سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۳ خرداد, ۱۴۰۵ ۱۵:۱۰

یکشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۵:۱۰

از چپ واقع‌گرای ایران برای بازیابی خود چه انتظار می‌رود‌؟

چپ باید در راستای هدف خود یعنی "عدالت اجتماعی" با فرهنگ و ادبیات خود حضور علنی، فعال و گسترده در جامعه داشته باشد وگرنه از گردونه خارج خواهد شد.

*مقدمه کوتاه :

– شرایط کنونی ایران خطرناک و پیچیده است و جامعه ایران باید از این شرایط به سلامت گذر کند و آینده سرفراز خود را بسازد .
– حضور چپ ایران در جامعه دچار ضعف چشمگیری شده است و باید حضور خود را در این روند بازیابی نموده و نقش فعال خود را ایفا نماید .
– مهم ترین ویژگی چپ ، شعار و هدف آن برای حصول “عدالت اجتماعی” است که طبعا موضوع آن عمدتا زندگی زحمتکشان و فرودستان است .
– چپ ایران گذشته دردناکی داشته و به حق ، انتظار دادخواهی دارد .
– چپ ایران شرکت در روند مشارکت اجتماعی به منظور گذر از شرایط خطرناک موجود کشور ایران را، نباید مشروط به حصول دادیابی آنچه در گذشته بر او رفته است ، بنماید . آن موضوع ، روندی جداگانه می طلبد و زمان بر است و بسیار حاشیه دار .

** محورهایی که چپ واقع‌گرا بر اساس اتکا به آن می‌تواند، همراه با سایر نیروهای اجتماعی، در جهت دستیابی به عدالت اجتماعی ایفای نقش کند:

۱- اصل خدشه ناپذیری استقلال و تمامیت ارضی و هویتی ایران.
2- اصل رد کردن شعار توهمی، خطرناک و ایران برباد ده ” براندازی” یا حتی ” گذار از رژیم” که نوع شرمگینانه آن است. زیرا با انجام آن ، باتوجه به فقدان اپوزیسیون صالح و قدرتمند، و با توجه به آمادگی و کمین امپریالیسم و دیگر نیرو های ضد موجودیت ایران برای دخالت و تجاوز، و نیز ب اتوجه به وجود نارضایتی‌های مختلف اجتماعی و قومی و غیره که امری واقعی و غیرقابل انکار است، سرنوشتی جز غیرقابل کنترل بودن جنگ داخلی و قحطی و کشتار و برادرکشی و فروپاشی نصیب مردم ایران نخواهد شد.

(و بجای آن: اقدام به شرکت علنی در فعالیت‌های سیاسی و مردمی و صنفی و مدنی با هدف حصول گام به گام به شعار همیشگی خود یعنی “عدالت اجتماعی” و حصول منافع زحمتکشان).
3- اصل التزام به ضدیت و مقابله با امپریالیسم با توجه به شناخت علمی و عملی که مردم جهان از ماهیت سلطه‌گرانه و تجاوزکارانه آن دارند و در دهه‌ها و بلکه بیش از یک سده به اثبات رسیده است.
البته این، نافی داشتن روابط هوشمندانه کشور ایران، براساس و به شرط تساوی حقوق و حفظ استقلال و رعایت منافع ایران، با کشور های دارای حکومت‌های امپریالیستی نیست.

*** و در نتیجه:
– چپ باید در راستای هدف خود یعنی “عدالت اجتماعی” با فرهنگ و ادبیات خود حضور علنی، فعال و گسترده در جامعه داشته باشد وگرنه از گردونه خارج خواهد شد.
– چپ باید با نیروهای مردمی و مترقی، چه مسلمان و چه غیر آن که معتقد به محورهای سه‌گانه گفته شده در بالا باشن ، همیاری و همکاری داشته باشد.
– چپ باید از یک سو پیگیر و نقاد و منتقد جدی حکومت در زمینه کاستی‌های متعدد در زندگی مردم، فساد، ناکارآیی و اتخاذ سیاست‌های نادرست و به ضرر مردم و زحمتکشان باشد،
– و از سوی دیگر اگر اقدامات و جهت‌گیری‌های درستی توسط آن صورت گیرد، از تایید آن فروگذار نکند و در جهت تعمیق و تثبیت آن روشنگری کرده و نیرو بگذارد و اجرای پتانسیل‌های مثبت و مترقی قانون اساسی را نیز مورد تاکید و تشویق و پیگیری قرار دهد.

کاوه اعتمادزاده

۸-۲-۱۴۰۳

تاریخ انتشار : ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ ۴:۰۸ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

به مناسبت سالروز پیروزی بر نازیسم؛ هیچ نیروی اهریمنی نمی‌تواند بر مردمی متحد پیروز شود

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): همان‌گونه که اتحاد شوروی در ژوئن ۱۹۴۱ با اتکای به اتحاد مردمی در برابر تجاوز ایستاد، ایران نیز در اسفند ۱۴۰۴ دچار تحولی بزرگ شد. همبستگی مردم در دفاع از میهن، که به عین دریافتند فرزندانشان در نیروهای مسلح، به اتکای پشتیبانی جامعه است که قادرند از کشورشان در برابر خطر موجودیتی دفاع کنند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

جنگ‌طلبان در حالی که ترامپ از توافق ایران خبر می‌دهد، در حال فروپاشی هستند!

تریتا پارسی: اما اسرائیل تنها تهدید برای توافق نیست. هم واشنگتن و هم تهران باید نظم و انضباط فوق‌العاده‌ای را اعمال کنند تا اطمینان حاصل شود که روایت‌های رقابتی آنها از پیروزی، اردوگاه مخالفان تندرو را در کشور دیگر تقویت نمی‌کند. در طول مذاکرات، ترامپ حساسیت بسیار کمی نسبت به اینکه چگونه پست‌های تحریک‌آمیز او در رسانه‌های اجتماعی، توانایی تهران برای سازش را پیچیده می‌کند، نشان داده است.

مطالعه »

«تنبیه خاموش» یا آزادی بیان!

فارغ‌التحصیلان مطالعات خاورمیانه نتیجه گرفته اند که: «برکناری فانی پیام تکان‌دهنده‌ای به دانشجویان و محققان مطالعات خاورمیانه می‌فرستد مبنی بر اینکه تحقیق، تدریس، خدمات نهادی و بحث آزاد در مورد موضوعات حساس سیاسی، مانند جنگ جاری در ایران، مشمول سانسور سیاسی و تحریم‌های نهادی است. چنین پیامی نه تنها با ارزش‌های اصلی مأموریت آموزشی و علمی دانشگاه واشنگتن در تضاد است، بلکه با اصول آموزش دانشگاهی و آموزشی ما نیز مغایرت دارد، اصولی که ما را به تفکر انتقادی، مشارکت در بحث‌های علمی آزاد و مواجهه با سوالات سیاسی فوری با دقت و صداقت فرا می‌خواند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

در سوگ پرویز قلیچ‌خانی؛ کاپیتان مردم و روشنفکر آزادی‌خواه

جنگ‌طلبان در حالی که ترامپ از توافق ایران خبر می‌دهد، در حال فروپاشی هستند!

اختلاف نظرها در مورد غزه و صهیونیسم، جامعه یهودیان را دچار تفرقه کرده است.

 ایالات متحده و ایران از پیشرفت در مذاکرات خبر می‌دهند – احتمالاً توافق اولیه حاصل شده است

فرسایشِ آرام جامعه در سایه‌ی گرانی

ایران «روابط دیپلماتیک» با آمریکا را آغاز کند