سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۹ مرداد, ۱۴۰۵ ۱۸:۲۵

پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۸:۲۵

نابرابری در دل بحران

برای گروهی بحران به معنای تداوم حضور در شرایط ناپایدار و مواجهه مستقیم با پیامدهای آن تعریف شده است. در نبود سازوکارهای حمایتی مؤثر، و در شرایطی که همدلی اجتماعی نیز کمرنگ است، اقشار فرودست در مواجهه با بحران‌ها بیشترین آسیب‌پذیری را دارند؛برای آن‌ها، بحران نه مدیریت می‌شود و نه مهار، بلکه زیسته می‌شود.
Getting your Trinity Audio player ready...

در پی حمله ارتش تروریستی آمریکایی_اسرائیلی به مخازن نفتی ، تهران یک شبانه‌روز را زیر لایه‌ای از دود و بارانِ نفتِ سوخته گذراند؛ شرایطی که تنفس را دشوار کرده بود و خیابان‌ها به‌سرعت چهره‌ای اضطراری به خود گرفتند.

در سطح شهر، موجی از خروج شهروندان شکل گرفت و خیابان‌ها مملو از خودروهایی شد که در ترافیکی سنگین، در حال ترک تهران بودند.

در میان این صحنه‌ها، آنچه بیش از هر چیز به چشم می‌آمد، نه شتاب خروج، که ناتوانی از خروج بود.

این بحران، ابعاد نابرابر تأثیر بر گروه‌های مختلف اجتماعی را به‌روشنی آشکار کرد. در همان ساعات اولیه، در ایستگاه‌های اتوبوس و برخی معابر شهری، افرادی دیده می‌شدند که با حداقل وسایل شخصی از جمله چمدان، پتو و اقلام ضروری در انتظار جابه‌جایی یا یافتن راهی برای ترک شهر بودند. این افراد عمدتاً از میان اقشار کم‌درآمد و فاقد دسترسی به امکانات فوری جابه‌جایی بودند؛ گروهی که امکان تصمیم‌گیری سریع یا انتخاب گزینه‌های جایگزین برای آن‌ها محدودتر از سایر شهروندان است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد اقشار کم‌درآمد، در دوران جنگ نیز بیش از دیگران ناچار به حضور مستمر در محیط‌های کاری بوده اند.

در شرایطی که بخشی از شهروندان امکان کاهش تردد، دورکاری یا ماندن در خانه را داشته‌اند، کارگران روزمزد، نیروهای خدماتی و مزدبگیران، به دلیل وابستگی مستقیم معیشت به کار روزانه، عملاً امکان توقف فعالیت یا فاصله گرفتن از محیط‌های پرریسک را نداشته‌اند.

این وضعیت بار دیگر مسئله نابرابری در تاب‌آوری اجتماعی در برابر بحران را برجسته می‌کند؛ به‌گونه‌ای که برای برخی، مدیریت بحران با استفاده از امکانات موجود ممکن بوده، اما برای گروهی دیگر، بحران به معنای تداوم حضور در شرایط ناپایدار و مواجهه مستقیم با پیامدهای آن تعریف شده است.

در نبود سازوکارهای حمایتی مؤثر، و در شرایطی که همدلی اجتماعی نیز کمرنگ است، اقشار فرودست در مواجهه با بحران‌ها بیشترین آسیب‌پذیری را دارند؛

برای آن‌ها، بحران نه مدیریت می‌شود و نه مهار، بلکه زیسته می‌شود.

 

برگرفته از سایت کانون زنان ایرانی

تاریخ انتشار : ۵ فروردین, ۱۴۰۵ ۱۱:۱۶ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

«طرح مقابله با نفوذ»؛ توطئه‌ای سازمان‌یافته برای سرکوب جنبش دموکراسی‌خواهی

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما تصویب کلیات این طرح را «فاجعه‌ای دیگر در نظام حقوقی کشور» دانسته و ضمن مخالفت با آن، تصویب این طرح را ادامه و تشدید رویکردی می‌داند که در «قانون تشدید مجازات جاسوسی» نیز دنبال شده است؛ قانونی که در یک سال گذشته مبنای صدور احکام سنگین و اجرای احکام اعدام در شماری از پرونده‌ها قرار گرفته است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

انقلاب مشروطیت و سایه آن بر ایران امروز

شهناز قراگزلو: مشروطه را نباید صرفاً رویدادی متعلق به گذشته دانست، بلکه باید آن را نقطه آغاز گفت‌وگویی ناتمام درباره حکومت قانون در ایران تلقی کرد. شاید مهم‌ترین درس آن نیز همین باشد که هیچ نظام سیاسی، صرف‌نظر از آنکه قدرت در دست شاه، روحانیت یا هر نهاد دیگری باشد، بدون محدود شدن قدرت، استقلال نهادهای قانونی و پاسخ‌گویی در برابر شهروندان، به آزادی و ثبات پایدار دست نخواهد یافت.

مطالعه »

یک ایران، یک ملت و یک ترازنامه…

گودرز اقتداری: نوشته‌ای در فضای مجازی منتشر شده است که با این مطلع آغاز میشود: «ما یک ایران نداریم. دو ایران داریم! یک ایرانِ جهان سومی که از کشورهای منطقه عقب افتاده است، نه برق دارد، نه آب دارد، نه صنعت قابل توجهی دارد، نه زیر ساخت قابل اتکایی دارد و علاوه بر آن همه نخبگان‌اش نیز در حال فرار از کشور هستند و این ایران رو به قهقرا در حرکت است. یک ایرانِ دیگر هم وجود دارد که ۹۵ درصد جمعیت آن باسواد است و در بین ۲۰ کشور اول جهان در تولید علم قرار دارد و در تربیت متخصص از پزشکی گرفته تا مهندسی علوم روز جهان همچون نانو، رباتیک، ژنتیک، هسته‌ای و … سرآمد کشورهای منطقه است» یادداشت زیر در پاسخ به آن برداشت نوشته شده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

 انگیزه ها و پیامدهای کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲

«طرح مقابله با نفوذ»؛ توطئه‌ای سازمان‌یافته برای سرکوب جنبش دموکراسی‌خواهی

انتصاب طائب و تصویب «لایحه نفوذ»؛ دو گام آشکار علیه منافع ملی و خواست اکثریت مردم ایران

با تلاش جمعی، نقشه‌ی نظام برای فشار بیشتر بر شهروندان را خنثی کنیم!

عکاسی صحنه‌پردازی‌شده؛ از بازآفرینی واقعیت تا بیان مفهومی

 ایتمار بن گویر، وزیر امنیت اسرائیل خواستار «کشتارهای هدفمند هر شب» در نوار غزه شده است