سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱ خرداد, ۱۴۰۵ ۰۲:۳۴

جمعه ۱ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۲:۳۴

اتحادیه سراسری کارگری ال-او (LO) تحریم اقتصادی اسرائیل را تصویب کرد

قطعنامه خواستار آن است که دولت، شرکت‌ها و نهادهای مالی نروژ، از هرگونه سرمایه‌گذاری یا تجارت با شرکت‌هایی که به تداوم اشغال فلسطین کمک می‌کنند، خودداری کنند. به طور خاص از صندوق بازنشستگی دولتی نروژ (صندوق نفت) نیز خواسته شده که سرمایه‌گذاری‌های مرتبط با اسرائیل را متوقف کند.

در یکی از تحولات کم‌سابقه در سیاست داخلی نروژ، کنگره اتحادیه سراسری کارگری ال-او (LO) با اکثریتی قاطع به قطعنامه‌ای رأی داد که در صورت تداوم اشغال سرزمین‌های فلسطینی تا سپتامبر ۲۰۲۵، دولت نروژ را به ابتکار عمل در اعمال تحریم اقتصادی بین‌المللی علیه اسرائیل فرا می‌خواند. این تصمیم، که با ۲۴۰ رأی موافق در برابر ۶۹ رأی مخالف به تصویب رسید، پیامدهایی جدی در عرصه‌های سیاست خارجی، اقتصاد ملی و روابط درون ‌جناحی چپ در نروژ به همراه خواهد داشت.

این اقدام در شرایطی صورت گرفت که دولت نروژ و حتی بخش‌هایی از رهبری اتحادیه ال-او (LO) نسبت به پیامدهای آن هشدار داده بودند. با این وجود، احساسات عمومی ناشی از جنگ غزه و فشار چندین اتحادیه عضو، مسیر تصمیم‌گیری را به نفع دیدگاه‌های رادیکال‌تر تغییر داد.

قطعنامه خواستار آن است که دولت، شرکت‌ها و نهادهای مالی نروژ، از هرگونه سرمایه‌گذاری یا تجارت با شرکت‌هایی که به تداوم اشغال فلسطین کمک می‌کنند، خودداری کنند. به طور خاص از صندوق بازنشستگی دولتی نروژ (صندوق نفت) نیز خواسته شده که سرمایه‌گذاری‌های مرتبط با اسرائیل را متوقف کند.

شکاف در سیاست داخلی

واکنش دولت نسبت به این تصمیم، آشکارا منفی بود. نخست‌وزیر یوناس گاهر استوره و وزیر خارجه اسپن بارت آیده اعلام کردند که حزب کارگر با این اقدام مخالف است و آن را ناکارآمد و حتی مضر برای وضعیت منطقه می‌دانند.

این اختلاف موضع، شکاف عمیق‌تری میان اتحادیه کارگری و حزب کارگر ایجاد کرده است؛ دو نهادی که سال‌ها به عنوان ستون‌های اصلی چپ میانه نروژ عمل می‌کردند. پرسش‌های جدی درباره آینده این همکاری و میزان تأثیرگذاری اتحادیه‌ها بر سیاست‌های حزبی در نروژ مطرح شده است.

پیامدهای اقتصادی و بین‌المللی

از منظر اقتصادی، پیامدهای تصمیم ال-او (LO) می‌تواند قابل توجه باشد. صندوق نفت نروژ تا پایان سال ۲۰۲۴ حدود ۲.۱۲ میلیارد دلار در ۶۵ شرکت فهرست ‌شده در بورس تل‌آویو سرمایه‌گذاری کرده است. تغییر سیاست سرمایه‌گذاری این صندوق می‌تواند نه تنها پیام‌هایی دیپلماتیک در پی داشته باشد، بلکه بر بازدهی مالی صندوق نیز تأثیرگذار باشد.

در عرصه بین‌المللی نیز روشن نیست که آیا نروژ می‌تواند حمایت کشورهای دیگر را برای تحریم اقتصادی اسرائیل جلب کند. اقدام یک‌جانبه یک کشور کوچک اروپایی، در صورتی که حمایت گسترده‌ای نیابد، ممکن است نمادین باقی بماند و تأثیر عملی محدودی داشته باشد.

تصمیم اتحادیه سراسری کارگری “ال او” حامل یک پیام اخلاقی قوی در دفاع از حقوق فلسطینیان و التزام به حقوق بین‌الملل است. با این حال، اجرای عملی این تصمیم مستلزم عبور از موانع سیاسی، اقتصادی و دیپلماتیک بزرگی خواهد بود. این اقدام می‌تواند آینده روابط داخلی چپ میانه در نروژ را نیز تحت تأثیر قرار دهد. اینک پرسش اصلی این است که آیا این تصمیم به تغییری پایدار در سیاست رسمی دولت تبدیل خواهد شد یا به عنوان یک موضع‌گیری اصولی و نمادین در تاریخ ثبت خواهد شد.

دلایل اتحادیه سراسری ال-او (LO) برای حمایت از تحریم

کاین آسپر ویستنِس، بعدازظهر پنجشنبه در سی و ششمین کنگره LO، به عنوان رهبر جدید این حزب انتخاب شد. ویستنس پیش از این معاون رئیس کنفدراسیون اتحادیه‌های کارگری نروژ بوده است.

برخلاف نگاه صرفاً سیاسی، “ال او” تصمیم خود را بر پایه دلایل حقوقی و تعهدات بین‌المللی نروژ استوار کرده است:

  1. حکم دیوان بین‌المللی: دیوان اشغال سرزمین‌های فلسطینی توسط اسرائیل را غیرقانونی دانسته است. این اشغال نقض حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین و تخطی از اصول بنیادین حقوق بین‌الملل است.
  2. نقض ممنوعیت‌های بین‌المللی: اتحادیه تأکید دارد که اشغال فلسطین شامل نقض ممنوعیت آپارتاید و کوچ اجباری می‌شود.
  3. تعهد کشورها به رعایت حقوق بین‌الملل: مجمع عمومی سازمان ملل متحد از اسرائیل خواسته است که اشغال را تا سپتامبر ۲۰۲۵ پایان دهد. بر این اساس، تمامی کشورها از جمله نروژ موظفند از اقداماتی که به ادامه اشغال کمک می‌کند خودداری کنند.
  4. ضرورت قطع همکاری‌های اقتصادی: از دیدگاه “ال او”، سرمایه‌گذاری یا تجارت با شرکت‌هایی که به اشغالگری کمک می‌کنند، نقض مسئولیت‌های بین‌المللی نروژ است.
  5. ابعاد انسانی بحران غزه: “ال او” اقدامات اسرائیل در غزه را مصداق «نسل‌کشی» دانسته و این ارزیابی را یکی از دلایل تقویت‌کننده برای حمایت از تحریم اعلام کرده است.

علاوه بر دلایل فوق، اتحادیه “ال او” مجموعه‌ای از اقدامات عملی را از دولت نروژ درخواست کرده است:

  • رعایت قوانین بین‌المللی در مناطق درگیری و اشغالی: مقامات دولتی و کسب‌وکارهای نروژی باید در تمامی فعالیت‌های خود در این مناطق به اصول حقوق بین‌الملل پایبند باشند.
  • تلاش برای پایان اشغال و الحاق سرزمین‌های فلسطینی: دولت نروژ باید نقش فعالی در پایان دادن به اشغال و الحاق سرزمین‌های فلسطینی توسط اسرائیل ایفا کند.
  • لغو محاصره نوار غزه: نروژ باید برای اطمینان از لغو محاصره نوار غزه توسط اسرائیل تلاش کند.
  • پیگرد قانونی جنایات جنگی: نروژ باید اقدامات لازم را برای پیگرد افراد مظنون به ارتکاب جنایات جنگی در سرزمین‌های اشغالی به عمل آورد.
  • حمایت از حق بازگشت پناهندگان فلسطینی: بر مبنای قطعنامه ۱۹۴ مجمع عمومی سازمان ملل متحد، حق بازگشت پناهندگان فلسطینی و فرزندان آنان باید به رسمیت شناخته شود.
  • پاسخگو کردن مالی اسرائیل: نروژ باید نقش فعالی در الزام اسرائیل به جبران خسارات وارده به غیرنظامیان در نوار غزه و کرانه باختری ایفا کند.

 

LO vedtar økonomisk boikott av Israel

LO-ledelsen vil ikke ha økonomisk boikott av Israel | FriFagbevegelse

تاریخ انتشار : ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۴ ۴:۰۹ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

سایه سنگین ۱۹۴۸: چگونه «نکبت» برای فلسطین یک فرآیند زنده و روزمره شد؟

در سطحی کلان‌تر از روایت‌های تاریخی و تحلیل‌های موردی، می‌توان استدلال کرد که «نکبت» نه صرفاً یک رخداد تاریخی با نقطه آغاز مشخص در سال ۱۹۴۸، بلکه نوعی منطق تاریخی-فضایی در حال تداوم است که رابطه میان قدرت، سرزمین و جمعیت را در یک چارچوب ساختاری بازتعریف کرده است. در این خوانش، ۱۹۴۸ نه لحظه پایان یک نظم پیشین، بلکه لحظه تثبیت یک الگوی جدید از سازمان‌دهی سیاسی فضا و جمعیت است؛ الگویی که قابلیت انطباق با شرایط تاریخی متغیر را در دهه‌های بعد حفظ کرده است.

مطالعه »

«تنبیه خاموش» یا آزادی بیان!

فارغ‌التحصیلان مطالعات خاورمیانه نتیجه گرفته اند که: «برکناری فانی پیام تکان‌دهنده‌ای به دانشجویان و محققان مطالعات خاورمیانه می‌فرستد مبنی بر اینکه تحقیق، تدریس، خدمات نهادی و بحث آزاد در مورد موضوعات حساس سیاسی، مانند جنگ جاری در ایران، مشمول سانسور سیاسی و تحریم‌های نهادی است. چنین پیامی نه تنها با ارزش‌های اصلی مأموریت آموزشی و علمی دانشگاه واشنگتن در تضاد است، بلکه با اصول آموزش دانشگاهی و آموزشی ما نیز مغایرت دارد، اصولی که ما را به تفکر انتقادی، مشارکت در بحث‌های علمی آزاد و مواجهه با سوالات سیاسی فوری با دقت و صداقت فرا می‌خواند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

وقتی «فقر» چهره زنانه پیدا می کند / زنان اولین قربانیان شوک‌های اقتصادی پی‌در‌پی

فیلسوفان یهودی تبار؛ آته ایسم ناتمام، سوسیالیسم احساسی

محاکمه مجدد احمدرضا حائری هم‌زمان با ادامه حبس او در قزل‌حصار

زادروز دکتر محمد مصدق؛ کابوس جاودانِ مستبدان، وابستگان و دشمنانِ حاکمیت ملت ایران، گرامی و مبارک باد

پیش به سوی اتحاد گسترده «چپ»:  برای میهن، نان، کار، خانه؛ برای کودک، مرد، زن، زندگی، آزادی

بررسی وضعیت اسف‌بار زندانیان زن در ایران