سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲ شهریور, ۱۴۰۵ ۱۰:۳۵

دوشنبه ۲ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۰:۳۵

۵۲۹ حکم اعدام علیه هواداران مُرسی در پایان محاکمه ای ناعادلانه

فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر مخالفت قاطع خود را با مجازات اعدام برای تمام جرایم و در همه شرایط تکرار می کند، زیرا آن را رفتاری غیرانسانی می داند. فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر دولتمردان مصر را فرا می خواند تا مجازات اعدام را برای تمام جرایم ملغا کنند، صدور و اجرای حکم های اعدام را معلق کنند و پروتکل اختیاری دوم میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی را تصویب کنند.

Getting your Trinity Audio player ready...


فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر از محکومیت ۵۲۹ متهم به اعدام در دادگاه مصر در پی محاکمه ای که به طور آشکار اساسی ترین تضمین های محاکمه عادلانه را نقض کرده است، به شدت ابراز نگرانی می کند.

عبدالکریم لاهیجی، رییس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر، گفت: «صدور حکم اعدام برای صدها متهم در یک محاکمه بی سابقه است. قوه قضاییه مصر با کمال تاسف تضمین های محاکمه عادلانه را به طور کامل نادیده می گیرد در حالی که حاکمیت قانون ضرورتی فوری است.»

دادگاه کیفری مینیا (در جنوب مصر) در روز ۲۴ مارس (۴ فروردین) ۵۲۹ متهم را به اعدام محکوم کرد. اتهام ها مجموعه ای از موارد شامل قتل یک افسر پلیس، حمله به کلانتری مطای در منیا و به آتش کشیدن آن، تلاش برای کشتن دو افسر پلیس، سرقت اسلحه و آزاد کردن زندانیان را در پی پراکنده شدن تحصن ها در رابعه و نهضه در آگوست ۲۰۱۳ (مرداد ۱۳۹۲) در بر می گرفت. شانزده متهم دیگر تبرئه شدند.

دادگاه منیا حکم خود را تنها پس از دو نشست صادر کرد که طی آنها وکلای مدافع متهمان از نداشتن امکان ارایه دفاع شکایت داشتند. به گفته یکی از وکلای مدافع، ویژگی محاکمه نقض حقوق وکلا و متهمان و حق محاکمه عادلانه بود. در روز ۲۲ مارس (۲ فروردین)، وکلا درخواست برکناری قاضی را کردند ولی این درخواست برای رسیدگی ارجاع نشد. در نشست دوم در روز ۲۴ مارس، قاضی وکلای مدافع را به دادگاه راه نداد. و متهمان زندانی نیز در دادگاه حضور نیافتند. قاضی حکم های اعدام را پس از فقط ۴۵ دقیقه اعلام کرد.

فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر موضع سازمان های عضو و همکار خود در مصر، از جمله موسسه مطالعات حقوق بشر در قاهره و ابتکار حقوق فردی در مصر، را تایید می کند که این حکم ها را «تغییری خطرناک و بی سابقه در رسیدگی قوه قضاییه مصر به این گونه پرونده ها و نمایانگر نقض فاحش حق محاکمه عادلانه و حق زندگی» دانستند. این سازمان ها در عین حال «به ویژه از استفاده گسترده از مجازات اعدام با توجه به اقدامات سرکوبگرانه رو به رشد علیه مخالفان سیاسی دارای نظریات متفاوت» ابراز نگرانی کردند.

محاکمه ۷۰۰ متهم دیگر با به کار گیری همان روش مربوط به پرونده های «تروریسم» در روز ۲۵ مارس تعیین شده است. «دادگاه های تروریسم» پس از ۳۰ ژوئن ۲۰۱۳ وظیفه محاکمه تمام جرایم مربوط به تروریسم را به منظور سرعت بخشیدن به رسیدگی به این پرونده ها را عهده دار شده اند.

هر چند مسئولان ادعا می کنند که این دادگاه ها تنها برای رسیدگی به جرایم مربوط به تروریسم برپا شده اند، از آنها برای پیگرد جرایم عادی و محدود کردن آزادی بیان و مخالفت سیاسی استفاده شده است. در روز ۲۳ مارس ۲۰۱۴ (۳ فروردین)، دادگاه کیفری قاهره (دادگاه تروریسم) به پرونده علا عبدالفتاح، احمد عبدالرحمان و فعالان دیگر متهم به سازمان دهی و مشارکت در اعتراض  26 نوامبر علیه محاکمه غیرنظامیان در دادگاه های نظامی، رسیدگی کرد.

فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر مخالفت قاطع خود را با مجازات اعدام برای تمام جرایم و در همه شرایط تکرار می کند، زیرا آن را رفتاری غیرانسانی می داند. فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر دولتمردان مصر را فرا می خواند تا مجازات اعدام را برای تمام جرایم ملغا کنند، صدور و اجرای حکم های اعدام را معلق کنند و پروتکل اختیاری دوم میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی  را تصویب کنند. 

http://www.fidh.org/article15026

متن عربی: http://www.fidh.org/article15020  

متن انگلیسی: http://www.fidh.org/article15019 

——————————————-
   League for the Defence of Human Rights in Iran (LDDHI) – FIDH member

جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران 

LDDHI
عضو فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر

فیس بوک

E-mail: lddhi(at)fidh.org
یا
lddhi.fidh(at)gmail.com 

Twitter: @fidh_fa 

تاریخ انتشار : ۷ فروردین, ۱۳۹۳ ۳:۱۶ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

«طرح مقابله با نفوذ»؛ توطئه‌ای سازمان‌یافته برای سرکوب جنبش دموکراسی‌خواهی

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما تصویب کلیات این طرح را «فاجعه‌ای دیگر در نظام حقوقی کشور» دانسته و ضمن مخالفت با آن، تصویب این طرح را ادامه و تشدید رویکردی می‌داند که در «قانون تشدید مجازات جاسوسی» نیز دنبال شده است؛ قانونی که در یک سال گذشته مبنای صدور احکام سنگین و اجرای احکام اعدام در شماری از پرونده‌ها قرار گرفته است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

حقوق بشر گزینشی نیست؛ از مردم خودتان شروع کنید

شهناز قراگزلو: قوه قضائیه جمهوری اسلامی نمی‌تواند از یک سو خود را مدافع حقوق بشر معرفی کند و از سوی دیگر، در داخل کشور حقوق بنیادین شهروندان را نادیده بگیرد. اگر دفاع از حقوق بشر یک وظیفه انسانی و اخلاقی است، همان‌گونه که سخنگوی قوه قضائیه درباره مستندسازی جنایات میناب می‌گوید، این وظیفه پیش از هر چیز باید در برابر حقوق شهروندان ایران نیز به رسمیت شناخته شود.

مطالعه »

یک ایران، یک ملت و یک ترازنامه…

گودرز اقتداری: نوشته‌ای در فضای مجازی منتشر شده است که با این مطلع آغاز میشود: «ما یک ایران نداریم. دو ایران داریم! یک ایرانِ جهان سومی که از کشورهای منطقه عقب افتاده است، نه برق دارد، نه آب دارد، نه صنعت قابل توجهی دارد، نه زیر ساخت قابل اتکایی دارد و علاوه بر آن همه نخبگان‌اش نیز در حال فرار از کشور هستند و این ایران رو به قهقرا در حرکت است. یک ایرانِ دیگر هم وجود دارد که ۹۵ درصد جمعیت آن باسواد است و در بین ۲۰ کشور اول جهان در تولید علم قرار دارد و در تربیت متخصص از پزشکی گرفته تا مهندسی علوم روز جهان همچون نانو، رباتیک، ژنتیک، هسته‌ای و … سرآمد کشورهای منطقه است» یادداشت زیر در پاسخ به آن برداشت نوشته شده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه حزب دمکراتیک مردم ایران: قانون «مبارزه با نفوذ»، سایه جنگ و سرکوب

فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران برای امضای پتیشن «نه به اعدام؛ آری به حق حیات»

تشدید رقابت ژئوپلیتیکی دولت‌های ترکیه و اسرائیل

معاون نخست وزیرایتالیا، همچنان مانع بازگشت پناهندگان به این کشور می‌شود

دیپلمات‌های سابق فرانسوی و بریتانیایی خواستار موضع سختگیرانه‌تری در قبال اسرائیل شدند