دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۴ - ۰۵:۵۰

دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۴ - ۰۵:۵۰

بیانیه «همگامی» در محکومیت اخراج فله‌ای مهاجران افغان
روند اخراج گسترده مهاجران افغان از ایران، که با دامن زدن به افغان‌ستیزی و با هدف انحراف افکار عمومی صورت می‌گیرد، اقدامی تلخ، ناعادلانه و تأسف‌برانگیز است. این سیاست در...
۱۶ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
خواست مشترک و فراگیر مبارزان میهن‌دوست ایران، آزادی بی‌قیدوشرط زندانیان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است!
اساساً مفهومی به نام «جرم سیاسی» موضوعیت و معنایی ندارد. جرم‌شماری این فعالیت‌های حقوق بشری غیرقانونی‌ست و باید ممنوع شود. فعالیت سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اقدامی مجرمانه نیست و نمی‌تواند...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پروین همتی
نویسنده: پروین همتی
#جدول_مندلیف
به تعبیر متخصصان، هوش مصنوعی، نفتِ آینده است و تبدیل شدن به مرکز گرانش اقتصادی در جهانِ امروز ، خود نوعی خلقِ ثروتِ بیکران.
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳) مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی
… درباره سازما‌ندهی طبقه کارگر به‌عنوان یک طبقه از طریق اتحادیه‌های کارگری هیچ چیزی گفته نشده است.این امر خیلی مهم است، در واقع، بدین‌جهت که این‌ها تشکلات واقعی پرولتاریا هستند، که روزمره...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: برگردان: آمادور نویدی
نویسنده: برگردان: آمادور نویدی
بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ
وقت آن فرا رسیده است که حاکمان از این فرصت تاریخی و سرمایه به دست آمده برای تحقق وفاق واقعی ملی و در جهت کاهش فاصله با مردم، بازسازی کشور...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس
خیرخواهانه متذکر می شویم که راه علاج مشکلات روزافزون کشور، نه افزایش بگیر و ببندهای بی ضابطه و تشدید رویکردهای امنیتی و تحدید و تضییع حقوق شهروندی (ولو با حفظ...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: وکلاپرس
نویسنده: وکلاپرس
روایت مهتدی، فعال سیاسی و همسر آنیشا اسداللهی از انتقال همسرش و دیگر زندانیان زن از اوین به زندان قرچک
از چند روز، قبل از حمله یکی از اکانت‌های مرتبط با رژیم اسرائیل، این پیام را گذاشته بود که زدن سردر اوین، منتفی نیست. مسئله‌ای که نگرانی‌های ما را دوچندان...
۱۵ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: محمد جعفری
نویسنده: محمد جعفری

حملۀ تروریستی در مسکو را محکوم می‌کنیم!

روشن است که چنین حمله‌ای نیاز به تیمی حرفه‌ای و سازماندهی و تدارکی نسبتاً طولانی و گسترده دارد. در عین حال، زود است که بتوان تحلیل جامع و روشنی از ابعاد پشت پردۀ این جنایت و اهداف سازمان‌دهندگان آن ارائه داد. هدف از این یادداشت کوتاه نیز  در وهلۀ نخست مکثی است بر قربانیان این حمله و حملاتی از این دست. قربانیانی که تنها سهم‌شان از سازمان‌دهی و تدارک چنین جنایاتی و علل پشت پردۀ آن، هزینه‌ای است که با جان و سلامتی‌شان می‌پردازند.

شامگاه روز جمعه ۲۲ مارس ۲۰۲۴ میلادی، ساعت حدود هشت‌ونیم شب به وقت محلی، در شهر مسکو، افرادی مسلح به محل برگزاری کنسرتی که قرار بود کمی بعد اغاز شود، حمله کرده و صدها تن از حاضرین در محل کنسرت را کشته و زخمی کردند. فیلم‌های منتشر شده از حمله، نشان‌دهندۀ عمق جنایت جانیانی است که هدف‌مند حاضرین در محل را هدف رگبار گلوله‌های‌شان قرار داده‌اند. اما حمله ابعاد گسترده‌تری نیز پیدا کرد و محل کنسرت با نارنجک منفجر و به آتش کشیده شد.  تعداد کشته‌شدگان تا بعدازظهر شنبه از سوی برخی خبرگزاری‌ها تا ۱۴۰  تن اعلام شد. در عین حال، حال بسیاری از زخمی‌ها وخیم گزارش شده و هر لحظه بر شمار کشتگان افزوده می‌شود.

پیش از هر سخنی، این جنایت با هر نام و با هر انگیزه‌ای صورت گرفته باشد، اقدامی است جنایت‌کارانه  منزجرکننده و غیرقابل قبول. به رگبار بستن و کشتن و زخمی کردن انسان‌هایی که فارغ از هر جنگ و سیاستی در یک اقدام فرهنگی و موسیقایی شرکت کرده‌اند، بدون چون و چرا به شدت محکوم است.

در نخستین ساعات حمله، «داعش» در نامه‌ای مسئولیت آن را بر عهده گرفت. پیش از آن، امریکا در اوایل ماه مارس به روسیه در مورد امکان وقوع حمله‌های تروریستی در  کنسرت‌ها و جشن‌های فرهنگی و… هشدار داده بود و از شهروندان خود در روسیه خواسته بود که از شرکت در تجمع‌ها، کنسرت‌ها و مراسم‌های پرجمعیت خودداری کنند. روزنامه‌نگاران و گزارش‌گران اروپایی حاضر در مسکو، می‌گویند که پس از این هشدار تدابیر امنیتی در مسکو شدت پیدا کرده و حضور پلیس در خیابان‌ها و امکان عمومی محسوس‌تر از پیش بود.

مقام‌های امنیتی روسیه اعلام کردند که ۱۱ تن را در رابطه با این حمله دستگیر کرده‌اند که چهارتن از آنان با اوکراین ارتباط داشته‌اند. چهارتن از تروریست‌هایی که به طور مستقیم در حمله حاضر بوده‌اند، در چهارصد کیلومتری مسکو و نزدیک به مرز اوکراین دستگیر شده‌اند.

پس از حمله، مقام‌های روسی و سپس پوتین در یک پیام تلویزیونی انگشت اتهام را به سوی اوکراین و امریکا گرفت و از سازماندهی این حمله توسط اوکراین با کمک غرب و به ویژه امریکا سخن گفت. مسکو می‌گوید که اوکراین از پیش برای این چهارتن امکان فرار به مرز را فراهم کرده بوده است. اوکراین در همان دقایق اولیۀ اعلام حمله، دست داشتن خود در این حمله را تکذیب کرد و دیرتر، متهم شدن‌اش از سوی روسیه را  واهی و بی‌پشتوانه خواند.

روشن است که چنین حمله‌ای نیاز به تیمی حرفه‌ای و سازماندهی و تدارکی نسبتاً طولانی و گسترده دارد. در عین حال، زود است که بتوان تحلیل جامع و روشنی از ابعاد پشت پردۀ این جنایت و اهداف سازمان‌دهندگان آن ارائه داد. هدف از این یادداشت کوتاه نیز  در وهلۀ نخست مکثی است بر قربانیان این حمله و حملاتی از این دست. قربانیانی که تنها سهم‌شان از سازمان‌دهی و تدارک چنین جنایاتی و علل پشت پردۀ آن، هزینه‌ای است که با جان و سلامتی‌شان می‌پردازند. قربانیانی که تنها انگیزه‌شان برای حضور در محل، شرکت در یک رویداد فرهنگی، یک جشن ملی، خرید در یک مرکز خرید و… و به عبارتی حضور در صحنۀ زندگی است.

شهروندان جهان امروز ما سال‌هاست که در حال تدارک امروز و فردای زندگی روزمره‌، به شکلی وحشیانه قربانی سیاست‌هایی می‌شوند که پشت درهای بسته، بدون پرسش و توجه به نگاه و باورشان، برای آنان ساخته و پرداخته می‌شوند. سال‌هاست دنیا درگیر جنگ‌هایی است که هر روز در گوشه‌ای از کرۀ خاکی سربرمی‌آورند؛ جنگ‌هایی که با هر انگیزه و هدفی تدارک و اجرا می‌شوند، بهترین زمینه‌ساز پرورش تروریسم کور و وحشی‌اند. جنگ‌های رسمی، نیمه‌رسمی و پراکنده زندگی انسان‌هایی را تحت تاثیر خود قرار داده و می‌دهد که خود دخالتی در آغاز و پایان این جنگ‌ها ندارند.

مسلم است که گروهی مانند «داعش» نه بُته‌وار از زیر خاک سبز شد و نه بدون پشتوانه و سیاست حمایتی مشخصی قادر به ادامۀ حیات است. امروز نظریه‌های گوناگونی در بارۀ وجود «داعش» مطرح‌اند. برخی می‌پرسند «داعش» کیست؟ کجاست؟ از کجا و چگونه سازماندهی و پشتیبانی می‌شود؟ آیا یک گروه مشخص است یا در چند سال گذشته تنها نامی از آن باقی مانده است.

شاید ده‌ها سال بعد اسنادی سر از بایگانی‌ها بیرون بیاورند که ابعاد شکل‌گیری و چرایی گروه‌های تروریستی‌ای مانند «داعش» را آشکار کنند، اما تا زمانی که حضور و وجود چنین گروه‌هایی در خدمت سیاست سرمایه و سود بیشتر از راه جنگ‌افروزی باشد، آن‌ها با نام‌ها و ایدئولوژی‌های رنگارنگ سر بیرون خواهند آورد و قربانیانی را به کام می‌گیرند که هیچ سهمی در این بازی قدرت ندارند و تنها جرم‌شان زندگی کردن و باور به زندگی، علیرغم خشونت‌ها و جنگ‌های خانمان‌برانداز کنونی است.

جمعه ۴ فروردین ۱۴۰۳ (۲۳ مارس ۲۰۲۴ میلادی)

پروین همتی، سخن‌گوی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

 

 

تاریخ انتشار : ۴ فروردین, ۱۴۰۳ ۱۱:۳۵ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

بیانیه «همگامی» در محکومیت اخراج فله‌ای مهاجران افغان

خواست مشترک و فراگیر مبارزان میهن‌دوست ایران، آزادی بی‌قیدوشرط زندانیان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است!

#جدول_مندلیف

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳) مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی

بیانیه نهضت آزادی ایران: ضرورت پیشگیری از آغاز دوباره جنگ

اعتراض ۵۷ استاد و حقوقدان به طرحی با عنوان «تشدید مجازات جاسوسی» در مجلس