Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)   برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید! Welcome to نشریه کار | ارگان سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۱

جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۱

وحدت دمكراتيك يا انحصار قدرت!
حالا با این همه تنوع، اگر یک جریان سیاسی مثل سلطنت‌طلبان یا مجاهدین به خود حق بدهند که پیشاپیش و جدا از این نیروها و به‌قول معروف با دور زدن...
۳ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: سیاوش
نویسنده: سیاوش
گزارش سالانه اعدام در ایران؛ ۲۰۲۴
افزایش شدید اعدام‌ها در سال ۲۰۲۴ نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی بیش از پیش به مجازات اعدام متوسل شده تا مخالفان را خاموش و کنترل خود را حفظ کند. از...
۳ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
نویسنده: سازمان حقوق بشر ایران
شب و ترانه های عاشقانه
لباس گرم پوشیدم، از خانه زدم بیرون و یک راست پیچیدم به سمت پارکی که نزدیک منزل ما بود. پارک خلوت بود و از هیاهوی روز خبری نبود. در تاریکی...
۲ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: حسن جلالی
نویسنده: حسن جلالی
۲۰ فوریه روز جهانی عدالت اجتماعی!
در روز جهانی عدالت اجتماعی در سال ۲۰۲۵، ما مجبور هستیم همان شعارها و مطالبات دو قرن اخیر را فریاد بزنیم چون که در جوامع مدرن سرمایه‌داری نابرابری و ناعدالتی...
۲ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: بهرام رحمانی
نویسنده: بهرام رحمانی
نامه‌ی کانون نویسندگان ایران
نامه‌ی کانون نشریه‌ای با محوریت ادبیات و فرهنگ است. انتشار دوره‌ی اول آن در سال ۱۳۵۸ آغاز و در سال ۱۳۶۰ با شدت یافتن سرکوب‌ها متوقف شد. در سال‌های ۱۳۸۰...
۲ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
نویسنده: کانون نویسندگان ایران
مهدی نصیری و ادعای «حمایت ۸۰ درصدی بلوچ‌ها از پادشاهی»
چگونه در منطقه‌ای که حتی آب آشامیدنی ندارد، نظرسنجیِ «نظام سیاسی» به دقت ۸۰ درصدی می‌رسد؟ این دقتِ غیرقابل‌باور،  خود گواهِ  غیرعلمی بودن این ادعا است.  نظرسنجی موسسه «گمان» در...
۱ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: حمید آصفی
نویسنده: حمید آصفی
نقش سیستم سلطه برهنر و هنرمندان نقاش در ایران
در جهان سرمایه‌داری، هنرمندان نیز به‌نوعی تحت ستم هستند و تبعیض میان آن‌ها مشهود است. هنرمندی که نمی‌خواهد با سلطه همراه باشد و در برابر آن می‌ایستد، تفاوت بسیاری دارد...
۱ اسفند, ۱۴۰۳
نویسنده: کامران
نویسنده: کامران

مهدی نصیری و ادعای «حمایت ۸۰ درصدی بلوچ‌ها از پادشاهی»

چگونه در منطقه‌ای که حتی آب آشامیدنی ندارد، نظرسنجیِ «نظام سیاسی» به دقت ۸۰ درصدی می‌رسد؟ این دقتِ غیرقابل‌باور،  خود گواهِ  غیرعلمی بودن این ادعا است.  نظرسنجی موسسه «گمان» در سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد تنها ۱۹ درصد ایرانیان خواهان پادشاهی مشروطه هستند.

وقتی آمار، قصه می‌گوید تصور کنید در کوچه‌های بندری چابهار قدم می‌زنید؛ جایی که بادهای گرم اقیانوس هند، رگ‌های خشکیده امید را نوازش می‌دهد. مردمانی با چهره‌های آفتاب‌سوخته و دست‌های پرچین‌خورده از محرومیت،  به شما می‌گویند: «ما پادشاهی می‌خواهیم!» ادعایی عجیب، اما جذاب برای رسانه‌هایی که طعمه «خبرهای بمبی» می‌شوند. اما واقعیت چیست؟ آیا این آمار، بازتابی از خواست واقعی بلوچ‌هاست یا بازی دیگری در کار است؟  این ادعا، به‌ویژه با توجه به وضعیت اسفناک اقتصادی و اجتماعی بلوچستان،  بسیار مشکوک و نیازمند بررسی دقیق است.

۱. آمار یا توهم؟

تناقضی که نمی‌توان نادیده گرفت نخستین پرسش: چگونه در منطقه‌ای که حتی آب آشامیدنی ندارد، نظرسنجیِ «نظام سیاسی» به دقت ۸۰ درصدی می‌رسد؟ این دقتِ غیرقابل‌باور،  خود گواهِ  غیرعلمی بودن این ادعا است.  – نظرسنجی موسسه «گمان» در سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد تنها ۱۹ درصد ایرانیان خواهان پادشاهی مشروطه هستند. حتی نظرسنجی «زمانه» در سال ۱۴۰۱ نیز حداکثر حمایت از پادشاهی مشروطه را ۲۶.۵ درصد ثبت کرده است. – آیا بلوچ‌ها در جزیره‌ای جدا از ایران زندگی می‌کنند؟ یا این آمار، محصول نمونه‌گیری انتخابی و محدود به حلقه‌های خاصی است که صدایشان بلندتر شده است؟  این آمار  ۸۰ درصدی، با هیچ منطق آماری و اجتماعی همخوانی ندارد.

  ۲. فقر، محرومیت، و بازی با واژه‌ها

بلوچستان نه تنها قطب توریسم نیست، بلکه پایتخت اعدام، فقر، و بی‌آبی است. وقتی مردمی هر روز با مرگ دست‌وپنجه نرم می‌کنند، آیا پرسش از «شکل نظام» یک امتیاز لوکس نیست؟ اولویت برای مردم بلوچ، رفع محرومیت‌ها و تبعیض‌های سیستماتیک است، نه انتخاب بین نظام‌های سیاسی مختلف. – در سفرهای نمایشی مسئولان به چابهار، وعده‌های ساخت مدرسه و توسعه کریدور راه‌آهن داده می‌شود، اما حتی حقابه هامون نیز به سیستان نمی‌رسد. – بلوچ‌ها بیش از آنکه به «شاهزاده رضا پهلوی» فکر کنند، به نان شب، درمانگاه، و پایان تبعیض سیستماتیک می‌اندیشند. آیا می‌توان خواستِ تغییر را به «حسرت گذشته» تقلیل داد؟

 ۳. پروژه‌ای به نام «تقسیم ایران»

ادعای حمایت بلوچ‌ها از پادشاهی، همزمان با طرح انتقال پایتخت به سواحل مکران مطرح می‌شود؛ طرحی که هدف واقعی‌اش تغییر بافت جمعیتی و تصاحب زمین‌های بومیان بلوچ توسط «نورچشمی‌های حکومتی» است. – آیا این همزمانی تصادفی است؟ یا زمزمه‌های «پادشاهی خواهی» بلوچ‌ها، ساخته‌وپرداخته جریان‌هایی است که می‌خواهند ایران را به کشورهای قومی تقسیم کنند؟ این سناریو، جای تامل و بررسی دقیق دارد.

۴. روش‌های مشکوک نظرسنجی آقای نصیری

نظرسنجی‌های آقای نصیری با ابهامات جدی روبروست. ایشان ادعا می‌کنند که ابتدا قبل از مسافرت به خارج از کشور، حمایت حدود ۴۰ درصدی از پادشاهی را  در ایران مشاهده کرده، اما پس از سفر به ایران، این رقم به ۸۰ درصد افزایش یافت! این تغییر قابل توجه در آمار، نشان دهنده‌ی روش‌های غیرعلمی و احتمالاً هدفمند در گردآوری داده‌هاست.  هیچ روش علمی برای نظرسنجی وجود ندارد که بتواند چنین جهش عجیب و غریبی را در اعداد توجیه کند.

 ۵. پادشاهی

آرزوی بلوچ‌ها یا توهم نویسنده؟ نویسنده ادعا می‌کند نتیجه نظرسنجی‌اش به کل قوم بلوچ تعمیم‌پذیر است. اما: – بلوچستان تنها به چابهار محدود نمی‌شود. شهرهای محرومی مانند زاهدان، زابل، و کنارک نیز وجود دارند که در سفرهای رییس‌جمهور، حتی افتتاح یک پروژه عمرانی در آنها جشن گرفته می‌شود. – آیا مردمی که در نشست‌های تلویزیونی دولتی، فریاد اعتراضشان به بی‌عدالتی پخش نمی‌شود، ناگهان به پادشاهی باور آورده‌اند؟ یا این صدا، صدای واقعی بلوچ‌ها نیست، بلکه صدای اقلیتی حاشیه‌نشین است که رسانه‌ها آن را بزرگنمایی می‌کنند؟

 ۶. شعار از شاهزاده تا تاج زاده

در نظر گرفتن این ادعا که ۸۰ درصد بلوچ‌ها پادشاهی را می‌خواهند، در حالی که نظام سلطنتی و سلطنت‌طلبان هیچ نیرویی به جز خودشان را نمی‌پذیرند،  به شدت مشکوک است. اگر این ادعا توسط رضا پهلوی و سلطنت‌طلبان پذیرفته شود،  چه خوی خطرناک و استبدادی وحشتناکی به خود می‌گیرند. این ادعا، به نظر می‌رسد، ابزاری برای  سوخت رسانی به اهداف سیاسی خاص  باشد.

 ۷. پایانِ بازی: چه کسانی برنده می‌شوند؟

دوگانه‌سازی جمهوری/پادشاهی – وقتی بلوچ‌ها به جای دریافت پاسخ به محرومیت‌هایشان، درگیر مجادلات شکل نظام شوند، تنها چیزی که عایدشان می‌شود، تداوم چرخه فقر و سرکوب است. نتیجه‌گیری: به جای آمارسازی، به ندای بلوچ‌ها گوش دهید بلوچ‌ها عدالت می‌خواهند. عدالتی که در سایه آن، کودکشان به جای گورستان، به مدرسه برود، و حقابهشان از افغانستان دریغ نشود. هر ادعایی غیر از این، یا ناآگاهی است یا خدعه.

منبع:
سایت تلگرامی حمید آصفی

https://t.me/hamidasefichannel2

تاریخ انتشار : ۱ اسفند, ۱۴۰۳ ۹:۳۱ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

ادامه »
سرمقاله

ریاست جمهوری ترامپ یک نتیجهٔ تسلط سرمایه داری دیجیتال

همانگونه که نائومی کلاین در دکترین شُک سالها قبل نوشته بود سیاست ترامپ-ماسک و پیشوای ایشان خاویر مایلی بر شُک درمانی اجتماعی استوار است. این سیاست نیازمند انست که همه چیز بسرعت و در حالیکه هنوز مردم در شُک اولیه دست به‌گریبان‌اند کار را تمام کند. در طی یکسال از حکومت، خاویرمایلی ۲۰٪ از تمام کارمندان دولت را از کار برکنار کرد. بسیاری از ادارات دولتی از جمله آژانس مالیاتی و وزارت دارایی را تعطیل و بسیاری از خدمات دولتی از قبیل برق و آب و تلفن و خدمات شهری را به بخش خصوصی واگذار نمود.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

نظام بدون عقب نشینی نمی تواند بماند!

جمهوری اسلامی تا کنون توانسته است که در عرصه ی داخلی با مهندسی انتخابات با ریاست جمهوری پزشکیان کنار بیاید،  ف ا ت ف را از بایگانی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی در بیاورد و در سیاست خارجی مذاکره ی مستقیم با آمریکا را در دستور کار خود قرار دهد. تمام این اقدامات عقب نشینی از مواضع تا کنونی ج. ا. است، می ماند اینکه معلوم شود است که برای حصول توافق چقدر عقب نشینی و نرمش بیشتر صورت خواهد گرفت.

مطالعه »
یادداشت

قتل خالقی؛ بازتابی از فقر، ناامنی و شکاف طبقاتی

کلان شهرهای ایران ده ها سال از شهرهای مشابه مانند سائو پولو امن تر بود اما با فقیر شدن مردم کلان شهرهای ایران هم ناامن شده است. آن هم در شهرهایی که پر از ماموران امنیتی که وظیفه آنها فقط آزار زنان و دختران است.

مطالعه »
بیانیه ها

انقلاب بهمن؛ آرمان‌های ماندگار و راه‌های ناتمام!

ما بر این باوریم که طیف گستردهٔ نیروهای چپ موجود در میهن ما موظف است با حضور  و تمرکز کنش‌گری خود در این تلاش هم‌گرایانه، در تقویت جایگاه ٔ عدالت‌‌ اجتماعی و حقوق بنیادین بشری در جمهوری آیندۀ ایران کوشا باشد. ما، همراه سایر نیروهای میهن‌دوست و ترقی‌خواه ایران در راه گذار به جمهوری‌ای مبتنی بر صلح، آزادی، دمکراسی برابری، حقوق بشر و عدالت اجتماعی مبارزه می‌کنیم.

مطالعه »
پيام ها

مراسم بزرگ‌داشت پنجاه‌وچهارمین سالگرد جنبش فدایی!

روز جمعه ۱۹ بهمن ۱۴۰۳، به مناسبت پنجاه‌وچهارمین سالگرد بنیان‌گذاری جنبش فدایی، در نشستی در سامانۀ کلاب‌هاوس این روز تاریخی و نمادین جنبش فدایی را پاس می‌داریم و روند شکل‌گیری و تکامل این جنبش را به بحث و بررسی می‌نشینیم

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

وحدت دمکراتیک یا انحصار قدرت!

گزارش سالانه اعدام در ایران؛ ۲۰۲۴

شب و ترانه های عاشقانه

۲۰ فوریه روز جهانی عدالت اجتماعی!

نامه‌ی کانون نویسندگان ایران

مهدی نصیری و ادعای «حمایت ۸۰ درصدی بلوچ‌ها از پادشاهی»

برای قرائت متن وسیله هوش مصنوعی کلیک کنید!