سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۰ خرداد, ۱۴۰۵ ۰۳:۳۸

یکشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۳:۳۸

سازمان عفو بین‌الملل؛ آمریکا متهم به جنایت جنگی در حمله به مدرسه میناب

این حملۀ دلخراش به یک مدرسه پر از کودک، نمونه‌ای تکان‌دهنده از بهای فاجعه‌بار و کاملاً قابل پیش‌بینی است که غیرنظامیان در این درگیری مسلحانه می‌پردازند. مدارس باید محل امن و آموزش برای کودکان باشند، اما این مدرسه در میناب به مکانی برای قتل‌عام جمعی تبدیل شد. مقامات آمریکایی می‌توانستند و باید می‌دانستند که این یک ساختمان مدرسه است. هدف قرار دادن یک شیء محافظت‌شده غیرنظامی مانند مدرسه، به‌طور کامل تحت حقوق بین‌الملل بشردوستانه ممنوع است.»

سازمان عفو بین‌الملل امروز اعلام کرد کسانی که مسئول برنامه‌ریزی و اجرای حمله غیرقانونی ایالات متحده به مدرسه‌ای در میناب، استان هرمزگان ایران هستند، که در آن ۱۶۸ نفر کشته شدند، از جمله بیش از ۱۰۰ کودک، باید پاسخگو باشند.

شواهد گردآوری‌شده توسط این سازمان نشان می‌دهد که ساختمان مدرسه مستقیماً هدف قرار گرفته و همزمان ۱۲ ساختمان دیگر در یک مجتمع نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز مورد حمله با سلاح‌های هدایت‌شونده قرار گرفته‌اند. این موضوع نشان می‌دهد که نیروهای آمریکایی در اجرای حمله اقدامات لازم برای جلوگیری از آسیب به غیرنظامیان را رعایت نکرده‌اند، که یک نقض جدی حقوق بین‌الملل بشردوستانه است. هدف قرار گرفتن مستقیم مدرسه و سابقه آن به عنوان بخشی از مجتمع سپاه پاسداران باعث نگرانی شده که نیروهای آمریکایی ممکن است بر اساس اطلاعات قدیمی تصمیم‌گیری کرده باشند و در بررسی دقیق اینکه هدف یک ساختمان نظامی است یا خیر کوتاهی کرده باشند.

اریکا گوئورا-روزاس، مدیر ارشد تحقیقات و سیاست‌گذاری عفو بین‌الملل، گفت:
«این حمله دلخراش به یک مدرسه پر از کودک، نمونه‌ای تکان‌دهنده از بهای فاجعه‌بار و کاملاً قابل پیش‌بینی است که غیرنظامیان در این درگیری مسلحانه می‌پردازند. مدارس باید محل امن و آموزش برای کودکان باشند، اما این مدرسه در میناب به مکانی برای قتل‌عام جمعی تبدیل شد. مقامات آمریکایی می‌توانستند و باید می‌دانستند که این یک ساختمان مدرسه است. هدف قرار دادن یک شیء محافظت‌شده غیرنظامی مانند مدرسه، به‌طور کامل تحت حقوق بین‌الملل بشردوستانه ممنوع است.»

خواسته‌های عفو بین‌الملل از آمریکا و ایران

  • آمریکا باید اطمینان دهد که تحقیقات اعلام‌شده بی‌طرف، مستقل و شفاف هستند.

  • تحقیقات باید شامل بررسی‌های اطلاعاتی، تصمیم‌گیری در انتخاب هدف، اقدامات احتیاطی و استفاده احتمالی از هوش مصنوعی باشد.

  • نتایج تحقیق باید به‌طور عمومی منتشر شود.

  • اگر شواهد کافی وجود داشته باشد، مقامات ذی‌ربط باید هر شخصی که مسئولیت کیفری دارد را تحت پیگرد قرار دهند.

  • قربانیان و خانواده‌های آن‌ها حق دارند حقیقت، عدالت و جبران کامل خسارت شامل بازگرداندن حقوق، بازتوانی و غرامت برای آسیب‌های وارده به غیرنظامیان را دریافت کنند.

همچنین عفو بین‌الملل از مقامات ایرانی خواسته است که تا حد امکان غیرنظامیان را از اطراف اهداف نظامی خارج کنند و اجازه دهند ناظران مستقل به کشور وارد شوند. همچنین باید دسترسی به اینترنت برقرار شود تا مردم ایران به اطلاعات حیاتی و امکان ارتباط با خانواده‌های خود دسترسی داشته باشند.

شواهد حمله

  • تصاویر ویدئویی، تصاویر ماهواره‌ای و مصاحبه با سه منبع مستقل نشان می‌دهد که مدرسه ابتدایی شجره طیبه در صبح ۲۸ فوریه ۲۰۲۶ مورد حمله هوایی قرار گرفت و غیرنظامیان، از جمله کودکان، والدین و معلمان کشته و زخمی شدند و ساختمان تخریب شد.

  • دانش‌آموزان دختر و پسر در طبقات جداگانه تحصیل می‌کردند.

تحلیل عفو بین‌الملل نشان می‌دهد که موشک تاماهاوک آمریکایی به احتمال زیاد برای حمله استفاده شده است. این موشک‌ها هدایت‌شونده و دقت بالا دارند و استفاده از آن‌ها نشان می‌دهد که مدرسه به‌عنوان یک هدف دقیق انتخاب شده است، احتمالاً بر اساس اطلاعات قدیمی.

اطلاعات درباره مدرسه و مجتمع نظامی

  • مدرسه در محله شهرک المهدی میناب قرار دارد و مجاور گردان موشکی سیدالشهدا آصف از نیروی دریایی سپاه پاسداران است.

  • ساختمان مدرسه قبلاً بخشی از مجتمع نظامی سپاه بود اما بعدها جدا شده و ورودی‌های عمومی ایجاد شد.

  • کودکان کارکنان سپاه و خانواده‌های کم‌درآمد از جمله اعضای اقلیت بلوچ در این مدرسه تحصیل می‌کردند.

خسارات و تصاویر ماهواره‌ای

  • تصاویر ماهواره‌ای و ویدئوها نشان می‌دهد نیمی از ساختمان مدرسه تخریب شده و حداقل ۱۲ سازه دیگر در مجتمع سپاه آسیب دیده‌اند.

  • ویدئوها، پشت‌بام مدرسه را با حالت فروپاشی «پانکینگ» نشان می‌دهد که نشانه حمله هوایی از بالا به پایین است.

  • ویدئوها همچنین حضور نیروهای هلال احمر و افرادی با یونیفورم شبیه سپاه و بسیج را نشان می‌دهد که در تخلیه و کمک به کودکان شرکت داشتند.

  • ویدئوها نشان می‌دهند کوله‌پشتی‌های کودکان پر از گرد و خون جمع شده و کودکان و خانواده‌ها در حال گریه و سوگواری هستند.

استفاده از اطلاعات و هوش مصنوعی

  • استفاده از هوش مصنوعی و داده‌های قدیمی ممکن است ریسک تصمیم‌گیری اشتباه و حمله به اهداف غیرنظامی را افزایش دهد.

  • بررسی‌ها نشان می‌دهد که ایالات متحده احتمالاً اطلاعات قدیمی را برای برنامه‌ریزی حمله استفاده کرده است، زیرا مدرسه سال‌ها قبل از مجتمع سپاه جدا شده بود.

سوءاستفاده از قربانیان توسط مقامات ایرانی

  • مقامات ایران برخی خانواده‌ها را مجبور کردند در مراسم تشییع جنازه دولتی و دسته‌جمعی شرکت کنند.

  • کودکان بازمانده برای تبلیغات دولتی مورد استفاده قرار گرفتند و در ویدئوها مجبور به صحبت درباره دوستان کشته‌شده خود شدند، حتی با وجود آسیب‌های جسمی و روانی شدید.

پیام حقوق بشری

  • این اقدامات، شامل اجبار، تهدید و سوءاستفاده از کودکان و خانواده‌های داغدار، باعث رنج شدید روانی شده و می‌تواند با ممنوعیت مطلق شکنجه و رفتارهای غیرانسانی یا تحقیرآمیز مغایرت داشته باشد.

  • عفو بین‌الملل همچنین خواستار این شده که کنگره آمریکا اقدامات پیشگیرانه برای کاهش آسیب به غیرنظامیان را ادامه دهد و محدودیت‌های لازم برای فرماندهان جهت اجرای حملات هوایی رعایت شود.

پس‌زمینه

  • در ۲۸ فوریه ۲۰۲۶، آمریکا و اسرائیل عملیاتی مشترک در ایران آغاز کردند و هزاران حمله در سراسر کشور انجام شد.

  • درگیری به سرعت به درگیری‌های منطقه‌ای در خاورمیانه گسترش یافت و باعث تلفات گسترده غیرنظامیان و تخریب زیرساخت‌ها شد.

  • تاکنون طبق گزارش‌ها، حداقل ۱۲۵۵ نفر در ایران، ۷۷۳ نفر در لبنان، ۱۲ نفر در اسرائیل و ۱۷ نفر در کشورهای دیگر منطقه کشته شده‌اند.

  • مقام‌های ایران اعلام کردند که حداقل ۶۶ مدرسه در سراسر ایران آسیب دیده یا تخریب شده‌اند و دانش‌آموزان در چندین مدرسه کشته شده‌اند.

جمع‌بندی

سازمان عفو بین‌الملل تأکید کرده است که مسئولان حمله به مدرسه و کسانی که در برنامه‌ریزی و اجرای آن نقش داشته‌اند باید پاسخگو باشند و تحقیقات باید مستقل، شفاف و عمومی باشد. قربانیان و خانواده‌های آنان حق دارند حقیقت، عدالت و جبران خسارت کامل را دریافت کنند.

این گزارش مستقیم از سایت سازمان عفو بین‌الملل ترجمه شده است

تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند, ۱۴۰۴ ۱۱:۱۲ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

ترامپ، توافق با جمهوری اسلامی ایران و پیمان ابراهیم

چنین می‌نماید که زور ترامپ برای خلق «بیگ بنگ»ی نو چندان پرزور نیست.

گره «پیوستن عربستان و قطر به پیمان ابراهیم» به پایان جنگ با ایران را قطر و عربستان به کوری کشاندند.

کوری گره همزمان پیام روشنی را با خود دارد؛

بدون ایران، نظمی نو در منطقه، باختر آسیا؛ حاکم نخواهد شد.

آمریکا باید در ملاحظات سیاسی خود نقش ایران را از «تهدید» به «بازیگر ضروری» بازتعریف کند.

ایران دیری‌ست در پی شناسایی این نقش خود از سوی امریکا بوده است.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

در ستایش ایستادگی

به خاطر جنگ به وطن بازگشتم– بخش اول

۳۰ مه؛ روزی برای یادآوری زنانی که صدایشان جرم تلقی شد اما خاموش نشد 

بازتعریف «ضد امپریالیسم» در عصر جدید…

🎙 پادکست رادیو مرز: کمک رساندن | روایت کسانی که در جنگ به دیگران کمک کردند.

آغاز تغییرات با آزادی زندانیان سیاسی ملی اندیش