شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۷:۰۷

شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۷:۰۷

هر حمله‌ای به ایران، حمله به ایران است!
امروزه گویی هیچ‌ قانون و مقرارات و توافقنامه‌ای برای مهار زورگویی به ملت‌های کم‌توانتر وجود ندارد. رفتن بدین راه، رفتن به سوی به ورطه‌ی تنازع بقا و خشونت و هرج...
۱۵ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
واکنش ها به بسته تعرفه ای ترامپ: «این اعلامیه ها یک فاجعه کامل است»
رئیس کمیته تجارت در پارلمان اروپا: سنگین ترین بار در جنگ تجاری بر دوش مصرف کنندگان در ایالات متحده است. اگر ایالات متحده حاضر به مذاکره نباشد، یک رویارویی سخت...
۱۴ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
دونالد ترامپ ظاهراً خروج ایلان ماسک را به افراد مورد اعتماد اعلام کرد
خروج احتمالی ماسک از سمت مشاوره‌اش در دولت ترامپ, باعث ایجاد سرخوشی در بازار سهام شد. قیمت سهام شرکت خودروهای الکتریکی تسلا ماسک در وال استریت به میزان قابل توجهی...
۱۴ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
دولت جدید سوریه: کابینه ای که برای تحت تاثیر قرار دادن غرب طراحی شده است
دولت جدید سوریه: کابینه ای که برای تحت تاثیر قرار دادن غرب طراحی شده است، احمد الشرع رئیس جمهور موقت هم در داخل سوریه و هم در خارج از کشور...
۱۴ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
حقوق ما، شماره ۲۳۴-۲۳۵: سندیکا و حق اعتصاب در ایران
در این شماره میخوانید: حق اعتصاب کارگران در ایران.   جنبش کارگری ایران امید به دستیابی به حقوق خود را افزایش داده است.   بررسی پیشینه و دستاوردهای سندیکای شرکت...
۱۳ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
اختلافات و جنگ قومی؛ تیشه‌ای بر ریشهٔ ایران
جنگ، چه در مرزها و چه در کوچه‌های شهرها، آتش و ویرانی به بار می‌آورد. اما جنگ قومی خانمان‌سوزتر از هر نبردی است. این نزاع و درگیری، با چماق‌های هدیه‌شده...
۱۲ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: زری
نویسنده: زری
تاریخ سفره شد و نمد
تو از کدام دیار قصه ای، که این گونه عزیز، گیسو می افشانی، از کدام قبیله و طایفه ای، که می خواهی مهربانی تقسیم کنی؟
۱۲ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد

دانشجویان آمریکایی در اعتراض به ادامه نسل کشی فلسطینیان توسط اسرائیل دانشگاه ها را به تصرف خود در آوردند!

سازمان فداییان خلق ایران(اکثریت)-حوزه آمریکا ضمن اعلام حمایت کامل از مبارزه دانشجویان و استادان در تمامی دانشگاه های آمریکایی شرکت کننده در این جنبش، به مقاومت نسل نوین دانشجویی درود میفرستد و برای ایشان در شکستن فضای تاریک تحمیل شده و تا موفقیت نهایی پیروزی آرزو می‌کند.

با شروع عملیات طوفان القصی توسط رزمندگان فلسطین در هفتم اکتبر پاییز گذشته و واکنش سبعانه و خشن ارتش اسرائیل در تنبیه دسته جمعی ساکنان نوار غزه مخالفت و اعتراض نیروهای مترقی از چهار گوشه جهان برعلیه دولت اسرائیل و پشتیبان آن آمریکا را برانگیخته است. از بدو درگیری فلسطنیان با نیروهای ارتش اسراییل و در ادامه جنبش جهانی بر علیه سیاست های نسل کشی فلسطینیان توسط دولت صیهونیست اسرائیل، دانشجویان دانشگاه های مختلف آمریکا همراه با نیروهای مترقی حمایت خود را از خواسته های بر حق فلسطین در سطح خیابان ها و میادین شهرهای آمریکا شروع کردند که همچنان ادامه دارد.

نخستین اعتراضات دانشجویی با آغاز عملیات نظامی و بمباران غزه، بدنبال حمایت ۳۳ گروه دانشجویی دانشگاه هاروارد در هماهنگی با دیگر فعالین دانشجویی دانشگاه های دیگر شکل گرفت. دو کمیته “همبستگی هاروارد با فلسطین” و گروه “دانشجویان فارغ التحصیل هاروارد برای فلسطین” فعالیت های ضد جنگ خود را سازمان دادند. در همبستگی با مبارزات مردم فلسطین سایر دانشگاه های امریکا از جورج واشنگتن، پرینستون، براون، کرنل، کلمبیا، یل، پنسیلوانیا، تگزاس به جمع دانشجویان معترض پیوستند. این اعتراضات از بدو جنگ غزه در بسیاری از دانشگاه ها ادامه داشته و دارد.

بدنبال این اعتراضات گسترده در چند دانشگاه امریکایی در پاییز سال گذشته روسای سه دانشگاه هاروارد، ام ای تی و پنسیلوانیا به جلسه استماع و بازجویی کنگره احضار شدند و سرانجام تحت بازجویی فاشیستی آنها روسای دانشگاه های پنسیلونیا و هاروارد مجبور به استعفا شدند.

پیگیری مبارزه مردم فلسطین برای احقاق حقوق خود و مقاومت آنان در برابر سیاست نسل کشی اسرائیل، افکار جهانی را از آنچه در غزه می گذرد آگاه کرده است. جنبش کنونی دانشجویان با حمایت بخش هایی از جامعه صلح‌دوست یهودیان نفوذ بیشتری یافته و بر اتهام یهودستیزی که دولت بایدن و مسئولین کنگره از آن استفاده میکنند، فائق آمده است.

تاریخ مبارزاتی دانشجویان دانشگاه های امریکا سنت دیرینه دارد. در اوج جنگ ویتنام در سال های دهه شصت و هفتاد میلادی جنبش دانشجویی گسترده، روشنفکران، فعالین مدنی و مخالفان جنگ توانست با حمایت وسیع مردم دولت حاکمه وقت را به خاتمه جنگ وا دارد.

دانشجویان مبارز امریکایی در دفاع از مردم فلسطین بعد از یک دوره طولانی خاموشی که سابقه اش تا مبارزات ضدجنگ ویتنام بر میگردد، بار دیگر به صحنه سیاست باز گشته‌اند و نسل جدید آنان که عمدتا ایده های ضد سرمایه داری را تبلیغ مینمایند خواهان خواسته های مشخصی است که با امیال و برنامۀ سیاست مداران و صاحبان ثروت در این کشور سازگاری ندارد.

در هفته های اخیر با ابتکار دانشجویان کلمبیا و بدنبال آن دانشگاه ییل در همبستگی با آوارگان فلسطینی مستقر در چادرهای امداد رسانی، به برپایی سمبولیک چادرهای مشابهی در محوطه دانشگاه های خود دست زدند و فعالیت های اعتراضی خود را به مرحله دیگری ارتقاء دادند. این عمل دانشجویان مورد حمایت و پشتیبانی اساتید دانشگاه قرار گرفت و بسیاری از آنها با برگزاری صفوف مجزا حمایت خود را از خواسته های دانشجویان ابراز داشتند. همبستگی اساتید دانشگاه ها با برپایی تحصن های دانشجویی در محوطه دانشگاه در اعتراض به سیاست نسل کشی اسرائیل خشم گروه های یهودی تبار طرفدار اسرائیل را برانگیخت و با ایجاد تشنج و درگیری با دانشجویان معترض و ادعاهای دروغین مدعی “یهودی سیتزی” تشکل های دانشجویی شدند و به نمایندگان کنگره امریکا شکایت کردند.

تجربه تلخ مبارزاتی دانشجویان امریکا زمامداران و صاحبان صنایع نظامی امریکا و دولت مداران و سیاست ورزان کمپانی های نفتی – نظامی را به تکاپو انداخته و به نمایندگی از آنان مایک جانسون رئیس کنگره امریکا از حزب جمهوریخواه همراه با تنی چند از نمایندگان پرو پا قرص طرفدار دولت اسراۀِیل راهی نیویورک شدند.

نماینده سرمایه داران امریکایی در کنگره به نمایندگی از طرف دولت در یک سخنرانی در مقر تحصن دانشجویان کلمبیا برای آنان خط ونشان کشید و دانشجویان را تهدید به مداخله نظامی توسط نیروهای ضد شورش نمود. پیرو لشکرکشی نیروهای گارد ملی بنا به درخواست شخصیت های جمهوریخواه و تنی چند از دمکرات ها موج خشونت و درگیری بین تظاهرکنندگان و نیروهای نظامی بالا گرفت و تعدادی از دانشجویان از دانشگاه های مختلف دستگیر و تحت نظارت پلیس درامدند . یورش پلیس ضد شورش به تجمعات دانشجویی سر فصل نوینی را در تاریخ سیاسی و اجتماعی جامعه امریکا رقم می زند.

انتخابات ریاست جمهوری امریکا در چند ماه آینده سیاست مداران دو جناح امریکا را به واکنش واداشته است. نسل جدید دانشجویان امریکایی بدرستی از سیاست های رژیم صیهونیستی اسرائیل و حامیان امریکایی آن و شرکت های تسلیحاتی که از تغذیه ماشین جنگی اسرائیل نفع می‌برند آگاه است. از همین رو در ادامه اعتراضات خود بر علیه جنگ خواسته های مشخصی را هم سر لوحه برنامه خود قرارداده است:

  • پایان دادن فوری جنگ غزه و توقف کشتار فلسطینیان.
  • توقف سرمایه گذاری دانشگاه در شرکت و بنیادهای اسرائیلی و یا انها که از اسرائیل حمایت می کنند.
  • قطع هر گونه ارتباط مالی و رانتیری با اسرائیل و شفافیت مالی دانشگاه.
  • بخشودگی کامل دانشجویان معترض از تمام عواقب فعالیت های آنان.

بر طبق آخرین گزارش ها دانشجویان بیش از ۶۵ دانشگاه ایالات متحده در تحصن در محوطه دانشگاه ها شرکت دارند و در تعدادی از این کمپ ها دانشگاه ها به برخی خواسته های دانشجویان نیز تسلیم شده اند. واقعیت اما انست که خواسته دانشجویان از ملاحظات محلی و صنفی فرا تر رفته و به خواسته های سیاسی برای اعمال فشار برای تمکین دولت مرکزی به خواست آتش بس فوری و پایدار ارتقاء یافته است.

سازمان فداییان خلق ایران(اکثریت)-حوزه آمریکا ضمن اعلام حمایت کامل از مبارزه دانشجویان و استادان در تمامی دانشگاه های آمریکایی شرکت کننده در این جنبش، به مقاومت نسل نوین دانشجویی درود میفرستد و برای ایشان در شکستن فضای تاریک تحمیل شده و تا موفقیت نهایی پیروزی آرزو می‌کند.

سازمان فداییان خلق ایران(اکثریت)-حوزه آمریکا

۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ برابر با اول مه ۲۰۲۴

تاریخ انتشار : ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ ۷:۵۸ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

2 Comments

  1. رضا کاویانی گفت:

    گزارش بسیار جالبی از یک واقعه تاریخی از مبارزات دانشجویان دانشگاه های آمریکا ست که به واقع، در سکوت مانده بودند و این، سر بر آوردن قدرتمند دانشجویان، بسار شیرین و غرور آفرین است و بی شک به مبارزات عدالت خواهان ملل مختلف، از جمله به مبارزات مردم تحت ستم حکومت مرتجع جمهوری اسلامی ، پیوند خواهد خورد . درود

  2. ملیحه گفت:

    بیانیه خوبی است. کاش همینجا از دانشجویان عدالتخواه ایرانی، از چپ و راست دعوت میشد تا به این مبارزه جهانی بپیوندند.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

آیا وجدان بشریت هنوز در مقابل این نسل کشی بیدار است؟

با آتش‌بس امیدی برای پایان جنگ و برداشتن سایه سنگین آن از سر مادران، کودکان، پیران و جوانان فلسطینی به وجود آمده بود، اما این امید با نقشه شوم جنایتکاران از بین رفت، نقشه‌ای که فراتر از یک جنگ معمولی بوده و هدف نهایی آن نابودی و آواره‌سازی یک ملت کهن از سرزمینش و تصرف باقی‌مانده خاک فلسطین است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

آیا وجدان بشریت هنوز در مقابل این نسل کشی بیدار است؟

با آتش‌بس امیدی برای پایان جنگ و برداشتن سایه سنگین آن از سر مادران، کودکان، پیران و جوانان فلسطینی به وجود آمده بود، اما این امید با نقشه شوم جنایتکاران از بین رفت، نقشه‌ای که فراتر از یک جنگ معمولی بوده و هدف نهایی آن نابودی و آواره‌سازی یک ملت کهن از سرزمینش و تصرف باقی‌مانده خاک فلسطین است.

مطالعه »
پيام ها

پیام تبریک سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به‌مناسبت پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در صعود به جام جهانی!

با کمال تاسف روی‌کرد سیاسی مقابله با ایران از سوی برخی کشورهای ذی‌نفوذ در جهان در کنار تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه علیه کشور ما، مانعی عمده در برابر برگزاری دیدارهای دوستانه در مقابل تیم‌های قوی جهان، حتی امکان برگزاری اردوهای آمادگی، و وجود تجربهٔ بازی در این سطح برای ملّی‌پوشان ایران است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

هر حمله‌ای به ایران، حمله به ایران است!

واکنش ها به بسته تعرفه ای ترامپ: «این اعلامیه ها یک فاجعه کامل است»

دونالد ترامپ ظاهراً خروج ایلان ماسک را به افراد مورد اعتماد اعلام کرد

دولت جدید سوریه: کابینه ای که برای تحت تاثیر قرار دادن غرب طراحی شده است

حقوق ما، شماره ۲۳۴-۲۳۵: سندیکا و حق اعتصاب در ایران

اختلافات و جنگ قومی؛ تیشه‌ای بر ریشهٔ ایران