سه شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴ - ۰۷:۴۶

سه شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴ - ۰۷:۴۶

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟
امروزه علاوه بر «پنج کشور هسته‌ای»، چهار کشور دیگر نیز دارای سلاح هسته‌ای هستند. در عمل، ما یک «نه کشور هسته‌ای» داریم که به آن «کلوپ هسته‌ای» می‌گویند. اما تل‌آویو،...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: والنتين کاتاسانف
نویسنده: والنتين کاتاسانف
ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم
برای مخالفت بی‌بروبرگرد با تهاجم اسراییل به ایران حتی نیازی نیست به وطن‌دوستی یا عشق به میهن متوسل شویم که حالا لازم باشد بر سر معنای هر از این مفاهیم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: حسام سلامت
نویسنده: حسام سلامت
#سوزنبان
سوزنبانِ پیر چشمکی زد. صدای سوت قطار از دور شنیده می‌شد. شلوغی ایستگاه بخاطر پایان این جنگ ۱۲ روزه، مرا یاد کودکی و نوجوانی‌ام می‌انداخت. می‌ترسیدم جا بمانم. تجربه جاماندن...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: پهلوان
نویسنده: پهلوان
وارث شکست‌خورده و پرچم!
از نظر آنها، فقط قدرت‌های غربی اختیار ایجاد یا سرنگونی رژیم‌ها را دارند. می‌توان تا حدی با این دیدگاه همدل بود: به هر حال، بریتانیا در نیمه اول قرن بیستم...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: گلنار نیک‌پور اسکندر صادقی بروجردی
نویسنده: گلنار نیک‌پور اسکندر صادقی بروجردی
Lasting peace is only possible with active popular participation
The twelve days of war brought unexpected results. Iran's internal cohesion was preserved, despite chronic economic crises and social divisions...Peaceful protests in various countries, Iranian immigrants' support for the right...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: The Political-Executive Committee of The Organization of Iranian People’s Fedaian (Majority)
نویسنده: The Political-Executive Committee of The Organization of Iranian People’s Fedaian (Majority)
نه قیام، نه تسلیم؛ سکوت پیش از خیزش یا تدبیری برای فردا؟
بخش بزرگی از جامعه با آگاهی دریافته‌اند که تغییر رژیم، بدون آمادگی فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، می‌تواند تنها به بازتولید شکلی دیگر از همان استبداد منجر شود. مردم ایران بارها...
۹ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
زندان اوین نماد مقاومت و مبارزه بود
روی زندان قرچک حتی نمی‌شود اسم «زندان» گذاشت. یک سری سلول‌اند که به اندازه‌ی سلول‌های ۲۰۹ پنجره ندارند. هوا؟ نزدیک محل سوزاندن زباله است؛ هوایی آلوده و فاجعه‌بار. آب؟ آب...
۸ تیر, ۱۴۰۴
تصویر نویسنده: ویدا ربانی
نویسنده: ویدا ربانی

حقیقت «کمیتۀ حقیقت یاب»

... اگر کمیته های مورد ادعای مجلس («حقیقت یاب» و «ویژه» و «تحقیقات») پیرامون فجایع کهریزک و حملات خونینِ افرادِ معلوم الحال به کوی دانشگاه و منازل مردم و کشتار خیابانیِ آنان در حوادث بعد از انتخابات اصلا وجود نداشته و تشکیل نشده، پس چگونه یازده ماه با افکار عمومی بازی شده است؟

آنچه جمشید انصاری در مناظرۀ دوشنبه ۶ اردیبهشت ماه ۸۹ در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران اشاره کرد، در واقع جانِ کلامِ تمام اقداماتی بود که نتیجۀ آن از پیش مشخص بود وباید زودتر از این به آن اشاره می شد؛ چرا که وی به صراحت گفت: “راجع به آن چه اتفاق افتاده و عاملان آن واقعه، هیچ ابهامی وجود ندارد و مشخص هم می باشد چه کسانی ۲۵ خرداد ۸۸ به کویِ دانشگاه حمله کرده اند، اما ارادهای برای برخورد با آنها وجود ندارد.” (ایلنا- ششم اردیبهشت)

بدین ترتیب این نمایندۀ اصلاح طلبِ مجلس، طی پاسخ به پرسشِ یکی از دانشجویان حاضر در جلسه، همه را خلاص کرد و آب پاکی روی دست تمام آنانی ریخت که طی این مدت منتظر نتیجۀ تحقیقاتِ کمیته های ویژه ای بودند که هرگز نبود.

در جریان حادثۀ حمله به کوی دانشگاه تهران که در شامگاه ۲۴ خرداد و ساعات اولیۀ ۲۵ خرداد ماه سال گذشته و در آستانۀ آغاز اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری بوقوع پیوست، نیروهای یگان ویژۀ پاسداران و شبه نظامیان لباس شخصی، به داخل کوی و حتی ساختمان های محل سکونت دانشجویان حمله کردند که در نتیجه گروهی زخمی و تعداد زیادی بازداشت شدند. (اخباری نیز از سوی برخی منابع دال بر جان باختن چند تن از دانشجویان بود)

ادعای نگرانی و مخالفت رهبری با واقعۀ کوی

بعد از حملات ۲۴ و ۲۵ خرداد به کوی دانشگاه که اولین سری از حملاتِ یگان های مسلحِ حامی کودتای ۲۲ خرداد به معترضین نتایج انتخابات بود، جنجالی در رسانه ها برپا شد تا از نگرانیِ رهبر جمهوری اسلامی پیرامونِ این فاجعه و همانند سناریوی تیرماهِ ۷۸ و خردادِ ۸۲، از محکومیتِ این فجایع توسط مقام ارشد جمهوری اسلامی و دستور پیگیری آن توسط وی خبر دهد.

ورود مجلس برای حقیقت یابی و ارائه گزارش

از همان زمان، با ادعای نگرانیِ رهبر جمهوری اسلامی از فجایع رخ داده در کوی دانشگاه و مجتمعهای مسکونیِ شهروندان و بازداشتگاهِ کهریزک، مجلسیون نیز همچون مقامات دیگر، مدام از نگرانیِ خود و متعاقبا “آغاز به کار”، “ادامه تحقیقات” و “در شرف اتمام بودنِ” گزارش هایی خبر دادند تا با عناوینِ «کمیتۀ ویژه»، «کمیتۀ حقیقت یاب» و «کمیتۀ ویژۀ مجلس پیرامون کوی دانشگاه و مجتمع سبحان» و … جامعه، دانشگاه و رسانه ها را، تا ششم اردیبهشت امسال و تا اعترافاتِ تکان دهندۀ این نمایندۀ اصلاح طلبِ مجلس، چشم انتظار نگاه دارند.

از نکات مهمی دیگری که جمشید انصاری (عضو فراکسیون خط امام) بر خلاف ادعای چند ماه پیشِ رئیس مجلس به آن اشاره کرد، این بود که “تعابیری مثل کمیته حقیقتیاب و ویژه اساسا وجود خارجی نداشته است و اساسا در مجلس کمیتهای برای پیگیری کوی دانشگاه تشکیل نگردید.”

طی سالی که گذشت، بارها اعلام شده بود که به دستور علی لاریجانی (رئیس مجلس)، کمیتهای ویژه تشکیل شده تا پیرامون کهریزک و حمله به کوی و مجتمع سبحان، حقیقت یابی کرده و گزارشی جامع به نمایندگان ملت ارائه دهد. (همان کمیته که اخیرا در خبری کوتاه و بدون اشاره به جزئیات، گزارش داد سه نفر در ماجرای کهریزک مجرم می باشند)

این مجلس هشتم …

از نکات ابهام آمیزِ قضیه این است که علی لاریجانی در ۲۰ دی۱۳۸۸ از تشکیل کمیتۀ ویژۀ مجلس در برابر انتقادات بیشمار نمایندگان حامی محمود احمدینژاد دفاع کرد و همان زمان فراکسیون خط امام (اقلیت) مجلس، در واکنش به انتشارِ گزارش «کمیته ویژه مجلس» از حوادث پس از انتخابات، این گزارش را ناقص دانسته بود.

حال با اعترافاتِ جمشید انصاری، این نخستین بار است که یک مقام آگاه در خانۀ ملت، از اساس منکر وجود چنین کمیتهای میشود تا بدین ترتیب صورت مسئله عوض شود. در این میان آنچه اهمیت ویژه ای دارد این است که عضو فراکسیون اقلیتِ مجلس اذعان کرده است که عدم تهیه گزارش رسمی از حادثه کوی دانشگاه تهران، معلول “کوتاهیهای مجلس در این قضیه” است.

مجلس و فیلم کوی دانشگاه

در بابِ اطلاع داشتنِ مجلسیون از آنچه در سحرگاهِ ۲۵ خرداد گذشته در کویِ دانشگاه رخ داد و عواملِ دخیل در آن، همین بس که در اسفندماهِ گذشته و بلافاصله بعد از پخشِ فیلمِ جنجالیِ بی بی سی از حمله به کوی دانشگاه، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجیِ مجلس، نتیجۀ بررسی فیلم را چنین اعلام کرده بود: “بعد از تماشای این فیلم به این نتیجه رسیده ایم که هیچ مطلب جدیدی ندارد و قبل از دیدن آن، هر آنچه بود را می دانستیم.” (لازم به ذکر است در آن فیلم صحنه هایی تکان دهنده از حملات ماموران یگان ویژه و لباس شخصی ها به کوی دانشگاه در ساعات اولیۀ ۲۵ خرداد به نمایش درآمده بود)

پس چه کسی دروغ گفت؟

بعد از حمله به کوی و رخدادهای خونین آن شب، محسن کوهکن سخنگوی هیئت رئیسه مجلس، در تاریخ نهم تیرماه به رسانه ها گفته بود: “طبق قانون، به درخواست رئیس دانشگاه، نیروهای انتظامی میتوانند وارد محل دانشگاه شوند و در موضوع اخیر هم خود رئیس دانشگاه تهران (فرهاد رهبر) برای تامین امنیت خواسته بود که ماموران وارد کوی شوند.” (این موضوع بلافاصله توسط رئیس دانشگاه تهران تکذیب شد و کماکان پشت پردۀ ابهام است)

البته کوهکن همان زمان قول داد “درباره شناسایی لباس شخصی هایی که وارد کوی دانشگاه تهران شدند، هیئت منتخب رئیس مجلس بررسیهای خود را انجام خواهد داد تا معرفی و در پروسه قضایی قرار گیرند”وهمزمان حمیدرضا کاتوزیان، نماینده اصولگرای مجلس، حادثه کوی دانشگاه را از واقعه ۱۸ تیر ۱۳۷۸ “فجیع تر” خوانده و قول داده بود که کمیته حقیقت یاب مجلس هویت عاملان حمله را فاش خواهد کرد.

از نکات قابل توجهِ دیگر این که اواخر تیرماه نیز، محمد حسن ابوترابی، نایب رئیس مجلس وعده داده بود که “تکلیف حوادث کوی دانشگاه به زودی روشن میشود.”… که البته نشد.

چندی پیش نریمان، عضو فراکسیون اصلاح طلبانِ مجلس، خطاب به دانشجویان دانشگاه تهران گفته بود: “مشکل ما در این زمینه خود سانسوری است” و طاهرخانی عضو دیگر آن فراکسیون خاطرنشان کرده بود : “در رابطه با کوی، علاوه بر تشکیل کمیته ای در مجلس، چون اعضای فراکسیون اقلیت در آن کمیته حضور نداشتند، ما در کمیسیون آموزش و تحقیقات پیشنهاد دادیم گروهی از این کمیسیون نیز برای بررسی معرفی شوند و این اتفاق افتاد و گزارشی نیز ارائه شد و از مسئولین نیروی انتظامی سوال کردیم و آنها پاسخ دادند و مورد قبول واقع نشد و موضوع راهمچنان پیگیری می کنیم.”

یک روز پیش از بسته شدنِ روزنامه اعتماد (دهم اسفندماه) نیز، داریوش قنبری سخنگوی فراکسیون اصلاح طلب مجلس، در مصاحبه با آخرین شماره آن روزنامه تاکید کرده بود “سوالاتی جدی” در مورد “علل و عوامل شکل گیری حادثه کوی دانشگاه” وجود دارد و “فراکسیون اقلیت براساس قول رئیس مجلس، کماکان منتظر است ببیند گزارش کمیته حقیقت یاب در مورد حمله به کوی دانشگاه و دیگر برخوردهای خشونت آمیز چه زمان ارائه می شود و در قبال چه موضوعاتی سکوت میکند”.

مجلس فرمایشی، سناریوی حاکمیت

آنچه مسلم است طی روزهای اخیر مهدی کروبی بیراهه نگفته بود که “عده ای در پی آن هستند که مجلس را فرمایشی کرده و نمایندگان را بی خاصیت جلوه دهند”؛ چرا که شواهد پیداست یا عده ای در صدد هستند تا از مجرای نهادهای فراقانونی و در قالب احکام حکومتیِ پیدا (همانند آنچه هفته قبل برای توقف تحقیقاتِ مجلس و قوه قضاییه پیرامونِ فسادِ معاون اول رئیس دولت صادر شد) یا پنهان، مجلس را به آلت دستِ دولت و خنثی در وظیفه و کارکردِ آن تبدیل کنند، یا گروهی در خودِ مجلس، مرعوب شده و نقش وکیل الملّه ای خود را در مُحاقِ مصلحت اندیشی برده اند.

بایگانیِ پرونده های ملی

حال این سوال مطرح می شود اگر کمیته های مورد ادعای مجلس («حقیقت یاب» و «ویژه» و «تحقیقات») پیرامون فجایع کهریزک و حملات خونینِ افرادِ معلوم الحال به کوی دانشگاه و منازل مردم و کشتار خیابانیِ آنان در حوادث بعد از انتخابات اصلا وجود نداشته و تشکیل نشده، پس چگونه یازده ماه با افکار عمومی بازی شده است؟ و اگر وجود داشته و نتایج گرانبار آن، خیلی ها را وادار به سکوت و پاک کردنِ صورتِ مسئله کرده، پس باید چشم انتظارِ عواقبِ بایگانیِ یک پرونده ملی باشیم… پرونده هایی چون ۱۸ تیر ۷۸، خرداد ۸۲، کشتار ۶۷ و قتل های زنجیره ای.

تاریخ انتشار : ۸ اردیبهشت, ۱۳۸۹ ۷:۵۳ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

ادامه »
سرمقاله

اسراییل در پی تحقق رؤیای خونین «تغییر چهرۀ خاورمیانه»!

دست‌کم دو دهه است که تغییر جغرافیای سیاسی منطقۀ ما بخشی از اهداف امریکا و اسراییل‌اند . نتانیاهو بارها بی‌پرده و باافتخار از هدف‌اش برای «تغییر چهرۀ خاورمیانه» سخن گفته است. در اولین دیدارش با دونالد ترامپ در آغاز دور دوم ریاست جمهوری نیز مدعی شد که اسراییل و امریکا به طور مشترک در حال مبارزه با دشمنان مشترک و «تغییر چهرۀ خاورمیانه»‌اند.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

سیمور هرش: آنچه به من گفته شده است در ایران اتفاق خواهد افتاد.

یک مقام آگاه امروز به من گفت: «این فرصتی است برای از بین بردن این رژیم برای همیشه، و بنابراین بهتر است که ما به سراغ بمباران گسترده برویم.» … بمباران برنامه‌ریزی‌شده آخر هفته اهداف جدیدی نیز خواهد داشت: پایگاه‌های سپاه انقلاب اسلامی، که از زمان سرنگونی خشونت‌آمیز شاه ایران در اوایل سال ۱۹۷۹ با کسانی که علیه رهبری انقلاب مبارزه می‌کنند، مقابله کرده‌اند.

مطالعه »
یادداشت

در نقد بیانیه فعالین مدنی بشمول برندگان نوبل صلح درباره جنگ…

آخرین پاراگراف بیانیه که بخودی خود خطرناک‌ترین گزاره این بیانیه است آنجایی است که میگویند: ” ما از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهیم که با برداشتن گام‌های فوری و قاطع، جمهوری اسلامی را به توقف غنی‌سازی، و هر دو‌طرف جنگ را به توقف حملات نظامی به زیرساخت‌های حیاتی یکدیگر، و توقف کشتار غیرنظامیان در هر دو سرزمین وادار نمایند.” مفهوم حقوقی این جملات اجرای مواد ۴۱ و ۴۲ ذیل فصل هفتم اساسنامه ملل متحد است.

مطالعه »
بیانیه ها

۸ تیر، روز فداییان جان‌باختهٔ خلق؛ میهن‌دوستانِ انقلابیِ راهِ آزادی و رفعِ ستم از زحمت‌کشان!

در ۸ تیر امسال و در روزهایی که تجاوز جنایت‌کارانهٔ حکومت نژادپرست و نسل‌کش اسراییل و دولت امپریالیستی آمریکا به میهن عزیمان ایران باز ردّ پای خونینی از جان و هستی عزیز هم‌میهنانمان در جای‌جای ایران از خود به جا گذاشته است، یادی از رفقای عزیزی نیز ضروری‌ست که در جریان دقاع از میهن‌مان در برابر تجاوز نطامی عراق طی دو سال دفاع میهنی در راه میهنی که تا پای جان دوستش داشتند، جان باختند.

مطالعه »
پيام ها

پیام به کنگرهٔ بیست‌وششم حزب کمونیست آلمان

ما بر این باوریم که چپ اگر نتواند در برابر ماشین جنگی سرمایه‌داری بایستد، اگر چپ صدای رنج مردمان بی‌پناه نباشد، اگر چپ در خیابان‌ها، کارخانه‌ها، اردوگاه‌ها و مناطق جنگ‌زده حضور نداشته باشد، از رسالت تاریخی خود فاصله گرفته است. ما برای بنای جهانی دیگر مبارزه می‌کنیم – جهانی فارغ از استثمار، از سلطه، از مرزهای ساختگی، از جنگ و نژادپرستی.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

چند کشور آماده‌اند که از همین فردا تولید سلاح هسته‌ای را آغاز کنند؟

ایران باید بماند و ما باید با ایران بمانیم

#سوزنبان

وارث شکست‌خورده و پرچم!

Lasting peace is only possible with active popular participation

نه قیام، نه تسلیم؛ سکوت پیش از خیزش یا تدبیری برای فردا؟