سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۸ مرداد, ۱۴۰۵ ۰۲:۴۴

یکشنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۵ - ۰۲:۴۴

رسانه‌های نوین چپ، موتور تازه پیروزی ترقی‌خواهان در آمریکا

اخبار روز: کریس رب، نماینده مجلس ایالتی پنسیلوانیا و عضو جریان سوسیالیست دموکراتیک است که در اردیبهشت‌ماه نامزد مورد حمایت تشکیلات حزب را در انتخابات مقدماتی حوزه سوم کنگره شکست داد. او می‌گوید حضور در رسانه‌های مستقل چپ، هم اعتبار سیاسی و دامنه شناخته‌شدنش را افزایش داد و هم به جمع‌آوری کمک‌های مالی برای کارزار انتخاباتی‌اش یاری رساند.
Getting your Trinity Audio player ready...

پیروزی عبدال السید در انتخابات مقدماتی دموکرات‌ها برای سنای آمریکا در ایالت میشیگان، تازه‌ترین نشانه از افزایش نفوذ شبکه‌ای از رسانه‌های مستقل چپ‌گراست که به نامزدهای ترقی‌خواه امکان می‌دهد بدون عبور از مجاری سنتی حزب دموکرات، مخاطب پیدا کنند، کمک مالی جمع‌آوری کنند و نیروهای داوطلب را به میدان بیاورند.

عبدال السید روز ۱۳ مرداد ۱۴۰۵ در رقابتی نزدیک، هیلی استیونز، نامزد مورد حمایت تشکیلات حزب دموکرات، را شکست داد. او در حالی پیروز شد که گروه‌های حامی اسرائیل و دیگر نهادهای بیرون از حزب، ده‌ها میلیون دلار برای تبلیغات تلویزیونی علیه او یا در حمایت از رقیبش هزینه کرده بودند. السید اکنون در انتخابات آبان‌ماه با مایک راجرز، نامزد جمهوری‌خواه مورد حمایت دونالد ترامپ، روبه‌رو خواهد شد.

بر پایه گزارش رویترز، وب‌سایت‌های خبری مستقل، پادکست‌ها، برنامه‌های یوتیوب و پخش‌های زنده اینترنتی به یک سکوی سیاسی برای نامزدهای ترقی‌خواه تبدیل شده‌اند. این رسانه‌ها به نامزدها امکان می‌دهند برنامه‌های خود را در گفت‌وگوهای طولانی و به دور از محدودیت‌های شبکه‌های تلویزیونی توضیح دهند و مستقیماً با رأی‌دهندگان، فعالان اجتماعی و سازمان‌های محلی ارتباط برقرار کنند.

برنامه‌هایی مانند «گزارش اکثریت با سم سدر»، «برکینگ پوینتس» و پادکست «من دیگر تحملش را ندارم» در معرفی السید و دیگر نامزدهای چپ نقش داشته‌اند. السید دو بار در پادکست اخیر حضور یافت و جنیفر ولش، یکی از مجریان آن، آشکارا از نامزدی او حمایت کرد. این برنامه اکنون در مجموع بیش از ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار دنبال‌کننده در یوتیوب، فیس‌بوک، اینستاگرام و تیک‌تاک دارد.

نمونه دیگر، کریس رب، نماینده مجلس ایالتی پنسیلوانیا و عضو جریان سوسیالیست دموکراتیک است که در اردیبهشت‌ماه نامزد مورد حمایت تشکیلات حزب را در انتخابات مقدماتی حوزه سوم کنگره شکست داد. او می‌گوید حضور در رسانه‌های مستقل چپ، هم اعتبار سیاسی و دامنه شناخته‌شدنش را افزایش داد و هم به جمع‌آوری کمک‌های مالی برای کارزار انتخاباتی‌اش یاری رساند.

رشد مخاطبان این رسانه‌ها نیز چشمگیر بوده است. رسانه «زیتئو» که مهدی حسن، مجری پیشین شبکه ام‌اس‌ان‌بی‌سی، در سال ۲۰۲۴ تأسیس کرد، اکنون حدود ۷۰۰ هزار مشترک در ساب‌استک دارد؛ رقمی که نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد افزایش یافته است. کانال یوتیوب «گزارش اکثریت» بیش از دو میلیون مشترک دارد و حدود سه‌چهارم مخاطبان آن زیر ۵۵ سال هستند. حسن پیکر، مفسر و فعال ترقی‌خواه، نیز بیش از سه میلیون دنبال‌کننده در شبکه توییچ دارد.

این رسانه‌ها برخلاف بسیاری از شبکه‌های خبری سنتی، مرز روشنی میان روزنامه‌نگاری، اظهار نظر سیاسی و فعالیت انتخاباتی نمی‌کشند. کریستال بال، یکی از مجریان «برکینگ پوینتس»، در برنامه جمع‌آوری کمک مالی برای السید و دیگر نامزدهای ترقی‌خواه میشیگان شرکت کرد. حسن پیکر نیز برای کارزار فرانچسکا هونگ، نامزد سوسیالیست دموکراتیک فرمانداری ویسکانسین، خانه‌به‌خانه تبلیغ کرد و شب اعلام نتایج انتخابات میشیگان در گردهمایی هواداران السید حضور داشت.

مدیران این رسانه‌ها می‌گویند به خلأیی پاسخ می‌دهند که رسانه‌های جریان اصلی و رهبران حزب دموکرات قادر به پر کردن آن نبوده‌اند. مهدی حسن معتقد است «تقاضا و گرسنگی برای شنیدن دیدگاه‌های متفاوت» در جامعه آمریکا وجود دارد. حمایت از بیمه درمانی همگانی، افزایش مالیات ثروتمندان، تقویت اتحادیه‌های کارگری، برچیدن اداره مهاجرت و گمرک و توقف کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل، از جمله مواضعی است که در این رسانه‌ها فضای بیشتری برای طرح‌شدن پیدا می‌کند.

توانایی تولید بخش‌های کوتاه از گفت‌وگوهای طولانی و انتشار گسترده آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی، یکی دیگر از عوامل موفقیت این الگوست. یک نامزد می‌تواند در یک برنامه اینترنتی درباره سیاست درمانی، مسکن یا جنگ غزه به تفصیل سخن بگوید و سپس ده‌ها بخش کوتاه از همان گفت‌وگو در تیک‌تاک، اینستاگرام و یوتیوب میان میلیون‌ها نفر دست‌به‌دست شود. به این ترتیب، رسانه، کارزار انتخاباتی و شبکه فعالان سیاسی عملاً به یک چرخه به‌هم‌پیوسته تبدیل می‌شوند.

با این حال، این الگو منتقدانی نیز دارد. رسانه‌های مستقل چپ هنوز از نظر منابع مالی و گستره نفوذ با شبکه عظیم رسانه‌های راست‌گرا فاصله دارند و بخش مهمی از مخاطبانشان از پیش به مواضع ترقی‌خواهانه گرایش دارند. منتقدان هشدار می‌دهند که پیوند نزدیک روزنامه‌نگاری و فعالیت سیاسی می‌تواند شکاف‌های درون حزب دموکرات را عمیق‌تر کند و نامزدهای چپ را در جلب رأی‌دهندگان میانه‌رو با مشکل روبه‌رو سازد.

آزمون اصلی عبدال السید نیز از همین‌جا آغاز می‌شود. او توانست با تکیه بر پایگاه ترقی‌خواه، رسانه‌های مستقل و سازمان‌دهی داوطلبان، تشکیلات حزب و هزینه‌های سنگین گروه‌های بیرونی را شکست دهد؛ اما برای پیروزی در انتخابات سراسری باید در ایالتی که دونالد ترامپ در سال ۲۰۲۴ در آن پیروز شد، بخشی از رأی‌دهندگان مستقل و میانه‌رو را نیز با خود همراه کند.

در تازه‌ترین تحول، رهبران دموکرات میشیگان پس از رقابت تلخ مقدماتی تلاش کرده‌اند جبهه‌ای متحد در برابر جمهوری‌خواهان تشکیل دهند. هیلی استیونز حمایت خود را از السید اعلام کرده و چهره‌هایی مانند پیت بوتجج و نامزدهای دموکرات ایالت قرار است در کنار او ظاهر شوند. آسوشیتدپرس می‌گوید رقابت میشیگان ممکن است در تعیین کنترل آینده سنای آمریکا نقشی اساسی داشته باشد.

انتخابات مقدماتی فرمانداری ویسکانسین در ۲۰ مرداد، جایی که فرانچسکا هونگ در نظرسنجی‌ها پیشتاز است، آزمون بعدی این موج خواهد بود. ادامه موفقیت چنین نامزدهایی می‌تواند نشان دهد که رسانه‌های نوین چپ دیگر تنها بازتاب‌دهنده نارضایتی از تشکیلات حزب دموکرات نیستند، بلکه خود به یکی از مراکز شکل‌دهنده قدرت سیاسی درون این حزب تبدیل شده‌اند.

 

باز نشر از سایت اخبار روز:

رسانه‌های نوین چپ، موتور تازه پیروزی ترقی‌خواهان در آمریکا – akhbar-rooz.com

تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد, ۱۴۰۵ ۱:۳۳ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اعدام‌ها را متوقف کنید؛ مردم خواهان تنش‌زدایی و صلح هستند.

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): ما بار دیگر خواستار توقف فوری اجرای تمامی احکام اعدام، تضمین دادرسی عادلانه، رعایت حقوق متهمان و پایان دادن به استفاده از مجازات مرگ به عنوان ابزار سرکوب هستیم. امروز دفاع از حق حیات، دفاع از صلح و دفاع از آزادی، سه مطالبه جدا از هم نیستند؛ این‌ها ارکان آینده‌ای هستند که مردم ایران برای آن هزینه‌های سنگینی پرداخته‌اند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

انقلاب مشروطیت و سایه آن بر ایران امروز

شهناز قراگزلو: مشروطه را نباید صرفاً رویدادی متعلق به گذشته دانست، بلکه باید آن را نقطه آغاز گفت‌وگویی ناتمام درباره حکومت قانون در ایران تلقی کرد. شاید مهم‌ترین درس آن نیز همین باشد که هیچ نظام سیاسی، صرف‌نظر از آنکه قدرت در دست شاه، روحانیت یا هر نهاد دیگری باشد، بدون محدود شدن قدرت، استقلال نهادهای قانونی و پاسخ‌گویی در برابر شهروندان، به آزادی و ثبات پایدار دست نخواهد یافت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

‌امواجِ گرانشی و ساختارِ کیهان

مبادله می‌کنم پس هستم

فروغ فرخزاد و کودکانِ بندرِ جنگ، بندرِ صلح در ایتالیا

رسانه‌های نوین چپ، موتور تازه پیروزی ترقی‌خواهان در آمریکا

خارج از کادر

از «برتون وودز» تا تسلیح نظام مالی؛ چگونه دلار به یکی از مهم‌ترین ابزارهای اعمال قدرت ژئوپلیتیکی و تغییر موازنه قدرت در نظام بین‌الملل تبدیل شد؟