جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۳:۲۴

جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۳:۲۴

چگونه مذاکره ای، با کدام چشم انداز
آمریکا و ایران کشورهای همسایه نیستند. از این رو، نه مشکل مرزی با هم دارند نه ادعای ارضی. طرفه اینکه ایران بر خلاف آمریکا هیچ پایگاه نظامی-تروریستی در مناطق اطراف...
۲۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: ابراهیم شیری (ا. م. شیری - شیزلی)
نویسنده: ابراهیم شیری (ا. م. شیری - شیزلی)
یادمان، پنجاهمین سالگرد ترور بیژن جزنی و یارانش در تپه‌های اوین؛ پرونده‌ای همچنان باز از جنایت حکومت شاه
بیژن جزنی، از برجسته‌ترین چهره‌های فکری و مبارزان انقلابی ایران، در ۲۹ فروردین ۱۳۵۴، همراه با هشت تن دیگر از زندانیان سیاسی، در حالی‌که در بند زندان اوین بود، به...
۲۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: کمیته برگزاری یادمان پنجاهمین سال ترور تپه های اوین - سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: کمیته برگزاری یادمان پنجاهمین سال ترور تپه های اوین - سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
هریت تابمن، زنی که خود را از بردگی رهانید و راه آزادی را هموار کرد!
هریت تابمن به‌خوبی می‌دانست که آزادی فقط به معنای فرار از زنجیرهای فیزیکی نیست. او گفته بود: «من صدها برده را آزاد کردم و می‌توانستم صدها نفر دیگر را نجات...
۲۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: گروه کار زنان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نیاز ایران و خواست ایرانیان: مذاکرۀ مستقیم میان ایران و امریکا برای پیش‌گیری از جنگ و رفع تحریم‌ها
در شرایط کنونی، خطر بروز جنگ و تبعات ویران‌گر آن تهدیدی جدی برای ایران در کلیت خود و بنیان‌های اقتصادی و اجتماعی آن است. ما ضمن محکوم کردن تهدید به...
۲۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی ـ اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
آموزش، قربانی خصوصی‌سازی و بی‌عدالتی اجتماعی در ایران
طبق قانون اساسی، دولت مکلف به تأمین امکانات آموزشی است. آموزش باید پیوند دهنده طبقات، فرهنگ‌ها و مناطق مختلف باشد، نه ابزار جداسازی و انحصار. مدارس نباید تجاری شوند؛ بلکه...
۲۱ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: شهناز قراگزلو
نویسنده: شهناز قراگزلو
جنگ تعرفه ای دونالد ترامپ, احیای سیاست های مرکا نتیلیستی در سده ۲۱
سیاست‌های تعرفه‌ای دولت ترامپ، علی‌رغم ظاهر محاسباتی و فنی، بر پایه ساده‌سازی بیش از حد یک مسئله پیچیده و بهره‌ برداری تبلیغاتی از مفاهیم اقتصادی طراحی شده‌اند. این رویکرد، بیش...
۲۰ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: سیاوش قائنی
نویسنده: سیاوش قائنی
«علیه جنگ واتحادحداکثری برای دموکراسی»
صحنه سیاسی کشورمادراین لحظه سیاسی صف بندی خاص خودرادارد.صف بندی که همیشه ثابت نیست و به اقتضای موردوشرایط تغییر می‌کند.بخش های رادیکال و بنیادگرایان حکومتی غیرمسئولانه وجاهلانه برطبل جنگ می‌کوبند...
۲۰ فروردین, ۱۴۰۴
نویسنده: سياوش - ايران
نویسنده: سياوش - ايران

انتخابات ایالات متحده: آنچه باید تماشا کرد.

یکی از معدود مواردی که هر دو طرف در مورد آن توافق دارند این است که ظهور چین یک تهدید است و آنها باید با اتحادهای بزرگ اقتصادی این کشور در خلیج فارس و فراتر از آن رقابت کنند، اگرچه هر نامزد در این موضوع رویکرد خودشان را دارند.

به نقل از نشریه دانشگاه آمریکایی قاهره

۳۰ اکتبر ۲۰۲۴

 

در ۵ نوامبر، آمریکایی ها برای انتخاب رئیس جمهور بعدی خود به پای صندوق های رای می روند. دانشکده ما نظرات خود را در مورد تفاوت نامزدها – و سیاست های آنها – بررسی کرده و در اینجا به اشتراک می گذارد.

نامزدها عبارتند از کامالا هریس معاون رئیس جمهور فعلی به نمایندگی از حزب دموکرات و رئیس جمهور سابق دونالد ترامپ، که به نمایندگی از حزب جمهوری خواه شرکت می کند.

سیاست خاورمیانه

در ابتدایی ترین سطح، کارشناسان دانشکده ما پیش بینی می کنند که سیاست خاورمیانه بین این دو نامزد ثابت خواهد ماند. با این حال، آنها موافق هستند که ترامپ ممکن است بیشتر از اسرائیل حمایت کند و کمتر با بحران‌های بشردوستانه در فلسطین و لبنان همدردی کند.

مارک دیتس، استادیار تاریخ، انتظار دارد ترامپ برخی از کمک‌ها و کمک‌های خارجی را کاهش دهد: «دموکرات‌ها عموماً بیشتر برای پروژه های توسعه و جمهوری‌خواهان برای دفاع هزینه می‌کنند». دیتس توضیح داد که هریس یک «مداخله‌گر» مثل بایدن است که معتقد است رهبری آمریکا در خارج از کشور مورد نیاز است، در حالی که ترامپ تمایل دارد «رویکردی پوپولیستی» اتخاذ کند و از انزواطلب‌هایی است که معتقدند ایالات متحده به استثنای اسرائیل «نباید زیاد درگیر امور خارجی» باشد.

شان لی، استادیار علوم سیاسی، این باور را تأیید می‌کند: «ظن من این است که اگر ترامپ در انتخابات پیروز شود، احتمالاً سیاست خارجی ایالات متحده نسبت به حال حاضر کمتر طرفدار اوکراین خواهد بود، در حالی که سیاست خاورمیانه احتمالاً تغییر زیادی نخواهد کرد.”  لی استدلال کرد که، علیرغم زبان انسان دوستانه بیشتر در رفتار جو بایدن، دولت بایدن هریس تلاشی برای اجرای قوانین داخلی ایالات متحده و حتی قوانین بشردوستانه بین المللی در غزه انجام نداده است. «اسناد نشان می‌دهد که دولت بایدن علیه کارشناسان وزارت خارجه خود که دریافتند اسرائیل از کمک‌های بشردوستانه به غزه جلوگیری می‌کند مقابله کرده است تا انتقال تسلیحات به اسرائیل را ادامه دهد.» لی گفت: در دوران ترامپ، وضعیت احتمالا در مورد خاورمیانه بدتر خواهد شد.

برای مثال، اگر ترامپ بر اساس «طرح صلح ۲۰۲۰» خود برای حل مناقشه اسرائیل و فلسطین، الحاق کرانه باختری را به اسراییل تایید کند، تعجب‌آور نخواهد بود. به همین ترتیب، او افزود: «تا جایی که اکنون فشاری برای اسرائیل وجود دارد که حضور دائمی خود را در غزه حفظ نکند، اگر این موضوع در دولت ترامپ از بین برود، من شوکه نخواهم شد.»

به طور خلاصه، لی معتقد است که «سیاست خارجی خاورمیانه تنها می تواند در یک جهت حرکت کند: جهت حمایت از اسرائیل». و در حالی که دیتس مایل است ایالات متحده از حمایت خود از اسرائیل عقب نشینی کند، او “بدون توجه به اینکه چه کسی برنده می شود، امکان این اتفاق را به این زودی نمی بیند.”

رای آمریکاییان از تبار عرب

پس از درگیری‌های جاری در خاورمیانه، بسیاری پیش‌بینی می‌کنند که رای اعراب-آمریکایی شکسته خواهد شد. دیتس با به اشتراک گذاشتن اینکه برخی از این آرای اعتراضی ممکن است تغییر کند، گفت: «دولت بایدن هریس بسیاری را از سیاست خود در غزه ناامید کرده است به طوری که تعدادی از مردم به عقب نشینی می پردازند و یا اصلا رای دادن را رد می کنند یا رای شخص ثالث می‌دهند که عملا به نفع ترامپ خواهد بود.

دیتس افزود: «احساس خیانت و ناشنوایی از طرف هر دو نامزد به ویژه در مورد نسل جوان صادق است. آنها از حمایت دموکرات ها از اسرائیل بسیار ناراحت هستند.» به گفته دیتس، جوانان همچنین به دلیل حمایت افراطی ترامپ از اسرائیل در دوران ریاست جمهوری خود و استفاده مکرر از کلمه “فلسطینی” به عنوان یک توهین، نسبت به اوتردید جدی دارند.

این می تواند مهم باشد زیرا عرب-آمریکایی ها تعداد زیادی از رای دهندگان را در برخی ایالت های نوسانی مانند میشیگان نمایندگی می کنند. دیتس گفت: «من دقیقاً نمی‌دانم که نظرسنجی‌ها اکنون در میشیگان چیست، اما این یکی از آن ایالت‌هایی است که این موضوع می‌تواند باعث تغییر نتیجه انتخابات شود. در سال ۲۰۱۶، ترامپ هیلاری کلینتون را در میشیگان – خانه بیش از ۲۰۰ هزار عرب – تنها با ۱۱ هزار رای شکست داد. دولت بایدن هریس با عدم توجه به این موضوع بسیاری را از سیاست خود در غزه ناامید کرده است.»

رای اعتراضی از طریق جنبش‌های ملی مانند رای بی‌تعهد و یا گذار از هریس که رای‌دهندگان عرب-آمریکایی را هدف گرفته حائز اهمیت است. بسیاری حمایت خود را به جیل استین، نامزد حزب سبز، و دیگر نامزدهای مستقل یا کاندیداهای حزب ثالث معطوف کرده اند.

سیاست داخلی ایالات متحده

علا ال‌حدیدی، عضو هیئت علمی مرکز مطالعات و تحقیقات آمریکایی شاهزاده ال‌ولید در دانشگاه آمریکایی قاهره، اولویت های رای دهندگان فعلی آمریکا را به موارد زیر تقسیم کرد: سیاست خاورمیانه و حقوق بشر، سیاست چین، اقتصاد، مهاجران و محیط زیست.

در حالی که سیاست ها می توانند ثابت باشند، ال‌حدیدی گفت که مراقب نگرش های مختلف بین دو حزب، به ویژه در مورد سیاست خارجی است. آنها رویکردهای بسیار متفاوتی نسبت به منطقه دارند. با این حال، جایگاه خاورمیانه در منافع استراتژیک کلی آمریکا ثابت خواهد ماند.

این به سیاست چینی هر یک از طرف‌ها نیز تسری پیدا می‌کند: «یکی از معدود مواردی که هر دو طرف در مورد آن توافق دارند این است که ظهور چین یک تهدید است و آنها باید با اتحادهای بزرگ اقتصادی این کشور در خلیج فارس و فراتر از آن رقابت کنند، اگرچه هر نامزد در این موضوع رویکرد خودشان را دارند.»

در داخل کشور، ال حدیدی فکر می کند حقوق بشر یک مسئله بزرگ رای دهندگان خواهد بود. او گفت: «آخرین باری که آمریکا تا این حد قطبی شده بود، در زمان جنگ ویتنام بود که تقریباً همزمان با جنبش‌های حقوق مدنی اتفاق افتاد.» امروزه موضوع حقوق بشر از طریق سیاست آمریکا در خاورمیانه، حقوق سقط جنین و مسئله مهاجران آشکار می شود.

ال حدیدی در مورد مهاجرت، ممنوعیت مهاجرت هشت کشور مسلمان توسط ترامپ را یادآور شد. «ما می‌توانیم انتظار داشته باشیم که ترامپ در مورد قوانین مهاجرت، چه از آمریکای لاتین و چه از خاورمیانه، سخت‌گیرانه‌تر عمل کند.» در همین حال، دولت هریس در مورد مهاجرت انعطاف‌پذیرتر خواهد بود و در مورد بحران‌های بشردوستانه، از جمله در امتداد مرز ایالات متحده و مکزیک، این مساله نعیین کننده خواهد بود.

یکی از آخرین مسائلی که باید تماشا کرد، محیط زیست است. ترامپ اکنون شعار معروف خود را برای تشویق افزایش تولید سوخت‌های فسیلی دارد: «حفاری کن، عزیزم، حفاری کن.» برای دموکرات‌ها، سیاست زیست‌محیطی یک معضل است. از یک طرف، آنها نفت ارزان می خواهند، اما از سوی دیگر، آنها می خواهند نفت کمتری تولید شود.

 

تاریخ انتشار : ۱۱ آبان, ۱۴۰۳ ۵:۴۳ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

1 Comment

  1. ملیحه گفت:

    متاسفانه واقع بینانه است. بیان صرف واقعیت تلخ.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

نیاز ایران و خواست ایرانیان: مذاکرۀ مستقیم میان ایران و امریکا برای پیش‌گیری از جنگ و رفع تحریم‌ها

در شرایط کنونی، خطر بروز جنگ و تبعات ویران‌گر آن تهدیدی جدی برای ایران در کلیت خود و بنیان‌های اقتصادی و اجتماعی آن است. ما ضمن محکوم کردن تهدید به جنگ و دامن زدن به ناامنی و درگیری‌های منطقه‌‌‌‌ای، به جمهوری اسلامی نیز هشدار می‌دهیم که نیاز ژئوپولیتیک ایران و منطقه ورود هرچه صریح‌تر و مسئولانه‌تر به روند مذاکره برای دستیابی به صلحی پایدار است.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

نیاز ایران و خواست ایرانیان: مذاکرۀ مستقیم میان ایران و امریکا برای پیش‌گیری از جنگ و رفع تحریم‌ها

در شرایط کنونی، خطر بروز جنگ و تبعات ویران‌گر آن تهدیدی جدی برای ایران در کلیت خود و بنیان‌های اقتصادی و اجتماعی آن است. ما ضمن محکوم کردن تهدید به جنگ و دامن زدن به ناامنی و درگیری‌های منطقه‌‌‌‌ای، به جمهوری اسلامی نیز هشدار می‌دهیم که نیاز ژئوپولیتیک ایران و منطقه ورود هرچه صریح‌تر و مسئولانه‌تر به روند مذاکره برای دستیابی به صلحی پایدار است.

مطالعه »
پيام ها

پیام تبریک سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به‌مناسبت پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در صعود به جام جهانی!

با کمال تاسف روی‌کرد سیاسی مقابله با ایران از سوی برخی کشورهای ذی‌نفوذ در جهان در کنار تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه علیه کشور ما، مانعی عمده در برابر برگزاری دیدارهای دوستانه در مقابل تیم‌های قوی جهان، حتی امکان برگزاری اردوهای آمادگی، و وجود تجربهٔ بازی در این سطح برای ملّی‌پوشان ایران است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

چگونه مذاکره ای، با کدام چشم انداز

یادمان، پنجاهمین سالگرد ترور بیژن جزنی و یارانش در تپه‌های اوین؛ پرونده‌ای همچنان باز از جنایت حکومت شاه

هریت تابمن، زنی که خود را از بردگی رهانید و راه آزادی را هموار کرد!

نیاز ایران و خواست ایرانیان: مذاکرۀ مستقیم میان ایران و امریکا برای پیش‌گیری از جنگ و رفع تحریم‌ها

آموزش، قربانی خصوصی‌سازی و بی‌عدالتی اجتماعی در ایران

جنگ تعرفه ای دونالد ترامپ, احیای سیاست های مرکا نتیلیستی در سده ۲۱