سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۲ تیر, ۱۴۰۵ ۱۱:۲۲

دوشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۵ - ۱۱:۲۲

در نقد “سخن روز”، برای گسترش امید در جنبش مطالباتی

در "سخن روز" نشریه کار سازمان فداييان خلق ايران (اكثريت) که با امضای رفیق فرخ نعمت پور در تاریخ دوشنبه ١٩ سپتامبر منتشر شده است. چنین آمده است:*

Getting your Trinity Audio player ready...

در “سخن روز” نشریه کار سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) که با امضای رفیق فرخ نعمت پور در تاریخ دوشنبه ۱۹ سپتامبر منتشر شده است. چنین آمده است:*
“گمانی در این نیست کە رئیسی و اعوان و انصار نهایتا علت وضعیت موجود را بە نحوە برخورد بقول خودشان نیروهای خودسر و قانون شکن تقلیل خواهند داد، و اصل نگاە جمهوری اسلامی بە زن و چگونگی برخورد با مسئلە حجاب را بە زیر سئوال نخواهند برد. در شرایطی کە جمهوری اسلامی در انواع و اقسام بحرانهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دست و پا می زند، عقب نشینی از حوزە سرکوب، کە بویژە با آمدن دولت نحس سیزدهم، ابعاد بی سابقەای گرفتەاست برای نظام نە تنها امکان ناپذیر، بلکە بمثابە مرگ است. “

زمانی در دوران جنگ ایران و عراق، مجاهدین بر این طبل می‌کوبیدند و به مردم می‌گفتند که: “حکومت جنگ را ادامه خواهد داد زیرا که پذیرش آتش‌بس و پایان آن، موجب مرگ وی خواهد بود.” امروز نیز به همان ارزیابی که مجاهدین از برخورد حکومت در جنگ داشتند، این “سخن روز”, خیلی روشن به مردم، به جامعه مدنی، در حضورشان در این جنبش فراگیر ملی برای لغو حجاب اجباری و انحلال گشت ارشاد، می‌گوید که این تلاش شما برای به عقب نشاندن حکومت نتیجه نخواهد داد، حکومتیان “مسئله حجاب را بە زیر سئوال نخواهند برد” در نتیجه تنها”حوزه سرکوب” برای حکومت خواهد ماند و عقب نشینی از آن “برای نظام نە تنها امکان ناپذیر، بلکە بمثابە مرگ است.”

“سخن روز” نمی خواهد یا نمی‌تواند نیمه خالی دل رییسی را به تصویر کشد. بلکه گونه ای می نویسد که گویی او و سردمداران سرکوبگر حاکمیت همچنان با توانایی و یکدستی قادر به ادامه رفتار پلید و ضدمردمی خود هستند. از شکاف و نیز عجز و دلهره ای که جنبش مطالباتی در ارکان حکومت ایجاد کرده و قادر شدن مردم به عقب راندن حاکمیت اقتدارگرا نمی‌نویسد. نتیجه بخش شدن سالها مقاومت و مبارزه زنان و برآمدن چنین روحیه اعتراضی بی سابقه را گامی پیروزمند و امید بخش برای گامهای بعدی نمی‌شمرد.

آیا این نوع نگارش, “عدم امکان برای عقب‌نشینی و تنها سرکوب “، ایجاد امید برای ادامه راه است؟ امید برای جنبشی که به راستی برای اولین بار در سطح ملی  همه نحله‌ های جامعه ما را با خود همراه کرده است، امید و نیرو برای مردمی که برای لغو حجاب اجباری به اشکال مختلف تلاش می‌کنند. که تلاشتان نتیجه نخواهد داد و حکومت سرکوب‌ تان خواهد کرد!فکر می‌کنید آن فعالان مدنی که سالها در کشور برای کسب حقوق مدنی خود و مردم خود، تلاش می‌کنند تا حاکمیت را قدم به قدم به عقب به نشانند، تا چه اندازه خود را و تمامی تلاش‌های جنبش مدنی کشور در طی این سالها را، در آیینه این “سخن روز” نشریه کار می‌بینند؟ این مطلب، چه حسی را در میان فعالان مدنی کشور ایجاد می‌کند؟ یگانگی با آن یا بیگانگی، ندیدن تلاش‌های خود در آن؟

از یک سو سالها است نگاهی که در کشور به “اجرای پروژه‌های بزرگ” در همین امروز و همین الان چشم دوخته‌ است، هر تلاش اصلاحی فعالین، برای به عقب نشاندن حاکمیت را عبث و بیهوده می‌انگارند. سرکوب، سرکوب، سرکوب! رفرمیسم!؟  ” تلاشتان ثمر نخواهد داد. تمام شده ماجرا!” به اجرای “پروژه بزرگ” بپردازید!
به نظر می‌رسد پیام‌ گیران “سخن روز” نه آن جنبش ملی لغو حجاب اجباری، نه آن فعالین مدنی و سیاسی در میدان، بلکه مخاطب اصلی، مجریان آن “پروژه بزرگ” است. واقعیت آن است، “سخن روز” توانست، دل این مجریان را بدست آورد و با نوشته خود “تاییدی” بر سخن آنان بزند.

در آن سوی دیگر سالها است که حکومت با ایجاد فضای ارعاب و ترس و بکار بردن سرکوب در میان مردم، فعالین مدنی و سیاسی، به حاکمیت انحصارگرایانه خود ادامه می‌دهد. اقتدارگرایان تلاش می‌کنند تا این پیام را همه گیر کنند، که هر گونه حضور فعالین در جنبش تغییر در کشور، منجر به پرداخت هزینه‌های گزاف حتی مرگ برای آنان خواهد شد. در طی تمامی این سال‌ها آنان با استفاده از تمامی ابزارها در پی گسترش این فرهنگ بوده‌اند. آنان با ایجاد حس ترس برای تغییر در میان فعالان تلاش می‌کنند. بگذریم از شکست تلاش آنان را در گسترش این فرهنگ در جامعه.

در مقابل این فرهنگ حاکمان، فعالین سیاسی و مدنی چگونه می‌توانند برخورد کنند؟ آیا این فعالین باید به حاکمین پیام دهند که هرگونه همراهی شما در جنبش تغییر در کشور منجر به پرداخت هزینه‌های گزاف برایتان خواهد شد و اینکه ” برای شما عقب نشینی نە تنها امکان ناپذیر، بلکە بمثابە مرگ است.”
سالها است که در سپهر سیاست کشور، این فعالین سیاسی و مدنی با شیوه دیگری، متفاوت با فرهنگ غالب در دو سوی افراط این سپهر، “فرهنگ مرگ و نابودی”، برای ایجاد تغییرات “ذره، ذره” پیگیرانه تلاش می‌کنند.

فرهنگ:
“تغییر امکان پذیر است، حضور و همراهی با تغییر، منجر به زایشی نو برای همه می‌شود.”
با تاسف “سخن روز” روز دوشنبه در گسترش این شیوه، خود را همراه نشان نداد.

‏*- https://www.kar-online.com/node/18139
سه شنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۱- ۲۰ سپتامبر ۲۰۲۲

تاریخ انتشار : ۳۰ شهریور, ۱۴۰۱ ۹:۳۷ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

افزایش تنش در تنگه هرمز و جنوب ایران، روند مذاکرات را تهدید می‌کند!

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): افزایش تنش در تنگه هرمز و جنوب ایران، در پی تلاش امریکا برای ایجاد مسیر جنوبی کشتیرانی و حملات متقابل دو کشور، تفاهم‌نامه را در معرض فروپاشی قرار داده است؛ وضعیتی که بدون خویشتنداری و دیپلماسی می‌تواند روند مذاکرات و ثبات منطقه را به‌شدت تهدید کند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

تنش حقوقی و سیاسی در شورای امنیت بر سر آینده پرونده هسته‌ای ایران

شهناز قراگزلو: ایالات متحده نیز از مواضع کشورهای اروپایی پشتیبانی کرد. نماینده آمریکا استدلال‌های روسیه و چین درباره پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ را رد کرد و بر ضرورت ادامه بررسی پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت تأکید داشت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

ایران امروز و ضرورت شنیدن صدای منتقدان مصلح

توسعه از کجــــــا شروع می‌شود؟

#‍ زنگ‌ها برای که به صدا درمی‌آید

چکیده ایی ازگذارها در انقلاب کبیر فرانسه : ازانقلاب مشروطه تا اوایل پیدایش جمهوری

International Affairs Committee Bulletin No 4

تنش حقوقی و سیاسی در شورای امنیت بر سر آینده پرونده هسته‌ای ایران