سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۱ تیر, ۱۴۰۵ ۰۵:۴۷

یکشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۵ - ۰۵:۴۷

جبهه عربی پایداری و مقابله…

سوریه لیبی الجزایر سازمان آزادبخش فلسطین و بعدها یمن جنوبی که همه در سیاست خارجی با اتحاد جماهیر شوروی نیز نزدیکی داشتند بعد از صلح کمپ دیوید این جبهه را تاسیس کردند. پس از روی کار آمدن جمهوری اسلامی از همان ابتدا حکومت ایران بیشترین ارتباط را با این جبهه برقرار کرد.....در دوران جنگ ایران و عراق این جبهه و به ویژه کشورهای سوریه و لیبی در حد توان خود کمک‌های قابل توجهی به ایران کردند.
Getting your Trinity Audio player ready...
تاریخ متلاطم خاورمیانه در طی ۵۰ سال گذشته فراز و فرودهای عجیبی را طی کرده است.
اکنون با سرنگونی حکومت خانواده اسد برگ دیگری از تاریخ خاورمیانه ورق خورد. در سال‌های میانه دهه ۷۰ میلادی با توجه به شکست ارتش آمریکا در ویتنام و اوج‌گیری مبارزات استقلال طلبانه یا بنابر ادبیات آن دوران 《انقلابات ملی دموکراتیک》، خاورمیانه نیز یکی است مراکز پر جوش و خروش بر علیه آمریکا بود .
مبارزه ضد امپریالیستی در آن دوران در مبارزه بر علیه اسرائیل متبلور بود و البته سوریه یکی از کانون‌های اصلی این مبارزه بود .
انقلابیون ایرانی به ویژه انقلابیون نزدیک به آیت الله خمینی بطور مرتب به سوریه رفت و آمد داشتند. تا جایی که این روابط سوریه را به مامن و ماوایی برای انقلابیون عمدتاً نزدیک به آیت الله خمینی تبدیل کرده بود که نمونه بارز آن دفن دکتر شریعتی در زینبه در حومه دمشق پس از فوت او در لندن است.

ارامگاه دکتر علی شریعتی در زینبیه در حومه دمشق

بد ندانستم در این روزها برای یادآوری دوستانی که موضوعات تاریخی را دنبال می‌کنند یادآوری فهرست واری از تاسیس جبهه پایداری که شاید الگویی بود تا بعد از انحلالش 《محور مقاومت》 از آن ایده بگیرد یا کپی برداری کند را متذکر شوم.سوریه لیبی الجزایر سازمان آزادبخش فلسطین و بعدها یمن جنوبی که همه در سیاست خارجی با اتحاد جماهیر شوروی نیز نزدیکی داشتند بعد از صلح کمپ دیوید این جبهه را تاسیس کردند. پس از روی کار آمدن جمهوری اسلامی از همان ابتدا حکومت ایران بیشترین ارتباط را با این جبهه برقرار کرد…..در دوران جنگ ایران و عراق این جبهه و به ویژه کشورهای سوریه و لیبی در حد توان خود کمک‌های قابل توجهی به ایران کردند. در ادامه به معرفی فهرست وار این جبهه می‌پردازم:

در سال ۱۹۷۷ همکاری کشورهای سوریه، لیبی، الجزایر و سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) در قالب گروهی به نام جبهه پایداری شکل گرفت.
شکل گیری این جبهه به عنوان پاسخی به توافق صلح کمپ دیوید میان مصر و اسرائیل بود. پس از امضای این توافق توسط انور سادات، رئیس‌جمهور مصر، و مناخیم بگین نخست وزیر اسرائیل بسیاری از کشورهای عربی به دلیل پذیرش صلح با اسرائیل، مصر را به خیانت به آرمان فلسطین متهم کردند. در همین راستا، برخی کشورها و گروه‌های عربی که مخالف این توافق بودند، تصمیم به ایجاد جبهه‌ای برای مقاومت در برابر اسرائیل و حفظ مبارزه برای آزادی فلسطین گرفتند. در آن موقع جبهه ای بنام جبهه پایداری تاسیس شد (جبهه الصمود والتصدی-Front of Steadfastness and Confrontation) که اعضای آن عبارت بودند از

۱. سوریه: به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در مخالفت با صلح با اسرائیل.
2. لیبی: تحت رهبری معمر قذافی، که سیاست‌های ضدغربی و ضداسرائیلی را دنبال می‌کرد.
3. الجزایر: به دلیل سابقه انقلاب ضد استعماری و حمایت از آرمان فلسطین.
4. سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف): به رهبری یاسر عرفات، که نماینده مبارزه فلسطینی‌ها برای بازپس‌گیری سرزمین‌های اشغالی بود.
5. جمهوری دمکراتیک خلق یمن (یمن جنوبی): بعدها به این جبهه پیوست.
این جبهه برای خود اهدافی را تعریف کرده بود که عصاره آن بعدها توسط ایران نیز پیگیری شد که در راس آن مقابله با عادی‌سازی روابط کشورهای عربی با اسرائیل بود از دیگر اهداف این چبهه می توان به تقویت مبارزات نظامی و سیاسی علیه اسرائیل.حمایت از آرمان فلسطین و بازپس‌گیری سرزمین‌های اشغالی، تقویت همبستگی میان کشورها و گروه‌های مخالف سیاست‌های غربی و اسرائیلی در منطقه اشاره کرد.
در مورد عملکرد و سرنوشت این جبهه می توان گفت: این جبهه به دلیل اختلافات داخلی بین اعضا و تحولات سیاسی منطقه، در طول زمان نتوانست تأثیرگذاری بلندمدتی داشته باشد. به ویژه، اختلافات میان سوریه و یاسر عرفات بر سر تاکتیک‌های مبارزه با اسرائیل، کارایی این جبهه را محدود کرد. با گذشت زمان و تغییر اولویت‌های سیاسی اعضا، این جبهه عملاً منحل شد، اما در تاریخ منطقه به عنوان یکی از تلاش‌های مهم برای اتحاد کشورهای مخالف صلح با اسرائیل شناخته می‌شود.
تاریخ انتشار : ۲۱ آذر, ۱۴۰۳ ۹:۵۷ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

افزایش تنش در تنگه هرمز و جنوب ایران، روند مذاکرات را تهدید می‌کند!

هیئت سیاسی- اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت): افزایش تنش در تنگه هرمز و جنوب ایران، در پی تلاش امریکا برای ایجاد مسیر جنوبی کشتیرانی و حملات متقابل دو کشور، تفاهم‌نامه را در معرض فروپاشی قرار داده است؛ وضعیتی که بدون خویشتنداری و دیپلماسی می‌تواند روند مذاکرات و ثبات منطقه را به‌شدت تهدید کند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

تنش حقوقی و سیاسی در شورای امنیت بر سر آینده پرونده هسته‌ای ایران

شهناز قراگزلو: ایالات متحده نیز از مواضع کشورهای اروپایی پشتیبانی کرد. نماینده آمریکا استدلال‌های روسیه و چین درباره پایان اعتبار قطعنامه ۲۲۳۱ را رد کرد و بر ضرورت ادامه بررسی پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت تأکید داشت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

International Affairs Committee Bulletin No 4

تنش حقوقی و سیاسی در شورای امنیت بر سر آینده پرونده هسته‌ای ایران

افسانه «جنگ خوب»

خانه اینجاست، جایی برای رفتن نداریم

چرا آزمایشگاه‌های بزرگ هوش مصنوعی این‌همه فیلسوف استخدام می‌کنند؟

بازتاب شکست در «اجاره‌نشین‌ها»ی داریوش مهرجویی و «سراسر حادثه»ی بهرام صادقی