چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۶

چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۶

اعلام رهبری دوران گذار با تکیه به قدرت های خارجی منافی آزادی و حاکمیت ملی ایرانیان است
با انتخاب مجدد دونالد ترامپ به عنوان رئيس جمهور آمریکا و سرکارآمدن دولت وی، سرنگونی رژيم مستبد بشار اسد و تضعیف نيروهای نیابتی جمهوری اسلامی ایران در غزه و لبنان و...
۳ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
حاکمیت و اسلام رساله ای دستگاه قضایی
نفی استقلال قوه قضاییه و نیز اعمال نفوذ و دخالت مستمر این قوه در امر قانونگذاری و بطور کلی تمرکز قوای سه گانه در دست یک فرد بر پایه اصل...
۳ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: عباد عموزاد
نویسنده: عباد عموزاد
شناختها و تجارب بالقوه و بالفعل ما چگونه رشد می کنند
ما انسانها از طرفی با واقعیات درونی خود و از طرفی دیگر با واقعیات بیرونی از خود که به اجتماع و محیط زیست تعلق دارند سر و کار داریم...چرا تجارب...
۳ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: اکبر دهقانی ناژوانی
نویسنده: اکبر دهقانی ناژوانی
حماس به اهداف خود نرسیده است، اما حقوق و تسلط اسرائیل تقویت شده است
خانم امیرا هاس، خبرنگار هاآرتص، توافق آتش بس میان اسرائیل و حماس، سیاست داخلی اسرائیل و چشم انداز آینده مردم غزه را تحلیل می کند
۲ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
نویسنده: برگردان: رضا کاويانی
ترامپیسم ایرانی
پیش از ترامپ، سلطنت‌طلبان در میان گروه‌های مخالف رژیم جمهوری اسلامی چندان به حساب نمی‌آمدند. اکنون ممکن است با نیروگیری دوباره‌ی ترامپ، سلطنت‌طلبان دوباره بیش‌فعال شوند. ایضاً از همین رو...
۲ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: محمدرضا نیکفر
نویسنده: محمدرضا نیکفر
یک دیدار
فریده صلواتی، یکی از دختران جسور و برخوردار از آگاهی سیاسی و اجتماعی، یک انساندوست  و از آسیب‌دیده گان انقلاب زن،زندگی،آزادی است. مزدوران حکومت اسلامی با شلیک بیش از ده...
۱ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: شمی صلواتی
نویسنده: شمی صلواتی
سهیل نام دیگر تو هست
بر بال خیال تو سر گذاشتم، آسمان و دریا را آبی دیدم، زلال همچون چشمان تو. پاک و روشن مثل سپیدی قلبت. در خود ویران شدم. از بی مهری روزگار...
۱ بهمن, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوە داد
نویسنده: کاوە داد

“جنگ بی پایان؟”

توضیح: چندی پیش آقای لطفعلی سمینو پیشنهاد انتشار کتاب "جنگ بی پایان؟"، اثر اِلمار کراوتکرِمِرElmar Krautkremer، در نشریه کار-آنلاین را با شورای سردبیران نشریه در میان گذاشت. شورا از پیشنهاد استقبال کرد و اینک نسبت به آن اقدام می کند

توضیح: چندی پیش آقای لطفعلی سمینو پیشنهاد انتشار کتاب “جنگ بی پایان؟”، اثر اِلمار کراوتکرِمِرElmar Krautkremer، در نشریه کار-آنلاین را با شورای سردبیران نشریه در میان گذاشت. شورا از پیشنهاد استقبال کرد و اینک نسبت به آن اقدام می کند. به عنوان گشایش، تصمیم به مصاحبه ای با آقای سمینو شد، که این مصاحبه در زیر از نظرتان می گذرد.

در حال حاضر کتاب مذکور را در پیوند Krieg ohne Ende در دسترس خوانندگان گذاشته ایم. پس از چند روز این مصاحبه و پیوند را به سمت چپ صفحۀ اصلی، که محل موضوعات پایدارتر بر سایت است، منتقل خواهیم کرد.

آقای سمینو، لطفاً به اختصار در مورد کتاب و نویسنده آن توضیح دهید.
جنگ بیپایان کتابی است که به روش کلاسیک در بارهی تاریخ پیدایش اسرائیل و درگیری آن با فلسطینیان، شکلگیری جنبش مقاومت فلسطین و دیگر گروههای فلسطینی و نیز رویدادهای بینالمللی در ارتباط با این درگیری نوشته شده است. این کتاب همهی رویدادهای مربوط به فلسطین و اسرائیل از فروپاشی امپراتوری عثمانی تا سال ۲۰۰۳ را در بر دارد و علاوه بر آن منابع لازم برای کسب اطلاعات اضافی و پژوهشهای گستردهتر را نیز به دست میدهد.

نویسندهی کتاب استاد بازنشستهی مدرسهی عالی تربیت معلم فرایبورگ در رشتهی تاریخ معاصر و یکی از بهترین متخصصان تاریخ منطقهی عربی خاورمیانه است. وی غیر از این کتاب، مقالات زیادی در نشریات علمی و نیز کتابی با عنوان اسرائیل و خاورمیانه در سال ۱۹۸۰ در همین زمینه منتشر کرده است.

چه شد که این کتاب را برای ترجمه انتخاب کردید؛ به بیان دیگر اهمیت موضوع و ویژگی کار نویسنده در پرداختن به این موضوع از دید شما چیست؟
بعد از روی کار آمدن جرج بوش در ایالات متحد آمریکا، تلاشهایی که در دوران کلینتون برای بنیانگذاری حکومت مستقل فلسطین شده بود به فراموشی سپرده شد. از سوی دیگر، با روی کار آمدن آریل شارون، بار دیگر سیاست فشار و سرکوب، تصاحب زمینهای فلسطینیان و گسترش شهرکهای یهودینشین شدت یافت که به طبع واکنش خشونتآمیز طرف مقابل را برمیانگیخت و به جو دشمنی و خشونت دامن میزد. این رویدادها طبعا توجه هر علاقمند به مسایل منطقه را جلب میکرد. با وجود تفاوتهایی که میان سیاستهای دولتهای مختلف اسرائیل در مورد فلسطین وجود دارد، من از چند سال پیش به این نظر رسیده بودم که وحدت و تداومی در این سیاستها وجود دارد اما برای تحقیق در درستی این نظر و چندوچون آن نیاز به آگاهی از تاریخ این سرزمین و این کشور داشتم. به همین دلیل چند کتاب تاریخی تهیه کردم و خواندم. متاسفانه کمتر مطلبی در این زمینه نوشته شده که جانبدار و یکسویه نباشد یا لااقل من در آن دوران چنین کتابی پیدا نکردم. البته به مقالههای خوبی دسترسی پیدا کردم، اما هیچیک تاریخ کامل و پیوستهی آن منطقه را به دست نمیدادند، تا اینکه از طریق نقدی در نشریهی Das Parlament به این کتاب راهنمایی شدم و بعد از خواندن، آن را کتابی علمی و بیطرفانه یافتم که در عین اختصار، همهی رویدادهای تعیینکننده را در بر دارد و برای دستیابی به یک دید تاریخی در این مورد کافی است. از این گذشته، نویسنده فقط به ذکر رویدادها بسنده نمیکند و به تحلیل آنها میپردازد.

از جمله منابعی که پیش از این کتاب به دست آورده بودم، چندین کتاب و جزوه به زبان فارسی، چه نوشته و چه ترجمه بود که دوستانم از ایران فرستاده بودند. بعد از مطالعهی آنها دریافتم که مشکل جانبدار بودن، در مورد منابع فارسی چشمگیرتر است، به طوری که بعضی از آنها را باید در زمرهی تبلیغات سبک عقیدتی طبقهبندی کرد. به همین دلیل و تصمیم به ترجمهی این کتاب گرفتم و به تشویق چند نفر از دوستانم پیشگفتاری در بارهی تاریخ قوم یهود از دوران باستان تا پیش از رویدادهای ذکرشده در این کتاب نیز نوشتم و به آن اضافه کردم که خلاصهشدهی آن را میبینید.

بسیار طبیعی می بود اگر شما برای انتشار کتاب به صورت چاپی در ایران اقدام می کردید. آیا اقدامی هم کردید؟
طبعا اولین مطلبی که به ذهن میرسد همین است. من حتا پیش از شروع به کار ترجمه، خلاصهی فشردهای از کتاب را برای مدیر انتشارات اختران در تهران فرستادم و فقط پس از تأیید ایشان بود که کار را به دست گرفتم. در بهمن ۱۳۸۴ متن فارسی کامل را برای انتشارات اختران فرستادم و آنها هم بلافاصله آن را برای اجازه به وزارت ارشاد دادند. اما از آن تاریخ تا به حال اجازهی انتشار آن داده نشده و به نظر میرسد در صورت تداوم سیاست مطبوعاتی فعلی، در آیندهی نزدیک هم داده نشود. انتشارات اختران از همان موقع عنوان این کتاب را در فهرست انتشارات آیندهاش قرار داده و در چندین مصاحبه با نشریات فرهنگی ضمن گلایه از وضعیت اجازهی نشر، به آن اشاره کرده است.

آیا شما آثار دیگری را هم ترجمه یا تألیف کردهاید؟
بجز مقالههایی که در نشریههای مختلف انتشار یافته، تا کنون ۳ کتاب زیر را در زمینههای اقتصادی-سیاسی ترجمه کردهام که هر سه در ایران چاپ شدهاند:
-“مرثیهای برای امپراتوری آمریکا” اثر امانوئل تود، نویسندهی فرانسوی، نشر صبحدم ۱۳۸۳
-“جهانی شدن و جنگ” اثر کلاودیا هایت، یورگن واگنر و توبیاس پفلوگر (از دفترهای اَتَک) نشر اختران ۱۳۸۳
-“حاکمیت، دموکراسی و سیاست جهانی در دوران جهانی شدن” اثر کلاوس مولر، نشر اختران ۱۳۸۴

دو کتاب ادبی زیر ( اولی به تنهایی و دومی با همکاری خانم معصومه ضیائی) را هم ترجمه کرده ام که آنها هم در ایران چاپ شدهاند:
-“صحنههای فکاهی از زندگی تجاری” اثر گئورگ ویرت، نویسندهی قرن نوزدهم آلمانی، نشر لحظه ۱۳۸۵
-“گل قاصد- مجموعهی داستانهای کوتاه و یک نمایشنامه” اثر ولفگانگ بورشرت، نشر لحضه ۱۳۸۶

آیا کارهای دیگری هم در دست دارید؟
پیش از پاسخ به این پرسش میل دارم اشارهای به وضع کتاب و نشر، چه در ایران و چه در خارج از کشور بکنم. از مشکل اجازهی انتشار که بگذریم، استقبال از کتابهای علمی، سیاسی، اجتماعی و حتا آثار ادبی جدی در ایران بسیار کم است، به طوری که تیراژ این کتابها تا ۲۰۰۰ پائین آمده و حتا ۱۵۰۰ و ۱۲۰۰ هم دیده میشود. همین تعداد هم اغلب مدت طولانی روی پیشخوان کتابفروشیها و در انبار ناشران باقی میماند. به همین دلیل ، ناشران رغبتی به انتشار کتابهایی که فروششان تضمینشده نباشد ندارند و در نتیجه بررسی یک اثر را به دریافت متن کامل آن موکول میکنند. یعنی ممکن است بعد از دریافت متن کامل، آن را رد کنند و تمام زحمت نویسنده یا مترجم به هدر رود. در حالی که در همه جای دنیا مرسوم است که نویسنده بخشی از کتاب، فصلبندی و خلاصهای از آن را به ناشر میدهد و چنانچه ناشر خواستار کتاب بود، بر اساس آن با او قرارداد میبندد. این موضوع برای کسانی که تنها در اوقات فراغت خود میتوانند به کار فرهنگی بپردازند تعیینکنندهتر است.

وضع نشر کتاب فارسی در خارج از ایران از این هم بدتر است و در بیشتر موارد فقط با سرمایهگذاری نویسنده ممکن است.

حالا بازمیگردم به پرسش شما. من در دو سال گذشته چند کار را به همین ترتیب، یعنی بعد از تهیهی مقداری از کتاب به ناشران ارائه دادم از جمله: یک کار تحلیلی و نظری در بارهی نئولیبرالیسم (تألیف) و ترجمهی بخشهایی از یکی از رمانهای خانم کریستا ولف نویسندهی بزرگ آلمانی. اما هر بار با همان واکنشی که گفته شد روبرو شدم. متأسفانه اتمام یک اثر، بدون اینکه اطمینانی به انتشار آن وجود داشته باشد برای من ممکن نیست و در نتیجه همهی آن کارها با وجود علاقمندی زیاد ناتمام باقی ماندهاند.

تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند, ۱۳۸۷ ۰:۱۳ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

در بزرگ‌داشت تحمیل آتش‌بس به اسراییل!

این آتش بس دست‌آوردی بزرگ برای مردم ستم‌دیدهٔ فلسطین و نتیجهٔ استقامت و مبارزات آنان، فشار نیروهای آزادی‌خواه و صلح‌دوست جهان و نیز نیروهای مترقّی و صلح‌دوست اسراییل است. تضمین پای‌بندی دولت اسراییل به قرارداد آتش‌بس موقّت نیاز به نظارت جهانی دارد. از یک سوی اسراییل می‌تواند از ساعات باقی‌مانده تا آغاز آتش‌بس برای ادامهٔ نسل‌کشی سوءاستفاده کند و از سوی دیگر پس از دست‌یابی به تبادل گروگان‌های اسراییلی، کشتار وحشیانهٔ خود را از سر بگیرد.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

به بهانه قتل علی رازینی و محمد مقیسه (ناصریان)، قضات بیدادگاه های جمهوری اسلامی

جنایت کاران و متجاوزان به حقوق اساسی مردم، فارغ از مقام و درجه‌ای که دارند، باید در دادگاه‌های علنی و با رعایت کامل قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی و داخلی محاکمه و پاسخگو شوند. از همین منظر، هرگونه ترور و قتل‌های اراده‌گرایانه نیز باید به‌طور قاطع محکوم شود.

مطالعه »
یادداشت

نه به اعدام، نه به پایانی بی‌صدا و بی‌بازگشت!

همه ما که در بیرون این دیوارها زندگی می‌کنیم برای متوقف کردن این چرخه خشونت و نابرابری مسئولیت داریم و باید علیه آن اعتراض کنیم. سنگسار، اعدام یا هر مجازات غیرانسانی دیگر صرف نظر از نوع اتهام یا انگیزه و اعتقاد محکومان، چیزی جز نابودی و ظلم نیست و باید برای همیشه از دستگاه قضایی حذف شود.  نه به اعدام، نباید فقط شعاری باشد، بلکه باید به منشوری تبدیل شود که کرامت انسانی و حقوق برابر را برای همه، فارغ از جنسیت و جایگاه اجتماعی، به رسمیت بشناسد.

مطالعه »
بیانیه ها

در بزرگ‌داشت تحمیل آتش‌بس به اسراییل!

این آتش بس دست‌آوردی بزرگ برای مردم ستم‌دیدهٔ فلسطین و نتیجهٔ استقامت و مبارزات آنان، فشار نیروهای آزادی‌خواه و صلح‌دوست جهان و نیز نیروهای مترقّی و صلح‌دوست اسراییل است. تضمین پای‌بندی دولت اسراییل به قرارداد آتش‌بس موقّت نیاز به نظارت جهانی دارد. از یک سوی اسراییل می‌تواند از ساعات باقی‌مانده تا آغاز آتش‌بس برای ادامهٔ نسل‌کشی سوءاستفاده کند و از سوی دیگر پس از دست‌یابی به تبادل گروگان‌های اسراییلی، کشتار وحشیانهٔ خود را از سر بگیرد.

مطالعه »
پيام ها

پیام گروه کار روابط عمومی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) به مناسبت برگزاری دهمین کنگرهٔ سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی!

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) تلاش‌های مؤثرحزب اتحاد ملت ایران اسلامی در جبههٔ اصلاحات برای ایجاد تغییر در اوضاع اسفناک کشور را ارزشمند می‌داند. حضور پررنگ زنان در شورای مرکزی حزب شما، گامی شایسته در راستای تقویت نقش زنان در عرصهٔ سیاسی کشور است.

مطالعه »
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

اعلام رهبری دوران گذار با تکیه به قدرت های خارجی منافی آزادی و حاکمیت ملی ایرانیان است

حاکمیت و اسلام رساله ای دستگاه قضایی

شناختها و تجارب بالقوه و بالفعل ما چگونه رشد می کنند

حماس به اهداف خود نرسیده است، اما حقوق و تسلط اسرائیل تقویت شده است

ترامپیسم ایرانی

یک دیدار