سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۴ شهریور, ۱۴۰۵ ۱۶:۳۶

چهارشنبه ۴ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۶:۳۶

خطا در اصول نگارش انشا، عدم دقت در دیدگاە

نظری کوتاە بە انشای آقای اصلانی  تفکر کیش شخصیت در نگرش ایشان و تقدس سازی از جریانات تاریخی، لاجرم بە نفرت عمیق و زدن شخصیت دیگران از دگر سوی می انجامد. امری کە از مطلب ایشان نە مطلبی علمی، بلکە مطلبی کینەتوزانە ساختە است

Getting your Trinity Audio player ready...

متن آقای اصلانی را در سایت اخبار روز دیدم. سعی کردم بە دقت بخوانمش، و بە زعم خودم بە دقت خواندمش. نتیجە خوانش من سطور زیرین می باشد:

خطا در اصول نگارش انشا:

ـ ایشان در پاراگراف سە می نویسند “موضوع این نوشتە نە نقد سازمان اکثریت کە نگاهی است بە برگزاری مراسم سیاهکل توسط شاخە غرب این جریان”، اما بلافاصلە از سطر بعد یعنی سطر چهارم وعدە خودش را فراموش کردە و بە نقد سازمان اکثریت می پردازد. این نقد در سە پاراگراف مطلب نە پاراگرافی ایشان پیگیری می شود!

خطا و یا عدم دقت در دیدگاە:

ـ نوشتەاند رجبعلی مزروعی را با سیاهکل چە کار (کە البتە اینجا نیز خطایی انشایی وجود دارد کە همانا فراموش کردن علامت سئوال و یا علامت مخاطب می باشد). خطا و یا عدم دقت در این است کە فراموش کردەاند کە سیاهکل را با رجبعلی مزروعی کاری هست و نە برعکس. سیاهکل بە عنوان جنبش و آغازی برای آزادی و معتقد بە آزادی همچون پرنسیپی حیاتی، بە آزادی اندیشە و حضور دگراندیشان در حضور خود احتیاج دارد. سیاهکل بە عنوان جنبشی اساسا انسانگرا کە انسانهای حتی استثمارگر را نیز بە نوعی قربانی سیستمهای طبقاتی می داند، بە انسانها فرصت تغییر می دهد، این تغییرات را می بیند و در توسعە و گسترش آن می کوشد.

ـ در مورد جانباختگان سیاهکل نوشتەاند “قدرت ستیزان”. این صفت چنین القا می کند کە این عزیزان بە طور کلی ضد قدرت بودند، اما آنان بە طور دقیقتر ضد قدرت طبقاتی استثمارگران و هوادار ایجاد قدرت طبقات فرودست جامعە بودند. بنابراین قدرت ستیزی آنان هم ایجابی بود و هم اثباتی.

ـ خطاب بە بهروز خلیق نوشتەاند: ” تمامی تلاشِ سازمانی که شما بر راًس آن تکیه دادهاید نوعی ائتلاف سیاسی را هدف میگیرد. شما کماکان در هرم قدرت متحد جستوجو میکنید.” ظاهرا و اگر اشتباه نکنم منظور ایشان این هست کە بهروز خلیق بر خلاف سازمان اکثریت کە نوعی ائتلاف سیاسی را تعقیب می کند، گویا ایشان مثل همیشە در هرم قدرت است کە متحد تعقیب می کند. این ادعا بە دو دلیل نادرست است. اولا اینکە اصلاح طلبان و بویژە سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی از حکومت راندە شدەاند و دیگر بنابراین در قدرت نیستند تا بشود از طریق آنها در هرم قدرت متحد جستجو کرد، و دوم اینکە نویسندە اصلا متوجە نیستند ونمی دانند کە بهروز خلیق خودش یکی از پیش برندگان اصلی پروژە وحدت در جنبش چپ و در درون سازمان اکثریت هستند. عدم اطلاعات وافی و کافی در مورد مواضع و نوع کارهای بهروز خلیق، ایشان را بە این خطای فاحش در ارزیابی سوق دادەاند.

ـ نوشتەاند: “مگر میتوان سیاهکل را با کسانی آلود که حضورشان از اساس انکار فلسفهی سیاهکل است.” آنچە من از فلسفە در این مورد می فهمم، علت وجودی سیاهکل همانا سوسیالیزم و ایجاد جامعە بی طبقە می باشد. گمانی نیست کە در این مورد دو درک از طرف جانباختگان سیاهکل و آقای مزروعی وجود دارد. اما عدم درک مشترک از سوسیالیسم و جامعە بی طبقە بە این معنا نیست کە این دو جریان نتوانند درک واحدی از بعضی مفاهیم داشتە باشند. از جملە در زمینە نفی دیکتاتوری. و البتە فارغ از اینکە جنبش فدائی در قالب بعضی از نحلەهای خودش حالا بە درکهای مشخصتری از دمکراسی و سکولاریسم رسیدەاند کە آنان را بە نوعی با جریانات دینی تحول یافتە و معتقد بە این دو مشخصە نزدیکتر می کند.

آخرالامر اینکە چنین منظری برای ضدیت با اکثریت (می گویم ضدیت و نە نقد، برای اثبات این ادعا بە نوع کلمات بکار بردە شدە توسط ایشان دقت شود)، همیشە بە بارزکردن فردی نیاز دارد تا او را تابلو کردە برای اینکە تهاجمات شخصی را آسانتر بنماید. دورەای فرخ نگهدار این نقش را در نگاە این گونە افراد بازی می کرد و حالا اصلانی در تلاش است تا چهرەای دیگر بیافریند. تفکر کیش شخصیت در نگرش ایشان و تقدس سازی از جریانات تاریخی، لاجرم بە نفرت عمیق و زدن شخصیت دیگران از دگر سوی می انجامد. امری کە از مطلب ایشان نە مطلبی علمی، بلکە مطلبی کینەتوزانە ساختە است.

تاریخ انتشار : ۸ اسفند, ۱۳۹۰ ۱:۳۰ ق٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

«طرح مقابله با نفوذ»؛ توطئه‌ای سازمان‌یافته برای سرکوب جنبش دموکراسی‌خواهی

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): سازمان ما تصویب کلیات این طرح را «فاجعه‌ای دیگر در نظام حقوقی کشور» دانسته و ضمن مخالفت با آن، تصویب این طرح را ادامه و تشدید رویکردی می‌داند که در «قانون تشدید مجازات جاسوسی» نیز دنبال شده است؛ قانونی که در یک سال گذشته مبنای صدور احکام سنگین و اجرای احکام اعدام در شماری از پرونده‌ها قرار گرفته است.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

۳۰ سال زندان برای استفاده از آزادی بیان؟

سردبیر ماه: ایالات متحده در ۱۶ ژوئیه کنفرانسی جهانی در واشنگتن برگزار کرد تا همکاری کشورها علیه آنچه «تروریسم چپ افراطی» می‌نامد، تقویت شود؛ اقدامی که بخشی از راهبرد امنیتی جدید آمریکا برای اعمال نفوذ و تغییر رژیم در اروپا و آمریکای لاتین است. این نشست همچنین کارکردی داخلی دارد، زیرا با نسبت‌دادن مخالفان سیاسی به «تروریسم خارجی»، سرکوب آنان آسان‌تر و مشروع‌تر جلوه داده می‌شود.

مطالعه »

یک ایران، یک ملت و یک ترازنامه…

گودرز اقتداری: نوشته‌ای در فضای مجازی منتشر شده است که با این مطلع آغاز میشود: «ما یک ایران نداریم. دو ایران داریم! یک ایرانِ جهان سومی که از کشورهای منطقه عقب افتاده است، نه برق دارد، نه آب دارد، نه صنعت قابل توجهی دارد، نه زیر ساخت قابل اتکایی دارد و علاوه بر آن همه نخبگان‌اش نیز در حال فرار از کشور هستند و این ایران رو به قهقرا در حرکت است. یک ایرانِ دیگر هم وجود دارد که ۹۵ درصد جمعیت آن باسواد است و در بین ۲۰ کشور اول جهان در تولید علم قرار دارد و در تربیت متخصص از پزشکی گرفته تا مهندسی علوم روز جهان همچون نانو، رباتیک، ژنتیک، هسته‌ای و … سرآمد کشورهای منطقه است» یادداشت زیر در پاسخ به آن برداشت نوشته شده است.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

روبرت کوچاریان، رئیس جمهور سابق ارمنستان، به اتهام فساد دستگیر شد

سیاستمدار راست افراطی زوی سوکوت بنای یادبود فلسطینیان را تخریب کرد

خاورمیانه در نظم نوین: رقابت اقتصادی، نظامی و نرم جمهوری اسلامی، ترکیه و عربستان

سیلیکون ولی، جنگ را به عنوان یک بازار رشد می‌بیند

لندن و کی‌یف توافق‌نامه‌ای در مورد استفاده نظامی از هوش مصنوعی امضا کردند

صدها هزار روهینگیایی در معرض تهدید گرسنگی حاد هستند