سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۸ مرداد, ۱۴۰۵ ۰۷:۰۷

چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ - ۰۷:۰۷

هشت مارس روز جهانی زن را گرامی می داریم

بازسازی دمکراتيک ـ جنسيتی جامعه ایران است که بدون تغيير بنيادين در مناسبات و قوانین زن ستیر امکان پذير نيست و تلاش برای ايجاد چنين تغييراتی را نيز تنها به عهده زنان نمی دانيم بلکه معتقديم که با همکاری مردان و مقابله با تفکر مرد سالارانه است که امکان پذیر خواهد شد.

Getting your Trinity Audio player ready...

برای حضور هرچه بیشتر زنان در حوزه های عمومی

روز جهانی زن، هشتم مارس را به همه آنانی که برای رفع تبعیض جنسیتی و برابر حقوقی و منزلت اجتماعی میان زنان و مردان مبارزه می کنند بخصوص زنان و مردان کشورمان تبریک می گوییم.

جنبش حق طلبانه و برابری خواهانه زنان پس از دو قرن مبارزه و کسب دستاوردهای چشمگیر همچنان پر توان و مستمر در جریان است و هرروز عرصه های بیشتری را از حیات اجتماعی متأ ثر می کند. تاکید بر ضرورت تداوم این مبارزه و قدردانی از این جنبش تنها به ۸ مارس محدود نمی شود. اهمیت و ضرورت گرامیداشت روزجهانی زن اما در این است که تلاشهای مداوم و هرروزه فعالان این جنبش در کشورهای مختلف با هم در این روز طلاقی می کنند، به تاریخ پرارزش و سرشار از آزمون ها و آموزشهای آن نگاهی دوباره می اندازند، دستاوردها و آموخته ها را پشتوانه قرار می دهند و مطالبات را یکصدا و همزمان در همه کشورها به گوش ها و چشم ها میرسانند تا منجمله از لابلای درهای چند لایه قانونگذاران بیشتر و بیشتر به داخل نفوذ دهند. رشد و توسعه جامع بشری بدون پاسخگویی به مطالبات زنان امری است ناممکن و تآخیری که در این مسیر وجود دارد، ثمرات مخرب خود را هروز در اشکال مختلف به نمایش می گذارد. محرومیت جامعه ازتوانمندی های زنان در اداره امور اجتماعی یعنی سقوط جامعه و محدود کردن زنان برای حضور فعال در حیات سیاسی ـ اقتصادی و فرهنگی یعنی اهانت به ارزش و منزلت انسانی.

برای نشان دادن تبعیض جنسیتی گسترده و ریشه دار در جهان ،همین کافی است که یادآوری کرد که هنوز هم بخش بسیار اندکی یعنی ۱۰ درصد از درآمدها و سرمایه ها به زنان که نیمی از جمعیت دنیا را تشکیل می دهند، تعلق دارد در حالی که مسئولیت دو سوم از کارهای تولیدی و خدماتی و … در عرصه های مختلف را بعهده دارند.

هدف جنبش زنان که در اشکال مختلف بیان و دنبال می شود نه تنها کسب مطالبات مشخص است بلکه مهمتراز آن ایجاد تغییر در بنیان های فکری و فرهنگی است که بر نظام مردسالارانه استوار شده، نابرابری را نمی بیند و یا توجیه می کند و در بخشی از کشورها همچون در جمهوری اسلامی ایران حتی بدیهی و لازم می داند که به غایت دردآور است.

این تفکر در میان حاکمان جمهوری اسلامی همزمان با اعمال سرکوب های مستمر و ایجاد محدودیتهای شرعی، شرایط حضور زنان در عرصه عمومی را با معیارهای “مردانه” تعریف می کنند و در عین ادعای آزادی برای زنان تمام تلاش خود را بکار می گیرد تا کنترل بر جامعه را از طریق تسلط بر زنان و نگه داشتن آنان در چهارچوب وظایف خانه و خانواده، حفظ کنند. به همین دلیل است که در مقابل هرگونه تغییری که به حضور فعال زنان در مراکز قدرت و تصمیم گیری بیانجامد هراس دارد. اگر نسبت زنان متخصص و تحصیل کرده را نسبت به زنان صاحب مقام در مدارج بالای جامعه و حکومت در جمهوری اسلامی محاسبه کنیم به وضوح می بینیم که با وجود پتانسیل های قوی در میان زنان، هیچکدام شانس حضور در رتبه های حکومتی همخوان با میزان تحصیلات و توانایی های خویش را نداشته و ندارند.

همین امراز نظر ما یکی از مهمترین چالش های جنبش زنان را نشان می دهد که در کنار مبارزه برای رفع تبعیض های اجتماعی، برابری دستمزد و امنیت شغلی، رفع خشونت، حقوق و مقام برابر در خانواده، آزادی پوشش و حق سفر و بسیاری دیگر، در درجه اول اهمیت قرار می گیرد.

 مطالبات زنان در ایران متعدد و متفاوتند که علیرغم اعمال محدویت های فراوان و خشن از سوی حکومتیان، به همت فعالین جنبش زنان در هر فرصتی و در اشکال متنوع مثل ابتکار”  آزادی های یواشکی” به نشانه “عدم وجود آزادی” بروز پیدا می کنند . از دیگر خواسته که در ماه های گذشته مورد توجه قرار گرفته می توان از جمله پایئن بودن سطح دستمزد ها، عدم تضمین کاری، نبودن مرخصی های دوران بار داری و زایمان، منع آزار جنسی، آزادی حضور در ورزشگاه ها و مسابقات ورزشی نام برد که از میان آنها آزادی پوشش آنچنان قدرت گرفت که در رسانه های حکومتی نیز بازتاب یافت.

پاسخگویی به مطالبات جنبش زنان و احقاق برابر حقوقی زنان  به باور ما مستلزم

بازسازی دمکراتیک ـ جنسیتی جامعه ایران است که بدون تغییر بنیادین در مناسبات و قوانین زن ستیر امکان پذیر نیست و تلاش برای ایجاد چنین تغییراتی را نیز تنها به عهده زنان نمی دانیم بلکه معتقدیم که با همکاری مردان و مقابله با تفکر مرد سالارانه است که امکان پذیر خواهد شد.

در این راستا ما همه زنان و مردان برابری طلب را دعوت می کنیم که در یک دیالوگ عمومی و هدفمند، امر الویت بندی میان مطالبات جنبش زنان را در دستور کار خود قرار داده و برای معرفی اقدامات کوتاه مدت و دراز مدت با هم به کار مشترک بپردازیم.

روز جهانی زن را با این امید واقع گرایانه به همگان و خصوصآ مردان و زنان آزادی خواه کشورمان تبریک می گوییم که همزمان با گسترش مبارزه فعالان جنبش زنان در عرصه حضور در سیاست و مراکز قدرت خواسته های حد اقلی مثل آزادی ورود به ورزشگاه ها و همچنین به رسمیت شناحتن روز جهانی زن،  ۸ مارس با اعمال فشار به جمهوری اسلامی متحقق شوند.

همجنین ما امیدورایم تا جنبش زنان در سال آتی بتواند قدمی دیگر در جهت تأثیر گذاری بیشتر بر روند تغییرات دمکراتیک و برابری طلبانه در کشورمان برداشته و همچنان در صف اول مبارزه با استبداد و تبعیضات اجتماعی حضور داشته باشد.

گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران ـ اکثریت

۲۰۱۵ـ ۰۳ـ ۰۷

 

تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند, ۱۳۹۳ ۶:۴۳ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

اعدام‌ها را متوقف کنید؛ مردم خواهان تنش‌زدایی و صلح هستند.

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): ما بار دیگر خواستار توقف فوری اجرای تمامی احکام اعدام، تضمین دادرسی عادلانه، رعایت حقوق متهمان و پایان دادن به استفاده از مجازات مرگ به عنوان ابزار سرکوب هستیم. امروز دفاع از حق حیات، دفاع از صلح و دفاع از آزادی، سه مطالبه جدا از هم نیستند؛ این‌ها ارکان آینده‌ای هستند که مردم ایران برای آن هزینه‌های سنگینی پرداخته‌اند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

انقلاب مشروطیت و سایه آن بر ایران امروز

شهناز قراگزلو: مشروطه را نباید صرفاً رویدادی متعلق به گذشته دانست، بلکه باید آن را نقطه آغاز گفت‌وگویی ناتمام درباره حکومت قانون در ایران تلقی کرد. شاید مهم‌ترین درس آن نیز همین باشد که هیچ نظام سیاسی، صرف‌نظر از آنکه قدرت در دست شاه، روحانیت یا هر نهاد دیگری باشد، بدون محدود شدن قدرت، استقلال نهادهای قانونی و پاسخ‌گویی در برابر شهروندان، به آزادی و ثبات پایدار دست نخواهد یافت.

مطالعه »

یک ایران، یک ملت و یک ترازنامه…

گودرز اقتداری: نوشته‌ای در فضای مجازی منتشر شده است که با این مطلع آغاز میشود: «ما یک ایران نداریم. دو ایران داریم! یک ایرانِ جهان سومی که از کشورهای منطقه عقب افتاده است، نه برق دارد، نه آب دارد، نه صنعت قابل توجهی دارد، نه زیر ساخت قابل اتکایی دارد و علاوه بر آن همه نخبگان‌اش نیز در حال فرار از کشور هستند و این ایران رو به قهقرا در حرکت است. یک ایرانِ دیگر هم وجود دارد که ۹۵ درصد جمعیت آن باسواد است و در بین ۲۰ کشور اول جهان در تولید علم قرار دارد و در تربیت متخصص از پزشکی گرفته تا مهندسی علوم روز جهان همچون نانو، رباتیک، ژنتیک، هسته‌ای و … سرآمد کشورهای منطقه است» یادداشت زیر در پاسخ به آن برداشت نوشته شده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

عکاسی صحنه‌پردازی‌شده؛ از بازآفرینی واقعیت تا بیان مفهومی

 ایتمار بن گویر، وزیر امنیت اسرائیل خواستار «کشتارهای هدفمند هر شب» در نوار غزه شده است 

بن بست راهبردی آمریکا، تحولات منطقه ای و سناریو های پیش رو

اعتصاب هشداردهنده کارگران، بنادر دریایی را تا حد زیادی فلج کرد

کمدی الاهی یا کمدی انسانی؟ بالزاک و دانته

«نفوذ» اسم رمز امنیتی‌کردن جامعه