سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۴

سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۴

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

گزارش سمینار نیروهای سیاسی ایرانی

همه سخنرانان يکصدا دخالت خارجی از هر نوع آن به ویژه دخالت نظامی را محکوم کرده و مخالف آن بودند، ولی خواهان جلب توجه و حمایت علنی افکار عمومی جهانی و جریانات مترقی و آزادیخواه از مبارزات مردم ایران بودند و معتقد بودند که جریانات چپ و دمکرات در خارج از کشور باید بیشتر در این مورد همکاری کرده و نماینده یا نمایندگانی مستقل در مجامع جهانی و حقوق بشری داشته باشند

 

کمیته هماهنگی احزاب و سازمانها و تشکلهای ایرانی- هلند

روز یکشنبه ۱۴ مارس، سمیناری در رابطه با “جنبش سبز و دیدگاه ها” در شهر دلفت هلند برگزار گردید.

در این سمینار نمایندگان سازمانهای ذیل شرکت کرده بودند:

آقای محمود جعفری از جبهه ملی ایران – اروپا

آقای فریدون ابراهیمی ازحزب توده ایران

آقای صادق زرزا از حزب دمکرات کردستان ایران

خانم ناهید بهمنی از حزب کومله کردستان ایران

آقای رئوف کعبی از سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران

آقای علی پورنقوی از سازمان فدائیان خلق ایران اکثریت

خانم شیرین قهرمانی عضوی از کمیته ندای ایران

آقای وحید شعبانی از داشنجویان فعال

این سمینار به سبک جدیدی برگزار شد. مجریان سمینار برنامه را در دو بخش مستقل تنظیم کرده بودند. ابتدا هر سخنران در ماکزیمم ۱۰ دقیقه به سوالات زیر پاسخ داد:

۱- جنبش سبز چگونه جنبشی است، چشم انداژ آن کدام است و حزب شما چه نقشی در این جنبش می تواند داشته باشد؟

۲- حزب یا سازمان شما قبل و بعد از انتخابات چه موضعگیریهائی کرده است؟

۳- نقش آقایان کروبی، موسوی و خاتمی را در جنبش سبز چگونه می بینید؟

۴- آیا تفاوتی بین اصلاح طلبان با دولنمردان کنونی هست؟

سخنرانان بترتیب حروف الفبا سخنرانی کردند.

بترتیب آقای ابراهیمی، آقای جعفری (قابل ذکر است که آقای ارس به نمایندگی از جبهه ملی نتوانست حضور بیابد؛ لذا آقای جعفری به نمایندگی از جبهه ملی در این سمینار شرکت نمودند)، خانم بهمنی، آقای پورنقوی، آقای زرزا، آقای کعبی، آقای شعبانی و خانم قهرمانی.

سخنرانان ضمن تبریک پیشاپیش سال نو و همچنین روز جهانی زن، ۸ مارس، به حضار و تمام مردم ایران سخنان خویش را آغاز نمودند. هرکدام از سخنرانان ضمن بیان دیدگاه ها و نظرات سازمانی خویش به روشن ساختن اذهان عموم نسبت به اساسی ترین مسئله روز ایران یعنی جنبش سبز و دیدگاه های احزاب برون مرزی پاسخ دادند.

نکات بسیار مشترکی در سخنان اکثر نمایندگان احزاب شنیده می شد. تمام احزاب و سازمانهای شرکت کننده حمایت خویش را از جنبش مردم ایران مطرح نمودند و اظهار داشتند جنبشی که اینک بنام جنبش سبز مطرح است متشکل از اقشار گوناگون مردم ایران با خواسته های متفاوت است و به همین خاطر هم می توان گفت که این جنبش رنگین کمانی از همه اقشار جامعه ایران است. در این جنبش اعتقاد به پلورالیسم یک حقیقت انکار ناکردنی است. جنبش سبز مردم ایران جنبشی چند وجهی است و دارای تحرک و پویائی فراوانی نیز هست. در حقیقت این جنبش تداوم مبارزات و تلاشهای ۱۲۰ ساله اخیر مردم میهنمان برای آزادی و دمکراسی است. این جنبش نشان دهنده خشم و نفرت فرو خورده مردم ایران از حکومت جمهوری اسلامی است که در ۳۱ سال گذشته سبعانه به سرکوب و نقض حقوق اجتماعی مردم ایران پرداخته است.

تقلب گسترده در انتخابات ۲۲ خرداد، کاسه صبر مردم ایران را لبریز کرد و آنان را وادار به اعتراض کرد. اعتراضاتی که بعد از یک دوره سکوت و رکود این پرده سیاه را دریدند. مردم که در ابتدا با شعار رأی من کو به میدان آمدند، اکنون خواسته ها ی دیگری مطرح می کنند. دامنه اعتراضات وسیع و مطالبات مردم ایران نیز گسترده شده است. مردم خواهان برگزاری رفراندم، انتخابات آزاد، احقاق حقوق شهروندی، آزادی زندانیان سیاسی و آزادیهای فردی و اجتماعی هستند. این بار مردم شخص رهبر و ولایت فقیه را نشانه گرفته و خواهان تعغیرات اساسی هستند.

آقای ابراهیمی معتقد بود که این اعتراضات اغاز پایان رزیم استبدادی است، ولی باید برای فردائی عاری از استبداد و پایمال شدن حقوق شهروندان از هر مذهب یا عقیده ای از هم اکنون تلاش مشترک و سازمان یافته ای را آغاز کرد.

آقای جعفری و خانم بهمنی به همراهی اصلاح طلبان در جنبش اشاره کردند و حضور آنان را برای جنبش مثبت دانستند. حضور اصلاح طلبان می تواند سپر امنی برای بدنه جنبش باشد و از سرکوب بیشتر و زیر ضرب رفتن جنبش بکاهد، گرچه خود این جنبش تاکنون کاملآ مسالمت آمیز بوده است.

تمامی سخنرانان به شرکت عظیم زنان و جوانان در جنبش سبز اشاره نمودند. آقایان کعبی و پورنقوی به پیشتاز بودن نقش زنان در این جنبش اشاره کردند. ایشان اظهار داشتند که زنان نه تنها همگام با مردان بلکه پیشاپیش و در صف مقدم جنبش حضور فعال دارند.

در مورد رنگ سبز، برخی جنبش را جنبش سبز نامیدند. برخی آنرا رنگین کمان نامیدند و برخی هم اسم جنبش سبز سکولار را پسندیدند.

آقای کعبی اظهار داشتند که رنگ نماد نیست، بلکه یک رقابت است. جنبش یا سبز است یا رنگین کمان. اگر کسی بگوید سبز و رنگین کمان این دو با هم در تناقض هستند.

در مورد رهبری جنبش، آقای پورنقوی اظهار داشتند که آقایان موسوی و کروبی و خاتمی مبین عقلانیت جمهوری اسلامی هستند و از آنان به عنوان رهبران نمادین جنبش نام بردند. آقای ابراهیمی معتقد بود که حضور پر شور و شجاعانه میلیون ها تن از مردم کشور در تظاهرات خیابانی و مقابله با گزمگان رژیم به موسوی و طرفدارانش این پشتوانه حمایتی را داده است که بتوانند حضور پررنگ و قابل تائیدی را در جنبش مقاومت توده ای داشته باشد. در صورتیکه آقایان جعفری، زرزا و کعبی به عدم رهبری مستقل در جنبش اشاره نمودند. اقای جعفری با پذیرش رهبری نمادین یا مدیریت جنبش توسط اقایان موسوی و کروبی معتقد به بدیل سازی رهبری از سوی نیروهای ایراندوست، دمکرات و سکولار بود. آقای زرزا رهبری نمادین جنبش را ضمن انتقاداتی به انها می پذیرفتند. آقای کعبی تأکید داشتند که احزاب بایستی خواسته های جنبشهای مختلف در جنبش سبز را بیشتر مطرح کنند.

در مورد نیروهای اجتماعی شرکت کننده در جنبش کنونی مردم ایران سخنرانان بر این باور بودند که این جنبش بیشتر متشکل ازطبقات میان شهری و مدرن جامعه است.

نمایندگان کرد شرکت کننده نیز بر حمایت احزاب متبوع خویش از جنبش آزادیخواهانه مردم ایران اشاره کردند. خانم بهمنی اظهار داشتند که حزب کومله کردستان ایران اولین حزبی بود که از جنبش سبز در کردستان حمایت کرد و در این مورد علاقمندان را به نوشته آقای عبدالله مهتدی رجوع دادند.

فعال دانشجوئی وحید شعبانی به مسئله خودی و غیرخودی اشاره ای تاریخی داشتند و تصریح داشتند که از سال ۵۳ شاه از مخالفان خود می خواست کشور را ترک کنند و گروه های مختلف سیاسی که مخالفین خود و حتی منشعبین از خود را تحمل نمی کردند و پس از انقلاب این امر نیز شدیدأ ادامه داشته است. ولی اکنون در جنبش، پلورالیسم وجود دارد که این مسئله بسیار با اهمیت است و امیدواریم که احزاب و سازمانهای فعال سیاسی سخنی را که خاتمی گفته بود “زنده باد مخالف من” ولی انجام نداده بود، بتوانند این کار را بکنند.

بعد از پایان بخش اول سمینار، پس از یک انتراکت ۱۵ دقیقه ای بخش دوم برنامه شروع شد.

بخش دوم مناظره و گفتگوی دونفره وجمعی بود.

شکل مناظره: مجریان از نمایندگان دو حزب دعوت می کردند تا روبروی هم قرار بگیرند. هر کدام از این دو نفر بمدت یک دقیقه در رابطه با فرضیه ای که توسط مجری مطرح می شد بحث می کرد. سپس روی همین فرضیه سه دقیقه با هم به بحث و گفتگو می کردند. افراد به جایگاه خویش بر می گشتند و سپس احزاب دیگر بمدت ۱۵ دقیقه روی همین فرضیه و سوالاتی که توسط مجریان مطرح می شد به بحث و گفتگو و تبادل نظر می پرداختند.

برنامه مناظره سه دور ادامه داشت و هر بار سوالات مختلفی مطرح شدند. از جمله سئوالاتی که مطرح شد این بود که نظر شما و حزب شما در رابطه با دخالت خارجی در امور ایران چیست؟ همه سخنرانان بلااستثناء دخالت خارجی از هر نوع آن به ویژه دخالت نظامی را محکوم کرده و مخالف آن بودند، ولی برعکس خواهان جلب توجه و حمایت علنی افکار عمومی جهانی و جریانات مترقی و آزادیخواه از مبارزات مردم ایران بودند و معتقد بودند که جریانات چپ و دمکرات در خارج از کشور باید بیشتر در این مورد همکاری کرده و نماینده یا نمایندگانی مستقل در مجامع جهانی و حقوق بشری در این مورد داشته باشند. همچنین از مجامع بین المللی تقاضا شود بجای مبذول داشتن توجه به برنامه اتمی جمهوری اسلامی، بیشتر به حقوق دمکراتیک مردم توجه کرده و علیه نقض حقوق بشر اقدامات لازم را انجام دهند.

لازم به توضیح است که این برنامه با مدیریت خانم طاهره خرمی و آقای محمد رضا اسکندری درشکل بسیار زیبائی برگزار گردید و در اواسط برنامه نیز به عنوان میان برنامه رقص بسیار زیبائی توسط خانم عاصفه اسکندری به نام آزادی زن اجرا شد. ضمنآ این برنامه توسط تلویزیونهای روژهلات و تیشک پوشش داده شد که علاقه مندان می توانند این برنامه را بصورت تصویری در سایتهای حزب کومله کردستان ایران و حزب دمکرات کردستان ایران مشاهده نمایند. برنامه با سخنان کوتاه یکی اعضای کمیته هماهنگی احزاب- سازمانها و تشکلهای ایرانی به پایان رسید.

برنامه در ساعت ۱۳:۰۰ شروع شد و راس ساعت ۱۸:۰۰ به پایان رسید.

تاریخ انتشار : ۲ فروردین, ۱۳۸۹ ۱۰:۳۹ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴