پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۵

پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۵

سیمون دو بووار: فیلسوف آزادی و پیشگام فمینیسم مدرن
دوبووار در کتاب “جنس دوم” نشان می‌دهد که «زن» به عنوان یک «دیگری» در برابر «مرد» تعریف شده است، نه به عنوان موجودی مستقل. او می‌گوید زنان در طول تاریخ،...
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
گسترش اشغالگری در سرزمین‌های فلسطین؛ تداوم نسل‌کشی زیرسایه سکوت جهانی
آیا نهاد های بین المللی که حتی در برابر یک حکم رسمی، مستند و بی‌سابقه ناتوان از اجرای عدالت می باشند، مشروعیت خود را از دست نمی دهند و در...
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
ماه مه با عطر بهار میاید
سر می کشند خیزابها، از پیِ موجها، شعله های مواج راه افتادند، هوا آتش می گیرد، آب هم در آتش می سوزد، ققنوس…، از حریق و باد می گذرد.....
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
در پاسخ به نکاتی از اطلاعیه‌ی سازمان مجاهدین خلق ایران
بهزاد کریمی: گزینش چنین زبانی و امضای پای «اطلاعیه»، رفتاری متفاوت با هنجار تاکنونی این سازمان در قبال غیر خود به تماشا می‌نهد و سایبانی است بر سلامت فضای گفتگو،...
۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: بهزاد کریمی
نویسنده: بهزاد کریمی
قدرت انکار: چرا کشورها درباره اقدامات خود دروغ می‌گویند؟
این مقاله به بررسی نقش انکار در سیاست بین‌الملل می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه کشورها با انکار مسئولیت اقدامات خصمانه، می‌توانند از تشدید تنش‌ها جلوگیری کرده و افکار عمومی...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: برگردان رضا فانی یزدی
نویسنده: برگردان رضا فانی یزدی
محاصره غذایی غزه؛ ادامه جنایت علیه بشریت، جهانی شرمسار گرسنگان
یونیسف نیز هشدار داده که بیش از ۹٬۰۰۰ کودک با سوءتغذیه حاد مواجه‌اند. کامیون‌های غذا هفته‌ها پشت گذرگاه‌ها متوقف مانده‌اند. این وضعیت، نتیجه یک حادثه نیست؛ بلکه آشکارا محصول نسل...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
خاموش شد آن شمع صبور!
عارفه، سی و چند سال را پس از اعدام همسرش با عشق به حسین و آرمان‌های او، و با امید به زندگی در چهره‌ی دخترش «سحر»، با عزت و سربلندی...
۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۴
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین
نویسنده: دوستان و یاران زنده یادان عارفه و حسین

جزایر ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک پاره‌های تن ایران‌اند!

ما ضمن تاکید دوباره بر جدایی‌ناپذیر بودن جزیره‌های ابوموسی، تنب‌ بزرگ و تنب کوچک از ایران، روند تنش‌زدایی را که حدود یک سال است در منطقه جریان دارد، به‌ویژه در این کشاکش جنگ‌افروزی اسراییل، مثبت ارزیابی می‌کنیم و امیدواریم جمهوری اسلامی ایران و کشورهای منطقه، بی‌اعتنا به تفرقه‌اندازی اتحادیۀ اروپا و اسراییل و آمریکا، به آن پای‌بند بمانند.

 

روند برخوردهای منفی و تنش‌آفرین اتحادیۀ اروپا با کشورمان به‌بهانه‌های مختلف شتاب بیشتری گرفته است. هنوز امضای تحریم سه شرکت هواپیمایی هما، ماهان و ساها روز ۲۳ مهر (۱۴ اکتبر)  توسط این اتحادیه خشک نشده، ۲۵ مهر (۱۶ اکتبر) یعنی دو روز بعد، نوبت به ادعای واهی و ماجراجویانۀ تعلق سه جزیرۀ ایرانی تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی به امارات متحدۀ عربی و اشغال شدن آن‌ها توسط ایران می‌رسد.

امارات متحدۀ عربی پس از پایان اشغال انگلیس بر جزایر سه‌گانه و بازگشت آن‌ها به ایران از روز ۹ آذر ۱۳۵۰ (۳۰ نوامبر ۱۹۷۱ میلادی)، با مستمسک قرار دادن تفاهم‌نامه ۶ آذر ۱۳۵۰ (۲۷ نوامبر ۱۹۷۱میلادی) در مورد اعطای ضمانت‌های لازم از سوی ایران برای احترام به مالکیت شهروندان تابعۀ شارجه در جزیرۀ ابوموسی، تا امروز ادعای مالکیت بر هر سه جزیره را داشته و دارد. امارات همان سال ۱۳۵۰ شکایت به سازمان ملل برد، سازمان ملل شکایت را قابل بررسی تشخیص نداد و برگرداند. ولی امارات، با حمایت شورای همکاری خلیج فارس، این ادعا را کماکان دارد و از هر موقعیتی برای زنده و مطرح کردن آن بهره می‌جوید. در این راستا در همین یک‌سالۀ گذشته پای روسیه و چین را هم به این موضوع کشانده است. در تاریخ ۲۹ آذر ۱۴۰۲ (۲۰ دسامبر ۲۰۲۳ میلادی) در بیانیۀ پایانی نشست مجمع همکاری کشورهای عربی و روسیه به جزایر سه‌گانه اشاره و ادعا شده از راه‌حل‌ها و ابتکارات صلح‌آمیز با هدف حل آنچه مناقشه میان ایران و امارات خوانده شده از طریق مذاکرات دوجانبه یا دیوان بین‌المللی دادگستری، بر اساس قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل حمایت می‌شود. در تاریخ ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ (۲ ژوئن ۲۰۲۴ میلادی) در پایان دیدار دوروزۀ امیر امارات متحدۀ عربی از چین، در بیانیۀ مشترک دولت های چین و امارات آمده: «جمهوری خلق چین حمایت خود را از تلاش های دولت امارات متحدۀ عربی برای دست‌یابی به راه حل مسالمت‌آمیز در مسئلۀ جزایر سه‌گانۀ ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک از طریق مذاکرات دوجانبه براساس قواعد قانونی بین‌الملل و برپایۀ مشروعیت بین‌المللی اعلام می کند». گرچه در این بیانیه‌ها ادعای مالکیت امارات بر جزایر به رسمیت شناخته نشده و موضوع در حد اختلاف و مناقشه مطرح شده، دولت ایران در هر دو مورد سفرای این دو کشور را به وزارت خارجه احضار و نسبت به مواضع اتخاذ شده اعتراض نمود.

اکنون به‌نظر می‌رسد اتحادیۀ اروپا بیشتر از امارات مشتاق بهره‌گیری از فرصت نشست مشترک اتحادیۀ اروپا و شورای همکاری خلیج فارس در تاریخ ۲۵ مهر ۱۴۰۳ (۱۶ اکتبر ۲۰۲۴ میلادی) بوده است. در بیانیۀ پایانی این نشست آمده: «ما از ایران می‌خواهیم به اشغال جزایر سه‌گانۀ امارات متحدۀ عربی، تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی که نقض حاکمیت امارات متحدۀ عربی و اصول منشور سازمان ملل متحد است پایان دهد». اگر تا این‌جای کار امارات متحدۀ عربی به این رضایت داشته که اختلاف و حداکثر مناقشه‌اش بر سر این جزایر با ایران و حل مسئله از طریق مذاکرات دوجانبه براساس قواعد قانون بین‌الملل مورد پذیرش چین و روسیه قرار گیرد، اکنون اتحادیۀ اروپا ظاهراً هدیه‌ای تقدیم می‌کند و موضوع را به سطح بسیار بالا، به سطح اشغال سرزمین و از آن طریق نقض مالکیت، نقض حاکمیت و مهم‌تر از هردو «… نقض … منشور سازمان ملل متحد» ارتقاء می‌دهد. این‌چنین اتهام‌زنی‌ها این گمانه را تقویت می‌کند که احتمالاً برنامه‌های خطرناک‌تری در راه است. تصادفی نیست که در یک گزارۀ ۳۲ کلمه‌ای، سه اتهام و یک خواست حقوقی مطرح می‌شود. چنین گزاره‌ای آتش تهیه برای آتشبارهای بعدی علیه ایران را فراهم می‌آورد و هم تنش‌زدایی در منطقه را مین‌گذاری می‌کند. از این زاویه هدیۀ ظاهری خنجری زهرآلود بیش نیست زیرا حتی خلاف خواست‌های خود کشورهای عربی منطقه عمل می‌کند که با آمریکا سخت در گفت‌وگو بوده‌اند که کاری کند حملۀ اسراییل به ایران صورت نگیرد و اگر صورت گرفت چنان باشد که منطقه به آتش جنگ کشیده نشود، زیرا شعله‌های آن این کشورها را نیز بی‌بهره نخواهد گذاشت. کاربرد دقیق “تفرقه بینداز و حکومت کن”.

تنش‌آفرینی‌های این سال‌های اتحادیۀ اروپا علیه ایران در دورانی انجام می‌گیرد که غرب به رهبری آمریکا خود را در روند گذر از جهان یک‌قطبی به جهان چندقطبی با چالش‌های جدی روبه‌رو می‌بیند و به هر وسیله‌ای دست می‌زند تا این روند را متوقف و نابود کند. افزایش قدرت اقتصادی، نظامی وسیاسی چین؛ پیشرفت طرح جادۀ ابریشم؛ گسترش بریکس و پیمان شانگهای؛ استقلال‌طلبی کشورهایی که زمانی قمرهای تک‌قطب جهان بودند؛ آرام از کشورهای غربی گرفته است. برهم‌خوردن روند پیمان ابراهیم را غرب و اروپا پای ایران نوشته و  همین پروندۀ ایران را سنگین کرده است. در چنین میدان پیچیده‌ای اسراییل فرصت را برای بیرون ریختن دوونیم‌میلیون انسان از سرزمین‌شان با اِعمال جنایت علیه بشریت و کشتار ۴۵هزار انسان، که بیش از نیمی از آن‌ها کودکان و زنان‌اند، غنیمت می‌شمارد.

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) جزیره‌های ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک را جزو جدایی‌ناپذیر ایران می‌داند و هرگونه ادعای ماجراجویانه در این رابطه را محکوم می‌کند. هم نام خلیج فارس و هم تعلق تاریخی این سه جزیرۀ سوق‌الجیشی به ایران، واقعیتی خدشه‌ناپذیر است. موضع سازمان ما در قبال جزایر سه‌گانۀ ایرانی در خلیج فارس، به امروز و شرایط امروز برنمی‌گردد، کنگرۀ سوم سازمان ما (۱۰ مرداد ۱۳۷۲) در بند ۹ قطعنامۀ سیاسی خود تاکید کرده است: «ما ادعای امارات متحدۀ عربی نسبت به سه جزیرۀ ایرانی در خلیج فارس را بی‌اساس می‌شناسیم و محکوم می‌کنیم، این‌گونه اقدامات و تحریکات به زیان امنیت و ثبات منطقۀ حساس خلیج فارس است…».

ما ضمن تاکید دوباره بر جدایی‌ناپذیر بودن جزیره‌های ابوموسی، تنب‌ بزرگ و تنب کوچک از ایران، روند تنش‌زدایی را که حدود یک سال است در منطقه جریان دارد، به‌ویژه در این کشاکش جنگ‌افروزی اسراییل، مثبت ارزیابی می‌کنیم و امیدواریم جمهوری اسلامی ایران و کشورهای منطقه، بی‌اعتنا به تفرقه‌اندازی اتحادیۀ اروپا و اسراییل و آمریکا، به آن پای‌بند بمانند.  تاکید بر  گفت‌وگو و یافتن راه‌حل دیپلماتیک در مناقشات بین‌المللی، دست‌آوردی ارزش‌مند پس از جنگ دوم جهانی است. زنده نگه داشتن این روند در حال حاضر چالشی است بر سر راه جامعۀ جهانی و صلح‌‌‌طلبان دنیا.

 

 

شنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۳ (۱۹ اکنبر ۲۰۲۴ میلادی)

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

 

تاریخ انتشار : ۲۸ مهر, ۱۴۰۳ ۸:۱۴ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

2 Comments

  1. ملیحه گفت:

    یک متن خوب و شجاعانه و بی حاشیه…کاش این متن برای امضای عمومی تهیه شده بود.

  2. سعید مقیسه ای گفت:

    خیلی حیف که متنی اینگونه کوتاه و متینی را با چنین تیتری مزین کرده‌اید. استفاده از جملات، تیترها و شعار‌های پوپولیستی و ناسیونالیستی در شان اسناد رسمی سازمان‌های مدعی جامعه‌گرایی سکولار نیست.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

اول ماه مه، روز جهانی کارگر، روز همبستگی کارگران و زحمت‌کشان و مبارزه در راه تأمین حقوق آنان!

هر چه در سال‌های اخیر از عمل مستقل و حضور مستقل نیروی کار و زحمت در ایران دیده‌ایم، چیزی نیست جز دفاع از منافع طبقاتی خود، عمل و حضور مستقلی که بسیار چشم‌گیر است. وظیفۀ اصلی مدافعان کارگران و زحمت‌کشان ایران، تقویت همین عمل و حضور مستقل است.

مطالعه »
پيام ها

جان شما، جان ایران و سوگ شما، سوگ ایران است!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) وقوع این فاجعۀ شوم را به مردم میهن‌مان، به شهروندان بندرعباس و خانواده‌های داغ‌دار و آسیب‌دیده تسلیت می‌گوید. ما در این لحظات سخت همراه و هم‌دوش مردم  بندرعباس سوگوارِ جان‌های از دست رفته و نگران و چشم‌به راه بهبود زخمی‌های این حادثه‌ایم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

سیمون دو بووار: فیلسوف آزادی و پیشگام فمینیسم مدرن

گسترش اشغالگری در سرزمین‌های فلسطین؛ تداوم نسل‌کشی زیرسایه سکوت جهانی

ماه مه با عطر بهار میاید

در پاسخ به نکاتی از اطلاعیه‌ی سازمان مجاهدین خلق ایران

قدرت انکار: چرا کشورها درباره اقدامات خود دروغ می‌گویند؟

محاصره غذایی غزه؛ ادامه جنایت علیه بشریت، جهانی شرمسار گرسنگان