سامانه اینترنتی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

GOL-768x768-1

۲۶ مرداد, ۱۴۰۵ ۱۶:۲۵

دوشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۶:۲۵

دیالکتیک انتخابات آزاد در شرایط رژیم استبداد شرقی

اکنون کسانی که شعار سرنگونی را در برابر شعار انتخابات آزاد قرار می دهند دچار همان بینش مکانیستی هستند که مرغ را در برابر تخم مرغ قرار می دهد. اگر شعار سرنگونی استبداد شعاری سلبی در جهت رفع بزرگترین مانع حاکمیت اراده مردم است، شعار انتخابات آزاد وجه اثباتی آن است. وجهی که  برخلاف سال ۵۷ عقیم نیست

Getting your Trinity Audio player ready...

دیالکتیک به معنی نفی اینهمانی است. انطباق روند اندیشه با وحدت تضاد ها در درون پروسه تبدل، این، به، آن، است. این، و، آنی، که در ذات واقعیت  حاضرنبوده، بلکه خطای انتزاع  مصنوعی ذهنی است که تنها مشغله اساسی خود را طبقه بندی داده های مجزا فرض می کند.

هگل از مفهوم بسیط هستی یا بودن اغاز کرد. او دریافت که هستی محض، هستی بدون هیچ تعینی، هستی که نه در مکان خاصی است و نه در زمان خاصی، نه ذهنی است و نه عینی، نه بسیط است نه مرکب و خلاصه از هر گونه مشخصه ای منتزع است، نمی تواند موجود باشد. پس هستی محض نام دیگری است بر نیستی محض. وجود محض همانا،عدم است. پس تعین وجود محض، در همانندی ان با نیستی محض است. و این اساس استنتاج مفهوم شدن است. مفهوم هستی محض به مفهوم نیستی محض استحاله می یابد و این روند مفهوم شدن را، استحاله ذهنی  مفهوم هستی محض به مفهوم نیستی محض را می آفریند. مارکس از تولید آغاز کرد ولی تولید هر کالایی- مصرف مواد اولیه و نیروی کار ا ست و مصرف  هر کالایی  یا تولید کالای دیگری است و یا باز تولید  نیروی کار.

آیا این دیالکتیک، سفسطه اینهمانی همه چیز با همه چیز است؟ بدون شک چنین نیست. دیالکتیک ترجمه استحاله، این، به، آن، است – مشروط بر اینکه هردو، وجهی از پروسه استحاله معینی باشند.ب زبان عامیانه نه مرغ اول بوجود امد و نه تخم مرغ مقدم بر مرغ بود، بلکه این هردو، مراحل گوناگون وجود چیزی واحد هستد.

حال قصه انتخابات آزاد وحکومت استبداد شرقی نیز چنین قصه ای است. آیا امکان تمکین این حکومت به انتخابات آزاد وجود دارد؟ بدون شک حواب منفی است. این حکومت ماهیتا با هرگونه نظارتی اعم از اینکه کدام طبقه ویا طبقات اچتماعی آنرا اعمال کند ناسازگار است. مشروعیت این حکومت نه برپایه اراده آزاد مردم بلکه براساس تسلیم بی قید و شرط انسانها در برابرتجلی اراده خداوندی، مقام ولایت، قرار دارد. رای مردم نمایانگرانتخاب آنان نبوده بلکه نمایش بیعت مجدد آنان با اراده ای بر فراز آنان است. ولی ایا این بدان معنا ست که شعار انتخابات ازاد نیز در این شرایط بی معنی است؟

در سال ۵۷ به هنگامی که مردم ایران از حکومت شاهی روی برگردانده بودند با شعار مرگ بر شاه به میدان آمدند. این شعار  مبین نفی حکومت شاهی بود ولی فاقد جنبه اثباتی. هرچند که مردم شعار چمهوی را نیز سر دادند ولی جمهوریت، هرچند سلطنت را نفی می کند، لزوما به معنی حاکمیت اراده مردم نیست، تا چه برسد به اینکه قید اسلامیت را نیز یدک بکشد. مردم شعار آزادی نیز سر دادند ولی محتوای این آزادی نامعلوم و از جنس هر کس از ظن خود شد یار او بود. بنابراین این انقلاب از همان آغاز عقیم ماند.

اکنون کسانی که شعار سرنگونی را در برابر شعار انتخابات آزاد قرار می دهند دچار همان بینش مکانیستی هستند که مرغ را در برابر تخم مرغ قرار می دهد. اگر (سرنگون باد استبداد) شعاری سلبی در جهت رفع بزرگترین مانع حاکمیت اراده مردم است، شعار انتخابات آزاد وجه اثباتی آن است. وجهی که  برخلاف سال ۵۷ عقیم نیست. معنای سیاسی مشخصی دارد و ابهام شعار آزادی محض را ندارد. نفی محض ولایت نیست بلکه جایگزینی اراده آزاد مردم است. جاگزینی این یا ان نیروی سیاسی په عنوان حاکم بر اراده مردم نیست- بلکه در جستجوی تحقق اراده آزاد مردم است .

بدیهی است که انتخابات آزاد به معنی تحقق سیاسی اراده مردم تعریف معینی دارد. آزادی بیان، حق بدون قید شرط انتخاب شدن و انتخاب کردن، وهزار ویک شرط دیگر. ولی تنها راه آمادگی و بلوغ کامل مردم و ما برای اعمال حق حاکمیت اراده خود، راه دشوار مبارزه برای تحقق این شروط است. راهی که با پذیرش ضرورت اعمال این حق، نه تنها په عنوان وسیله بلکه در عین حال  به عنوان هدف، یعنی برافراشتن پرچم انتخابات آزاد آغاز می شود. شاید که تضاد بین هدف و وسیله از میان برداشته شده و دیگر لزومی به توجیه یکی بوسیله دیگری نباشد.

تاریخ انتشار : ۱۶ فروردین, ۱۳۹۱ ۷:۵۷ ب٫ظ

آخرین نوشته‌ها:

لینک کوتاه

نظرات

Comments are closed.

اعدام‌ها را متوقف کنید؛ مردم خواهان تنش‌زدایی و صلح هستند.

هیئت سیاسی-اجرایی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت): ما بار دیگر خواستار توقف فوری اجرای تمامی احکام اعدام، تضمین دادرسی عادلانه، رعایت حقوق متهمان و پایان دادن به استفاده از مجازات مرگ به عنوان ابزار سرکوب هستیم. امروز دفاع از حق حیات، دفاع از صلح و دفاع از آزادی، سه مطالبه جدا از هم نیستند؛ این‌ها ارکان آینده‌ای هستند که مردم ایران برای آن هزینه‌های سنگینی پرداخته‌اند.

ادامه »

ایران در آستانه فروپاشی: اعتراضات، عدم حقانیت حاکمان و بن‌بست‌های پیش‌رو…

شورای سردبیری کار: تجربه تمامی طول دوران حیات حکومت اسلامی نشان می‌دهد که هر موج سرکوب، به‌جای تثبیت پایدار نظام، پایگاه اجتماعی نظام را کوچک‌تر می‌کند، شمار بیشتری از شهروندان را به صف مخالفان می‌راند و پس از مدتی، اعتراضات گسترده‌تری دوباره سر برمی‌آورد. این بار اما فشار از پایین با خطر تشدید تنش در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز هم‌زمان شده است. در چنین فضایی، اسرائیل ـ با سابقه حملات تحریک آمیز و تلاش مستمر برای تضعیف جمهوری اسلامی ـ ممکن است اعتراضات داخلی را فرصتی برای ازسرگیری حملات علیه ایران تلقی کند. این هم‌زمانی نارضایتی داخلی و تهدید خارجی، معادله‌ای بسیار خطرناک برای کشور ما ایجاد کرده است.

مطالعه »

انقلاب مشروطیت و سایه آن بر ایران امروز

شهناز قراگزلو: مشروطه را نباید صرفاً رویدادی متعلق به گذشته دانست، بلکه باید آن را نقطه آغاز گفت‌وگویی ناتمام درباره حکومت قانون در ایران تلقی کرد. شاید مهم‌ترین درس آن نیز همین باشد که هیچ نظام سیاسی، صرف‌نظر از آنکه قدرت در دست شاه، روحانیت یا هر نهاد دیگری باشد، بدون محدود شدن قدرت، استقلال نهادهای قانونی و پاسخ‌گویی در برابر شهروندان، به آزادی و ثبات پایدار دست نخواهد یافت.

مطالعه »

گل به‌خودی فیفا در دادن میزبانی جام جهانی به آمریکا و کانادا و نادیده گرفتن تبعیض نسبت به تیم های شرکت کننده…

گودرز اقتداری: تیم ملی همانگونه که در جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر هم هدف تظاهرات مخالفین جمهوری اسلامی قرار گرفت در این بازیها نیز با تقابل مخالفین جمهوری اسلامی بویژه طرفداران سلطنت روبرو خواهذ بود. پیش بینی ها اما انست که این بار شاید بخاطر میزبانی در امریکا و کانادا که هر دو میزبان صد ها هزار ایرانی متمایل به رضا پهلوی هستند، امکان در گیری های بیشتر محتمل‌تر است…. در دیدگاه ما اما تیم ملی تیم تمام مردم ایران است و در این شرایط که کشور هدف حملات و خسارات بی‌بدیل در تاریخ معاصر خود بوده است پیروزی تیم ملی و حمایت عمومی هم‌وطنان برای ایجاد اتحاد و هم‌بستگی ملی بیش لز پیش ضروری و مورد انتظار است. ما مانند همه هنرمندان و روشنفکران میهن تحت ستم‌مان ورزش‌کارانی که با پرچم ایران در هر میدانی مبارزه میکنند را نیز فرزند ایران و از ان خود میدانیم و پیروزی هایشان را در میدان‌های جهانی ارج می‌گذاریم.

مطالعه »
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

چه باید کرد؟

در جستجوی امید در روزهای تیره ناامیدی

محاصره دریایی ایران و قحطی و گرسنگی دادن به ۹۰ میلیون ایرانی با هر هدفی که باشد توسط آمریکا جنایت جنگی است

جنگ اقتصادی دشمن کافی نیست؟

ادای احترامی به انسان‌های شریف و گمنام دههٔ شصت؛ ماجرای مسافرخانه گوهردشت

 اندوه فراوان از درگذشت، رفیق مرتضی آرامیان در شهر هانوفر