سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۱۹

سه شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۱۹

حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی
حق دادخواهی و داشتن یک نظام قضایی منصف و برخورداری از دادرسی عادلانه از جمله حقوق اساسی ملت‌ها است، و این اهداف، جز در زیر چتر حمایت یک نهاد قضایی...
۲۵ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: سیروان منصوری
نویسنده: سیروان منصوری
صلح متزلزل در سوریه جدید
پس از سقوط دیکتاتوری اسد, انتقال قدرت در سوریه منظم تر از آن چیزی بوده است که بسیاری انتظار داشتند. اما آیا حاکم جدید حاضر به سازش های پایدار هست؟...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: مهند النجار و ماکسیمیلیان پاپ - برگردان رضا کاویانی
موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت
روز یکشنبه ۱۲ ژانویه ۲۰۲۵, صد وششمین سالگرد به قتل رساندن رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت بود. مطابق معمول در این روز همه ساله در شهر برلین یادبود قتل رهبران...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: رضا کاویانی
نویسنده: رضا کاویانی
داشتم پوست می انداختم
در سپیدار خیال، باز می خواندم این سرود: من به پایان نمی اندیشم ...
۲۴ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟
اساساً نوع نگاه و برخورد راست‌های افراطی با دیگران، بر مبنای دوقطبی‌سازی شدید شکل می‌گیرد: یا به‌طور کامل از آن‌ها حمایت می‌کنند یا به سرکوب و حتی حذفشان می‌پردازند. این...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
این ماشین را قبل از دیوانه شدن ایلان ماسک خریدم!
پاتریک اشنایدر عادت داشت با ماشین برقی خود جلب توجه کند. در ژانویه ۲۰۲۴، اشنایدر... یک خودروی مدلY از تسلا خرید. از آن زمان تاکنون، دوستان، آشنایان و حتی رهگذران,...
۲۳ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: الکساندر دملینگ، سایمون هیج و لوکاس کیسل - برگردان رضا کاویانی
نویسنده: الکساندر دملینگ، سایمون هیج و لوکاس کیسل - برگردان رضا کاویانی
تحولات ایران مابین دو کنگره
اخیراً کنگره بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) در شرایط بغرنج کشور، منطقه و جهان با موفقیت برگزار شد و اسناد مصوب کنگره در «دفترچه کنگره بیستم» منتشر گردید. این...
۲۲ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: محمود سيدى
نویسنده: محمود سيدى

نامه سرگشاده برخی از موکلان شیرین عبادی و دیگر وکلای کانون مدافعان حقوق بشربه رئیس قوه قضائیه

روند ایجاد محدودیت برای وكلای مدافع فعالان سیاسی و اجتماعی كه با پلمب کردن غیر قانونی دفتر «كانون مدافعان حقوق بشر» در اول دیماه 1387 شدت گرفت، در حال تبدیل شدن به یك رویه است. به عنوان نمونه، در روزهای گذشته فعالیتهای حقوق بشری بنیانگذاران و وكلای داوطلب «كانون مدافعان حقوق بشر»، از جمله خانم شیرین عبادی رئیس این سازمان مردم نهاد، با محدودیت مواجه شده است

جناب آقای شاهرودی رئیس محترم قوه قضائیه
با سلام و احترام
بدین وسیله به اطلاع می رسانیم که روند ایجاد محدودیت برای وکلای مدافع فعالان سیاسی و اجتماعی که با پلمب کردن غیر قانونی دفتر «کانون مدافعان حقوق بشر» در اول دیماه ۱۳۸۷ شدت گرفت، در حال تبدیل شدن به یک رویه است. به عنوان نمونه، در روزهای گذشته فعالیتهای حقوق بشری بنیانگذاران و وکلای داوطلب «کانون مدافعان حقوق بشر»، از جمله خانم شیرین عبادی رئیس این سازمان مردم نهاد، با محدودیت مواجه شده است.
جریان بدین گونه بود که درروز دوشنبه ۹ دیماه ۱۳۸۷، پنج نفر به عنوان مأموران مالیاتی به دفتر خانم شیرین عبادی، حقوقدان و برنده جایزه صلح نوبل، مراجعه کرده، در اقدامی آشکارا غیرقانونی و بدون توجه به اعتراض و مخالفت ایشان، همه اسناد، مدارک و پرونده های موکلان خانم عبادی را با خود بردند. این اقدام دومین برخورد ناشایست با خانم عبادی و همکارانشان در طول ۱۰ روز بوده است. اقدام غیرقانونی افراد یاد شده از آن جهت حائز اهمیت است که مطابق قوانین نوشته شده جمهوری اسلامی ایران، وکلا محرم اسرار موکلانند و اجازه ندارند که اطلاعات و اسرار موکلانشان را فاش سازند. بردن اسناد و پرونده های موکلان خانم شیرین عبادی تجاوز به حریم خصوصی موکلان یک وکیل دادگستری است. این موضوع به ویژه در مورد موکلانی که دارای پرونده های سیاسی و امنیتی هستند به مراتب حساسیت بیشتری دارد و فاش شدن اسرار آنان نه تنها در حکم تهدید جانی و امنیتی آنهاست که نقض آشکار حقوق بشر و حقوق شهروندی به شمار می رود.
ما امضا کنندگان این نامه که موکلان خانم شیرین عبادی و دیگر وکلای “کانون مدافعان حقوق بشر” هستیم، اقدام مأموران به اصطلاح مالیاتی را در ضبط اسناد و اطلاعات محرمانه موکلان، مغایر با امنیت قضایی آنان می دانیم و به سهم خود، ضمن محکوم کردن اقدامهای غیر قانونی یاد شده، از جنابعالی خواستار پی گیری موضوع و پیگرد قضایی افرادی هستیم که به طور غیر قانونی حریم خصوصی وکلای مدافع حقوق بشر و موکلان ایشان را، که عمدتاً از فعالان جامعه مدنی هستند، مورد تعدی قرار می دهند.
جای بسی تاسف است که به رغم آن که دولت ایران به موجب اسناد بین المللی، متعهد به حمایت از مدافعان حقوق بشر است، این چنین به حریم آنان تجاوز می شود. بدین لحاظ، از قوه قضائیه انتظار می رود که دراجرای تعهدات بین المللی دولت ایران، مأموران و آمران مربوط را مورد سؤال و پیگرد قانونی قرار دهد.
ما در پایان، ضمن حمایت از وکلایمان، معتقدیم که این گونه اقدامهای غیر قانونی نباید به صورت رویه ای علیه وکلای مدافع حقوق بشر در آید و با عنایت به جایگاه و شان قوه قضاییه و اختیارات رییس محترم آن، درخواست میکنیم که دستور رسیدگی و اقدام عاجل برای رفع تضییقات غیر قانونی یادشده و جبران خسارات مادی و معنوی آن صادر فرمایید.

امضای موکلان خانم شیرین عبادی و دیگر وکلای کانون مدافعان حقوق بشر
ابراهیم یزدی، ابوالفضل بازرگان، احد میر محمد رضایی، احسان منصوری، احمد صدر حاج سید جوادی، احمد قصابان، الناز انصاری، امید معماریان، امیر یعقوب علی، آیدا سعادت، بهاره هدایت، بهرام فیاضی، بهمن احمدی امویی، بهناز شکاریار، بیژن گل افرا، پروین اردلان، پریسا کاکایی، پیشدادیان، تقی رحمانی، ثریا عزیزپناه، جلوه جواهری، جمال زره ساز، حبیب الله پیمان، حجت اله قیاسی، خدیجه مقدم، خسرو منصوریان، دلارام علی، راحله عسگری زاده، رضا رییس طوسی، رضا علیجانی، رضوان مقدم، زارا امجدیان، زهره اسدپور، زینب پیغمبر زاده، ژیلا بنی یعقوب، سارا ایمانیان، سارا لقمانی، سعید مدنی، سعید غفارزاده، سمیه رشیدی، سمیه فرید، سوسن طهماسبی، سیاوش محمدی، سید امیر خرم، سید ظهور نبوی، سیداکبر بدیع زادگان، صفا بی طرف، طلعت تقی نیا، عباس حکیم زاده، عبدالله مومنی، عزت الله سحابی، علی اصغر غروی، علی اکبر خسروشاهی برادران، علی صارمی، علی عبدی، علی فرید یحیایی، علی نیکونسبتی، علی وفقی، علیرضا رجایی، علیرضا غروی، علی رضا هندی، غفار فرزدی، غلامرضا مسموعی، فرشته بازرگان، فرناز سیفی، فضل الله صلواتی، کورش زعیم، کیوان صمیمی، گیتا احمدی، لیلا ارشد، لیلی فرهاد پور، مارال فرخی، مازیار سمیعی، ماندانا چترچی، مجتبی بیات، مجتبی سمیع نژاد، مجید توکلی، مجید حکیمی، محبوبه حسین زاده، محبوبه کرمی، محسن محققی، محمد ابراهیم زمانی، محمد بستهنگار، محمد توسلی حجتی، محمد حسین بنی اسدی، محمد رضا حمسی، محمد صدیق کبودوند، محمد علی منصوری، محمد محمدی اردهالی، محمد ملکی، محمد نوید بازرگان، محمد هادی هادی زاده یزدی، محمدحسین رفیعی، محمود عمرانی، محمود نعیم پور، مرتضی اشفاق، مرتضی سمیاری، مرتضی کاظمیان، مریم حسین خواه، مریم زندی، مسعود پدرام، مصطفی مسکین، مصیب دوانی، معصومه لقمانی، منصوره شجاعی، مهدی عربشاهی، مهدیه گلرو، میثاق یزدان نژاد، میلاد اسدی، نازلی فرخی، ناهید جعفری، ناهید کشاورز، ناهید میرحاج، نسرین ستوده، نسیم خسروی مقدم، نسیم سرابندی، نسیم نوی، نفیسه آزاد، نوشین احمدی خراسانی، نیلوفر گلکار، هاشم صباغیان، هدی صابر، هما مداح

تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن, ۱۳۸۷ ۰:۳۳ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

اهانت به مزار ساعدی حمله‌ای مستقیم به آزاد اندیشی و میراث فرهنگی ایران!

غلامحسین ساعدی نه فقط یک نویسنده، بلکه صدای رنج و امید مردم ایران بود. هرگونه بی‌احترامی به او یا دیگر چهره‌های فرهنگی، بی‌اعتنایی به میراثی است که هویت ما را شکل داده است. احترام به بزرگان هنر و ادبیات، وظیفه‌ای ملی و تاریخی است که پاسداشت فرهنگ و تاریخ ما را تضمین می‌کند.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

حدود و ثغور علم قاضی در استقلال قضایی

صلح متزلزل در سوریه جدید

موج شاخه های گل میخک بر مزار رزا لوکزامبورگ و کارل لیبکنشت

داشتم پوست می انداختم

چرا سلطنت‌طلب‌ها در توهم خودبزرگ‌بینی به‌سر می‌برند؟

این ماشین را قبل از دیوانه شدن ایلان ماسک خریدم!