سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از اقدام آفریقای جنوبی در اقامۀ دعوا در دیوان بینالمللی دادگستری(ICJ) علیه اسرائیل، با استناد به کنوانسیون نسلکشی، قویاً حمایت میکند. اسرائیل کنوانسیون نسلکشی را امضا کرده و بر اساس آن موظف است، نه تنها مرتکب نسلکشی نشود، بلکه از آن جلوگیری و عاملان آن را مجازات کند. از اینرو برابر دیوان بینالمللی دادگستری که «دادگاه بینالمللی» نیز نامیده میشود، و بالاترین نهاد حقوقی سازمان ملل است، که در سال ۱۹۴۵ برای رسیدگی به اختلافات بین کشورها تأسیس شده، ناچار بهپاسخگویی است.
آفریقای جنوبی با ارائۀ دادخواست ۸۴ صفحهای به دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ) بر مبنای مستندات ارائه شده، اقدامات حکومت اسرائیل را اقداماتی «به منظور نابودی بخش قابل توجهی از گروه ملی، نژادی و قومی فلسطینی» دانسته است. بر مبنای دادخواست مذکور، این اقدامات که شامل «کشتن فلسطینیها در غزه، وارد کردن آسیبهای جسمی و روحی جدی به آنان و تخریب فیزیکی منطقه و در نهایت تحمیل شرایط زندگی خاصی به فلسطینان است»، مصداق عملی نسلکشی و نقض کنوانسیون نسلکشی است. این اقدامات در غزه و به صورت گستردهتر در تمام سرزمین فلسطین صورت میگیرند.
تیم حقوقی آفریقای جنوبی در نخستین روز دادگاه گفت: «نوار غزه به یک زندان محصور تبدیل شده که در آنجا نسلکشی در حال انجام است. اسرائیل بین مبارزان و غیرنظامیان تمیز قائل نمیشود و آنچه انجام میدهد به معنای واقعی نسلکشی است».
تاکنون سازمان همکاریهای اسلامی متشکل از ۵۷ کشور، همچنین کشورهای مالزی، ترکیه، اردن، ایران و بولیوی و همچنین ۱۰۱۸ حزب سیاسی و اتحادیه کارگری از شکایت آفریقای جنوبی علیه نسلکشی اسرائیل حمایت کردهاند.
آفریقای جنوبی، با نظرداشت اینکه رسیدگی به این پرونده احتمالاً طولانی خواهد بود، بسیار مدبرانه و انساندوستانه، به منظور حمایت از فلسطینان ساکن غزه، خواهان اتخاذ تدابیر موقت از سوی دادگاه شده است. این کشور از دادگاه خواسته است در نخستین گام دستور توقف عملیات نظامی در غزه را صادر کرده و برای جلوگیری از نسلکشی، در جهت ارائۀ گزارشهای منظم در مورد چنین اقداماتی به دیوان دادگستری بینالمللی، اقدام کند. تدابیر موقت نوعی اقدامات است برای جلوگیری از تشدید اختلاف در زمانی که دادگاه در حال رسیدگی به کل پرونده است.
از حدود ۱۰۰ روز پیش، علیرغم ابراز انزجار اکثریت جامعۀ جهانی شامل مردم و حکومتهای کشورهای مختلف، نیروهای اشغالگر اسرائیل بیمارستانها، اقامتگاهها، مراکز پناهندگان سازمان ملل، مدارس، عبادتگاهها و راههای فرار را بمباران کرده، دههاهزار فلسطینی را کشته و زخمی کردهاند. بیشتر کشته شدگان زن و کودکاند. دولتمردان اسرائیل قصد نسلکشی، با آواره کردن دائمی و کامل فلسطینیها از سرزمینشان را وقیحانه و آشکارا اعلام کردهاند. همۀ کوششهای شورای امنیت سازمان ملل متحد برای متوقف کردن کشتار و بیخانمان و آواره کردن میلیونی فلسطینیها توسط اسرائیل و پایان بخشیدن به محرومیت بیش از دومیلیون انسان محصور در زندان غزه از آب، غذا، دارو و سوخت، از طریق وتوی آمریکا، بینتیجه مانده است. در چنین شرایطی اقامۀ دعوای شجاعانۀ آفریقای جنوبی، اقدام مدبرانهای است که میتواند امید به پایان این خونریزی نفرتآور را بیشتر کند.
هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فداییان خلق ایران این اقدام آفریقای جنوبی را میستاید و قویا مورد حمایت قرار میدهد.
شنبه ۲۳ دی ۱۴۰۲ (۱۳ ژانویه ۲۰۲۴ میلادی)
هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)