سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۸ خرداد, ۱۴۰۵ ۰۷:۵۷

پنجشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۷:۵۷

۱۶ آذر، روز دانشجو

جبهه ملی ایران آزادی کلیه دانشجویان زندانی و بازگرداندن دانشجویان محروم از تحصیل به کلاس های درس و رعایت شئون و کرامت انسانی دانشجویان و دانشگاهیان و برچیده شدن فضای امنیتی پلیسی از دانشگاه ها را مصراً خواستار است

Getting your Trinity Audio player ready...

از زمانی که دانشگاه در ایران تاسیس گردید، جنبش دانشجوئی ایران نیز پا به عرصه وجود گذاشت. زیرا که وقتی برگزیده ترین و آگاه ترین فرزندان ملت در محوطه دانشگاه در کنار هم قرار می گیرند، به علل تمام فساد ها و عقب ماندگی های سیاسی و اقتصادی و اجتماعی که در نتیجه نبودن آزادی هاست، پی می برند و به این حقیقت مسلم می رسند که استبداد و دیکتاتوری عامل اصلی فسادها و عقب افتادگی های جامعه است.

جنبش دانشجوئی ایران در جریان نهضت ملی شدن نفت و نخست وزیری دکتر محمد مصدق در جهت حمایت از دولت ملی و مبارزه با بخش ارتجاعی و ضد آزادی هیئت حاکمه بسیار فعال بود. لذا طراحان کودتای ننگین ۲۸ مرداد۳۲ زمان اجرای طرح کودتا را در مرداد ماه و در زمان تعطیلی دانشگاه و دبیرستان ها برنامه ریزی کردند تا با مقاومت دانشجویان و جوانان دانش آموز مواجه نشوند و بتوانند آن کودتای خائنانه را به مرحله عمل برسانند. ولی با فرا رسیدن مهر ماه و باز شدن دانشگاه، مخالفت دانشجویان با کودتاچیان و اعتراضات آنان آغاز شد. به ویژه در روزهای آذر ماه که محاکمه دکتر مصدق در دادگاه نظامی و مدافعات قهرمانانه آن بزرگمرد در دادگاه در جریان بود، و هم چنین اقدام دولت کودتا برای برقراری مجدد رابطه با دولت استعماری انگلیس، طراح و عامل اصلی کودتای ۲۸ مرداد، سبب گردید که اعتراضات دانشجویان دانشگاه تهران به اوج خود برسد. سرانجام در روز ۱۶ آذر۳۲ رژیم کودتا با تهاجم به داخل دانشگاه و به رگبار بستن دانشجویان، ده ها تن از آنان را مجروح و سه دانشجوی دانشکده فنی، احمد قندچی، مصطفی بزرگ نیا و مهدی شریعت رضوی را به شهادت رسانید. بدین سان روز۱۶ آذر به نام روز دانشجو در تاریخ این سرزمین ثبت گردید. پس از انقلاب به انحراف رفته ۵۷ هم باز دانشجویان ایران کوشیدند، یاد و خاطره روز دانشجو را زنده نگهدارند و همچنان با برپائی مراسم ۱۶ آذر خواسته های آزادیخواهانه خود را مطرح می نمایند و نسبت به فقدان آزادی ها و نقض فاحش حقوق بشر اعتراض می کنند. جای دریغ و تاسف بسیار است که هم اکنون تعداد زیادی از دانشجویان فرهیخته و میهن دوست ایران در زندان ها به بند کشیده شده اند و صدها نفر از آنان با محرومیت از تحصیل روبرو گشته اند و این رفتارهای ناهنجار حاکمیت، سیل فرار مغز ها و متخصصان را از کشور هر روز فزونی می بخشد.

جبهه ملی ایران آزادی کلیه دانشجویان زندانی و بازگرداندن دانشجویان محروم از تحصیل به کلاس های درس و رعایت شئون و کرامت انسانی دانشجویان و دانشگاهیان و برچیده شدن فضای امنیتی پلیسی از دانشگاه ها را مصراً خواستار است.

۱۶ آذرماه ۱۳۹۵

 تـهران – جـبهه ملــی ایــران

تاریخ انتشار : ۱۶ آذر, ۱۳۹۵ ۱:۱۰ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالگرد تجاوز نظامی امریکا-اسراییل به ایران در جنگ ۱۲ روزه

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): بدون اصلاحات ساختاری در نهادهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و بدون توانمندسازی جامعه مدنی، تقویت انسجام ملی ممکن نخواهد بود؛ آن هم در جهانی که معادلات قدرت، امنیت و توسعه با شتابی بی‌سابقه در حال تغییر است. در چنین شرایطی، راه دیگری برای بقا نیست

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

از سفره تا سرپناه؛ چگونه تورم کالاها و بحران مسکن فشار بر زحمتکشان را تشدید کرده‌اند؟

شهناز قراگزلو: هزینه این بحران برای همه یکسان نیست. همانند بسیاری از دوره‌های بی‌ثباتی اقتصادی، بیشترین فشار بر دوش کسانی قرار گرفته که کمترین حاشیه امنیت مالی را دارند. کارگران، بازنشستگان حداقل‌بگیر، زنان سرپرست خانوار و خانواده‌هایی که فاقد پس‌انداز و دارایی‌اند، نخستین قربانیان تورم سه‌رقمی کالاها محسوب می‌شوند.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه حزب دمکراتیک مردم ایران: توافق میان ایران و آمریکا، گشایشی در چشم انداز خروج ایران از بن بست

تنگۀ هرمز تنها باید گذرگاه صلح باشد!

از سفره تا سرپناه؛ چگونه تورم کالاها و بحران مسکن فشار بر زحمتکشان را تشدید کرده‌اند؟

جنگ، آزمون واقعی چپ ایران بود

بازتولید خشونت و رویکرد حذفی در سپهر سیاسی ایران

بیانیه حزب اتحاد ملت در استقبال از تفاهم و پایان جنگ: توفیق در میدان، مسئولیت در حکمرانی