سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۵ ۰۹:۴۶

دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۰۹:۴۶

حملات آمریکا و اسرائیل گامی دیگر برای تکمیل پازل تضعیف ایران

جامعه ایران نه به استقبال نیروهای مداخله‌گر خارجی رفت و نه اجازه داد اعتراضات و نارضایتی‌های داخلی به ابزاری برای پیشبرد اهداف نظامی و سیاسی قدرت‌های خارجی تبدیل شود. حضور و واکنش جامعه بیش از هر چیز نشان داد که اکثریت مردم ایران با دخالت و قیمومیت قدرت‌های بیگانه مخالف‌اند و نمی‌خواهند سرنوشت کشورشان در نتیجه مداخله خارجی تعیین شود.

جنگ دیگری به ایران تحمیل شد که دامنه آن فراتر از جنگ تحمیلی ۸ ساله است، جنگ تحمیلی اخیر که باید در ادامه جنگ ۱۲ روزه ژوئن ۲۰۲۵ آمریکا و اسرائیل ارزیابی شود. همانگونه که جنگ ۱۲ روزه در اثنای مذاکره ایران و آمریکا آغاز شد؛ کلید جنگ ۹ اسفند (اول مارس) نیز حین مذاکره دو کشور در ژنو زده شد.
اخیرا تحلیلگران و مفسران سیاسی تاکید موکد دارند که مدل ونزوئلایی شدن ایران جواب نمی‌دهد. قطعا آمریکا و اسرائیل متوجه نیستند که قدرت در ونزوئلا هرمی بود ولی ساختار قدرت ایران بیشتر شبیه مجموعه‌ای از ستون‌ها است تا یک هرم. بنابراین آمریکا برای تغییر رژیم به موازات حملات هوائی، در وهله نخست امید به بروز زمینه‌های آشوب‌های داخلی داشتند.

طبق محاسبات، حملات امپریالیستی – صهیونیستی چند روز اخیر، با این سطح از خشونت و کودک‌کشی طراحی شده بود تا از طریق گزینه‌های مختلف نخست تضعیف و سپس فروپاشاندن ایران متحد و یکپارچه را دنبال کرده و از طریق جنگ داخلی، تجزیه ایران را عملی کنند.
طبیعی است که نگرانی هر وطن‌پرستی از تضعیف ایران، ریشه در حس ملی دارد، زیرا خطر جدی را در برابر کشور احساس می‌کند و این نگرانی نه از سر ذهنی‌گری، بلکه بر پایه تجربه‌هایی است که در سه دهه گذشته بارها شاهد آن بوده‌ایم.

اما قبل از حملات نظامی ترامپ و نتانیاهو به ایران، به استناد گفته‌های ترامپ و اعضای تیم مذاکره او قرار بود در روند مذاکره مقدمات لیبیایی شدن ایران را کلید بزنند. بنابراین در اثنای مذاکره، مطالبات ترامپ مبنی بر «انرژی هسته‌ای نه!» و «توقف تسلیحات موشکی بازدارنده آری!» مطرح شد تا با خرید زمان و ایجاد پوشش‌های سیاسی و نظامی، برنامه حملات نظامی علیه ایران تکمیل شود. به این ترتیب با بهانه‌های اغراق‌آمیز، حملات نظامی مشترک علیه ایران را اجرایی کردند که جمهوری اسلامی توانست طرح لیبیایی کردن ایران را خنثی کند. از این‌رو به سراغ طرح سوریه‌ای کردن ایران رفتند.

در سوریه، اعتراضات مردم به میدان جنگی تبدیل شد و در نهایت به رویارویی مسلحانه میان دولت مستقر و نیروهای معترض انجامید. قدرت‌های جهانی و در رأس آن آمریکا و اسرائیل گمان می‌کردند اعتراضات بازاریان در دی‌ماه ادامه‌دار خواهد شد و حملات نظامی شدید شبانه‌روزی می‌تواند گسل‌های اجتماعی و نارضایتی‌های داخلی را فعال کند و کشور را به سوی بی‌ثباتی سوق دهد.

اما مردم ایران علیرغم وجود مشکلات عدیده اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، برخلاف این تصور عمل کردند. جامعه ایران نه به استقبال نیروهای مداخله‌گر خارجی رفت و نه اجازه داد اعتراضات و نارضایتی‌های داخلی به ابزاری برای پیشبرد اهداف نظامی و سیاسی قدرت‌های خارجی تبدیل شود. حضور و واکنش جامعه بیش از هر چیز نشان داد که اکثریت مردم ایران با دخالت و قیمومیت قدرت‌های بیگانه مخالف‌اند و نمی‌خواهند سرنوشت کشورشان در نتیجه مداخله خارجی تعیین شود.

هر فعال سیاسی آگاه است که آمریکا و اسرائیل مدت‌هاست ایران یکپارچه و قدرتمند را برنمی‌تابند و اهدافی را جهت تضعیف جمهوری اسلامی و سپس تجزیه ایران طراحی کرده‌اند که صحنه آن روشن است. همچنین در یک‌سو یک پروژه کلان ژئوپلیتیک قرار دارد که غایت آن تضعیف همه مؤلفه‌های قدرت جمهوری اسلامی و فروکاستن کشور به موجودیتی نحیف، فروپاشیده، مطیع و تحت امر است. ضمن اینکه آمریکا و اسرائیل در پلان پیوستی تجزیه ایران درصدد هستند با یک دولت کودتایی دست‌نشانده برای همیشه پرونده جمهوری اسلامی را ببندند.
اما در سوی دیگر، ملت ایران قرار دارد که علیرغم همه مشکلات داخلی، در برابر واگذاری سرنوشت کشور خود به دست بیگانه و پذیرش قیمومیت ترامپ پیرمرد لرزان و نتانیاهو فاشیست مقاومت خواهد کرد.

بدون تردید هر ایرانی آزاده و حتی مخالف حاکمیت غیردموکراتیک جمهوری اسلامی، دل در گرو یکپارچگی سرزمین مادری خود دارد و قطعا راه اطاعت از امپریالیسم آمریکا و صهیونیسم را نخواهد رفت و راه حفظ استقلال و عزت ملی را انتخاب خواهد کرد.

مهرزاد وطن‌آبادی

تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند, ۱۴۰۴ ۵:۱۱ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

سایه سنگین ۱۹۴۸: چگونه «نکبت» برای فلسطین یک فرآیند زنده و روزمره شد؟

در سطحی کلان‌تر از روایت‌های تاریخی و تحلیل‌های موردی، می‌توان استدلال کرد که «نکبت» نه صرفاً یک رخداد تاریخی با نقطه آغاز مشخص در سال ۱۹۴۸، بلکه نوعی منطق تاریخی-فضایی در حال تداوم است که رابطه میان قدرت، سرزمین و جمعیت را در یک چارچوب ساختاری بازتعریف کرده است. در این خوانش، ۱۹۴۸ نه لحظه پایان یک نظم پیشین، بلکه لحظه تثبیت یک الگوی جدید از سازمان‌دهی سیاسی فضا و جمعیت است؛ الگویی که قابلیت انطباق با شرایط تاریخی متغیر را در دهه‌های بعد حفظ کرده است.

مطالعه »

«تنبیه خاموش» یا آزادی بیان!

فارغ‌التحصیلان مطالعات خاورمیانه نتیجه گرفته اند که: «برکناری فانی پیام تکان‌دهنده‌ای به دانشجویان و محققان مطالعات خاورمیانه می‌فرستد مبنی بر اینکه تحقیق، تدریس، خدمات نهادی و بحث آزاد در مورد موضوعات حساس سیاسی، مانند جنگ جاری در ایران، مشمول سانسور سیاسی و تحریم‌های نهادی است. چنین پیامی نه تنها با ارزش‌های اصلی مأموریت آموزشی و علمی دانشگاه واشنگتن در تضاد است، بلکه با اصول آموزش دانشگاهی و آموزشی ما نیز مغایرت دارد، اصولی که ما را به تفکر انتقادی، مشارکت در بحث‌های علمی آزاد و مواجهه با سوالات سیاسی فوری با دقت و صداقت فرا می‌خواند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

Statement by More Than 150 Former Political Prisoners Opposing the Resumption of War

اعلامیه حزب دمکراتیک مردم ایران: نه به اعدام، نه به سرکوب

«تنبیه خاموش» یا آزادی بیان!

رضا پهلوی و نقاب‌هایی که در باران گلوله فرو می‌ریزند

سایه سنگین ۱۹۴۸: چگونه «نکبت» برای فلسطین یک فرآیند زنده و روزمره شد؟

سی‌ودومین تحلیل هفته | گفتگو پیرامون بیانیه: نه به جنگ و خشونت؛ آری به صلح و آزادی | کیوان صمیمی، فرخ نگهدار