چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۰۴:۱۶

چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۰۴:۱۶

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  
گرچه مدیرانی مانند ایلان ماسک و خاویر مایلی درباره آزادی صحبت می کنند. اما در واقع آن ها خواستار دیکتاتوری کارآفرینان هستند. کار آفرینان می توانند آزادانه از قدرت خود...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!
باگذشت ۲۰ روز از تجاوز اسرائیل و جنایت جنگی علیه زندانیان بی‌دفاع، محبوسین همچنان در شرایط سخت و نامناسبی نگهداری می‌شوند. به‌نظر می‌رسد که شرایط نگهداری آن‌ها حتی اگر به...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: امتداد
نویسنده: امتداد
گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین
زندانیان محبوس در بند ۱۱ (قرنطینه سابق) زندان قرچک ورامین، با مشکلات متعددی مواجه هستند. ازدحام بیش از ظرفیت بند، نبود تهویه مناسب، عدم دسترسی به اقلام ضروری و رفتار...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هرانا
نویسنده: هرانا
بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!
آن روز رانندهٔ اتوبوس از کلودت خواست که جایش را به مردی سفیدپوست بدهد، اما او خلاف انتظار حاضران گفت: «نه. من از جایم بلند نمی‌شوم.» کلودت کالوین اولین کسی نبود...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون
حمید احمدزاده: بیانیه موسوی، مطالبات ابتدایی و فوری مردم از حاکمیت را در قالب اقداماتی نمادین و عملی مانند آزادی زندانیان سیاسی و تغییر در سیاست‌های رسانه‌ی ملی مطرح می‌کند....
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حمید احمدزاده
نویسنده: حمید احمدزاده
عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی

خانه از پای‌بست ویران است ، رهبر نگران ریزش ایوان است!

باشد که دود سفیدی از پیشنهاد هماهنگ شدۀ واسطۀ عمانی از اجلاس هفتم مذاکرات به هوا بلند شود.آنچه پیش روست رویکرد واقع‌بینانۀ نیروهای پیشرو جنبش دموکراسی‌خواه در بسیج مردم و پی نهادن نهادهای صنفی و مدنی و سیاسی برای تحمیل برگزاری رفراندوم، تدوین قانون اساسی و پای نهادن به عرصه‌های نوین از مشارکت و انتخاب مردم است

تحولات اوضاع درجهان ، به‌ویژه منطقه خاورمیانه آن‌چنان پرشتاب و دور از محاسبات خشک‌اندیشان سکاندار نظام در جریان است که آنان را به چه کنم چه کنم و توجیهات کم‌مایه برای دفاع از نگرش دشمن‌‌پنداری آمریکا و راهبرد عمق استراتژیک  واداشته است . آنچه محرز است، نظام برای برون‌رفت موقتی از این درماندگی، جز امید به توافق در مذاکرات هسته‌ای برای رفع تحریم‌ها، چاره دیگری ندارد. توافق هسته‌ای که رفع تحریم‌ها را در پی داشته باشد می‌تواند مسکنی باشد برای درد توان‌فرسای ورشکستگی محتوم نظام در همه عرصه‌ها  و نه درمان آن. ولی  مهمتر، تنفس و فرصتی است ارزشمند برای تجدید قوای نیروهای ترقی‌خواه و خواهان گذار مسالمت آمیز و بدون خشونتِ جنبش “زن زندگی آزادی” و همراهان آن و‌دریچه‌ای برای هوای تازه و نفس‌گیری مردم برای زندگی حداقل و حرکت به پیش.

جمهوری اسلامی با جمع‌بند شرایط منطقه‌ای و داخلی، دستانی پر از خالی در میز مذاکره داشته و نه تنها ابزار و موضوعی برای چانه‌زنی ندارد، بلکه برعکس دستان طرف دیگر پر است از ابزار تهدید و زور عمل شدنی با تکیه هوشیارانه بر واماندگی  رژیم در حوزه‌های داخلی و خارجی، تنها موضوع قابل طرح نظام، توان بالفعل هسته‌ای است که آنهم در ماشه انهدام و توان موشکی ناکارشده توسط اسراییل زوم شده و در تیررس آنان است. تنها امید مردم در بدتر نشدن اوضاع و نابود نشدن حداقل‌های زیستی، ویژگی‌های ترامپ و دولت او در رسیدن به منافع خود از راه‌های قابل دسترس‌تر و کم‌هزینه‌تر به جای جنگ و در گیری نظامی است. سفر پر بار ترامپ به منطقه و بسترسازی بلندمدت برای حضور مجتمع های سرمایه در این بازاربزرگ و سرمایه گذاری فرا میلیارد دلاری عرب‌ها در آمریکا و تلاش برای جبران بازماندگی در قبال حضور چین در منطقه، از آنچنان اهمیت و جایگاه کلان برنامه‌ای برای ترامپ برخوردار است که خود عامل بزرگیست برای پرهیز از هرگونه آشوب‌زایی جنگی و به خطر انداختن بهره‌چینی از این دستاورد.

به زعم من، دکترین “خاورمیانه نوین” دولت ترامپ با لیکود و نتانیاهو از منظر روش و شیوه‌های پیشبرد، متفاوت است. اسراییل بر نابودی تاسیسات هسته‌ای و زیرساخت‌های نظامی مرتبط  آن  با شیوه‌های مستقیم و غیر مستقیم تاکید دارد و خواهان آن است. ولی دولت ترامپ  در وهله اول بر دستیابی نتایج دلخواه از طریق مذاکره رودررو با طرف خلع سلاح شده و ناتوان تاکید می‌کند، آن‌را سهل‌الوصول‌تر دانسته  و درنهایت با ابزار فلج کننده و هوشمند تحریم‌ها و کنترل مبادلات و مناسبات نظام به دنیای خارج، رسیدن به اهداف خود را در درسترس می‌داند.  شاید تهدید شبانه‌روزی نظام به نابودی توان انرژی و سوخت‌دهی کشورهای پیرامون خلیج فارس و تنگه هرمز  و امید به تاثیر این تهدید، کمی عامل دلگرمی در پیشگیری ازحمله به تاسیسات هسته‌ای کشور باشد. ولی این تهدید در مقایسه با توان ضربتی سریع پیشگیری آمریکا و هم پیمانان آن و مخالفت پوتین و چین با این اقدام، وزن و اعتبار چندان چانه زنی را در مذاکرت معامله‌ای رو در رو نداشته است.

عدم پذیرش شرایط دولت ترامپ توسط نظام (که من آنرا بسیار بعید میدانم و امیدوار به پذیرش عاقلانه آن)، یعنی بکار گرفتن کلیه امکانات غرب (با مجاب کردن چین برای تامین نیاز آنان به انرژی از منطقه و همچنین روسیه به حل مسئله بغرنج و پراهمیت اوکراین) برای محاصره و تحریم همه‌جانبۀ هوشمند و به‌خاک نشاندن و فروپاشی نظام. این پیامدهای ناگوار، در شرایطی که هم‌اکنون پایه‌های نظام در حال خیز و ترک برداشتن ناشی از ساختار ناکارامد و ناترازیها و گسست وحشتناک وغیر قابل جبران رابطه مردم و حکومت است، بسیار بدتر از زیر بار رفتن به خواست‌های قدرقدرتانه آمریکاست . به مرگ گرفتن ترامپ در پافشاری بر برچیدن هرگونه فعالیت غنی‌سازی هسته‌ای در ایران، تاجایی رژیم را به تب و لرز انداخته که به چانه زنی برای پذیرش طرف بر غنی‌سازی زیر چهاردرصد، حتی با مشارکت طرفهای مورد قبول و تحت کنترل هشمندانه آمریکا واداشته است.

آخرین گفته ترامپ از مذاکرات رم در عصر یکشنبه اخیر که “مذاکرات ما با ایران پیشرفت واقعی داشته؛ پیشرفتی جدی”، نشان از چشم‌انداز ناگریز این مذاکرات و سرانجام آنست. آنچه مانده است تلاش‌ها و دست و پا زدن‌های رهبر نظام و بقیه کاسه‌لیسان دربار ولایی از جمله شمخانی و … در اقناع مزدبگیران و حواریون پایدارچی و مریدان منفعت‌مند بارگاه ولایی و تحریم‌ها برای توجیه  پیروزی بر دشمن و قبولاندن حق غنی‌سازی به‌هر میزان و طریق است، که این حتی مدتهاست که برای مردم رنگ خود را ازدست داده است.

باشد که دود سفیدی از پیشنهاد هماهنگ شدۀ واسطۀ عمانی از اجلاس هفتم مذاکرات ظاهراً غیرمستقیم، به هوا بلند شود .آنچه پیش روست رویکرد واقع‌بینانۀ نیروهای پیشرو جنبش دموکراسی‌خواه در بسیج مردم و پی نهادن نهادهای صنفی و مدنی و سیاسی با ویژگی‌های سازگار با دستاوردهای نوین بشری، برای تحمیل برگزاری رفراندوم، تدوین  قانون اساسی و پای نهادن به عرصه‌های نوین  از مشارکت و انتخاب مردم است که جداگانه جای پرداختن و طرح دیدگاه دارد.

به امید گذاری بدون خشونت و پیروزی جنبش زن زندگی آزادی برای رسیدن به ایرانی آباد و آزاد و دموکراتیک.

تاریخ انتشار : ۷ خرداد, ۱۴۰۴ ۰:۱۴ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

دیکتاتوری کارآفرینان با هدف سرکوب طبقه کارگر  

شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!

گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!

بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون