سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۹ تیر, ۱۴۰۵ ۰۲:۳۸

جمعه ۱۹ تیر ۱۴۰۵ - ۰۲:۳۸

بحران آب و برق؛ مسئولیت دولت از نگاه کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای فارس

کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه و بویراحمد با استناد به اصول مسلم حقوق بشر، تعهدات بین المللی دولت جمهوری اسلامی ایران و الزامات قانونی تأکید مینماید که آب و برق از جمله حقوق حیاتی و غیر قابل جایگزین شهروندان اند که بستر تحقق سایر حقوق اساسی انسانی را فراهم می سازند.
Getting your Trinity Audio player ready...

کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه و بویراحمد با استناد به اصول مسلم حقوق بشر، تعهدات بین المللی دولت جمهوری اسلامی ایران و الزامات قانونی تأکید مینماید که آب و برق از جمله حقوق حیاتی و غیر قابل جایگزین شهروندان اند که بستر تحقق سایر حقوق اساسی انسانی را فراهم می سازند.

بر اساس قطعنامه ۱۷۵/۵۴ مجمع عمومی سازمان ملل متحد و تفسیر عمومی شماره ۱۵ کمیته حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دسترسی به آب آشامیدنی سالم حقی ،انسانی ضروری و قابل مطالبه تلقی میشود. همچنین مطابق بند ۲۰ دستور العمل برق اتحادیه اروپا (۴۴/۲۰۱۰/EU) و تفسیرهای شماره ۴، ۷ و ۱۴ همان کمیته دسترسی پایدار به انرژی پیش شرط برخورداری از زندگی شایسته و مشارکت فعال در جامعه به شمار میآید افزون بر آن قطعنامه های شماره ۶۴/۲۹۲ مجمع عمومی و ۱۵/۱/HRC/RES/ شورای حقوق بشر سازمان ملل دولتها را مکلف میسازد تا زمینه بهره مندی همگان از این خدمات را به گونه ای پایدار عادلانه و بدون تبعیض فراهم نمایند.

بر این مبنا این کمیسیون یادآور میشود که آب و برق نه صرفا خدماتی رفاهی، بلکه شالوده تحقق حقوق بنیادینی چون حق بر سلامت ،آموزش مسکن کرامت و حتی حیات هستند؛ و اختلال گسترده و مستمر در آنها تهدیدی مستقیم علیه کرامت انسانی و حقوق شهروندی به شمار می آید.

با ابراز نگرانی جدی نسبت به تداوم قطعیهای گسترده و مکرر آب و برق به ویژه در مناطق کم برخوردار و اقلیم های ناپایدار این کمیسیون هشدار میدهد که این بحران سلامت و حیات اقشار آسیب پذیر از جمله بیماران سالمندان کودکان و ساکنان مناطق گرمسیری را به شدت تهدید می کند. افزون بر این تبعیض ساختاری و منطقه ای در توزیع این خدمات نقض آشکار عدالت و برابری و تضاد جدی با تعهدات ملی و بین المللی دولت است.

لازم به تأکید است که بحران آب و برق در ایران صرفا پدیده ای طبیعی نیست، بلکه نتیجه ترکیبی از سوء مدیریت مزمن فشارهای اقلیمی حفر چاههای غیر مجاز توسعه ناپایدار کشاورزی گسترش بی ضابطه باغهای شهری اجرای طرحهای فاقد توجیه اقتصادی برای انتقال آب فرسودگی زیر ساختها و کم تنوعی در منابع انرژی است

این کمیسیون ضمن تأکید بر مسئولیت فوری و مستقیم دولت در تضمین دسترسی پایدار عادلانه و غیر تبعیض آمیز کلیه شهروندان به خدمات حیاتی آب و برق اعلام میدارد که عبور از این بحران مستلزم اصلاح بنیادین در شیوه مدیریت و سیاست گذاری سرمایه گذاری مؤثر در زیر ساختهای، پایدار توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر و فراهم سازی بستر مشارکت آگاهانه و فراگیر مردم است در غیر این صورت روند نابرابری و آسیب پذیری در بهره مندی از این خدمات اساسی نه تنها ادامه خواهد یافت بلکه با ابعادی نگران کننده تشدید خواهد شد.

 

بیانیه کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری فارس در خصوص بحران قطعی مستمر آب و برق و مسئولیت دولت | وکلاپرس

تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد, ۱۴۰۴ ۱۱:۳۶ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

پنجاه سال پس از حماسه هشتم تیر؛ ادای احترام به حمید اشرف و جان‌باختگان فدایی

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): امروز که جامعهٔ ایران همچنان با چالش‌های بزرگ در عرصهٔ آزادی‌های سیاسی، عدالت اجتماعی، حقوق شهروندی و توسعهٔ دموکراتیک روبه‌رو است، پاسداشت یاد جان‌باختگان فداییان خلق یادآور مسئولیت ما در ادامهٔ راه مبارزه برای تحقق آرمان‌هایی است که آنان برای آن زیستند و جان باختند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

چگونه می‌توان درگیری آمریکا و ایران در تنگه هرمز را حل کرد، قبل از اینکه کل تفاهم‌نامه را از بین ببرد؟

تریتا پارسی: هر دو طرف به وضوح در حال آزمایش خطوط قرمز یکدیگر هستند. اگر اختلاف صرفاً در مورد تضمین عبور ایمن کشتی‌های تجاری بود، کشتی‌ها می‌توانستند به سادگی از طریق خط کشتیرانی ایران عبور کنند. مشخصا تهران مانع استفاده هیچ یک از کشتی‌ها از کریدور شمالی نشده است. در عوض، اصرار بر استفاده از کریدور جنوبی بدون اطلاع ایران، به نظر می‌رسد برای به چالش کشیدن ادعای تهران مبنی بر اعمال حاکمیت بر تنگه هرمز طراحی شده است.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

فدراسیون بین‌المللی فوتبال، و شکست اعتبار عدالت!

چگونه می‌توان درگیری آمریکا و ایران در تنگه هرمز را حل کرد، قبل از اینکه کل تفاهم‌نامه را از بین ببرد؟

راهبرد برون‌ رفت از بحران اقتصادی ایران زیر بار تحریم‌ها و جنگ

به مناسبت سالگرد تجاوز اسرائیل به ایران

آخرین دادگاه قدرت…

جنوب ایران زیر فشار؛ اکنون زمان مهار بحران است، نه تشدید آن