چهارشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۵

چهارشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۳:۴۵

گزارش تصویری؛ چه کسی کارگران فولاد را اخراج کرد؟
۲۵ نفر از کارگران گروه ملی فولاد در استان خوزستان از ابتدای سال جاری اخراج شده‌اند. این کارگران اخراجی پس از بی‌نتیجه ماندن تجمعات اعتراضی در تهران به اهواز بازگشته‌اند...
۳۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: کارگاه
نویسنده: کارگاه
حمله به معیشت و جان کارگران: نقدی بر حذف گواهی صلاحیت ایمنی
امنیت شغلی و جانی کارگران از اصولی است که نه تنها برای خود کارگران، بلکه برای اقتصاد و جامعه نیز اهمیت حیاتی دارد. استانداردهای ایمنی که در طول سالیان متمادی...
۳۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
بازی‌های المپیک تابستانی 2024 فرانسه و حضور ورزشکاران ایرانی
سی و سومین بازی‌های المپیک ٢٠٢۴ در پاریس با حضور بیش از ١٠۵٠٠ ورزشکار (۵٢۵٠ مرد و ۵٢۵٠ زن) با حضور ٢٠۶ هیئت از کشورها، ازجمعه ٢۶ ژوئیه آغاز و...
۳۰ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن نادری
نویسنده: حسن نادری
انتقام جویی که اتفاق نیفتاد!
این مقام مسئول افزود: «ما می دانیم که حزب الله و ایران قرار است در آینده به نوعی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و سعی کنند با اسرائیل مقابله کنند....
۳۰ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
مخالف‌خوانی زود هنگام علیه رویکرد مسعود پزشکیان
حقیقتا پیروزی مسعود پزشکیان بر سعید جلیلی نشان از آن دارد، که ایران در پایان گذار از یک مقطع افراطی‌گری است، تا به یک دوره نوین گام نهد. بدون تردید...
۳۰ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مهرزاد وطن‌آبادی
نویسنده: مهرزاد وطن‌آبادی
هفتاد و یک سال پس از روز تاریخی ٢٨ مرداد!
روزی که از آن تاریخ تا پایان حکومت پهلوی اگر بخواهیم در مورد حکومت محمد رضا شاه پهلوی فقط یک عبارت بکار ببریم که دوست و دشمنِ منصف بر آن...
۲۹ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: مرتضی صادقی
نویسنده: مرتضی صادقی
نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!
سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر...
۲۹ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

چرا مصوبه حذفِ شرطِ گواهی صلاحیتِ ایمنی قبل از مناقصه پیمانکاران تایید شد؟

شرط اخذ گواهی صلاحیت ایمنی قبل از شرکت در مناقصه برای پیمانکاران حذف شد. با امضای این مصوبه، احراز صلاحیت ایمنی که یکی از عناصر مهم کار است، تضعیف یا حذف شده است. به گزارش خبرنگار ایلنا، دولت چهاردهم در اولین اقدام مربوط به حوزه روابط کار، با تایید یکی از بخشنامه‌های وزارت کار دولت سیزدهم، الزام به اخذ تاییدیه ایمنی را ...

انتقاد فعالان ایمنی و کارگری از اولین تصمیم دولت چهاردهم در حوزه روابط کار

شرط اخذ گواهی صلاحیت ایمنی قبل از شرکت در مناقصه برای پیمانکاران حذف شد. با امضای این مصوبه، احراز صلاحیت ایمنی که یکی از عناصر مهم کار است، تضعیف یا حذف شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، دولت چهاردهم در اولین اقدام مربوط به حوزه روابط کار، با تایید یکی از بخشنامه‌های وزارت کار دولت سیزدهم، الزام به اخذ تاییدیه ایمنی را برای شرکت‌های پیمانکار شرکت‌کننده در مناقصات و قرارداد با پیمان‌سپاران، حذف کرده و آن را به‌شکل تقریباً اختیاری، به پس از فرآیند پیروزی در مناقصه موکول کرده است. امری که ابعاد و نتایج آن می‌تواند به کاهش سطح ایمنی شغلی پرسنل پیمانکاری‌ها منتهی شود.

ابوالفضل اشرف منصوری (رئیس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنفی مسئولین حفاظت فنی) در این ارتباط اظهار کرد: در خصوص ایمنی و بهداشت کار در پیمانکاری‌های کشور دستورالعمل جدیدی صادر شده که متاسفانه به تصویب معاول اول رئیس جمهور (آقای محمدرضا عارف) رسیده است که می‌تواند موضوع ایمنی و بهداشت حرفه‌ای را در پیمانکاری‌ها تحت شعاع قرار دهد.

وی افزود: در تاریخ دوازدهم مرداد مصوبه‌ای گذرانده شده که به تایید و امضای معاون اول دولت چهاردهم نیز رسیده است. این مصوبه دولت بحث الزام احراز و اخذ صلاحیت ایمنی پیمانکاران را در قانون برگزاری مناقصات پیمانی حذف کرده است.

اشرف منصوری تصریح کرد: براساس این مصوبه جدید قانونی، هر شرکتی اعم از اینکه دارای سوابق نامناسب در زمینه ایمنی باشد یا آمار حوادث و ناایمنی بالایی داشته باشد یا نداشته باشد، می‌تواند در مناقصه‌ها شرکت کند. وقتی شرکت برنده مناقصه شد، در صورت امکان تاییدیه ایمنی را دریافت کند! با این حساب تلاش ده‌ساله ما برای اینکه هرج و مرج و بی‌سامانی در حوزه ایمنی و بهداشت حرفه‌ای را بخصوص در شرکت‌های پیمانکار کاهش دهیم و حالا که کار به نتیجه رسیده است، باوجود پیوستن ایران به مقاوله نامه ۱۵۵ سازمان جهانی کار در حوزه ایمنی، نتیجه‌ای نداشت و این لزوم برای حفظ ایمنی لغو شده است.

رئیس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنفی مسئولین حفاظت فنی و بهداشت کار گفت: با این مصوبه کل زیرساختی که می‌توانست در چهارچوب مقاوله‌نامه ۱۵۵ سازمان جهانی کار اجرا شود، به این ترتیب حذف شده و ضربه به الزامات بهداشت کار و ایمنی شغلی وارد آمد. در نتیجه ما عملاً ۱۰ سال به عقب برگشتیم.

وی با تایید این موضوع که شروع تلاش برای حذف الزام احراز صلاحیت و اخذ صلاحیت ایمنی برای شرکت‌های پیمانکاری از معاونت روابط کار وزارت تعاون در دولت قبل کلید خورده است، گفت: سازمان حمایت از کسب و کار حذف این الزام را برای دفاع از ذی‌نفعان خود که نمی‌خواستند برای ایمنی کارگر هزینه کنند، پیشنهاد داده بود. ذی‌نفعان این اقدام که برای آن لابی کردند، در واقع همان بخش خصوصی پیمانکار هستند. این بخش از کارفرمایان هرگونه خرج بابت ایمنی را هزینه اضافی می‌بینند.

ابوالفضل اشرف منصوری با بیان اینکه «با این مصوبه دوباره از اصل اول ایمنی بعد کار، به اصل اول کار و بعد ایمنی بازگشتیم» تاکید کرد: ما به جای آنکه بیاییم و اگر روند رسیدگی به حوزه ایمنی ایرادی دارد، آن را اصلاح کنیم، اصل صورت مسئله را پاک کردیم. اکنون با صدور بخشنامه و مصوبه به شماره ۷۴۳۶۶، به تاریخ ۱۲ مرداد ۱۴۰۳، با این مضمون، ما در واکنش به نمایندگی از انجمن‌های صنفی مسئولان حفاظت فنی و ایمنی نامه‌ای را خطاب به رئیس جمهور تنظیم کردیم که آن را بطور علنی منتشر می‌کنیم.

چرا مصوبه حذفِ شرطِ گواهی صلاحیتِ ایمنی قبل از مناقصه پیمانکاران تایید شد؟

کارگران و مخاطبان پروژه‌های پیمانکاران بیشتر در خطر هستند

مجید رحمتی (عضو هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار تهران) نیز در همین رابطه ضمن یادآور شدن مخاطرات این تصمیم دولت و مصوبه حوزه ایمنی و بهداشت حرفه‌ای گفت: تا قبل از این اقدام، شرکت‌های پیمانکاری که در مناقصات شرکت می‌کردند، باید از وزارت کار گواهی احراز صلاحیت ایمنی اخذ می‌کردند. با این وجود که این مرحله حذف شده است.

وی افزود: با امضای این مصوبه، احراز صلاحیت ایمنی که یکی از عناصر مهم کار است، تضعیف یا حذف شده است. یکی از دلایل و نیت‌های پشت این تصمیم از زاویه وزارت کار، این است که برای اخذ این گواهینامه‌ها یکسری بازرسی‌های حرفه‌ای از واحدها و پیمانکاران صورت می‌گرفت که با این مصوبه آن‌ها نیز حذف می‌شود. در واقع با این امضا، وزارت کار بخشی از الزامات بازرسی خودش را برای راحت کردن کار خودش برداشته است.

رحمتی تصریح کرد: تبعات بعدی این اقدام می‌تواند ناگوار باشد. یعنی می‌توانیم به این سمت برویم که در پیمانکاری‌ها اساساً چیزی به نام ایمنی هرگز رعایت نشود. البته ما دلایل آقای عارف را برای امضای آنچه مقامات روابط کار دولت قبل تعیین کردند را خواهیم شنید، اما امیدواریم تجدیدنظر صورت گیرد.

این فعال کارگری تاکید کرد: از آنجا پیمانکاری‌ها بیشتر در کارهای اجرایی هستند و کارهای مخاطره‌آمیز می‌کنند، این می‌تواند بیشتر از سایر شرکت‌ها آسیب بزند. مثلا در بحث نصب و تولید آسانسور، فقدان ایمنی توسط شرکت‌ها که اکثریت قاطع آن‌ها پیمانکاران بخش‌های دولتی و خصوصی هستند، هم به مخاطبان پروژه مثل مشتری و ارباب رجوع آسیب می‌زند و هم می‌تواند به کارگر آسیب بزند. علت این است که اغلب در پیمانکاری با ماشین آلات کار می‌کنند، پس از کارهای ساختمانی بالاترین خطرات ایمنی را دارند.

عضو کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار تهران خاطرنشان کرد: این درحالی است که شرکت‌های خصوصی بزرگ غیر پیمانکاری و نفرات ستادی دولت در وزارتخانه‌ها و کارمندان بخش عمومی، عمدتاً در محیط‌های کارخانه‌ای و اداری کار می‌کنند و مخاطرات کمتری را در دوران خدمت خود تجربه می‌کنند. بخصوص در پروژه‌های عمرانی مثل راه‌سازی و مسکن دولتی و سدسازی کارگاه‌ها مخاطرات بیشتری دارند و این اقدام دولت می‌تواند با حذف شرط آن از مناقصات، آسیب به کارگران را بیشتر کند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: امیدواریم دولت با تجدیدنظر در این مورد رویکرد خود را در همین ابتدای کار اصلاح کند. هرچند انتظار داشتیم مقامات بیایند و توضیح دهند که چرا می‌توان از امضای چنین مصوبه‌ای حمایت کرد. حداقل به‌جا بود معاون محترم رئیس جمهور تا زمان شکل‌گیری کابینه، بررسی این دستور را به وزیر جدید که مسئول نهاد تخصصی این حوزه است، می‌سپرد تا بررسی دقیق‌تری درباره آن صورت گیرد.

بخش : کارگری
تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد, ۱۴۰۳ ۲:۳۰ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفتاد و یک سال پس از روز تاریخی ٢٨ مرداد!

روزی که از آن تاریخ تا پایان حکومت پهلوی اگر بخواهیم در مورد حکومت محمد رضا شاه پهلوی فقط یک عبارت بکار ببریم که دوست و دشمنِ منصف بر آن بیشترین اتفاق نظر را داشته باشند، آن عبارت چنین است:

محمد رضا شاه پهلوی از عصر روز ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا روزی که بختیار را به نخست‌وزیری گمارد، بطور پی در پی قانون اساسی مشروطیت را زیر پا می‌گذاشت و آن را رعایت نمی کرد.

شاید هیچ واقعه ای در تاریخ معاصر ایران به اندازه واقعه بیست وهشتم مردادماه ۱۳۳۲ مورد …

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

نظام فرسوده، تحول‌خواهی مردم و چالش پزشکیان با هستۀ سخت قدرت!

سازمان ما وظیفۀ خود می‌داند در کنار دیگر نیروهای مترقی میهن‌مان، اعمال آقای پزشکیان و دولتی را که برمی‌گزیند با حد برآوردن خواست‌های مردم زیر نظر داشته باشد، در برابر انحراف از منافع ملی و نقض حقوق اساسی مردم بایستد و علیه آن مبارزه کند. موضع ما در قبال دولت پزشکیان قبل از همه با سیاست‌ها و عملکرد ایشان در قبال مطالبات جامعۀ مدنی و تشکل‌های مردمی گره خورده است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

گزارش تصویری؛ چه کسی کارگران فولاد را اخراج کرد؟

حمله به معیشت و جان کارگران: نقدی بر حذف گواهی صلاحیت ایمنی

بازی‌های المپیک تابستانی ۲۰۲۴ فرانسه و حضور ورزشکاران ایرانی

انتقام جویی که اتفاق نیفتاد!

مخالف‌خوانی زود هنگام علیه رویکرد مسعود پزشکیان

هفتاد و یک سال پس از روز تاریخی ٢٨ مرداد!