چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۵

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۵

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی
جرون
جرون، ای سیلی خورده ی زمان، ای معامله های پشت پرده ی آن زمان، ای تاریخ دیروز و امروز من، از رنگ و شرنگ، تا کیسه های زر ...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
تظاهرات

اتحاد علیه استبداد

امروز ایران موقعیت های بسیاری در عرصه بین المللی از دست داده است. بحران ساختاری نظام بسیار وخیم تر از هر زمانی است و مستلزم دگرگونی‌های بنیادی عمیق اجتماعی و اقتصادی است. از اینرو اتحاد علیه استبداد ضرورت عاجل دو نیروی اصلاح گرایان و انقلابیون علیه استبداد است تا کشور را از بحرانی که در آن دست و پا می زند، نجات دهند.

نزدیک به یک سال از “جنبش مهسا” و مبارزه مردم ایران می گذرد. در این مدت راه‌ها و اشکال مبارزه طیف‌ها و نیروهای اجتماعی و روشنفکری، دیکتاتوری اسلامی را لرزانید و مبارزه طبقات اجتماعی ایرانیان در جهان و رسانه های بین‌المللی انعکاس وسیعی یافت. رژیم فقها روزهای سختی می گذراند و در این یک سال روزی نبود که مردم به نحوی از انحا اعتراضاتشان قطع شود. اکنون شرایط حتی در میان اصلاح طلبان حکومتی نیز تغییر کرده است و کمتر نیرویی از این محفل چشم به عقب‌نشینی نیروی‌های خامنه ای دارند. اختلاف‌ها و درگیری درون حاکمیت اسلامی علنی بروز کرده است و فروپاشی در چند قدمی بیت خامنه ای حس می شود. 

اعتدالیون حکومتی، اصلاح طلبان رژیم پس از گذشت بیش از بیست و اندی سال، حالا به این درک رسیده اند که نمی توانند جلوی موج انقلاب مردم را بگیرند. رژیم فقاهتی خامنه ای جلوی چشمان این‌ها در حال نابودی است، در این نیز شکی وجود ندارد که دستجات حکومتی برای نجات لاشه رژیم به هر کاری دست خواهند زند، کاری که هر روز، در این  سال‌های پس از انقلاب بهمن به آن مشغول بودند.  

امروز ایران موقعیت های بسیاری در عرصه بین المللی از دست داده است. بحران ساختاری نظام بسیار وخیم تر از هر زمانی است و مستلزم دگرگونی‌های بنیادی عمیق اجتماعی و اقتصادی است. از اینرو اتحاد علیه استبداد ضرورت عاجل دو نیروی اصلاح گرایان و انقلابیون علیه استبداد است تا کشور را از بحرانی که در آن دست و پا می زند، نجات دهند. ما می‌توانیم نقطه نظرات متفاوتی داشته باشیم و نسخه‌های برون رفت سیاسی، اجتماعی و اقتصادی متفاوتی هم طرح کنیم، اما نقاط اشتراک اتحاد علیه استبداد می تواند نیروهای اصلاح گرایان اجتماعی، اقتصادی و انقلابیون سیاسی را متحد کند. نیرو هایی که عمدتأ مترقی هستند و برای برقرای دموکراسی، جدایی دین از دولت و علیه هر نوع شکل استبدادی حکومت علیه خامنه ای مبارزه می کنند. اشتراک عمل حول دموکراسی و استقرار حکومت دمکراتیک می‌تواند مبنای حرکت این سازمان ها و گروه‌ها باشد. 

صف‌بندی بین مردم و استبداد و دیکتاتوری خامنه‌ای محتمل‌ترین چشم انداز آتی است و این رویارویی بزودی در شکل قیام توده ای بروز خواهد کرد. این قیام بسیاری از خلقهای ایران، نیروهای سیاسی و اجتماعی را در بر خواهد گرفت و دیکتاتوری دینی را فلج خواهد کرد. 

از سوی دیگر تشکل‌یابی و سازمان‌دهی نیروهای اجتماعی توسط احزاب چپ و دمکراتیک و دفاع تمام قد از سندیکاهای مستقل کارگری و بسیج کارگران در تشکل‌های صنفی ضرورت اندیشه مبارزه مدنی است که بنا به خصلت و اشکال مبارزه کارگران، جذب احزاب چپ خواهند شد. تقویت جنبش کارگری و حمایت سیاسی از تشکل‌های صنفی کارگران و دعوت به اعتصاب کارگری، بی تردید با استقبال اپوزیسیون جمهوری اسلامی روبرو می شود. اعتصابات کارگری عملأ اداره کشور را برای خامنه‌ای ناممکن می سازد.

در اتحاد علیه استبداد هرنوع شکل مبارزاتی مسالمت‌آمیز و غیر مسالمت‌آمیز بهم وصل می‌شوند و مکمل فرارویی و مقاومت علیه استبداد خواهد بود. بدون شک بین مبارزه مسالمت‌آمیز و غیر مسالمت‌آمیز تفاوت وجود دارد اما هر دو این‌ها شکل و روش‌های مبارزاتی هستند که در نقطه مقابل هم نیستند. مبارزه بیان اراده مردم و خلق‌های ایران علیه استبداد دینی خامنه ای است و مهارت پیوند دادن روش‌های مبارزاتی را توده ها در میدان مبارزه علیه استبداد به نمایش خواهند گذاشت. مردم ایران نگران وضع آینده خویش هستند و بی تردید همه احزاب و تشکل هایی که علیه استبداد بپا خاسته اند باید منافع دمکراتیک مردم ایران را بالاتر از اهمیت فرا تشکیلاتی قلمداد کنند. آن‌ها (چپاولگران منافع اقتصادی و اجتماعی) از هر فرصتی برای دفاع از استبداد بهره می برند. چرا که بقای استبداد و دیکتاتوری در ایران منافع دراز مدت آنها را تأمین می کند. در چنین وضعیتی بیت خامنه‌ای هر وسیله‌ای و هر ارتباطی حتی از زدوبند با کشور های خارجی استفاده خواهند برد. خامنه‌ای امتیاز نمی‌دهد اما برای ماندن در قدرت حاضر است هر امتیازی از هر جایی بگیرد. بسیاری از نیروهای اپوزیسیون این حقیقت را رد می کنند و روش‌های قهر علیه استبداد خامنه ای بدون علل قهریش رد می‌کنند. موضع این دسته از نیروهای اپوزیسیون غریب است اما جا دارد بدانیم این دسته همان دختران و زنانی هستند که در کف خیابان حضور عینی داشتند و مخالف شدید خشونت هستند. آیا بخشی از اپوزیسیون مجاز است علیرغم هر چیزی به اصلاحات در بیت خامنه‌ای چشم بدوزد؟ چه کسانی خشونت را سازماندهی و سرمایه گذاری می کند؟ 

مردم ایران دوست دارند به مانند بسیاری از کشورهای دیگر حکومت دمکراتیک داشته باشند. این گفته تا حدی حقیقت دارد اما دموکراسی به پرنده افسانه‌ای تشبیه شده است که نمی‌خواهد بر بام ایرانیان بنشیند. طبیعی است که در حکومت‌های دمکراتیک نیز خشونت وجود دارد اما اگر به تاریخ ایران اندکی نگاهی بیاندازیم این قدرت حکومتی و نظام حاکم بوده است که مشوق خشونت بوده است. امروز نیز وضع به همین منوال است و خشونت بیت خامنه‌ای ریشه در خشونت تاریخی نظام‌های استبدادی دارد. انکار این حقیقت به اسناد تاریخی محتاج است. خشونت نهفته در ذات جوامعی است که از طبقات متضاد برخوردار هستند. استبداد از خشونت علیه مردم استفاده می کند تا منافع خود را مراقبت کند. مقاومت آنان در برابر جنبش‌های رهایی بخش و دمکراتیک تابع سود و مزایای طبقاتی است و متقابلأ برای مردم نیز راهی جز توسل به خشونت در برابر استبداد دینی چاره ای نمی بینند. هیچ انقلابی در جهان از این امر مستثنی نیست. 

اگرچه در میان برخی نیروهای اپوزیسیون در مسائل مورد بحث اختلافاتی هست. اما هدف اتحاد اپوزیسیون علیه حکومت دینی استبدادی است تا برقراری دمکراسی بدرستی پیش برود. حقیقت دیگر این است که غلبه بر گروه‌گرایی و فرقه‌گرایی و برقراری تقاهم میان نیروهای اپوزیسیون صرف‌نظر از دیدگاه‌های متفاوت سیاسی، راستای فعالیت علیه استبداد دینی بیت خامنه‌ای است. سیاست منزوی کردن نیروهای چپ و دمکراتیک از سوی نیروهای راست اپوزیسیون هزینه سنگینی خواهد داشت. سیاست‌های تبعیض و تفرقه‌اندازی علیه کمونیست‌ها یکی از این شگردها در اپوزیسیون است که نقش کمونیست‌ها را نادیده می گیرند. اتحاد دمکراتیک در میان اپوزیسیون به اعتلای جنبش مردم تداوم می‌بخشد و امید به پیروزی جنبش ضد استبدادی را تقویت می‌کند. احزاب چپ به حمایت از تفاهم و عمل مشترک علیه استبداد پیوسته‌اند و سایر جنبش‌های روشنفکر و غیر چپ نیز همین تفاهم در داخل و خارج از کشور دنبال می‌کنند. بسیار محتمل است تحولات آینده، احزاب چپ و همه مخالفین استبداد دینی در این مبارزه نقش مهمی ایفا کنند. 

در حال حاضر جریانات تشکیل دهنده اپوزیسیون باید نسبت به این مساله اساسی تصمیم بگیرند که برای سرنگونی استبداد دینی خامنه ای، مشترکا وظایف دولت موقتی که به حکومت اسلامی پایان می‌دهد، تعیین کنند. وجه اشتراک در اپوزیسیون جمهوری اسلامی بیش از وجه اختلاف است و از این وجه اقدامات مشترک جبهه ای علیه جمهوری اسلامی می تواند مبنای مشترک بسیاری از احزاب اپوزیسیون قرار گیرد. 

کسانی هستند که بر این باورند که می توان بدون اقدام مشترک دیکتاتوری را سرنگون کرد. این واقعیت از یک نظر درست است چرا که رنج و ستمی که بر مردم وارد می شود، گرسنگی و فقر میلیونی ایران را تا آستانه انفجار پیش خواهد برد. اما در این وضع نقش اپوزیسیون در این انفجار چگونه ارزیابی خواهد شد.  

تاریخ انتشار : ۲۲ مرداد, ۱۴۰۲ ۱:۴۲ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!

انتخابات مهندسی شده، راه یا بی‌راهه؟