دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۵

دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ - ۲۲:۳۵

شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!
باگذشت ۲۰ روز از تجاوز اسرائیل و جنایت جنگی علیه زندانیان بی‌دفاع، محبوسین همچنان در شرایط سخت و نامناسبی نگهداری می‌شوند. به‌نظر می‌رسد که شرایط نگهداری آن‌ها حتی اگر به...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: امتداد
نویسنده: امتداد
گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین
زندانیان محبوس در بند ۱۱ (قرنطینه سابق) زندان قرچک ورامین، با مشکلات متعددی مواجه هستند. ازدحام بیش از ظرفیت بند، نبود تهویه مناسب، عدم دسترسی به اقلام ضروری و رفتار...
۲۳ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هرانا
نویسنده: هرانا
بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!
سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!
آن روز رانندهٔ اتوبوس از کلودت خواست که جایش را به مردی سفیدپوست بدهد، اما او خلاف انتظار حاضران گفت: «نه. من از جایم بلند نمی‌شوم.» کلودت کالوین اولین کسی نبود...
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون
حمید احمدزاده: بیانیه موسوی، مطالبات ابتدایی و فوری مردم از حاکمیت را در قالب اقداماتی نمادین و عملی مانند آزادی زندانیان سیاسی و تغییر در سیاست‌های رسانه‌ی ملی مطرح می‌کند....
۲۲ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حمید احمدزاده
نویسنده: حمید احمدزاده
عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.
مذاکراتی که زیر سایه جنگ برگزار می‌شوند ذاتاً ناپایدار هستند و گفتگو در میان تهدیدها هرگز واقعی نیست. برای موفقیت، دیپلماسی باید بر اساس احترام متقابل بنا شود.... مردم آمریکا...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: عباس عراقچی
نویسنده: عباس عراقچی
کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!
کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند...
۲۱ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار کارگری سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

نگاهی به مراسم تنفیذ ریاست جمهوری پزشکیان

هنوز نمی توان تحلیلی عینی و متکی بر فاکت را در مورد دولت جدید و نوع رابطه‌اش با رهبری نظام و احیانا تغییراتی در روش حکومت‌داری ارائه داد. باید منتظر ماند تا کابینۀ جدید تشکیل شود و عملکرد دولت جدید را در زمینه‌های گوناگون و هم‌چنین عملی کردن وعده‌هایش دید.

مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری پزشکیان امروز طی مراسمی با حضور رهبر جمهوری اسلامی و تعداد کثیری از مدعوین و باشرکت مسئولان مختلف در ادوار مختلف دولت‌ها بدون حضور خاتمی برگزار شد.

جدا از گزارشی که توسط وزیر کشور در مورد انتخابات داده شد مهم‌ترین بخش این مراسم سخنان پزشکیان و همچنین رهبر نظام بود .

پزشکیان با تاکید بر قانون اساسی بر مردم سالاری و خدمت به مردم و رعایت شان ملت،  تمرکز خود را بر روی روش حکومت‌داری و مدارا با مردم قرار داد و بر تغییر رویه تاکید کرد. وی با مطرح کردن برنامۀ خود که آن را هم در مناظرات بیان کرده بود، همچنان روی برنامه‌ها و چشم‌انداز برنامه‌های رهبری برای توسعه و پیشرفت انگشت گذاشت و آن را سر لوحۀ حرکت دولت خود قرار داد.

آن‌چه می‌تواند در سخنان پزشکیان مورد توجه باشد تاکید وی بر حقوق ملت است که باید با روش‌های اصلاحی مورد توجه دست‌اندرکاران دولت باشد. وی سعی کرد هرچه بیشتر روی همکاری تمام جناح‌ها و اتحاد و وفاق بین آحاد ملت و مسئولان تاکید ورزیده و خواهان همگرایی برای پیشبرد برنامه‌ها باشد. وی با خطاب قرار دادن رهبری سعی کرد همچنان از حمایت‌های وی برخوردار بوده و آن را عامل مهمی برای موفقیت خود دانست.

 

در سخنان رهبر نظام و نیز در حکم تنفیذ شاهد تعریف و تمجید خامنه‌ای از پزشکیان بودیم. آنچه در سخنان خامنه‌ای بارز بود تاکید وی بر مسئلۀ اقتصاد به عنوان اولویت اول و مهم در شرایط کنونی بود که تا حد زیادی نشان از تغییر نگرش وی نسبت به گذشته و در مراسم تنفیذهای قبلی داشت. بدین ترتیب که در سخنان گذشته همواره فرهنگ را اولویت اول می‌دانست ولی اکنون اقتصاد و وضعیت معیشت مردم را اولویت اول قرار داده و سعی داشت در سخنانش با تاکید بر نیروی انسانی نوگرا و منابع سرشار آن را در راس اقدامات دولت قرار دهد. وی برخلاف موضع‌گیری‌های ماه‌های گذشته صحبتی از مسائل فرهنگی و به ویژه مسئلۀ حجاب نکرد. عمده‌ترین توصیه‌های وی بر وفاق بین جریانها و اجتناب از درگیری و اختلافات بود. وی مجلس و قوه قضاییه و همچنین نیروهای مسلح را به همکاری با دولت جدید توصیه نمود. در مورد مسائل خارجی هم‌چنان رابطه با همسایگان و بهبود روابط با آنها را اولویت اول قرار داد.

در روابط بین‌المللی کشورهای دوست و کشورهایی که در مجامع بین‌المللی حامی جمهوری اسلامی بودند را در صدر روابط سیاسی و اقتصادی دوستانه قرار داد و نسبت به اروپا نیز موضعی خصمانه ابراز نکرد و روابط با آنها را در چارچوب سیاست‌ها و منافع کشور دانسته و سعی کرد توپ را در زمین آنها انداخته و بگوید مشکل خود آن کشورها و عنادی‌ست که آنها در مورد تحریم‌ها و حقوق بشر ابراز می‌کنند.

او بر رابطه با کشورهای آسیایی و آفریقایی تاکید ویژه داشت. وی هیچ صحبتی در بارۀ امریکا و یا برجام و رفع تحریم‌ها نکرد و بر اتکا به نیروی داخلی اشاره داشت. وی دولت را در پیشبرد سیاست‌های خارجی آنگونه مطرح نمود که گویا دولت هرکاری که لازم است را باید در چارچوب عزت و منافع ملی انجام دهد. تنها موضع سخت ایشان در قبال اسراییل و حمایت ازمردم غزه بود. وی با بیان کشتارهای رژیم اسراییل آنها را باندی جنایتکار توصیف نمود که با حمایت‌های امریکا دست به جنایت علیه کودکان و زنان غزه میزند. وی با تاکید بر قدرت مقاومت همچنان از نیروهای مقاومت در منطقه حمایت نمود.

آن‌چه می‌توان در مرحلۀ اول و بدون پیش‌داوری های معمول از سخنان پزشکیان و رهبری نظام برداشت کرد، این است که گویا به نوعی تعامل با رهبری برای برون‌رفت از بحران‌های جاری رسیده‌اند و شاید بتوان گفت که منش اصلاح‌طلبانۀ محافظه‌کار که همواره پیشبرد اصلاحات را بدون تعامل با راس قدرت امکان‌پذیر نمی‌داند در سخنان پزشکیان مشهود بود. و همچنین درسخنان طرف مقابل نیز با درک ضرورت‌های کنونی که می‌تواند در صورت تشدید به فروپاشی حکومت بیانجامد، یعنی بحران اقتصادی و سیاست خارجی کار آمد که راه‌های تعامل با جهان را باز کند دیده می‌شد.

آنچه در عرصۀسیاسی و مواضع جریان‌ها، به ویژه اپوزیسیون می‌توان دید برخورد جریانات راست و راست افراطی است که نمونه‌هایی از آن را در گفتار کارشناسان اینترنشنالی مشاهده می‌کنیم که هم‌چنان سعی دارند با نوعی سیاه‌نمایی خواست تغییر و انعطاف در روش حکومت را نادیده بگیرند و هم‌‌چنان انتخاب پزشکیان را همسان با انتخابات عناصر اصول‌گرا و افراطی قلمداد نمایند .

هنوز نمی توان تحلیلی عینی و متکی بر فاکت را در مورد دولت جدید و نوع رابطه‌اش با رهبری نظام و احیانا تغییراتی در روش حکومت‌داری ارائه داد. باید منتظر ماند تا کابینه جدید تشکیل شود و عملکرد دولت جدید را در زمینه‌های گوناگون و هم‌چنین عملی کردن وعده‌هایش را دید تا بتوان نسبت به آن ارزیابی دقیق‌تری داشت. مسلم است پزشکیان و دولتش با چالش‌های گوناگون و حادی روبرو هستند. از یک‌طرف خواسته‌ها و مطالبات مردم وجود دارد و از طرف دیگر نیروهای افراطی و اصول‌گرایانی که امکان طرد شدن خود را از قدرت احساس می‌کنند؛ این‌ها چالش‌هایی بزرگ هستند.

مجلس در اختیار جریانات اصولگ‌را و عمدتاً جبهۀ پایداری‌ست که می‌تواند در تعیین وزرا مشکلاتی را ایجاد نماید. سپاه و سران افراطی آن نیز که نقش پر رنگی در تعیین سیاست‌ها دارند نیز چالش‌برانگیز هستند.

این که پزشکیان چگونه می‌تواند در کنار این مخالفت‌ها و همچنین سیاست‌هایی که رهبری بر آنها اصرار دارد و می‌تواند ترمز در راه سد کردن پیشروی دولت باشد، به اهداف و وعده‌هایش برسد در پردۀ ابهام است. ولی آن عامل مهم در تغییر و عقب‌نشینی جریان‌های واپسگرا و نیروهایی که طی ۴۵ سال گذشته وضعیت را بدینجا رسانده‌اند همانا مردم و جنبش‌های مردمی است که حتی انتخابات کنونی و برآمدن فردی مانند پزشکیان را در بین انبوهی از عناصر افراطی و تا حد زیادی باید مرهون آن دانست. تاثیر خیزش‌های سال‌های اخیر و به ویژه خیزش ژینا را باید عامل مهمی در تغییر روش حکومت فارغ از هر نیتی که راس قدرت دارد، دانست.

مسئلۀ جانشینی نیز در جای خود مهم است و چه بسا اکنون رهبری در یک تعامل با پزشکیان بخواهد در امر تعیین جایگزین خود با دولت جدید به توافقاتی رسیده باشد تا دست جریانات افراط‌گرا و به‌ویژه جبهۀ پایداری را در این امر کوتاه کند .

این تحولات با هر انگیزه‌ای که باشد حکم یک چاقوی دو لبه است که می‌تواند در روند خود زمینه‌هایی برای تقویت نهاد های مدنی و تعمیق و بسط جنبش‌های اجتماعی با کمتر شدن شدت سرکوب‌ها و بازشدن فضای سیاسی ایجاد نماید. آنچه مهم است همانا کنشگری نیروهای فعال است که نباید با خوشبینی دست روی دست بگذارند. آنها باید هم‌چنان به دنبال برآورده شدن خواسته های مردم بوده و به شدت آنها را دنبال کنند فارغ از اینکه دولت پزشکیان بتواند کاری صورت دهد یا نه.

تاریخ انتشار : ۹ مرداد, ۱۴۰۳ ۴:۰۷ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) با تاکید بر اصول جهان‌شمول حقوق بشر، نسبت به سیاست مدون و اینک در حال اجرایی شدن بیرون راندن اجباری و خشونت‌آمیز شهروندان افغانستانی تحت عنوان «اتباع غیرمجاز»، هشدار داده، آن را روندی ضدانسانی و ناقض حقوق فردی و گروهی بخشی از مردمان مقیم سرزمین ایران دانسته و به شدت محکوم می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

کرامت کارگران افغانستانی را پاس بدارید؛ آنان پناهنده‌اند نه جاسوس!

کارگران افغانستانی مانند بسیاری دیگر از کارگران مهاجر غیرقانونی، قربانی سیاست‌های غلط مهاجرتی دولت میزبان، به مثابه یک نیروی کار ارزان، از سوی سرمایه‌داران در شرایطی به کار گرفته می‌شوند که از کم‌ترین حقوق برخوردارند و نماد بهره‌کشی عریان سیستم سرمایه‌داری‌اند.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

شرایط بحرانی در زندان قرچک و ورامین!

گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین

بیرون راندن پناه‌جویان افغانستانی از میهن ما سیاستی ضدانسانی و مغایر با فرهنگ و اخلاق ایرانی‌ست!

کلودت کالوین: دختری که بر جای خود نشست تا تاریخ برخیزد!

بیانیه موسوی؛ از انتقال مرجعیت نیروی تغییر تا نقد شتاب‌زدگی در اپوزیسیون

عباس عراقچی: جنگ اسرائیل دیپلماسی را خراب کرد. ایالات متحده می‌تواند آن را احیا کند.