شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۳:۱۰

شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۳:۱۰

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: "گوی" و "میدان"
پیشرفت علم و تکنولوژی و نوآوری‌های این عرصه و گسترش و همه‌گیری فضای مجازی، امکان بی‌بدیلی را برای نور انداختن بر تاریکخانه اشباح و برملا کردن دروغ و نیرنگ‌های پشت...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بردیا سیاوش
نویسنده: بردیا سیاوش
اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات
ریسکی که حکومت انجام داد و فکر می‌کرد که با اتخاذ این روش می‌تواند هم‌ مشارکت را بالا ببرد و هم یک جناح اصول‌گرای میانه را بار دیگر بر راس...
۵ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران
چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!
ای کاش رسالت پروژه‌ی میرباقری‌هراسی، مقدمه‌ی ضدحمله به آن بود. اما نیست و عملاً ترمزی‌ست در برابر پیشرفت و دعوت به آهسته بیا و آهسته برو که گربه شاخت نزند.
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!
کاش می‌شد دوباره مثل آن روزها به یاد مردم بیفتیم و به آن‌ها سر بزنیم و مثل آن روزها صمیمانه پای درد دلشان بنشینیم و ببینیم که چه دل خونی...
۴ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
مشخصات حکومت- قانون
اگر قوانین را تنها وسیله‌ای برای برقراری نظم در جامعه فرض کنیم،حاكمیت قانون به مفهوم برقراری نظم و انضباط اجتماعی خواهد. در این روی‌کرد قانون تنظیم‌کنندۀ روابط حاکمیت و شهروندان...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مناف عماری
نویسنده: مناف عماری
تایتانیک
چیستی و سرشت فلسفی قصه‌ی تایتانیک امری فراتر از عاشقانه‌های آن است. جوهره‌ی فلسفی فیلم‌نامه، داستانِ شکستِ پنداره‌ی لگام زدن بر انگاره‌های فردی‌ست ...
۳ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان
آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و...
۲ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زهره تنکابنی
نویسنده: زهره تنکابنی

دعوت همگانی برای مشارکت در فرایند تدوین اصول و محورهای حداقلی برای حکومت!

از یاران سازمان، از صاحب‌نظران، از کلیۀ احزاب و سازمان‌ها و کنش‌گران سیاسی مردمی دعوت می‌کنیم با شرکت در این روند ما را یاری کنند سندی سودمند برای ارتقای کشور به وضعیتی درخور ایران تدوین کنیم.

اطلاعیه گروه فرایند تدوین اصول و محورهای حداقلی برای حکومت، مصوب شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران(اکثریت):

دعوت همگانی برای

مشارکت در فرایند تدوین اصول و محورهای حداقلی برای حکومت

روزبه‌روز بخش‌های بیشتری از مردم، زیر فشار بحران‌های گوناگون از یک‌سو و از دیگرسو ناباوری به اینکه حکومت خواست و توان بهبود اوضاع را داشته باشد، به‌سوی خواستاران تغییر حکومت و تغییر شیوۀ حکومت سوق می‌یابند. اگر تا چندی پیش صحبت از گسترش نارضایتی در بین توده‌های مردم بود، امروز صحبت از گسترش خواست تغییر است. در گسترش و عمق‌یابی این روند جنبش زن، زندگی، آزادی از طریق تقویت خودباوری بخش‌های زیادی از مردم نقش بسیار مهمی ایفا کرد. باور به توان خود برای ایستادن در برابر حکومت و استبداد، برای فراتر رفتن از خط قرمزها، برای مورد خطاب قرار دادن حکومت و طرح قاطعانۀ خواست‌های خود! امروزه با جرات می‌توان گفت خواست تغییر در جامعه و در بین لایه‌ها و اقشار گوناگون مردم موج می‌زند. خواست تغییر نه برای فردا که برای همین امروز. با جرات می‌توان گفت «ایران و ایرانیان نیازمند و مهیای تحولی بنیادین‌اند» [۱]. با جرات می‌توان گفت «در این مرحله و موقعیت، جامعه آبستن تولد و تحولی تازه است» [۲].

در چنین روندی بود که ۲۰ تشکل صنفی و مدنی دست به برآمد مشترک سیاسی زده منشور مطالبات حداقلی تشکل های مستقل صنفی و مدنی ایران را منتشر کردند و نوشتند «ما تشکل‌ها و نهادهای صنفی و مدنی امضا کننده این منشور با تمرکز بر اتحاد و به‌هم‌پیوستگی جنبش‌های اجتماعی و مطالباتی؛ و تمرکز بر مبارزه برای پایان دادن به وضعیت ضدانسانی و ویرانگر موجود؛ تحقق خواست‌های حداقلی زیر را به مثابه اولین فرامین و نتیجۀ اعتراضات بنیادین مردم ایران، یگانه راه پی‌افکنی ساختمان جامعه‌ای نوین و مدرن و انسانی در کشور می‌دانیم و از همه انسان‌های شریف که دل درگرو آزادی و برابری و رهائی دارند می‌خواهیم از کارخانه تا دانشگاه و مدارس و محلات تا صحنه جهانی پرچم این مطالبات حداقلی را بر بلندای قله رفیع آزادیخواهی بر افراشته دارند». یاری خواستن این نهادها پاسخ مثبت بسیاری گرفت و منشور با استقبال و پشتیبانی گستردۀ سازمان‌ها و کنش‌گران سیاسی روبه‌رو شد. این منشور و چندین منشور و بیانیۀ دیگری که در این زمینه انتشار یافتند، به ارائۀ راه‌حل‌هایی پرداختند برای گذر از وضعیت ناگوار جامعه، به ترسیم زاویه‌های تحولی پرداختند که جامعه آبستن آن است.

شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این روند و مجموعۀ این کنش‌ها نتیجه گرفت ارائۀ سندی حاوی اصول و محورهای حداقلی برای حکومتی مسئول برای گذر از این شرایط ناگوار و ارتقای کشور به وضعیتی شایستۀ ملت ایران، نیاز مبرم این دوره از کنش‌گری سیاسی کشور است. از سوی دیگر شورای مرکزی با پای‌بندی به چارچوب سیاست‌گذاری مصوب کنگرۀ نوزدهم مبنی بر «آمادگی برای گفت‌وگوی علنی با همۀٔ نیروهای سیاسی ایران و استقبال از آن»، با توجه به‌روی‌کرد همیشگی سازمان در اهمیت قائل شدن به نگاه و نظر جامعه و صاحب‌نظران و با پشت‌گرمی به امکانات مجازی که این امر را ممکن کرده، تصمیم گرفت چنین سندی را حتی‌الامکان با بهره‌گیری از نگاه و نظر نیروهای سیاسی مردمی و صاحب‌نظران و در چارچوب بحثی عمومی و علنی فراهم آورد. شورای مرکزی بر پایۀ این دو انگاره، گروهی را تشکیل و به آن وظیفه داد با دعوت از تشکیلات و یاران سازمان، هم‌چنین با دعوت از کلیۀ نیروهای سیاسی مردمی و صاحب‌نظران، بحثی عمومی و علنی را در راستای استخراج اصول و محورهای حداقلی برای حکومت، سازمان‌دهی کند. این گروه موظف است برپایۀ دستاوردهای بحث‌ها و با تکیه بر برنامۀ مصوب سازمان در کنگرۀ سیزدهم و سند چارچوب سیاست‌گذاری سازمان مصوب کنگرۀ نوزدهم، تدوین سندی را سازمان‌دهی و به شورای مرکزی ارائه کند. ما امیدواریم هرچه زودتر زمینه‌های لازم برای گام نهادن در راه بندهای دیگر چارچوب سیاست‌گذاری مصوب کنگرۀ نوزدهم در زمینۀ مناسبات با نیروهای سیاسی یعنی «همکاری، نزدیکی، هم‌گرایی، ائتلاف و اتحاد با احزاب، سازمان‌ها و نیروهای چپ و عدالت‌خواه»، هم‌چنین «همکاری، اتحاد عمل و ائتلاف با نیروهای “ملی”، “ملی- مذهبی” و جمهوری‌خواهان باورمند به دموکراسی، در راستای منافع مردم و میهن (منافع ملی) و مردم‌سالاری در ایران» فراهم آید و بتوانیم گروه مشترکی تشکیل دهیم برای تدوین و ارائۀ سندی در این زمینه که نظر طیف گسترده‌ای از نیروهای سیاسی را نمایندگی کند.

بر پایۀ آنچه که گفته شد، از اعضای تشکیلات، از یاران سازمان، از صاحب‌نظران، از کلیۀ احزاب و سازمان‌ها و کنش‌گران سیاسی مردمی دعوت می‌کنیم با شرکت در این روند ما را یاری کنند سندی سودمند برای ارتقای کشور به وضعیتی درخور ایران تدوین کنیم. روند کار دربرگیرندۀ برنامه‌های مجازی از طریق کلاب‌هاوس، بحث‌های نوشتاری از طریق نشریۀ کار و از طریق رایانامه و دیگر سامانه‌های مجازی خواهد بود و اطلاعات کامل در بارۀ آن‌ها به‌زودی به آگاهی عموم خواهد رسید.

 

۲ دی ١۴٠۲ (۲۳ دسامبر ۲۰۲۳ میلادی)

گروه سازمان‌دهی تدوین اصول و محورهای حداقلی برای حکومت

برگزیدۀ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

—————————

 پانویس‌ها

[۱]  ایران و ایرانیان نیازمند و مهیای تحولی بنیادین‌اند

[۲]  ارزیابی ۴۲۰ فعّال سیاسی،‌ مدنی و فرهنگی از تحوّلات سال گذشته‌ی ایران

 

تاریخ انتشار : ۴ دی, ۱۴۰۲ ۱:۴۰ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

5 Comments

  1. واژه ی من در آوردی “فرایند” معادل پروسه نیست. معادل دقیق پروسه ی فرانسوی روند است؛ روندِ زیبا، دقیق و بجا که قبل از انقلاب از سوی اندیشمندی گمنام ساخته شده. فرایند را اخیرن ایجاد کردند که ربطی به پروسه = رَوَند، ندارد.
    در سال های اخیر فراوان واژه ی غلط، بیجا یا نامناسب ایجاد کردند، زیرا مانند یک وزارتخانه «ردیف بودجه» دارند، یعنی برای درست کردن واژه پول می گیرند. خود ایرانیان داخل کشور پیوسته اعتراض می کنند و می گویند: «از بیش از ۵۰۰۰۰ هزار واژه ی ایجاد شده حتی ۵۰ تا جا نیفتاده.

  2. س - م گفت:

    ضمن تهنیَّت برای فراخوان؛ لازم است چند نکته را متذکِّر شوم:
    ۱- فراخوان جهت تهیه-ی یک سند برنامه-ای برای سازمان است یا یک جبهه-ی وسیع همکاری؟
    ۲- در هیچ کجای فراخوان ذکر نگردیده؛ آنها که به فراخوان لبیک می گویند و ایده-ای دارند، میبایست ایده-ی خود را به کدام آدرس ارسال دارند.
    ۳- گروه تنظیم کننده-ی این فراخوان مبنای کار خود را برنامه-ی مصوَّبِ کنگره-ی سیزدهم و در راستای مصوَّباتِ کنگره-ی نوزدهم قرار داده است و اشاره-ی مفصَّلی نیز به منشور بیست جریان صنفی نموده، و بالاخره انتظار دارند؛ از دل این فراخوان یک سند برنامه-ای برای مرحله-ی گذار از جمهوری اسلامی بیرون بیاید که با خواست جنبشِ “زن زندگی آزادی” نیز هم-خوانی داشته باشد. اگر بخواهیم مجموع اینها را در یک دیگ بریزیم چیزی خواهد شد در حد “هیچ”، چرا که این اِلمانها باهم ناهم-خوان هستند!
    دوستان؛ سازمان فدائیان پیش از هر برنامه-ای (چه سازمانی و چه جبهه-ای) ابتدا میبایست برای خود روشن سازد: کجا ایستاده است؟ آیا همچنان از سکوی سوسیالیسم!؟ می خواهد به جنبشهای اجتماعی ایران بنگرد؟ آیا همانگونه که از شعار نوشته شده در زیر نشریه-ی کار برمی آید؛ خواستِ “دمکراسی” را امری در ادامه-ی حضور و استقرار سوسیالیسم؟! ارزیابی می کند؟ و بالاخره اینکه سازمان فدائیان؛ خود را چگونه تعریف می کند؟ و خود را سازمانِ سیاسی؛ کدام بخش از طبقاتِ اجتماعی ایران میداند؟
    دوستان؛ ایده-ی “فراخوان عام” یک ایده-ی بسیار مثبت و کارساز در شرایط کنونی می تواند باشد، لیک بدون پاسخگوئی به حداقل سوآلهای فوق؛ نمی توان سندی تنظیم نمود.
    با آرزوی موفقیَّت برای شما
    و تبریک پیشاپیش سال ٢٠٢۴
    س – م

  3. باقر گفت:

    نوعی مشارکت در فرایند:آیا آموزه های میز گرد https://www.akhbar-rooz.com/228098/1402/10/04/ می تواند در «دعوت همگانی برای مشارکت در فرایند تدوین اصول و محورهای حداقلی برای حکومت!سازمان فدائیان اکثریت»به کار گرفته شود. چه گونه وگر نه چرا قابل استفاده نیست.

  4. فیض گفت:

    « مشارکت در فرایند تدوین اصول و محورهای حداقلی برای حکومت»
    لطفاً یکی ابتدا این تیتر را برای من معنی کند تا بعد بررسیم به بقیه-ی چیزها. ضمناً زحمت بکشید توضیح دهید:
    – قرار است همه-گان در تدوین چارچوب و اصول “برای دوران گذر از جمهوری اسلامی” یا “برای بعد از جمهوری اسلامی” مشارکت کنند؟
    – آیا شما از همه-گان می خواهید بدون داشتن حقِّ رأی، “خیرخواهانه” در تدوین چارچوب و اصول یک “همکاری جمعی” مشارکت کنند؟
    – آیا منظورتان از “فرایند تدوین” همان “تدوین” است؟ آیا هیچ فکرکرده اید: دیگران چرا باید مشتاق چنین مشارکتی باشند؟
    – منظورتان از “برای حکومت” چیست؟ برای سرنگونی حکومت؟، برای تقویت حکومت؟، برای اصلاح حکومت؟، برای گذار از حکومت؟
    دوستان؛ استنباط من از این فراخوان اینستکه: رفقای فدائی دلشان می خواهد “کاری” بکنند. اما نمی دانند “چه کار” می توانند بکنند. لذا از “همه-گان” خواسته-اند تا بیایند کمک کنند، و به آنها بگویند؛ چه کنند و چگونه!
    سال نو مبارک – فیض

  5. باقر گفت:

    به نظر میرسد سازمان ابتدا قرار اشت«سندی را حتی‌الامکان با بهره‌گیری از نگاه و نظر نیروهای سیاسی مردمی و صاحب‌نظران و در چارچوب بحثی عمومی و علنی فراهم آورد.». گروهی تشکیل میدهد که «این گروه موظف است برپایۀ دستاوردهای بحث‌ها و با تکیه بر برنامۀ مصوب سازمان در کنگرۀ سیزدهم و سند چارچوب سیاست‌گذاری سازمان مصوب کنگرۀ نوزدهم، تدوین سندی را سازمان‌دهی و به شورای مرکزی ارائه کند.» پس از تصویبشورای مرکزی، سازمان نیز چون دیگر ان دارای سندی خواهد بود که تدوین موفقیت آمیز اصول و محورهای حداقلی برای حکومت با دعوت همگانی را امکان پذیر می کند. امید واریم

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

آقای رئیس جمهور اندکی آرام، به کجا چنین شتابان

آقای رئیس جمهور به رای ۲۷ در صدی‌تان غره نشوید. مردم در این ۴ دهه آموخته‌اند که نباید به وعده‌های حکمرانان اعتماد کرد. همان ۲۷ درصد رای‌دهنده، دیده‌بان حرف و عمل شما هستند و با دقت و پیگیری، بر مواضع تان نظارت دارند.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جستاری از شرایط کنونی ایران زیر نام: “گوی” و “میدان”

اختلافات درون‌ حکومت و موضع و اهداف رهبری در انتخابات

چرایی پروژه‌ی میرباقری‌هراسی!

نامه‌ای به اپوزیسیون، جهت یادآوری وظایف فراموش شده!

مشخصات حکومت- قانون

تایتانیک