٔ سرمایه‌داری‌ست. شکافی که با دارایی‌زدایی از محرومان و شهروندان معمولی و تجمیع تصاعدی آن در دست صاحبان سرمایه تجلّی می‌یابد، شکافی که هر روزه افزایش می‌یابد. این واقعیّت، ضرورت مبارزهٔ هم‌پیوند و متّحد جهانی علیه سرمایه و در راه تأمین، تثبیت و تضمین حقوق توده‌های وسیع کار را از اهمّیّتی چندان برخوردار می‌کند.

در میهن ما علاوه بر واقعیّت جهانشمول فوق، از یک سوی حکومتی بر سر کار است که از منظر سیاسی با تحمیل استبداد جامع دینی و از منظر اقتصادی و مالی با مدیریت فاسد، حامی‌پرورانه و تبعیض‌آلود، وسیع‌ترین اقشار، طبقات و گروه‌های اجتماعی را به صورتی حادّ و مستمر به سوی فقر و فاقهٔ خانمان‌برانداز می‌راند. از سوی دیگر تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانهٔ اعمال شده توسط آمریکا که هدف آن نابودی بنیهٔ اجتماعی – اقتصادی میهن ماست، وجه دیگر تأثیرات جهانی‌ست که موجب وخامت چشم‌ناپوشاندنی وضعیّت زندگی کارگران، زحمتکشان، محرومان و ستمدیدگان میهن ماست. این چنین است که در کشورهای پیرامونی نظام جهانی سرمایه‌داری، مانند میهن ما، مبارزه در راه حقوق کارگران، امروز نیز مانند همیشه، مبارزه‌ای در دو وجه میهنی و جهانی‌ست.

سالی که گذشت، برای طبقهٔ کارگر ایران، سالی سخت و در عین حال سرشار از مقاومت و امید به تغییر بود. معلّمان و بازنشستگان با تظاهرات‌ هفتگی و سراسری،  اعتراضات خود را علیه نابرابری، بی‌عدالتی و فقر نشان دادند. پرستاران، در اعتراض به دستمزدهای ناعادلانه، فشارهای طاقت‌فرسا و نبود امنیت شغلی، به میدان آمدند. کارگران صنعتی، به‌ویژه کارگران پیمانکار در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد و راه‌آهن، بارها دست به اعتصاب زدند؛ برای دستمزدی متناسب با تورم، برای ایمنی محیط کار و برای کرامت انسانی. پاسخ حاکمیت اما، به این موج اعتراضات، چیزی جز سرکوب، بازداشت، تهدید و خشونت نبود.

امروز وضعیت کارگران غیررسمی و حاشیه‌ای، مثل کارگران مهاجر، کارگران ساختمانی، کولبران و سوخت‌بران، فاجعه‌بارتر از همیشه است. این زحمتکشان در شرایطی بسیار غیرانسانی و ناایمن، بدون بیمه، قرارداد یا هرگونه حمایت قانونی، همواره با سایهٔ مرگ و آسیب روبرو هستند. شمار جان‌باختگان حوادث کاری هرروزه در حال افزایش است، و نظام قضایی و اداری از پذیرفتن مسئولیت اینگونه حوادث شانه خالی می‌کند. مبارز کارگران برای افزایش مزد متناسب با نرخ واقعی تورم،  و تأمین معیشت، با بی‌‌اعتناییِ  نهادهای حاکم مواجه می‌شود

جنبش چپ ایران از بدو شکل‌گیری خود سازمان‌دهندهٔ مبارزه در راه حقوق کارگران و تشکل‌یابی و تعّییّن مبارزهٔ متّحد در این راه بوده است. در شرایطی که نظام جمهوری اسلامی مانع از فعّالیت تشکل‌های مستقلّ کارگری و پیگرد تشکّل‌های پیشینه‌دار چپ از هر طیف و باوری‌ست، ضرورت یافتن راه‌هایی نو برای تأمین ضرورت تاریخی وحدت کارگران و زحمتکشان موضوعیت هر چه بیش‌تری می‌یابد. ایجاد همبستگی و اتحاد و تشکل‌های مستقل کارگری، در صدر خواسته‌های جنبش کارگری ایران قرار دارند . بدون تشکل‌یابی مستقل، هیچ‌یک از خواسته‌ها و مطالبات به حق و حیاتی کارگران، از دستمزد و امنیت شغلی گرفته تا رفاه، آموزش، درمان و کرامت انسانی، تحقق پیدا نخواهدکرد.

روز جهانی کارگر فرصتی است تا ما  یک بار دیگر همبستگی خود را با همهٔ کارگران جهان، به‌ویژه کارگران و زحمت کشان فلسطین اعلام می‌داریم؛ کارگرانی که جنگ و اِشغال سرزمینشان، عرصهٔ زندگی را بر آنان تنگ و غیر قابل تحمل ساخته و نظام نژادپرست سرمایه‌داری، خانه‌ها و سرپناهشان را ویران کرده، هزاران تن از ایشان و خانواده‌هایشان را به کام مرگ کشانده و آنان را از ابتدایی‌ترین حقوق انسانی محروم ساخته است.

مبارزه در راه تحقّق حقوق حقّهٔ کارگران و زحمتکشان همواره به بهای جان‌های بی‌شمار متحقّق شده است. بر همهٔ مبارزان راه آزادی، برابری و عدالت اجتماعی‌ست که نگذارند یاد و نام این مبارزان به باد فراموشی سپرده شود.

قدرت ما در وحدت و تشکیلات است!

 

چهارشنبه، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ (۳۰ آوریل ۲۰۲۵ میلادی)

گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۴ ۱:۱۸ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!

در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم حضور مردم در صحنه بوده است. هم‌اینک نیز با توجه به روبه‌رو شدن کشور با یک تجاوز نظامی می‌توان انتظار فراروییدن تغییرات مشابهی را داشت. در چنین شرایطی رهبرانی نظیر آقای موسوی که مورد اعتماد و وثوق ملی باشند، می‌توانند در پایداری خواست‌های مردمی نقشی حیاتی بازی کنند.

ادامه »

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »

لحظات اصابت موشک تجاوزگران جنایت‌کار اسراییل به میدان قدس تجریش در تهران

فیلم لحظهٔ اصابت پرتابهٔ متجاوزان به میدان قدس در حین تکاپوی روزمرّهٔ زندگی هم‌میهنان ما، نشانهٔ مستند دیگری از جنایات جنگی اسراییل و جنایات آنان علیه بشریّت است. هرگونه حمایت از تجاوز اسراییل به سرزمین کهن ما، مایهٔ سرافنکدگی و شرمساری است، به ویژه آن‌گاه که زادهٔ این آب‌وخاک باشی. هر گونه جانب‌داری یا سکوت حمایت‌گرانهٔ غرب عیان‌گر پوچی ادعای پای‌بندی به قانونیّت در تنظیم روابط جهانی و متعهّد بودن به حقوق جهان‌شمول بشر است.

مطالعه »

طلوع یک ستاره: صعود تاریخی فوتبال زنان ایران به جام ملت‌های آسیا

این موفقیت، تنها یک افتخار ورزشی نیست، بلکه تجلی امید، اراده و مقاومت زن ایرانی در برابر محدودیت‌ها و نابرابری‌هاست. افتخاری که پیام روشنی به مردم ایران دارد: دختران این سرزمین، حتی در سخت‌ترین شرایط نیز می‌درخشند و جهانیان را به تحسین وامی‌دارند.

مطالعه »
بیانیه ها

میرحسین موسوی و تحول‌طلبی در راه تأمین حق حاکمیت مردم!

در طول حیات جمهوری اسلامی، بارها شاهد بوده‌ایم که هر وقت جامعه به صحنه آمده است، توانسته تغییراتی را به حکومت تحمیل کند اما پایداری این تغییرات منوط به تداوم حضور مردم در صحنه بوده است. هم‌اینک نیز با توجه به روبه‌رو شدن کشور با یک تجاوز نظامی می‌توان انتظار فراروییدن تغییرات مشابهی را داشت. در چنین شرایطی رهبرانی نظیر آقای موسوی که مورد اعتماد و وثوق ملی باشند، می‌توانند در پایداری خواست‌های مردمی نقشی حیاتی بازی کنند.

مطالعه »
پيام ها

ادعای خسارت علیه اسراییل و آمریکا

تجاوز دوازده‌روزۀ اسراییل و آمریکا به میهن‌مان از زاویه‌های گوناگونی قابل بررسی و نتیجه‌گیری است. زاویه و هدف اصلی یافتن راه‌ها و اقدامات لازم برای مقابله و پیش‌گیری از چنین تجاوزاتی در آینده است. در کنار این امر اصلی یکی از زاویه‌های بسیار مهم، کوشش برای تحمیل مسئولیت خسارت‌های سنگین این تجاوز به تجاوزگران است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

حمله هوایی اسرائیل به زندان اوین: نقض آشکار قوانین بین‌المللی و مطالبه برای بررسی کیفری به‌عنوان جنایت جنگی

ادعای خسارت علیه اسراییل و آمریکا

در بیست‌وپنجمین سالگرد درگذشت احمد شاملو، یاد شاعر بزرگ آزادی را گرامی می‌داریم

یگانگیِ در ژرفا

استاد حمید فرجاد با مرگ غریب و شناسنامه‌ای پاک!

تناقض در تحلیل: نقدی بر مواضع شیرین عبادی درباره رفراندوم و قانون اساسی