سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۱:۳۶

سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۱:۳۶

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم...
نتانیاهو کاخ سفید را نادیده می‌گیرد، زیرا انجام این کار هیچ هزینه‌ای ندارد. در سال ۱۹۸۲ رونالد ریگان، مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل را پس و کشتار فسطینیان در پی تهاجم...
۱ مرداد, ۱۴۰۳
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
نویسنده: نیکلاس کریستوف - برگردان: گودرز اقتداری
غم دیگر
شنیدستم غمم را میخوری، این هم غم دیگر، دلت بر ماتمم می‌سوزد، این هم ماتم دیگر
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
نویسنده: ابوالقاسم لاهوتی
پایان تلخ یک ریاست جمهوری
بایدن می‌داند که باید برود، اما این بدان معنا نیست که از این موضوع خوشحال است. ننسی پلوسی کسی بود که با هوش و ذکاوت سیاسی به رئیس‌جمهور گفت که...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
نویسنده: سیمور هرش - برگردان : گودرز اقتداری
کاش میشد
کاش میشد چهره ها رنگ پریشانی نداشت، برق تیز خنجر و کینه نداشت. مثل دریا بود شفاف و زلال، مثل ابریشم نرم لطیف
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد
نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور
ایجاد، تقویت و توسعه و حفظ نهادهای مدنی و تشکل‌های صنفی و سیاسی باید در کانون برنامه های افراد، شخصیت ها و احزاب و سازمان ها قرار داشته باشد، چه...
۳۱ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
نویسنده: گروە خرداد، هواداران سازمان فداییان خلق ایران اکثریت ـ داخل کشور
بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴
بر اساس بیانیۀ دادگاه بین‌المللی دادگستری، سیاست‌های شهرک‌سازی و بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی در سرزمین‌های فلسطینی نقض قوانین بین‌المللی است. دادگاه، گسترش قوانین اسرائیل به کرانۀ باختری و بیت‌المقدس...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: محسن نجات حسینی
نویسنده: محسن نجات حسینی
سیاست‌گریزی زنان یا سیاستِ گریزِ دولت از زنان
قوانین نابرابر، عدم حمایت‌های لازم و محیط‌های مردسالارانه، زنان را از مشارکت فعال در سیاست بازمی‌دارد. حضور کم‌رنگ زنان در سیاست به معنای نبود صدای نیمی از جمعیت در تصمیم‌گیری‌های...
۳۰ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: زری
نویسنده: زری

عبــور ازمــانـع

شکی در این نیست اگر حمله ای صورت پذیرد، شکاف های گسترده تری مجددا بین حاکمیت و مردم گشوده خواهد شد. برای رژیم تفاوتی ندارد که این شکاف ها را با نعش های بیشماری از همین مردم پر نماید

رژیم زندان را آزمایشگاه خود قرارداده است. با دستگیری هاو انواع فشارهای جسمی و روانی در زندان ها , جامعه را” زندان درمانی” می کند.هرازگاهی ولی فقیه، با عربده های عارفانه,از پشت دیواری که بدورازواقعیت های جاری در جامعه ساخته, ” آیه های زمینی “صادر می کند.

در سطح شهرها, حیات با چهره های گوناگون جریان دارد.. حاکمیت تنها نقشی را که در این بین، بازی می کند، بستن آخرین دریچه های امید, در بین مردمی است که، اورا نمی خواهد .فقر,عدم امنیت درحوزه خصوصی حیات مردم, بی ثباتی درروابط اجتماعی وتسلط آمرانه

بر همه شئون زندگی , روز به روز حاکمیت را در حصارتهیه نموده ی خود محبوس می نماید.

درپشت دیوارها، نواهائی به گوش می رسد. دیوارزندان ها, دیواربوجودآمده بین حکومت و مردم ,

مردم قریب به دو سال قبل پا پیش نهاده و دیوار های بین خود را فرو ریختند. حاکمیت مجددا دیوار هائی بر افراشت و این بار خود را پشت آن مخفی نموده، در تدارک توطئه است.

تمام تلاش رژیم در طول سی سال، نتیجه اش این شد که، مردم با روش های نوین به از میان برداشتن موانع همت گماشتند وعزم خود را به حاکمیت بی رحم نشان دادند .

در خیابان به گلوله بسته شدند، دستگیر شدند، در زندان ها شکنجه شدند و از پشت دیوارهای بلند زندان ها صدای شان را به همه رساندند. در زندان ها مورد تجاوز قرار گرفتند . سر به نیست شدند و … وهمچنان بابت عبور از مانع هزینه اش را می پردازند.

همه این ها با برداشتن دیوار فاصله ها اتفاق افتاد.

رژیم امروز در بوغ وکرنا می دمد و از نبرد خود با استکبار جهانی سخن می گوید.

رژیمی که با مردم خود به شنیع ترین وضع ممکن رفتار می کند و پای بند هیچ قاعده و قانونی نیست، شرایط را بحدی اسف بار نموده که در پاسخ تحریم ها با لودگی و سبکباری با زندگی مردم بازی می کند. نمایش ” مکتب ایرانی” اش را با آوردن کتیبه “منشور حقوق بشر کوروش “و خزعبلاتی که بر زبان آقای محمود احمدی نژاد و معاون معلوم الحال ایشان که وزارت اطلاعات بد پرونده هم نتوانست تحملش کند، با نمایش خیمه شب بازی، سعی در دادن آدرس غلط به حریفان را دارند. حکومت هائی که دست به تحریم ایران زده اند، می دانند که این حاکمیت با مردم چه رفتاری دارد.

روش امنیتی در مدیریت جامعه مردم را در تنگنا قرار داده و آتها را نسبت به عملکرد حاکمیت بی اعتماد تر کرده است. این بی اعتمادی در درون خود باز تولید انواع تشکل ها را پدید می آورد. هنوز این رژیم نیاموخته که همین مردم، در به زیر کشیدن دولت ها چگونه عمل کردند. مردمی که در طول سی سال گذشته جز در اندک مدت زمان کوتاهی، آشنا به حیات در تشکل های سازمان های سیاسی شدند و با پرداخت هزینه گزاف کشتارها در دهه ۶۰ و قتل عام سیاسی تابستان سال ۶۷، عملا به” اردوگاه های وحشت” ناشی از عملکرد حاکمیت رانده گردیدند. حاکمیت هم با اتخاذ روش های دیگر پس از فوت آیت الله خمینی، در سرکوب اندیشه های سیاسی و تشکل های شان، در دولت آقای هاشمی , که وام دار اعمال امام راحل اش بود، با ایجاد” سکوت قبرستانی” و قلع وقمع دگراندیشان و پیشبرد پروژه قتل های زنجیره ای، به حیات خود قوام بخشید.

با احیای فضا هائی که در ادامه روند عمر رژیم در دوره های مختلف ظاهر گشت مردم دست به تلاش و دگرگونی در چارچوب همین رژیم زدند، که با واکنش شدید مواجه گشته وآن نیروی به میدان آمده، مجدد به پتانسیل جنبش تغییر تبدیل گردید.

امروز فضا تفاوت هائی کرده است.

آگاهی از تناسب نیرو در حاکمیت، توان ادامه بحران هائی که در آفرینس آن، با هماهنگی دوستان رژیم انجام می پذیرد، چه در داخل و چه در منطقه, توان سرکوب بالقوه در همه عرصه ها, تمام موارد ذکر شده با فرهنگی که در حاکمیت ولایت فقیه وجود دارد، قابل بررسی می باشد. کانگستریسم، بخش عمده تفکر این حاکمیت است.

پس از تهدید جامعه به حرکت درآمده و با رفتار ددمنشانه که از خیابان تا زندان و تا گورستان، چهره خود را برای چندمین بار رژیم نشان داد، امروز به این فکر افتاده تا با ایجاد محدودیت برای شخصیت ها که، هم پای مردم ، گام برداشتند، کار را تمام کنند و با دستگیری و سپردن آنها به قانونی که فقط خود می دانند چه اندازه در اجرای آن پای بند هستند، موضوع را فیصله دهند.

صدائی که در خرداد۸۸ شنیده شد در طول یک سال ونیم به فتح فضا های بیشتری دست پیدا کرده است. این صدارا مردم از خیابان به همه مکان های زیست خود بردند.

این صدارا مردم به گوش همه رساندندو گفتند: در میهن می توان نوع دیگری از بودن و شدن را تجربه کرد.

این صدارا مردم همچنان ,باور داشته و بر بستر انچه پیش رویشان در حال پدیدار شدن است, به کار خواهند گرفت.

رژیم تلاش می کند که با ایجاد موانع و محدودیت های فزاینده ، مجددا جامعه را به محاق ببرد.مردم حکومت را به درستی شناخته و در درک انچه روی داده عقب نشینی نخواهند کرد. رژیم می خواهد که مردم انچه را او می گوید به کار بندند و جدا از خواست حکومت، عمل ننمایند. این عمل محال است.

دریچه ای که امروز گشوده شد، محصول زمان طولانی رفتار بدون حضور مردم است.

اعتماد به اپوزسیون، پس از انتخابات ریاست جمهوری خرداد ماه ۸۸ به شکل زنده ای در حال گسترش می باشد. حضورعینی در تغییر, این اعتماد را گسترده تر کرده و می رود که از خود تحرکات زنده تری را نشان دهد.

در اغلب مراسم های دولتی و حکومتی، حضور مردمی که داوطلبانه شرکت کنند کم رنگ و یااصلا جلوه ای ندارد. با توجه به بافت حکومت، با تشکل های نظامی و شبه نظامی که به راه انداخته و در حرکت های این چنینی بهره می برند نتوانستند فضائی ایجاد کنند که برایشان دستاوردی داشته باشد. روی همین اصل به خانه و محل کار و محل تردد معترضین به انتخابات حمله نموده و مانع مطرح شدن آنها در فضا هائی می شوند که در آنجا حکومت یا مرده یا در حال جان دادن است.

با این تفاسیر، رژیم در تلاش است با عقب راندن نیروی برآمده جنبش پس از انتخابات و با افزایش فشارهاِی جانبی به نیروهای حمایت کننده، فرسایش نیروی تغییر راپیش ببرد و درادامه با دستگیری و نمایش آنچه در طول سی سال گذشته در کارنامه اش دارد، عملا مرگ نیروی تغییر را اعلام کند.

اما ، تغییر سر فصل حرکت اعتراضی مردم به حکومت ولی فقیه گردیده است.

مردم در اندیشه این که چگونه می توانند بار گران حکومت را از شانه خود بردارند، هر قشر و طبقه ای با تناسب توان و نیروی اجتماعی خود امروز، در انتظار زمان مناسب می باشند. در بی اثر نمودن این برآمد، رژیم بر طبل حمله نظامی به میهن می کوبد و همه توجه را به مرزها

خود با تحریم کنندگان معطوف داشته است. شکی در این نیست اگر حمله ای صورت پذیرد، شکاف های گسترده تری مجددا بین حاکمیت و مردم گشوده خواهد شد. برای رژیم تفاوتی ندارد که این شکاف ها را با نعش های بیشماری از همین مردم پر نماید. برای رژیم تفاوتی ندارد که کشتار کننده ها، آمریکائی باشند یا انگلیسی، آلمانی باشند، یا فرانسوی؛ از این بحران بوجود آمده او تنها به بقای خود فکر می کند. چه بسا در پای تقبل آنچه غربی ها از او در رابطه با بحران هسته ای می خواهند، یک حمام خون دیگری راه نیاندازد. در رابطه با جنگ ایران و عراق و قبول قطعنامه ۵۹۸ آیت الله خمینی آن گونه عمل نمود و کشتار زندانیان سیاسی تابستان سال ۶۷ را اجرا کرد.

اما امروز سال ۶۷ نیست. آیت الله خمینی ۲۲ سال است به خاک سپرده شده و افکارش را هر یک از عمال حکومتی و غیر حکومتی، بین خود مانند حلوا تقسیم می کنند. با افکار آیت الله خمینی، در ایران فقط گورها و گورستان ها افزوده می شود. زمان ” امام” زمان طی شده و متروکی گردیده است. رژیم جامعه را هر چه بیشتر به تسلیح افکار و اعمال سرکوبگرانه ای مجهز کند، از نقاط مختلف همین جامعه تحت کنترل ولی فقیه، تولد یافته و خود را نشان می دهد.

تغییر، از اندیشه این مردم زدوده نخواهد شد.یک اصل مسلم در حیات شان گردیده است.

یک سونامی در حال شکل گرفتن است. فقر فزاینده و سرکوب روزمره، در شکل یابی نیروئی منجر خواهد شد که توان رژیم در ادامه بحران آفرینی هایش را خواهد گرفت. در مقابل این نوع مقاومت و در مسیر این حرکت هر نیروئی قرار بگیرد، از پای درخواهد آمد. ما لاجرم به سوی قهر می رویم. همه نشانه ها حاکی از این است که این رژیم آداب احترام به قانون، حقوق شهروندی، تامین حداقل خواسته ها و نیاز مردم در چارچوب آنچه خود می پسندد را هم تحمل نخواهد کرد. رژیم به این درک رسیده: انانی که دست به تحریم زده اند، تغییرش را نمی خواهند ونسبت به برآمد نیروی تغییرهم هیچ دلبستگی نشان نمی دهند. آنان حل بحران هسته ای را با چارچوبی که تعیین کرده اند خواهانند. در این راه رژیم مردم را به گروگان گرفته است. دشواری پدید آمده، محصول اعمال نابخرادنه حاکمان است. مقاومت آنان در مقابل مردم و نیروی تغییر، حفظ قدرت است. برای بقای خود و حفظ آنچه تاکنون فراهم کرده و بر بستر آن حیاتشان بهم پیوند خورده کوتاه نمی آیند. هزینه عبور از موانع راجنبش خواهد پرداخت.

تاریخ انتشار : ۲۸ شهریور, ۱۳۸۹ ۹:۱۱ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

مروری بر آن‌چه تا بیست و سوم تیرماه گذشت

نفس چاق نکرده بود آقای پزشکیان که در دفتر شرکت هواپیمایی توسط نیروهای انتظامی بسته شد. گویا عدم رعایت حجاب کارکنان زن این دفتر دلیل این کنش نیروهای انتظامی بود. مساله مهمی نبود! آقای وزیر کشور دولت گفت. فردا باز خواهد شد دفتر.

مطالعه »
یادداشت

حکم اعدام فعال کارگری، شریفه محمدی نمادی است از سرکوب جنبش صنفی نیرو های کار ایران!

میزان توانایی کارگران برای برگزاری اقدامات مشترک، از جمله اعتصابات و عدم شرکت در امر تولید، مرتبط است با میزان دسترسی آنها به تشکل های صنفی مستقل و امکان ایجاد تشکل های جدید در مراکز کار. ولی در جمهوری اسلامی نه تنها حقوق پایه ای کارگران برای سازمان دهی و داشتن تشکل های مستقل رعایت نمیشود، بلکه فعالان کارگری، از جمله شریفه محمدی، مرتبا سرکوب و محکوم به حبس های طولانی مدت، ضربات شلاق و حتی اعدام میشوند.

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

حکم اعدام شریفهٔ محمدی را لغو کنید! شریفهٔ محمدی را آزاد کنید!

ما بر این باوریم که با مبارزهٔ هم‌سوی همهٔ نیروهای مترقّی باورمند به آزادی، برابری، مردم‌سالاری (دموکراسی) و عدالت اجتماعی در زمینهٔ حکم منفور اعدام نیز می‌توان ارادهٔ حقوق بشری قاطبهٔ مردم را به این نظام جنایت‌کار تحمیل کرد. ما هم‌صدا با همهٔ این مبارزان لغو حکم اعدام شریفهٔ محمدی را خواهانیم و هم‌نوا با همهٔ نیروهای مترقّی ایران اعلام می‌کنیم جای مبارزان راه بهروزی مردم زندان نیست.

مطالعه »
مطالب ویژه
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

آن‌ها نمی‌توانند همهٔ ما را بکشند و ما نمی‌توانیم همهٔ آن‌ها را بکشیم…

غم دیگر

پایان تلخ یک ریاست جمهوری

کاش میشد

نهادهای مدنی و نقش آنها در تحولات آینده کشور

بیانیه دادگاه بین المللی دادگستری- ۱۹ جولای ۲۰۲۴