سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۰

سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۰

اين‌جا، کس به‌کینه آلوده نیست
من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام مردمانی را که هفتاد کیلومتر به‌دور از شهر به جست‌وجوی آب، به‌ما رسیده بودند. و دیدم یزید را که آب بر آن‌ها بست. من...
۱۵ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: بیژن رحمانیان
نویسنده: بیژن رحمانیان
دیوان بین‌المللی دادگستری: ضرورت خروج اسراییل از سرزمین‌های اشغالی
نتیجه‌گیری‌ای که دادگاه ترسیم می‌کند، به نوار غزه نیز مربوط می‌شود، و این مرکز ثقل اظهارنظر دیوان بین‌المللی دادگستری به شمار می‌رود: سوءاستفادۀ مستمر اسراییل از موقعیت خود به عنوان...
۱۵ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: رافائل میسون-برگردان: س.جوادزاده امینی
نویسنده: رافائل میسون-برگردان: س.جوادزاده امینی
شاه و پایان یک دوران: چرا رژیم پهلوی سقوط کرد؟
اینان هنوز هم طرفدار اعدام و آویزان کردن مخالفان سیاسی خود هستند. اینان ظاهراً سرود آزادی و مخالفت با ظلم و ستم سر می‌دهند، و لی خود تجسم بی‌عدالتی و...
۱۵ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
نه به جنگ! نه به مداخله خارجی! نه به جمهوری اسلامی! آری به دموکراسی!
ما برای آبادی و رفاه ایران به عزم و توان ملت ایران نیازمندیم تا در سایه صلح و بدون ستیز با جهان و همسایگان، برای خود و فرزندان خود کوشا...
۱۵ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور و جبهه ملی ایران- اروپا
نویسنده: سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور و جبهه ملی ایران- اروپا
پیام به همایش اتّحاد جمهوری‌خواهان ایران
سازمان ما در راه گذاری مسالمت‌آمیز و خشونت‌پرهیز از جمهوری‌ اسلامی و دست‌یابی به جمهوری‌ای‌ غیردینی (سکولار) مبتنی بر آزادی، برابری، عدالت اجتماعی و مردم‌سالاری (دموکراسی) مبارزه می‌کند و در...
۱۴ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
خشم و آرزو
به چهرهٔ بی‌رنگِ تو نگاه می‌کنم، پریشان می‌پرسم: آخر کدام مادری،  برای جنگ می‌زاید؟
۱۴ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری
آقای وزیر کار! در ایران امروز کار به بهای جان جریان دارد!
این بزرگترین تقصیر ساختاری شما برای نقض بارزسی‌ها است که به جای بهره‌مندی از خود تشکل‌های کارگری به عنوان مطمئن‌ترین ضمانت اجرای قوانین حفاظت و بهداشت، به ایجاد سازمان عریض...
۱۴ مهر, ۱۴۰۳
نویسنده: حسین اکبری
نویسنده: حسین اکبری

هفته‌ای که گذشت

سفر آقای پزشکیان، نفر دوم حکومت اسلامی در ایران؛ به عراق، از مهمترین رویدادهای چند روز گذشته است. عراق با ایران و امریکا روابط گرم و دوستانه‌ای دارد. ايران و امريکا هردو؛ در صحنه سياسی عراق صاحب نفوذ هستند. عراق میدان مبارزه‌ی نیروهای شبه‌نظامی عراقی مورد حمایت ایران و نیروهای ارتش امریکا مستقر در عراق هم هست.

سفر آقای پزشکیان، نفر دوم حکومت اسلامی در ایران؛ به عراق، از مهمترین رویدادهای چند روز گذشته است.
آقای پزشکیان در نخستین سفر رسمی خود به عنوان رئیس دولت حکومت اسلامی ایران، به بغداد رفت. با نخست‌وزیر عراق دیدار کرد و از شهرهای نجف، بصره، کربلا، اربیل و سلیمانیه بازدید کرد. آقای پزشکیان در این سفر پایین چندین تفاهم‌نامه را هم امضا کرد.

در سفر به مسائل امنیتی هم پرداخته شد و در دستور کار سفر، یکی هم درخواست ایران از عراق برای ممانعت از فعالیت‌های حزب‌ها و نیروهای ایرانی مخالف حکومت اسلامی در عراق، کردستان، و دورکردن آنان از مرزها بود. پیش‌تر از سفر دولت عراق به این خواسته توجه کرده و پاسخ مثبت را داده بود البت.

آقای پزشکیان در سفر به کردستان عراق با تنی چند از خاندان بارزانی دیدار و گفت‌وگو داشت. نکته جالب دیدار آقای پزشکیان با آقای نچیروان بارزانی پس از دیدار رسمی و در نشست با نمایندگان رسانه‌ها، سخن گفتن آقای پزشکیان به کردی و آقای بارزانی به فارسی بود. آقای پزشکیان در سلیمانیه با بزرگ خاندان طالبانی، رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق؛ هم دیدار داشت. اتحادیه میهنی کردستان عراق روابط گرمی با حکومت اسلامی در ایران دارد.

عراق با ایران و امریکا روابط گرم و دوستانه‌ای دارد. ایران و امریکا هردو؛ در صحنه سیاسی عراق صاحب نفوذ هستند. عراق میدان مبارزه‌ی نیروهای شبه‌نظامی عراقی مورد حمایت ایران و نیروهای ارتش امریکا مستقر در عراق هم هست.

جنگ در اکراین ادامه دارد و هر روز و هم‌چنان انسان‌هایی کشته و زخمی می‌شوند. هفته گذشته اولاف شولتز نخست‌وزیر آلمان اشاره‌ای داشت به برقراری صلح و این‌که هر مذاکره‌ای برای صلح باید با شرکت روسیه باشد. دو سه روزی نگذشت که دولت انگلیس اعلام کرد، آقای کی‌یر استارمر نخست‌وزیر انگلیس راهی امریکا خواهد شد تا برای تصمیم‌گیری در استفاده از موشک‌های دوربرد فروخته‌شده به اکراین با جو بایدن به‌رایزانی بنشیند. روسیه می‌گوید، در این صورت ناتو عملن وارد جنگ علیه روسیه می‌شود‌. «میان خودمان باشد. روس‌ها در خواب هستند. دیری‌ست که ناتو در جنگ سهم دارد».

تاخت و تازهای اسرائیل در فلسطین پایانی ندارند. اسرائیل هر روز بر غزه می‌تازد. آدم می‌کشد و ویران می‌کند. گرچه کم نیست فریاد اعتراض علیه دولت اسرائیل اما، تا زمانی که امریکا مجبور نشود دست از حمایت نتانیاهو بردارد، کشت و کشتار مردم فلسطین پایانی نخواهد داشت. هفته گذشته دولت اسرائیل هوس کرد به کرانه باختری هم بتازد. و تازید. و کشت مردمان بی‌دفاع را.

به‌یاد گرامافون‌ها و صفحه‌های موسیقی کهنه افتادم و سوزنی که گاه گیر می‌کرد و درجا می‌زد و دو، سه ثانیه‌ای یک‌جا را تکرار می‌کرد. حکایت آقای بایدن است. دو ماه است که به‌بار می‌گوید آقای بایدن، قرارداد آتش‌بس در غزه نود درسد پیش رفته است.

آن بالاتر نوشتم «دولت اسرائیل هوس کرد». راستش می‌خواستم به‌جای هوس، واژه‌ی عشق و یا عشقی را به‌کار گیرم. گفتم با خود، عشق واژه‌ی شیرینی‌ست. به‌کار نگرفتم واژه عشق را و هوس را در جمله نشاندم. نشاندم و به‌یک‌بار به یاد «وام‌های عشقی» افتادم. دیر شده است.

یازده ماه پیش‌تر نیروهای فلسطینی از غزه وارد اسرائیل شدند. رسانه‌های غربی این حرکت را اقدامی تروریستی نام نهادند و جو بایدن رئیس جمهور امریکا، و بی‌درنگ پس‌تر او تقریبن همه‌ی رئیسان کشورهای عضو ناتو؛ شال و کلاه کرده، به اسرائیل پریده و با نتانیاهو بیعت کردند. و نتانیاهو به پشت‌گرمی آقایان و توپ و تانک‌هاشان چنان کرد و می‌کند که می‌بینم.
و، هفته گذشته سربازان ارتش اسرائیل وارد خاک سوریه شده و به نوشته‌ی رسانه‌های غربی، بی‌بی‌سی فارسی، نیویورک تایمز، اکسیوس، وب‌سایت رادیو و تلویزیون اتریش؛ «کارخانه تولید موشک حزب‌الله لبنان در سوریه را ویران کردند».
از جو بایدن و رئیسان کشورهای عضو ناتو، انتظار لب‌گشودن به محکومیت این اقدام تروریستی دولت اسرائیل، بیهوده باشد. انتظار از رسانه‌ها اما؟
پاره‌ای از اینان این اقدام اسرائیل را جسورانه، دلیرانه، دیده‌اند …

جای خانم فائزه هاشمی چون همه‌ی دیگر زندانیان سیاسی، در بند نیست. حکومت خواسته است اینان در بند باشند. در هیچ دادگاهی اینان، زندانیان سیاسی، محکوم نشده‌اند. جایگاهی که حکم به زندانی شدن اینان داده است، دادگاه نیست. جایگاه صدور حکم است. وظیفه این جایگاه صدور حکم به بسته‌شدن دهان اعتراض است.
خانم فائزه هاشمی از درون زندان نامه‌ای نوشته است و از هم‌بندان خود شکایت، به افکار عمومی؟؛ برده است. این که چه بر سر خانم فائزه هاشمی آمده در زندان، و از سوی کدام زندانی‌ها بوده است، من نمی‌دانم. گرچه خانم هاشمی به اشاره‌هایی گفته است. سرراست نگفته است اما. نامی نیاورده است.

بر یک موضوع مورد اشاره در نامه‌ی خانم هاشمی اما باید تامل کرد. و آن‌جا که از ممانعت از شرکت زندانیان در رای‌گیری انتخابات نفر دوم حکومت توسط دیگر زندانیان می‌گوید. چنین باشد گر، من تفاوتی میان این کردار با کردار آنانی، زان میان آن عکاس و خبرنگار آزاد؛ که به‌هنگام برگزاری همان انتخابات در خارج از کشور و در مقابل سفارت‌خانه‌ها کمین کرده و به شرکت‌کنندگان در رای‌گیری بد و بیراه می‌گفتند، نمی‌بینم. شاید بگویم، آن که را در زندان به جور حکومت نشسته است، باید بفهمم. از جور به‌تنگ آمده است و در بند. اما نه.
پاره‌ای این‌جا و آن‌جا، و در ارتباط با شکایت خانم هاشمی از رفتار هم‌بندان با او از رانت خانوادگی خانم هاشمی گفته‌اند. درست. اما، خانم هاشمی نه به بهانه‌ی رانت که به بهانه اعتراض در بند آمده است. اگر می‌خواسته در رای‌گیری شرکت کند و دیگری مانع شرکت او در رای‌گیری شده باشد، کار آن دیگری نادرست است. گر که نلسون ماندلا باشد.
باری؛ خانم فائزه هاشمی در نامه‌اش آورده است که بس به‌تنگ آمده است از بودن در بند …

تاریخ انتشار : ۲۴ شهریور, ۱۴۰۳ ۲:۰۷ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اسراییل با حمایت آمریکا عفریت جنگ را به لبنان کشانده است!

ما بار دیگر حملۀ اسراییل به لبنان، همچنین اِعمال ترور و زیر پا گذاشتن همۀ اصول پذیرفته شدۀ جهانی در زمینۀ جنگ از سوی اسراییل را شدیدا محکوم می‌کنیم. سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) امیدوار است سازمان ملل و شورای امنیت آن گام‌های عملی و موثر برای آتش‌بس و پایان جنگ در غزه و لبنان بردارند. ما امیدواریم حکومت‌های منطقه مخالفت خود با جنگ و نسل‌کشی و ترور را با اقدامات قاطع همراه کنند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت

سفر آقای پزشکیان، نفر دوم حکومت اسلامی در ایران؛ به عراق، از مهمترین رویدادهای چند روز گذشته است. عراق با ایران و امریکا روابط گرم و دوستانه‌ای دارد. ایران و امریکا هردو؛ در صحنه سیاسی عراق صاحب نفوذ هستند. عراق میدان مبارزه‌ی نیروهای شبه‌نظامی عراقی مورد حمایت ایران و نیروهای ارتش امریکا مستقر در عراق هم هست.

مطالعه »
یادداشت

این‌جا، کس به‌کینه آلوده نیست

من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام مردمانی را که هفتاد کیلومتر به‌دور از شهر به جست‌وجوی آب، به‌ما رسیده بودند. و دیدم یزید را که آب بر آن‌ها بست. من جنگ را دیده‌ام. من دیده‌ام زنی را در بیابان‌های خشک، بی ریالی در مشت؛ راه می‌جست. به‌جایی که نمی‌دانست کجاست.

مطالعه »
بیانیه ها

اسراییل با حمایت آمریکا عفریت جنگ را به لبنان کشانده است!

ما بار دیگر حملۀ اسراییل به لبنان، همچنین اِعمال ترور و زیر پا گذاشتن همۀ اصول پذیرفته شدۀ جهانی در زمینۀ جنگ از سوی اسراییل را شدیدا محکوم می‌کنیم. سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) امیدوار است سازمان ملل و شورای امنیت آن گام‌های عملی و موثر برای آتش‌بس و پایان جنگ در غزه و لبنان بردارند. ما امیدواریم حکومت‌های منطقه مخالفت خود با جنگ و نسل‌کشی و ترور را با اقدامات قاطع همراه کنند.

مطالعه »
پيام ها

یاد فریبرز بهادری را گرامی می‌داریم!

روحیه پرشور در دفاع از زحمت‌کشان و آرمان های مردمی موجب محبوبیت شاخص فریبرز بهادری در روحیهٔ پرشور در دفاع از زحمت‌کشان و آرمان‌های مردمی موجب محبوبیّت شاخص فریبرز بهادری در میان اهالی مسجدسلیمان و یاران او بود. وی که دوران سخت زندان در جمهوری اسلامی را هم با ایستادگی پشت سر گذاشت، در تمام سال‌های مهاجرت و دوری از وطن نیز هم‌چنان بر آرمان‌های مردمی و عدالت‌خواهانه پایدار ماند …

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

این‌جا، کس به‌کینه آلوده نیست

دیوان بین‌المللی دادگستری: ضرورت خروج اسراییل از سرزمین‌های اشغالی

شاه و پایان یک دوران: چرا رژیم پهلوی سقوط کرد؟

نه به جنگ! نه به مداخله خارجی! نه به جمهوری اسلامی! آری به دموکراسی!

پیام به همایش اتّحاد جمهوری‌خواهان ایران

خشم و آرزو