چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۷

چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۷

تا تشکیل دولت مستقل فلسطین، پانزدهم ماه مه زخمی ماندگار برپیکر عدالت است
شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما همراه با همه مردمان آزاده و عدالت خواه جهان، خواهان احقاق حقوق پایمال شده فلسطینیان و تشکیل دو کشور هم جوار...
۳۰ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: ‌شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: ‌شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
خاطراتی از «ابوالقاسم طاهرپرور» در چهارمین سال درگذشت او
فرشین کاظمی‌نیا: اساساً روحیه‌ی مشدی او را در زمره‌ی افراد ویژه‌ای قرار می‌داد که عقیده‌شان را مقدم بر خود می‌شمرند و درک‌شان از جامعه در نسبت‌های پدیدارشناختی از عدالت و...
۳۰ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: فرشین کاظمی نیا
نویسنده: فرشین کاظمی نیا
اشتغال زنان در ایران؛ چالش‌ها و پیامدهای یک نابرابری پنهان
گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): تغییر این وضعیت، مستلزم اصلاح قوانین کار، اجرای دقیق حمایت‌های قانونی، آگاه‌سازی عمومی نسبت به ارزش واقعی کار زنان، و به‌رسمیت شناختن...
۲۹ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
۱۶۰ نفر از اعضای خانواده‌ام را در غزه از دست داده‌ام اما امیدم را نه
احمد حلو: باور دارم که تنها همکاری بین‌المللی و مبارزه‌ی بدون خشونت است که می‌تواند اشغال را پایان دهد و صلح را محقق سازد. می‌دانم که تندروهای دو طرف می‌خواهند...
۲۹ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: احمد حلو
نویسنده: احمد حلو
فلسطینیان در محاصره: بحران انسانی، کوچ اجباری و سکوت جهانی
سیاوش قائنی: آنچه امروز در غزه در حال وقوع است، نه صرفاً یک بحران انسانی، بلکه آزمونی جدی برای وجدان جهانی و اعتبار نهادهای بین‌المللی به شمار می‌رود. استفاده از...
۲۹ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
سانحه در نمای نزدیک
ناتان ترال، نویسنده و تحلیل‌گر برجسته، با سابقه‌ای بیش از یک دهه در گروه بین‌المللی بحران و پوشش مستقیم تحولات فلسطین، این روزها در پی اثرگذاری بر افکار عمومی از...
۲۹ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: ماه‌فرید منصوریان
نویسنده: ماه‌فرید منصوریان
سعید مدنی در سه چهره
مانند هر انسان دیگری، می‌توان پروژه‌ی فکری یا فعالیت سیاسی او را نقد کرد، اما هم‌خوانی میان آنچه می‌گوید و آنچه انجام می‌دهد، گوهری گران‌بها و در این زمانه نادر...
۲۹ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: کیوان مهتدی
نویسنده: کیوان مهتدی
اول ماه مه

روز جهانی کارگر – روز مبارزه برای صلح، آزادی، عدالت اجتماعی و جهانی نو

گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) فرارسیدن روز جهانی کارگر را به همهٔ کارگران، زحمتکشان، محرومان و ستم‌دیدگان میهنمان و همهٔ مبارزانی که در راه تحقّق حقوق انسانی آنان پیکار می‌کنند، شادباش می‌گوید. سالی که گذشت، برای طبقهٔ کارگر ایران، سالی سخت و در عین حال سرشار از مقاومت و امید به تغییر بود.

گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) فرارسیدن روز جهانی کارگر را به همهٔ کارگران، زحمتکشان، محرومان و ستم‌دیدگان میهنمان و همهٔ مبارزانی که در راه تحقّق حقوق انسانی آنان پیکار می‌کنند، شادباش می‌گوید.

جنبش کارگری و جنبش چپ از آغاز شکل‌گیری خود، جنبشی جهانی با اهدافی جهان‌شمول بوده است. جنبشی که از آغاز شکل‌گیری خود، در کنار مطالبات و اهداف مبارزاتی مختصّ کارگران مانند تأمین و تثبیت روز کاری ۸ساعته، تدوین‌کنندهٔ شعارهای همه‌گیر انسانی مانند صلح و هم بستگی جهانی بوده است. این روی‌کرد جهان‌شمول به ویژه امروزه‌ از برجستگی و موضوعیت تعیین‌کننده‌ای برخوردار است، در دورانی که باز با برافروخته شدن جنگ‌های نظامی و اقتصادی متعدّد و فراگیر، هستی همهٔ انسان‌ها، به ویژه محروم‌ترین و ستم‌دیده‌ترین طبقات، اقشار و گروه‌های اجتماعی در معرض تهدید و حتی نابودی قرار گرفته است.

سرمایه‌داری در روند تکوین خود در بیش از دویست سال گذشته دچار تغییرات ظاهری بسیاری شده است، اما سرشت اصلی آن تغییرناپذیر مانده و تنها جنبه‌های بروز آن تغییر یافته است. اگر در اوان شکل‌گیری جنبش کارگری و سوسیال دموکراتیک جهانی، فقر مطلق کارگران و شرایط اسف‌بار زندگی آنان از جمله در کشورهای اروپایی نیز بخشی از واقعیّت آن بود، امروزه شکاف میان فقر و ثروت نشانه‌های بارز خصلت چپاولگر نظام جهانی‌شدهٔ سرمایه‌داری‌ست. شکافی که با دارایی‌زدایی از محرومان و شهروندان معمولی و تجمیع تصاعدی آن در دست صاحبان سرمایه تجلّی می‌یابد، شکافی که هر روزه افزایش می‌یابد. این واقعیّت، ضرورت مبارزهٔ هم‌پیوند و متّحد جهانی علیه سرمایه و در راه تأمین، تثبیت و تضمین حقوق توده‌های وسیع کار را از اهمّیّتی چندان برخوردار می‌کند.

در میهن ما علاوه بر واقعیّت جهانشمول فوق، از یک سوی حکومتی بر سر کار است که از منظر سیاسی با تحمیل استبداد جامع دینی و از منظر اقتصادی و مالی با مدیریت فاسد، حامی‌پرورانه و تبعیض‌آلود، وسیع‌ترین اقشار، طبقات و گروه‌های اجتماعی را به صورتی حادّ و مستمر به سوی فقر و فاقهٔ خانمان‌برانداز می‌راند. از سوی دیگر تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانهٔ اعمال شده توسط آمریکا که هدف آن نابودی بنیهٔ اجتماعی – اقتصادی میهن ماست، وجه دیگر تأثیرات جهانی‌ست که موجب وخامت چشم‌ناپوشاندنی وضعیّت زندگی کارگران، زحمتکشان، محرومان و ستمدیدگان میهن ماست. این چنین است که در کشورهای پیرامونی نظام جهانی سرمایه‌داری، مانند میهن ما، مبارزه در راه حقوق کارگران، امروز نیز مانند همیشه، مبارزه‌ای در دو وجه میهنی و جهانی‌ست.

سالی که گذشت، برای طبقهٔ کارگر ایران، سالی سخت و در عین حال سرشار از مقاومت و امید به تغییر بود. معلّمان و بازنشستگان با تظاهرات‌ هفتگی و سراسری،  اعتراضات خود را علیه نابرابری، بی‌عدالتی و فقر نشان دادند. پرستاران، در اعتراض به دستمزدهای ناعادلانه، فشارهای طاقت‌فرسا و نبود امنیت شغلی، به میدان آمدند. کارگران صنعتی، به‌ویژه کارگران پیمانکار در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد و راه‌آهن، بارها دست به اعتصاب زدند؛ برای دستمزدی متناسب با تورم، برای ایمنی محیط کار و برای کرامت انسانی. پاسخ حاکمیت اما، به این موج اعتراضات، چیزی جز سرکوب، بازداشت، تهدید و خشونت نبود.

امروز وضعیت کارگران غیررسمی و حاشیه‌ای، مثل کارگران مهاجر، کارگران ساختمانی، کولبران و سوخت‌بران، فاجعه‌بارتر از همیشه است. این زحمتکشان در شرایطی بسیار غیرانسانی و ناایمن، بدون بیمه، قرارداد یا هرگونه حمایت قانونی، همواره با سایهٔ مرگ و آسیب روبرو هستند. شمار جان‌باختگان حوادث کاری هرروزه در حال افزایش است، و نظام قضایی و اداری از پذیرفتن مسئولیت اینگونه حوادث شانه خالی می‌کند. مبارز کارگران برای افزایش مزد متناسب با نرخ واقعی تورم،  و تأمین معیشت، با بی‌‌اعتناییِ  نهادهای حاکم مواجه می‌شود

جنبش چپ ایران از بدو شکل‌گیری خود سازمان‌دهندهٔ مبارزه در راه حقوق کارگران و تشکل‌یابی و تعّییّن مبارزهٔ متّحد در این راه بوده است. در شرایطی که نظام جمهوری اسلامی مانع از فعّالیت تشکل‌های مستقلّ کارگری و پیگرد تشکّل‌های پیشینه‌دار چپ از هر طیف و باوری‌ست، ضرورت یافتن راه‌هایی نو برای تأمین ضرورت تاریخی وحدت کارگران و زحمتکشان موضوعیت هر چه بیش‌تری می‌یابد. ایجاد همبستگی و اتحاد و تشکل‌های مستقل کارگری، در صدر خواسته‌های جنبش کارگری ایران قرار دارند . بدون تشکل‌یابی مستقل، هیچ‌یک از خواسته‌ها و مطالبات به حق و حیاتی کارگران، از دستمزد و امنیت شغلی گرفته تا رفاه، آموزش، درمان و کرامت انسانی، تحقق پیدا نخواهدکرد.

روز جهانی کارگر فرصتی است تا ما  یک بار دیگر همبستگی خود را با همهٔ کارگران جهان، به‌ویژه کارگران و زحمت کشان فلسطین اعلام می‌داریم؛ کارگرانی که جنگ و اِشغال سرزمینشان، عرصهٔ زندگی را بر آنان تنگ و غیر قابل تحمل ساخته و نظام نژادپرست سرمایه‌داری، خانه‌ها و سرپناهشان را ویران کرده، هزاران تن از ایشان و خانواده‌هایشان را به کام مرگ کشانده و آنان را از ابتدایی‌ترین حقوق انسانی محروم ساخته است.

مبارزه در راه تحقّق حقوق حقّهٔ کارگران و زحمتکشان همواره به بهای جان‌های بی‌شمار متحقّق شده است. بر همهٔ مبارزان راه آزادی، برابری و عدالت اجتماعی‌ست که نگذارند یاد و نام این مبارزان به باد فراموشی سپرده شود.

قدرت ما در وحدت و تشکیلات است!

 

چهارشنبه، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ (۳۰ آوریل ۲۰۲۵ میلادی)

گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۴ ۱:۱۸ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

پیام به مناسبت سالگرد بنیان‌گذاری نهضت آزادی ایران!

ما، به عنوان یک نیروی چپ، عدالت‌خواه، دموکرات و مردمیِ خواهان آزادی و دموکراسی و برپایی جمهوری‌ِ متکی به آرای ملت در کشور، هرچند در بنیان‌های نظری و تحلیل اجتماعی و سیاسی تفاوت‌هایی با دیدگاه نهضت آزادی ایران داریم، اما در عین حال باور داریم که در مسیر دفاع از آزادی‌های سیاسی، حقوق بشر، برابر حقوقی زنان، رفع هرگونه تبعیض،گردش متوازن قدرت و پاسداری از حق حاکمیت مردم ایران، همسو و همراهیم.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

قالیباف و موضوع “حجاب و عفاف”: تاکتیک یا تحول؟

در شرایط کنونی، نشانه‌هایی چون پیروزی چهره‌ای چون پزشکیان در انتخابات ریاست‌جمهوری، افزایش تمایل به مذاکره، و تغییر نسبی در لحن مقامات، توجه‌برانگیز است. با این‌حال، این تغییرات، اگر با اصلاحات بنیادین همراه نباشند، از جمله بازنگری در قانون‌گذاری به‌ویژه در حوزه‌هایی چون حجاب، توقف برخوردهای سلیقه‌ای و امنیتی با جامعه مدنی، گشایش در عرصه‌های فرهنگی، احترام به آزادی‌های دموکراتیک و اصلاح رویه‌های پلیسی، نمی‌توان از آن‌ها به‌عنوان نشانه‌ای از بلوغ سیاسی یا اجتماعی یاد کرد.

مطالعه »
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

پیام به مناسبت سالگرد بنیان‌گذاری نهضت آزادی ایران!

ما، به عنوان یک نیروی چپ، عدالت‌خواه، دموکرات و مردمیِ خواهان آزادی و دموکراسی و برپایی جمهوری‌ِ متکی به آرای ملت در کشور، هرچند در بنیان‌های نظری و تحلیل اجتماعی و سیاسی تفاوت‌هایی با دیدگاه نهضت آزادی ایران داریم، اما در عین حال باور داریم که در مسیر دفاع از آزادی‌های سیاسی، حقوق بشر، برابر حقوقی زنان، رفع هرگونه تبعیض،گردش متوازن قدرت و پاسداری از حق حاکمیت مردم ایران، همسو و همراهیم.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

تا تشکیل دولت مستقل فلسطین، پانزدهم ماه مه زخمی ماندگار برپیکر عدالت است

خاطراتی از «ابوالقاسم طاهرپرور» در چهارمین سال درگذشت او

اشتغال زنان در ایران؛ چالش‌ها و پیامدهای یک نابرابری پنهان

۱۶۰ نفر از اعضای خانواده‌ام را در غزه از دست داده‌ام اما امیدم را نه

فلسطینیان در محاصره: بحران انسانی، کوچ اجباری و سکوت جهانی

سانحه در نمای نزدیک