سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۵ خرداد, ۱۴۰۵ ۰۰:۱۹

جمعه ۱۵ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۰:۱۹

ادعای خسارت علیه اسراییل و آمریکا

تجاوز دوازده‌روزۀ اسراییل و آمریکا به میهن‌مان از زاویه‌های گوناگونی قابل بررسی و نتیجه‌گیری است. زاویه و هدف اصلی یافتن راه‌ها و اقدامات لازم برای مقابله و پیش‌گیری از چنین تجاوزاتی در آینده است. در کنار این امر اصلی یکی از زاویه‌های بسیار مهم، کوشش برای تحمیل مسئولیت خسارت‌های سنگین این تجاوز به تجاوزگران است.

تجاوز دوازده‌روزۀ اسراییل و آمریکا به میهن‌مان از زاویه‌های گوناگونی قابل بررسی و نتیجه‌گیری است. زاویه و هدف اصلی یافتن راه‌ها و اقدامات لازم برای مقابله و پیش‌گیری از چنین تجاوزاتی در آینده است. در کنار این امر اصلی یکی از زاویه‌های بسیار مهم، کوشش برای تحمیل مسئولیت خسارت‌های سنگین این تجاوز به تجاوزگران است. این زاویه در دو میدان قابل بررسی و کنش‌گری است:

خسارت‌های وارده به کل کشور

خسارت‌های وارده به شهروندان (مالی و به‌ویژه جانی).

بدیهی است مسئولیت اقدام برای تحمیل مسئولیت خسارت‌های سنگین تجاوز دوازده‌روزه به تجاوزگران در هر دو زمینه با دولت است. همچنین بدیهی است جامعۀ مدنی ایران مصرانه و پی‌گیرانه از دولت بخواهند این مسئولیت را جدی بگیرد و اقدامات دولت در این زمینه را مورد بررسی و نقد قرار دهند. علاوه بر این شهروندان آسیب‌دیده نیز این امکان را دارند که در رابطه با خسارت‌های واردۀ مالی و جانی این تجاوز به‌خودشان و اعضای خانواده‌شان، دولت‌های تجاوزکار آمریکا و اسراییل را به‌صورت مستقیم مورد پی‌گرد قرار دهند.

ما معتقدیم کنش‌گری اجتماعی در این زمینه امکان تاثیرگذاریِ بسیار بالایی دارد. یکی از نمونه‌های کاملا مشابه شکایت ۲ شهروند یمنی ساکن آلمان علیه دولت آلمان در رابطه با خسارات جانی و مالی وارده از حملۀ په‌بادی به یمن از پایگاهِ نظامی آمریکا در “رامشتاین” آلمان است [۱]. این شکایت در دادگاه قانون اساسی آلمان مورد بررسی قرار گرفت و حکم صادر شد. گرچه حکم دادگاه رد شکایت شاکیان بود، ولی به‌قول مفسران آلمانی، خودِ بررسیِ این شکایت در بالاترین دادگاه آلمان تاثیر گسترده و ژرفی بر سپهر سیاسی آلمان و بر خود دولت ائتلافی دارد.

خوشبختانه چنین کنش‌گری‌ای مورد توجه شهروندان ایرانی نیز قرار گرفته و برخی افراد و خانواده‌هایی که عزیزان خود را در اثر بمباران‌ها از دست داده‌اند، یا خانه و زندگی‌شان آسیب دیده، در پیِ گردآوری و ثبت شواهد و اسناد و بهره‌گیری از همکاری و راهنمایی کارشناسان حقوقی، به‌دنبال تشکیل پروندۀ شخصی برای ادعای خسارت مستقیم علیه اسراییل و آمریکا برای آسیب‌های ناشی از جنگ هستند.

ادعای خسارت آسیب‌دیدگان علیه دولت‌هایی که مرتکب جنایت می‌شوند از نظر حقوقی کاملا موجه است و می‌تواند همدلی و همکاری بسیاری از نهادهای حقوق‌بشری و افکار عمومی جهان را برانگیزد. این عرف حقوقی حتا مورد سوء‌استفادۀ سیاسی دولت آمریکا قرارگرفته و  پول‌های بلوکه‌شدۀ کشورهای مغضوب (از جمله ایران) به حکم دادگاه به شهروندان مدعی خسارت، پرداخت شده است. ما بر این باوریم هر حرکتی از این دست خشتی‌ست که دژ دادخواهی را استوارتر می‌کند. در شرایطی که حتا انتقاد از نسل کشی ”حمایت از تروریسم” نام می‌گیرد و سرکوب می‌شود، در شرایطی که جنایتکاران جنگی نامزد دریافت جایزۀ صلح نوبل می‌شوند، دیگر راهی جز مبارزه علیه بیداد و تلاش مضاعف برای روشنگری افکار  و بسیج مردم باقی نمی‌ماند.

در راستای اقدامات حقوقی علیه تجاوز دوازده‌روزۀ دولت‌های آمریکا و اسراییل، حقوق‌دانان و وکلا نیز، همان‌گونه که انتظار می‌رفت، به‌سرعت دست به‌کار شدند. در اقدامی قابل ستایش، ۲۵ تیر «نشست «امکان‌سنجی دادخواهی بین‌المللی جنایات جنگی اسرائیل علیه ملت ایران»، با حضور جمعی از اساتید حقوق بین‌الملل، وکلای دادگستری و کنشگران حقوق بشر در محل اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) برگزار شد» [۲]. ما اطمینان داریم حقوق‌دانان و وکلای مردمی کشورمان، آسیب‌دیدگان از جنگ تحمیلی دوازده‌روزه را در این پیکار یاری خواهند کرد؛ همچنان که تردید نداریم نهادهای مدنی و سمن‌ها نیز در این زمینه کوشا خواهند بود. حتی قابل پیش‌بینی است که نهادهای مدنی ویژه‌ای برای این پویش ایجاد شوند. ما امیدواریم چنین کنش‌گری‌هایی با کارشکنی نهادهای حکومتی مواجه نشوند. هم‌چنین ما اطمینان داریم بخش بزرگی از اپوزیسیون میهن‌دوست ایرانیِ مقیم خارج کشور و نیز نیروهای مترقی کشورهای دیگر نیز به این پویش (کمپین) حقوق‌بشری یاری خواهند رساند.

 

گروه کار نهادهای شهروندی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

۳۰ تیر ۱۴۰۴ (۲۱ ژوئیۀ ۲۰۲۵ میلادی)

 

++++++++++++++++++++

 

پانویس‌ها

[۱]

گزارش کانال یک تلویزیون آلمان روز سه‌شنبه ۱۵ ژوئیۀ ۲۰۲۵ (۲۴ تیر ۱۴۰۴) در بخش خبری ساعت ۲۰ به‌وقت اروپای مرکزی.

 

[۲]

https://scoda.org/?p=47017

 

 

تاریخ انتشار : ۳۱ تیر, ۱۴۰۴ ۱۱:۵۷ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

ترامپ، توافق با جمهوری اسلامی ایران و پیمان ابراهیم

چنین می‌نماید که زور ترامپ برای خلق «بیگ بنگ»ی نو چندان پرزور نیست.

گره «پیوستن عربستان و قطر به پیمان ابراهیم» به پایان جنگ با ایران را قطر و عربستان به کوری کشاندند.

کوری گره همزمان پیام روشنی را با خود دارد؛

بدون ایران، نظمی نو در منطقه، باختر آسیا؛ حاکم نخواهد شد.

آمریکا باید در ملاحظات سیاسی خود نقش ایران را از «تهدید» به «بازیگر ضروری» بازتعریف کند.

ایران دیری‌ست در پی شناسایی این نقش خود از سوی امریکا بوده است.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آمار ۴۰ هزار کشته اعتراضات ایران از کجا آمده است؟

تنگهٔ هرمز به قدمت تاریخ کهن است

ارزش یارانه و کالابرگ، فقط ۷ دلار است/ شعاری پوپولیستی به نام «افزایش مبلغ کالابرگ»

روزنوشت‌های زنی که آب به طبقه‌ی آنها در کشتی‌ رسیده

گرامشی، هژمونی بدیل و ائتلاف‌های اتحادیه‌های کارگری و سازمان‌های جامعهٔ مدنی در مالزی

سم‌ساز اعظم؛ فصل سوم: سوژه‌های داوطلب و غیر داوطلب.