اول ماە مە ( ١١ اردیبهشت ) روز جهانی طبقە کارگر، روز مبارزه متحدانه کارگران و زحمتکشان در سراسر جهان علیە استثمار، تبعیض، بی عدالتی و فقر را به کارگران و زحمتکشان و همه مردم ایران صمیمانە شاد باش می گوئیم.
در سال گذشتە بحران اقتصادی جهان سرمایە داری از سویی در اکثر کشورهای بزرگ و پیشرفتە سرمایه داری همچنان تداوم یافت. از سوی دیگر رشد اقتصادی در کشورهای در حال توسعە و در چین، برزیل، هند، ترکیە، ویتنام و …تدوام یافت و امکانات این کشورها برای انجام اصلاحات و رفاە اجتماعی تقو یت گردید. در حالی که بیکاری در کشورهای عضو اتحادیە اروپا رکورد های پیشین را پشت سر نهاد و بە شکل کم سابقە و نگران کنندەای فزونی یافت، سرمایه داران به بهانە بحران، تعرض بە حقوق سندیکایی کارگران و مزد بگیران را تشدید نموده و جرح و تعدیلات معینی- بە رغم مخالفت و اعتراض و مبارزات کارگران- درقوانین کار و شرایط و مقررات باز نشستگی و سایر خدمات رفاهی اجتماعی کارگران توسط دولت ها بوجود آوردند. تداوم بحران، گسترش بیکاری و تعرض بە حقوق کارگران و انتقال بار بحران اقتصادی بر دوش آنها در سال گذشتە، باعث شد که مبارزه و تلاش کارگران و گروە های اجتماعی فرودست جوامع، در کشورهای بحران زدە، علیە تعرض دولت ها بە حقوق کار و دست آوردهای تاریخی و تدریجی جنبش ها و اتحادیە ها و احزاب کارگری گسترش یابد و کانونها ی اجتماعی ضد انحصارات نوینی مانند جنبش وال استریت از دل این مبارزات خلق گردد.
در میهن ما ایران امسال ما در حالی خود را برای برگزاری و گرامی داشت روز جهانی کارگر آمادە می کنیم کە کارگران و مزد بگیران و مردم ایران سال سخت و دشوار و پر فراز و نشیبی را پشت سر نهادە و سال بمراتب دشوارتری را در پیش رو دارند.
در سال گذشتە، بحران اقتصادی بە رغم افزایش زیاد و بی سابقه در آمدهای نفتی، بطور خطرناکی افزایش یافت، بر تعداد بیکاران بازهم افزوده شد. هزاران واحد تولیدی و اقتصادی دیگر، بە دلیل سیاست عدالت ستیزانە حکومت، ضعف مدیریت و برنامە ریزی و اجرای قانون بە اصطلاح هدفمند سازی یارانە ها ، واردات بی رویە و عوامل دیگر، دچار رکود و یا از گردونە تولید خارج شد. در نتیجه بیش از یک میلیون نفر دیگر از هموطنانمان کار و امکان تامین معیشت شان را از دست دادە و بە ارتش بزرگ بیکاران پیوستند و تعداد کارگران زیر خط فقر بە ٧٠ درصد افزایش یافت. در همین سال تعداد هر چه بیشتری از واحدهای تولیدی از پرداخت بە موقع دستمزد و حقوق کارگران – به دلیل دشواری مالی یا بعضا سوء استفادە از موقعیت خودداری نمودند و حتی حقوق نا چیز بازنشستگان توسط سازمان تامین اجتماعی با تعویق چند ماهە پرداخت شد. دولت با تهیە لایحە ضد کارگری موسوم بە اصلاح قانون کار و حذف مواد مثبت آن، تعرض بە حقوق سندیکایی و دست آوردهای تاریخی و مبارزاتی کارگران را افزایش داد. فشار برای از میان برداشتن سندیکاها و تشکل های کارگری دو چندان شد و بە رغم آزادی ظاهری منصور اسالو، رئیس هیئت مدیرە سندیکای کارگران شرکت واحد، ابراهیم مددی نایب رئیس سندیکا تا روزهای پایانی فروردین ماە همچنان در زندان نگاە داشتە شد. رضا شهابی، علی نجاتی و تعداد دیگری از فعالین کارگری در آذربایجان، تهران، کردستان، خوزستان و در دیگر نقاط ایران بازداشت و زندانی شدند. رضا شهابی عضو هییت مدیرە سندیکای کارگران شرکت واحد در آستانە روز جهانی کارگر، در بیدادگاە رژیم بە ۶ سال زندان محکوم گردید. ببا این وجود و به رغم افزایش سرکوب و گسترش اختناق نتوانستە است مانع تدوام مبارزات کارگران علیە سیاستها و برنامە های ضد کارگری حکومت در کشور گردد. اعتراضات کارگری در سال گذشتە تداوم و گسترش یافت و دامنە اعتصابات کارگری بە واحدهای کلان اقتصادی مانند ذوب آهن، ایران خودرو، فولاد و لولە سازی اهواز، ماشین سازی تبریز، نیشکر هفت تپە، مجتمع های پتروشیمی خوزستان و…کشیدە شد. همچنین تجمع های کارگری در مقابل نهاد ها و سازمانهای دولتی نیز افزایش یافت و اعتراضات بیش از پیش بە سطح شهر ها گسترش پیدا نمود و کنترل آنها توسط نیروهای سرکوبگر بمراتب دشوارتر و پر هزینە تر شد. در کنار اعتراضات و اعتصابات کارگران، معلمان، پرستاران و باز نشستگان، تلاشهای کارگران و کارمندان برای سازمانگری نهاد های صنفی و کمیتە های اعتصاب نیز بنحو چشمگیری فزونی یافت و گروەهای وابسته به دولت کوشیدند با سرهم بندی تشکل وابستە دیگری، مبارزات کارگران و مزد بگیران برای تشکیل سندیکاهای کارگری مستقل را منحرف و نتایج مبارزات را محدود کنند. خوشبختانە این ترفند حکومت نیز توسط کارگران آگاە شناسایی گردید و ناکام ماند.
در کنار مبارزات کارگران ، اعتراضات سایر گروە ها و جنبش های اجتماعی بە مثابە اندامهای پیکرە جنبش سراسری مردم ایران نیز تدوام یافت و همراهی و همبستگی ملی علیە استبداد و بی عدالتی حاکم تقویت شد.
اکنون دلایل و شواهد بسیاری وجود دارد کە نشان می دهند، در صورت تداوم سیاستهای کنونی جریان حاکم، بحران های موجود تشدید خواهند شد و وضعیت معیشتی و رفاهی زحمتکشان بمراتب بدتر خواهد شد. بیکاری فزونی خواهد گرفت، تعداد واحدهای بحران زدە افزایش خواهد یافت. تورم و گرانی در اثر اجرا شدن مرحلە دوم طڕح هدفمند سازی یارانە ها، رکوردهای تازەای را خلق خواهندکرد و تحریمهای نفتی، بانکی و غیرە همین توان باقی ماندە اقتصاد جامعە را نیز از بین خواهد برد. همە این اقدامات در کنار تداوم اختناق و استبداد، بە فقر و فلاکت فزایندە، افزایش جمعیت زیرخط فقر، ژرفش شکاف طبقاتی، تبعیض و ستم و خشونت و بزهکاری، افزایش تعداد کودکان و زنان خیابانی و… منجر خواهد شد.
ما جریانات سیاسی امضا کننده این بیانیه بر این باوریم که شما کارگران کە اکثریت افراد جامعە را تشکیل می دهید، می توانید با تشدید مبارزات خودو همراهی و همبستگی با سایر جنبشهای اجتماعی و پیکار همزمان در جبهە کار و جنبش مردمی سراسری، بیشترین نقش را درجلوگیری از تداوم وضع موجود و وخیم شدن آن و در ایچاد تحول در حیات سیاسی کشور داشتە باشید. کامیابی مبارزات صنفی شما امروزە بیش از هر چیز منوط بە گسترش مبارزات و مشارکت سیاسی شما در فرایند تحولات سیاسی و دمکراتیک و در جنبش اعتراضی سراسری، کە علیە استبداد و بی عدالتی حاکمان کنونی پیکار می کند می باشد. بدون طرد جریان و سیاستهای حاکم مبارزات شما ، برای بهبود حقوق سندیکایی تان بە نتیجە مطلوب نخواهدرسید و طرد استبداد حاکم، بمثابە عامل اصلی فقر و تنگ دستی و ستم و بی عدالتی نیز مستلزم همکاری تنگا تنگ و فعالانە همە گروە های اجتماعی ترقی خواە، بویژە شما کارگران و مزد بگیران در جنبش اعتراضی سراسری است.
زندە باد اول ماە مە (١١ اردیبهشت ) روز همبستگی جهانی کارگران و زحمتکشان جهان
زندە باد آزادی، دمکراسی، صلح و عدالت اجتماعی
پر توان و پیروز باد جنبش سراسری مردم ایران
جبهه ملی ایران- اروپا (هلند)
حزب توده ایران (هلند)
حزب دمکرات کردستان ایران (هلند)
حزب کومه له کردستان ایران (هلند)
سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران (هلند)
سازمان فدائیان خلق ایران – اکثریت (هلند)