سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۱۰ مرداد, ۱۴۰۵ ۰۵:۱۲

شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۵ - ۰۵:۱۲

۱۱۴ اعدام در ایران از آغاز جنگ در غزه؛ اعدام مخفیانه سه زندانی بلوچ

سازمان حقوق بشر ایران؛ ۲۲ آبان ۱۴۰۲: حکم اعدام سه زندانی بلوچ که با اتهام «افساد فی‌الارض از طریق مشارکت در اقدام تروریستی» به اعدام محکوم شده بودند، به صورت مخفیانه در زندان مرکزی زاهدان به اجرا درآمد. از آغاز جنگ در غزه ۱۱۴ نفر در ایران اعدام شدند که ۲۴ تن از ایشان شهروند بلوچ و ۵ تن با اتهام همکاری با گروه‌های مسلح مخالف حکومت به اعدام محکوم شده بودند.
Getting your Trinity Audio player ready...

بنا به گزارش میزان، صبح امروز، دوشنبه ۲۲ آبان ماه، حکم اعدام سه مرد بلوچ در زندان مرکزی زاهدان به اجرا درآمد. این سه زندانی که هویت‌شان محمد براهویی انجمنی، محمد کریم بارکزایی آکسون و ادریس بیلرانی اعلام شده، با اتهام «افساد فی‌الارض از طریق مشارکت در اقدام تروریستی» به اعدام محکوم شده بودند.

از آغاز جنگ در غزه ۱۱۴ نفر در ایران اعدام شده‌اند که ۲۴ تن از ایشان شهروند بلوچ و ۵ تن با اتهام همکاری با گروه‌های مسلح مخالف حکومت به اعدام محکوم شده بودند.

مصطفوی‌نیا، رئیس کل دادگستری استان سیستان و بلوچستان ضمن منتسب کردن این سه زندانی به گروه “جیش العدل”، درخصوص اتهامات این زندانیان گفت: «افساد فی‌الارض از طریق مشارکت در اقدام تروریستی انفجار ۲ بمب گذاری کلانتری ۱۲ زاهدان در تاریخ ۱۳۹۷/۱۱/۰۹، مشارکت در اقدام تروریستی انفجار بمب در مسیر عبور و مرور خودروی گشت انتظامی در تاریخ ۱۳۹۸/۰۴/۰۴ که منجر به زخمی و مجروح شدن چند نفر از ماموران انتظامی و تخریب اموال عمومی و دولتی شد و قاچاق تجهیزات ساخت بمب به اعدام محکوم کرد».

به گزارش وبسایت “حال وش” که اخبار مربوط به سیستان و بلوچستان را منتشر می‌کند، حکم این سه زندانی بدون اطلاع خانواده به اجرا درآمده است. سازمان حقوق بشر ایران اعدام‌هایی که بدون اطلاع خانواده و ملاقات آخر به اجرا در میایند را مخفیانه طبقه بندی می‌کند.

یک منبع مطلع در این خصوص گفت: «این سه زندانی بلوچ در زمان بازداشت در بازداشتگاه اطلاعات سپاه در زاهدان بشدت مورد شکنجه قرار گرفته و مجبور به اعترافات اجباری علیه خود شده بودند».

اقلیت‌های اتنیکی در ایران در مقایسه با سایر نقاط ایران، با درصد بالاتری در آمار مجازات اعدام حضور دارند. استان سیستان و بلوچستان با ۳۹ اعدام به ازای هر یک میلیون نفر در سال ۲۰۲۲ دارای بیشترین سرانه اعدام در کشور بوده است. تحقیقات و نظارت سازمان حقوق بشر ایران نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲، حداقل ۱۷۴ زندانی بلوچ اعدام شده‌اند که ۳۰ درصد از کل اعدام‌ها در ایران را شامل می‌شود.

تاریخ انتشار : ۲۲ آبان, ۱۴۰۲ ۹:۳۳ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

اعدام‌ها را متوقف کنید؛ مردم خواهان تنش‌زدایی و صلح هستند.

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): ما بار دیگر خواستار توقف فوری اجرای تمامی احکام اعدام، تضمین دادرسی عادلانه، رعایت حقوق متهمان و پایان دادن به استفاده از مجازات مرگ به عنوان ابزار سرکوب هستیم. امروز دفاع از حق حیات، دفاع از صلح و دفاع از آزادی، سه مطالبه جدا از هم نیستند؛ این‌ها ارکان آینده‌ای هستند که مردم ایران برای آن هزینه‌های سنگینی پرداخته‌اند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

تنش حقوقی و سیاسی در شورای امنیت بر سر آینده پرونده هسته‌ای ایران

شهناز قراگزلو: ایالات متحده نیز از مواضع کشورهای اروپایی پشتیبانی کرد. نماینده آمریکا استدلال‌های روسیه و چین درباره پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ را رد کرد و بر ضرورت ادامه بررسی پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت تأکید داشت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

تنها بازندگان این جنگ،زحمتکشان و مردم  کشور ما و ویرانی زیر ساختهای ما‌ خواهد بود.

از تنور نانوایی تا چوبه دار؛ نگاهی کوتاه به رنج کارگران و اعدام معترضان در ایران

اعدام‌ها را متوقف کنید؛ مردم خواهان تنش‌زدایی و صلح هستند.

جامعه ،حکومت و سیاستهای جاری!

نقدی بر نوشته خانم‌ صابری و شعار ” نه به جنگ ” در شرایط کنونی

جبهه ملی ایران: ماشین اعدام را متوقف کنید!