یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۵

یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۵

سه سوگانه برای اسد (حسن عرب‌زادهٔ حجازی)
جایی، در اعماقِ امید، یاد تو، خاطره‌ای خواهد ماند، از تکاپوی نفس در تقلّای حضور  
۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: بیژن اقدسی
نویسنده: بیژن اقدسی
نقدی بر نظر مازیار رازی در مورد آینده کارگران در ایران
اگرچه شرایط اقتصادی و اجتماعی نامساعد کارگران واقعیتی انکارناپذیر است، اما این وضعیت به‌تنهایی منجر به بازگشت به روش‌های سنتی مبارزه، به‌ ویژه تشکیل هسته‌های مخفی، نمی‌شود. ضمن اینکه در...
۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: مهرزاد وطن آبادی
نویسنده: مهرزاد وطن آبادی
و سعدی عاشق را شناختم من!
دبیر ادبیات‌مان، که دستمال بر گردن می‌آویخت و کت‌وشلوارهای مد روز می‌پوشید و از شعر و شاعری تنها ابتهاج، که هم‌شهری‌اش هم بود، را می‌شناخت، و آلمان‌ها را یک‌سر فاشیست...
۵ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: بیژن رحمانیان
نویسنده: بیژن رحمانیان
تا اشارات نظر نامه‌رسان من و توست
غازاول گفت: «...تو حوصله منو سر می‌بری. ما در یک قدمی مرگیم!... قوی شو و آماده...» غاز پیری که در گوشه‌ای دیگر به حرف‌های آن دو گوش می‌داد رو به...
۵ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
گروه جزنی – ضیاءظریفی: از دادگاه فرمایشی تا ترور
در آرشیو زنده‌یاد دکتر خسرو شاکری که نزد من به امانت گذاشته، مدرکی «محرمانه» یافتم از برآورد و گزارش مأمور امنیتی سفارت ایالات متحده در تهران – به نام «مایر»...
۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: پیمان وهاب‌زاده
نویسنده: پیمان وهاب‌زاده
فرخنده باد اول ماه مه روز جهانی کارگر؛ قدرت ما در اتحاد ماست!
گروه کار کارگری سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت) برگزار می‌کند: فرخنده باد اول ماه مه روز جهانی کارگر! قدرت ما در اتحاد ماست! در کلاب هاوس، مهمانان برنامه: 🔘 گودرز...
۴ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
چیستیِ ذراتِ بنیادی
"علمِ فیزیک همواره با دانش فلسفه به‌عنوان تفکر مفهومی برای فهمِ چیستی و چگونگی عملکرد جهانِ هستی آمیخته بوده است. نگاهی کوتاه به تاریخ توسعه فیزیک، از نظریات ارسطو در...
۲ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دکتر حسن بلوری
نویسنده: دکتر حسن بلوری

نا‌سازی بمبارانهای وحشیانه در غزه با سلامت گروگانها!

در شرایط کنونی فعال کردن پروتکل هانیبال دولت اسراییل را در تناقض شدید قرار داده است، از یک سو حکم بر اینست که " اسیر اسراییلی در دست دشمن بهترست مرده باشد تا زنده" و از سوی دیگر دولتمردان اسراییلی در گفتمان عمومی به مردم اطمینان می دهند که آنها تمام تلاش خود را برای تامین امنیت و آزادی هر فرد اسیر انجام خواهند داد.

نیروهای حماس در یورش ۷ اکتبر به اسراییل بزرگترین ضربه را به ساختار اطلاعاتی، امنیتی و نظامی این کشور وارد کردند و افزون بر کشتار صدها اسراییلی بیش از ۲۰۰ نفر نیز به اسارت نیروهای حماس درآمدند.

در جنبش مبارزاتی مردم فلسطین، بارها از گروگان‌گیری به‌عنوان برگی برنده برای آزادی زندانیان فلسطینی استفاده شده است.

در سال ۱۹۸۵، جبهه خلق برای آزادی ‏فلسطین(گروه احمد جبریل) سه اسراییلی را به اسارت گرفته بود. پس از گفتگوهایی برای تبادل اسرا با دولت اسراییل، با آزادسازی این سه گروگان، ۱۱۵۰ اسیر فلسطینی از زندانهای اسراییل آزاد شدند. از جمله آزادشدگان، شیخ احمد ‏یاسین بود که دو سال بعد جنبش حماس را پایه گذاری کرد.

در سال ۲۰۰۶، اعضای جنبش حماس از طریق تونلی که در نزدیکی گذرگاه “کرم شالوم” حفر کرده بودند، به اراضی اشغالی نفوذ کردند، به یک تانک اسرائیلی حمله بردند و سربازی را بنام ” گیلاد شالیت” به اسارت گرفتند. حماس پنج سال از این سرباز نگهداری کرد تا اینکه در سال ۲۰۱۱ با میانجیگری آلمان و مصر این سرباز هم زمان با ۱۰۲۷ اسیر فلسطینی که درزندان های اسرائیل بسر می‌بردند و ۲۰ تن از آنها به‌حبس ابد محکوم شده بودند، معاوضه شد.

آزادی این شمار از زندانیان فلسطینی در برابر آزادی یک یا چند اسراییلی نشان میدهد که آزاد کردن یک گروگان اسراییلی چقدر برای دولت اسراییل با ارزش است.

پس از تبادل چند گروگان اسراییلی با صدها زندانی فلسطینی در ۱۹۸۵، ارتش اسراییل دستورالعملی به‌‏نام Hannibal Protocol  تنظیم کرد. این پروتکل برای جلوگیری از اسیر شدن سربازان تهیه شده بود و اعضای ارتش را به خنثی کردن هر گونه آدم ربایی موظف می‌کرد. بر اساس این پروتکل ” کشته شدن بهتر از اسیر شدن است.” با چنین دستورالعملی، فردی که در تله آدم‌ربایی گیر افتاده است باید تا آخرین نفس مقاومت کند تا زنده دستگیر نشود.

این بار، در ۷ اکتبر، نیروهای حماس بیش از ۲۰۰ اسراییلی از جمله ‏چند افسر ارشد ‏ را گروگان گرفته‌اند. آنچه تا کنون رخ داده است نشان می‌دهد که وجود گروگانها در غزه مانعی برای بمبارانهای وحشیانه اسراییل نیست و دولت اشغالگر گام جدی ‏برای آزادی آنها برنداشته است. نیروهای اسراییلی با وجود ناآگاهی از اسرای خود در غزه، وحشیانه تمام نقاط نوار غزه را بمباران می‌کنند و تا بحال دست‌کم ۵۰   نفر از گروگانها در اثر بمبارانهای گسترده  اسراییل جان باخته‌اند.

در شرایط کنونی فعال کردن پروتکل هانیبال دولت اسراییل را در تناقض شدید قرار داده است، از یک سو حکم بر اینست که ” اسیر اسراییلی در دست دشمن بهترست مرده باشد تا زنده” و از سوی دیگر دولتمردان اسراییلی در گفتمان عمومی به مردم اطمینان می دهند که آنها تمام تلاش خود را برای تامین امنیت و آزادی هر فرد اسیر انجام خواهند داد.

بدیهی است که هر گونه گفتگو برای آزادی اسیران باید دست آخر با حماس صورت گیرد. همان نیرویی که اسراییل با تمام وجود در ابعاد سیاسی و نظامی‌اش کمر به‌نابودی آن بسته است. در آستانه سومین هفته از یورش همه ‌جانبه اسراییل به به غزه، حماس اعلام کرد که آماده است با شرایط ویژه‌یی همه گروگانهایی را که در اختیار دارد آزاد کند. اولین شرایط پیشنهاد شده عبارت بود از : آتش بس کامل، سوخت رسانی به نوار غزه و آزادی همه زندانیان فلسطینی که در زندانهای نیروهای اشغالگر فلسطین هستند. تا پیش از جنگ غزه بالغ بر ۵۵۰۰ فلسطینی در اسارت اسراییل بودند. شمار اسیران فلسطینی در اسراییل اکنون به بیش از ۷۰۰۰ نفر رسیده است. با توجه به رسانه‌ای شدن پیشنهاد حماس و فشار روز افزون خانواده‌های اسیران اسراییلی و افکار عمومی که خواهان آزادی گروگانها به‌هر قیمتی هستند، دولت و کابینه جنگی این کشور درگیر بحران تصمیم‌گیری است. فشارهای وارده، دولتمردان اسراییلی را وادشت تا اعلام کنند که رسیدگی به پیشنهاد حماس نیز در دستور کار کابینه جنگی اسراییل قرار دارد. اما با همه اینها هیج گام عملی در این راستا برداشته نشده است. و بمبارانهای وحشیانه اسراییل، کشتار و ویرانگری در غزه بدون رعایت حال گروگانها ادامه دارد.

خانواده‌های گروگان ها که در آشفتگی دایمی به‌سر می‌برند خواستار توقف بمباران غزه و مذاکره برای آزادی زندانیان خود هستند. گمان می‌رود که علیرغم اعتراضات مردمی برای بازگرداندن گروگانها که هر روز  افزایش پیدا می‌کند، همچنان برخی دولتمردان در راستای پروتکل هانیبال، به جنگ ادامه می دهند تا از تعداد گروگانهای زنده بکاهند و هزینه سیاسی آزادی گروگانها از راه گفتگو را کاهش دهند.

بی توجهی دولت اسراییل به آزادی سریع گروگانها و ادامه بمبارانهای وحشیانه‌اش درجایی که شهروندانش در آنجا زندانی هستند گواه بر اینست که دولتمردان اسراییلی دقدقه‌ی سلامتی گروگانها را ندارند پس به جنگ ادامه می‌هند تا شاید  با حذف نهایی نیروهای حماس در غزه و آوارگی مردم آن باریکه (بر اساس معامله قرن) به‌پیروزی دست یابند.

هم‌زمان، اعتراضات روز افزون مردم و مقامات امنیتی و نظامی پیشین اسراییل که خواستار آزادی فوری گروگانها در برابر آزادی همه زندانیان فلسطینی در اسراییل هستند رو به‌گسترش است، رویکردی که میتواند سر نوشت گروگانها‌ی اسراییلی در غزه و اسیران فلسطینی در اسراییل را بگونه‌یی که مطلوب جنگ‌طلبان اسراییل و آمریکا نیست رقم بزند.

ادامه جنگ، بستن آب و برق بر مردم غزه، بمبارانهای جنون‌آمیز و ویران کردن ساختمانهای مسکونی، مساجد، کلیساها، بیمارستان‌ها و‏کشتار هزاران فلسطینی ‏‏غیرنظامی نتوانسته است اشغالگران را به اهداف خود نزدیک کند. علیرغم بایکوت خبری در  بسیاری  از کشورهای غربی و پیش‌گیری از ابراز علنی همدردی مردم این کشورها با مردم غزه،  اقدامات وحشیانه اشعالگران، خشم عمومی را در جهان علیه اسراییل و آمریکا برانگیخته است

آنچه در غزه رخ داده است ستم دیرینه‌ی اشغالگران را علیه مردم ‏فلسطین با ابعادی وحشتناک‌تر از همیشه، به‌نمایش گذاشته است. امیدست این بار جهان برای حل مسئله فلسطین از خواب دیرینش بیدار شود و مردم فلسطین لا اقل  به برخی از حقوق پایمال شده‌ی خود دست‌یابند.

 

بخش : سياست
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان, ۱۴۰۲ ۰:۴۴ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی
پرنیان شفق

کشتار تپه‌های اوین: توطئهٔ حذف رهبران مبارز آزادی‌خواه و عدالت‌طلب!

در آن دوره جنبش چپ آزادی‌خواه و عدالت‌طلب در حال تثبیت جایگاه خود به عنوان نیرویی موثر در برابر دیکتاتوری و ارتجاع بود. حذف رهبران برجستۀ این جنبش تلاشی اگاهانه برای جلوگیری از هم‌بستگی و رشد جریان‌های مترقی و باز کردن راه برای نیروهای واپس‌گرا بود. رژیم شاه با سرکوب و کشتار بی‌امان نیروهای مترقی چون فداییان و مجاهدین خلق و اعمال فشار بر نیروهای ملی، چپ، و ملی-مذهبی،میدان را برای رشد و نفوذ نیروهای مذهبی ارتجاعی هموار کرد.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها
پرنیان شفق

کشتار تپه‌های اوین: توطئهٔ حذف رهبران مبارز آزادی‌خواه و عدالت‌طلب!

در آن دوره جنبش چپ آزادی‌خواه و عدالت‌طلب در حال تثبیت جایگاه خود به عنوان نیرویی موثر در برابر دیکتاتوری و ارتجاع بود. حذف رهبران برجستۀ این جنبش تلاشی اگاهانه برای جلوگیری از هم‌بستگی و رشد جریان‌های مترقی و باز کردن راه برای نیروهای واپس‌گرا بود. رژیم شاه با سرکوب و کشتار بی‌امان نیروهای مترقی چون فداییان و مجاهدین خلق و اعمال فشار بر نیروهای ملی، چپ، و ملی-مذهبی،میدان را برای رشد و نفوذ نیروهای مذهبی ارتجاعی هموار کرد.

مطالعه »
پيام ها

پیام تبریک سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به‌مناسبت پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در صعود به جام جهانی!

با کمال تاسف روی‌کرد سیاسی مقابله با ایران از سوی برخی کشورهای ذی‌نفوذ در جهان در کنار تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه علیه کشور ما، مانعی عمده در برابر برگزاری دیدارهای دوستانه در مقابل تیم‌های قوی جهان، حتی امکان برگزاری اردوهای آمادگی، و وجود تجربهٔ بازی در این سطح برای ملّی‌پوشان ایران است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

سه سوگانه برای اسد (حسن عرب‌زادهٔ حجازی)

نقدی بر نظر مازیار رازی در مورد آینده کارگران در ایران

و سعدی عاشق را شناختم من!

تا اشارات نظر نامه‌رسان من و توست

گروه جزنی – ضیاءظریفی: از دادگاه فرمایشی تا ترور

فرخنده باد اول ماه مه روز جهانی کارگر؛ قدرت ما در اتحاد ماست!