پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۰

پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۰

صدای لمپنیسم در پوشش سلطنت طلبی...
این افراد، که ظاهراً توانایی ورود به بحثی مستدل و منطقی با منتقدان را ندارند، سعی دارند به جای پرداختن به گفتگوی سالم و تبادل نظر سازنده، با توسل به...
۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: بهروز ورزنده
نویسنده: بهروز ورزنده
چپ، آزادی و عدالت در تاریخ معاصر ایران!
در این بخشِ پایانی، ابتدا مروری کوتاه بر تاریخ چپ ایرانی دارم، از سال‌های آستانه‌ی جنگ اول جهانی تا امروز و سپس تلاش می‌کنم تا در پرتو نکات مطرح شده...
۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: علیرضا بهتوئی
نویسنده: علیرضا بهتوئی
ضرورت چپ وجمهوری خواهی...
برای جریان چپی که می خواهد برای دغدغه های عمومی نسبت به وضعیت وخیم شکاف طبقاتی سیاستهای خصوصی سازی و کاهش نقش دولت در جوامع بازاری معاصر که نولیبرالیسم آنرا...
۶ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: جابر حسینی
نویسنده: جابر حسینی
چله ی زمستان
یلدا، شبِ قشنگ/ شبِ خاطره ها، و دوران زمان/ دوران دریائی دل،/ و دوستی ها و رفاقت ها
۱ دی, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوە داد
نویسنده: کاوە داد
ماشین اعدام و سرکوب را متوقف و زندانیان سیاسی را آزاد کنید
حکومت جمهوری اسلامی،در این شرایط که در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و مسائل منطقه ای با نا کامی روبرو شده و به شدت در بن بست و بحران...
۳۰ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: جبهه ملی ایران
نویسنده: جبهه ملی ایران
گسترش مقاومت مردم، زمينه ساز گذار از جمهوری اسلامی به دموکراسی!
بیانیه جمهوری سکولار دموکرات در ایران: ابداع اشکال جديد مقاومت مدنی به‌ویژه توسط زنان که با شجاعتی کم نظیر و با خلاقیت خارق العاده صورت می گيرد، جهانیان را به تحسین...
۳۰ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
نویسنده: همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران
پلیس نیویورک در جریان اعتصاب تاریخی آمازون کارگران را دستگیر کرد!
"اگر بسته شما در تعطیلات به تاخیر افتاد، می توانید حرص سیری ناپذیر آمازون را سرزنش کنید. ما به آمازون مهلت مشخصی دادیم تا به پای میز مذاکره بیاید و...
۳۰ آذر, ۱۴۰۳
نویسنده: گودرز اقتداری
نویسنده: گودرز اقتداری

از اقتصاد مقاومتی خامنه ای تا اشکنه عم الهدی و مرغی که از قفس پرید و…

افزایش قیمت ها و گرانی های اخیر که هر هفته قیمت یک چیز سر به فلک می زند، نگرانی های و ترس ناشی از نایابی، استفاده از طلا و ارز برای به جای پول ملی برای مخارج معمولی، پیش پرداخت های یک جا و سنگین برای اجاره خانه یا دیگر قراردادهای مدت دار، همه و همه نشان دهنده فروپاشی اقتصاد ایران است

مقدمه

تاکنون سران و مقامات حکومت اسلامی، همواره گرانی و فقر و هم چنین تاثیر تحریم های بین المللی بر اقتصادی ورشکسته ایران را رد می کردند اما امروز در بالاترین سطح مقامات و ارگان های کشور، به بحران هایشان اقرار می کنند.

علی خامنه ‌ای، رهبر حکومت اسلامی، برای مقابله با بحران ها و تحریم‌ های اقتصادی، طرح «اقتصاد مقاومتی» را مطرح کرده است. در این طرح تلاش می ‌شود از تولید داخلی حمایت شده و از مردم خواسته شود در مصرف خود «صرفه ‌جویی» کنند. به عبارت دیگر، حکومت اسلامی، تاوان بحران هایش را بر گرده مرد می گذارد و حتی بی شرمانه به سفره خالی کارگران و مردم محروم نیز دست درازی می کند.

دزدی و اختلاس در دم و دستگاه حکومت اسلامی، نهادینه شده است به طوری که هنوز چند روزی بیش تر از صدور حکم اعدام برای چهار تن از متهمان پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی نگذشته بود که اختلاس ۱۵ میلیارد تومانی در سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران کشف شد. اختلاسی که احمد علم ‌الهدی٬ امام جمعه مشهد خواسته مردم آن را به پای مسئولان نظام ننویسند.

هنگامی که مرغ در کشور نایاب شد و صف های طولانی که بعضا با اعتراضاتی نیز همراه بود برای گرفتن مرغ به وجود آمد؛ قیمت تخم‌ مرغ طی کم تر از یک ماه یک ‌باره از شانه‌ ای حدود ۴ هزار و ۵۰۰ تومان به شانه ۵ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافت؛  ناگهان اما جمعه ها در این مورد راه حل های خودشان را در خطبه های نماز جمعه شان ارائه دادند که جالب ترین آن ها، از زبان علم الهدی امام جمعه مشهد، جاری شده است. او، خطاب به مردم مشهد، گفت: «مشهدی ها مگر اشکنه پیاز داغ را یادتان رفته و آن زندگی را فراموش کرده اید؛ مگر قرار است برنامه همان باشد که قبلا ‌بوده است…»

اکنون کار به جایی رسیده است که «ارسلان فتحی پور»، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ایران، از «مقامات کشور» خواسته که از بی اثر خواندن تحریم ها بر اقتصاد و معیشت مردم پرهیز کنند. رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفته است: «هنگامی که تحریم های اقتصادی را بی اثر می خوانیم چگونه می توان از جامعه انتظار همراهی و صبوری داشت.»

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت که «آیا می توان از وضعیت جنگی در اقتصاد سخن گفت، آن گاه تحریم ها را بر اقتصاد کشور بی تاثیر معرفی کرد؟» ارسلان فتحی پور، در ادامه افزوده است که «آیا می توان تحریم ها را در اقتصاد کشور بی اثر دانست و هم زمان افزایش قیمت ها و گرانی ها را به گردن تحریم ها انداخت.»

آیت الله خامنه ای، از جمله کسانی است که تحریم های غرب را علیه ایران همواره بی اثر دانسته و گفته است که فشارهای اقتصادی مانع پیشرفت کشور نشده اند. او، اخیرا نیز بار دیگر ادعا کرد که هیچ بن بستی در نتیجه فشارهای غرب به وجود نیامده و کشور هم چنان در حال پیشرفت است.  احمدی نژاد نیز قطعنامه های سازمان ملل در رابطه با تحریم های ایران را کاغذ پاره نامیده و آن ها را بی تاثیر دانسته است.

سردار پاسدار محمدرضا نقدی، فرمانده بسیج، نیز گفته است که تحریم ها زمینه ساز خودکفایی و شکوفایی اقتصادی کشورند و او دعا می کند که روز به روز بر دامنه و عمق تحریم ها علیه ایران افزوده شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت احمدی نژاد نیز به تازگی در سخنانی ادعایی کرده که: «اقتصاد ایران اقتصادی پویاست که تحت تاثیر تحریم‌ ها قرار نمی ‌گیرد.»

به گزارش «خبرگزاری دانشجو»٬ نقدی روز یک شنبه ۱۵ مرداد، در جمع گروهی از دانش جویان در مشهد گفت، در بخش دیگری از سخنان خود خواستار فرش ‌بافی زنان در خانه‌ ها شد و به طور تلویحی از مردم خواست به کسانی که در خانه مرغ نگهداری می ‌کنند٬ اعتراض نکنند.

او، از ساخت عروسک در خانه‌ ها به عنوان یکی دیگر از راهکار‌های بومی برای خودکفایی اقتصاد ایران نام برد و نسبت به واردات عروسک از چین انتقاد کرد.

براساس برخی گزارش‌ ها، دولت احمدی ‌نژاد تاکنون ۷۰ میلیون دلار عروسک از چین وارد کرده است که این اقدام با اعتراض‌ هایی نیز همراه بوده است.

رییس سازمان بسیج مستضعفین، هم چنین از واردات ۶۴ میلیاردی دولت احمدی‌ نژاد انتقاد کرد و اظهار کرد: «اگر نوشابه از خارج نیاوریم می‌ میریم.»

مصطفی پورمحمدی٬ رییس سازمان بازرسی کل کشور می‌ گوید تحریم‌ ها علیه ایران «جهانی» و «مستبدانه» است٬ مردم «صرفه‌ جویی» کنند و برخی «بی ‌تدبیری ‌ها» باید تمام شود.

به گزارش روز یک شنبه ۱۵ مرداد خبرگزاری فارس٬ پورمحمدی این مطالب را در جمع گروهی از نمازگزاران مسجدالرضا واقع در فلکه دوم صادقیه (تهران) بیان کرده است. او، گفته که «تحریم یک پروژه جهانی و یک توافق جهانی بسیار مستبدانه است» و برخی مسئولان باید از «ولخرجی، بی‌ تدبیری و کم تدبیری ‌ها دست بر دارند.»

رییس سازمان بازرسی کل کشور، افزوده است: «الان یک جنگ اقتصادی علیه ما شکل گرفته که بسیار جدی نیز است و مردم باید به فکر باشند و ببینند چه کمکی می‌ توانند انجام دهند.»

او، افزود: «هنگامی که مقامی از کشورمان به کشور دیگر سفر می‌ کند نماینده آمریکا با شرکت ‌های آن کشور تماس گرفته و از آن ‌ها می‌ خواهد قرارداد‌های خود با ایران را فسخ کنند.»

سردار یدالله جوانی، مشاور عالی ولی فقیه در سپاه پاسداران، در جریان همایش سپاه غدیر استان یزد، با صراحت خاطرنشان ساخت: «وضعیت کنونی کشور در ابعاد داخلی و بین‌المللی وضعیت خاصی است… حوزه اصلی تقابل دشمن با جمهوری اسلامی، حوزه اقتصاد است.» (روزنامه رسالت، ۲۸ تیر ماه)

صدیقی، امام جمعه موقت تهران با بیان این‌ که «فشارها ملت حسینی ما را نورانی ‌تر می‌ کند»، درباره بحران اقتصادی موجود در ایران گفته است: «همه دنیا امروز گرفتار گرانی و بی کاری است و ما این را مقدمه حضور امام عصر می‌دانیم.»

می بینیم که با افزایش فشار‌های اقتصادی ناشی از سوء مدیریت و چپاول اقتصاد کشور، تحریم ‌های بین ‌المللی و…، سران و مقامات حکومت اسلامی، مردم را به صرفه ‌جویی در مصرف و ایستادگی در مقابل فشار‌ها و ریاضت اقتصادی تشویق می کنند تا بتوانند چند صباح دیگر حکومت خود را سر پا نگاه دارند.

اما این ادعاها و مواضع متناقض سران و مقامات حکومت اسلامی، پوچ و بی معنی است و به معنای واقعی اقتصاد ایران، بحرانی ترین دوران خود را از سر می گذراند. در ادامه این بحث، خواهیم دید که اقتصاد ایران چقدر ورشکسته و بحرانی است. از سویی، تحریم ها نیز چقدر بر اقتصاد فرسوده ایران، موثر واقع شده است.

 

بحث بحران اقتصادی در مجلس خبرگان

این بحران ها سبب شده است که خامنه ای و احمدی نژاد، پس از هفت سال شاخ و شانه کشیدن به هاشمی رفسنجانی، به او متوسل شوند. در گزارشی آمده است که آخرین جلسه «مجمع تشخیص مصلحت نظام»، پیش از ماه رمضان به دلیل اهمیت و فوریت شرایط – اقتصادی – موجود کشور، جلسه ای با حضور احمدی نژاد و وزرای اقتصادی و دارایی، نفت، تجارت و صنعت و رییس کل بانک مرکزی، تشکیل شد.

در این جلسه که با حضور هاشمی رفسنجانی تشکیل شده بود، احمدی نژاد گفت: «وضعیت طوری شده که بنده تصمیم گرفتم به اتفاق همکارانم در دولت خدمت اعضای مجمع برسیم تا گزارشی از زبان مسوولان اقتصادی دولت درباره تحریم ها و اثرات آن بر اقتصاد کشور بدهیم.»

سردار رستم قاسمی وزیر نفت و فرمانده پیشین قرارگاه خاتم الانبیاء گفت: «پس از تحریم های نفتی اتحادیه اروپا، وضعیت فروش نفت ما دچار کاهش قابل توجهی شده است. پیش از این یعنی حدود ۴ ماه قبل نفت تولیدی ما ۲ میلیون و سیصدهزار بشکه در روز بود که هرچه به تحریم ها نزدیک تر شدیم فروش هم کاهش یافت و در حال حاضر نفت تولیدی ماه به زیر یک میلیون بشکه رسیده و پیش بینی ما این است که به رقم ۸۰۰ هزار در روز برسد.

براساس اطلاعات ما، برنامه آمریکایی این است که به محض رسیدن نفت تولیدی به زیر ۸۰۰ هزار بشکه در روز خبر پیروزی تحریم ها را اعلام کنند. این خبر احتمالا در یکی از مناظره های انتخاباتی از سوی باراک اوباما اعلام می شود تا برای دموکرات ها دستاورد انتخاباتی هم داشته باشد.

در حال حاضر مشتریان ثابت نفت ما کشورهای چین و هند هستند که متاسفانه چین، نفت را با قیمت بسیار نازل از ما خریداری می کند و به جای پول اعلام کرده پروژه های ایران را فاینانس می کنیم در حالی که این کار کلاهبرداری است نه فاینانس.

تحریم‌ ها در بخش پتروشیمی نیز باعث شده تا توانایی ما در تولید مواد اولیه و آنچه برای تولید نفت کوره لازم است از بین برود؛ در نتیجه عدم تولید نفت کوره، تولید بنزین در پالایشگاه ها به ۱۵ درصد ظرفیت خود رسیده و نیاز کشور در حال حاضر از طریق منابع ذخیره تامین می شود. بنده به اعضای کمیسیون انرژی مجلس هم توضیح داده‌ام که فکری به حال قیمت بنزین کنند تا موارد استفاده غیر کاربردی و شهروندی کاهش پیدا کند و بنزین در اختیار بخش عمومی قرار گیرد زیرا با ادامه این وضعیت عملا نمی توانیم بنزین را با نرخ کم تر از ۲ هزار و پانصد تومان آن هم با فوب خلیج فارس خریداری کنیم.»

محمود بهمنی رییس کل بانک مرکزی، پس از وزیر نفت گفت: «ما تا پیش از این ارز مورد نیاز برای خرید کالاهای تحریمی و انتقال آن ها را به وسیله افراد مورد اعتماد خودمان انجام می دادیم اما متاسفانه در حال حاضر بیش از ۴۷ پرونده مفتوح در خصوص متواری شدن این افراد با پول های بیت المال به خارج از کشور داریم که رقم آن به چند میلیارد دلار می رسد.

پس از افزایش این پرونده‌ ها تصمیم گرفتیم با عامل‌ های خارجی وارد معامله شویم و به نام آن ها یا بانک تاسیس کنیم یا شرکت خارجی. این تکنیک اگرچه در ابتدا موفق بود اما رفته رفته سازمان های اطلاعاتی آن کشورها در تعامل با سازمان های اطلاعاتی غربی توانستند تعداد زیادی از این افراد یا شرکت ها را شناسایی کنند و آسیب جدی به نقل و انتقال کالاهای تحریمی یا انتقال پول کنند.»

وزیر اقتصاد و دارایی، پس از رییس کل بانک مرکزی خواست صحبت کند که آیت الله «عباس واعظ طبسی» تولیت آستان قدس رضوی و عضو مجمع مصلحت خطاب به وی گفت: «آقای حسینی! روزانه بیش از هزار نامه مردمی در شکایت از گرانی‌ ها به دفتر من در مشهد ارسال می شود که از پاسخ گویی به آن ها عاجزم. دولت هم که می گوید نرخ تورم ۲۲ درصد است؛ این چه نرخ تورمی است که مرغ آن کیلویی ۷ هزار تومان شده و تورم ۲۲ درصد است؟ فرمول محاسبات شما چیست؟»

وزیر اقتصاد، پاسخ داد: «حاج آقا نرخ تورم اعلام شده با نرخ واقعی تورم از زمین تا آسمان تفاوت دارد. نرخ واقعی ۱۲۶ درصد است اما آقای احمدی نژاد دستور دادند با توجه به جو روانی هم چنان رقم های زیر ۲۴ درصد را اعلام کنیم. البته نظر مقام رهبری این بوده که در شرایط فعلی آمار واقعی اعلام نشود تا از این شرایط عبور کنیم.»

مجید انصاری عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز و عضو مجمع مصلحت که گفته می شود کارشناس برجسته امور اقتصادی حکومت اسلامی است، خطاب به احمدی نژاد، گفت: «بنده دقیقا در نوروز ۸۵ حضور شما رسیدم و همین فضا را پیش ‌بینی کردم. اما فقط شنونده بودید و هیچ اقدام عملی انجام ندادید.«

احمدی نژاد، در پاسخ می‌ گوید: «آقای انصاری شما که بهتر می دانید بنده در مساله تحریم ها تصمیم گیرنده نیستم. همین حرف ‌ها را خدمت مقام معظم رهبری گفتم، اما ناگهان استراتژی اقتصاد مقاومتی درآمد. بخش زیادی از این بدبختی ها نتیجه تصمیم های نادرست سیاست خارجی است. وقتی تصمیم گیر جای دیگری باشد و هر نفر یک تصمیم بگیرد همین است که می بینید.»

سرلشگر حسن فیروزآبادی رییس ستاد کل نیروهای مسلح، خطاب به احمدی نژاد گفت: «وقتی از دولت شما جریان انحرافی بیرون می ‌آید توقع دارید تصمیم‌ گیر نهایی هم خودتان باشید؟ در قانون آمده تعیین سیاست خارجی بر عهده رهبری است».

احمدی نژاد، در پاسخ می گوید: «جریان انحرافی را کرده ‌اید پتکی بر سر دولت. پس دولت چکاره است آقای فیروزآبادی؟ انشالله موفق باشید.»

هاشمی رفسنجانی، در پایان و به عنوان جمع بندی جلسه گفت: «امیدوارم کارگزاران نظام با اتحاد و هم دلی از درخت انقلاب صیانت کنند»!

 

اشکنه امام جمعه مشهد؟

عبرت نیوز در تاریخ ۶-۵-۱۳۹۱، به نقل از امام جمعه مشهد، نوشت: «اگر مرغ در دسترس نیست آن را با یک ماده پروتئینی دیگر جایگزین کنید.» آیت الله سید احمد علم الهدی در خطبه‌ های نماز جمعه، گفت: «امکانات غذایی زندگی خودتان را تهیه کنید؛ بنا نیست زندگی شما هر جور که قبلا می گذشته الان هم همان طور باشد.»

او، خطاب به مردم مشهد، گفت: «مشهدی‌ ها مگر اشکنه پیاز داغ را یادتان رفته و آن زندگی را فراموش کرده‌ اید؛ مگر قرار است برنامه همان باشد که قبلا ‌بوده است.»

علم الهدی، ادامه داد: «شما مردم قدرت دارید تا وارد میدان کار شوید و نیازهایتان را برطرف کنید.»

او، با تاکید بر این که «دشمن می خواهد به خاطر شکم ما را از پا درآورد»، خطاب به مرغداران گفت: «چرا توکل تان از خدا قطع شده است؛ مگر به خدا معتقد نیستید.» او، ادامه داد: «شما خدا را باور کرده‌ اید؛ خدا زنده است، ما را می بیند و ما را در جبهه جنگ با دشمن خودش یاری می کند.»

علم الهدی، با بیان این که «طبق گفته رهبری باید واقعیت را به مردم بگوییم»، خاطرنشان کرد: «وضعیت فعلی ما با دشمن یک وضعیت جنگی است و مسئولان نباید به روزمره کاری بگذرانند.»

اگر به طور ساده هزینه یک ماه خوردن اشکنه پیاز برای یک خانواده چهار نفری در نظر گفته شود نتیجه  نشان می دهد که خوردن اشکنه پیاز هم برای خانواده های کارگری ممکن نیست.

حقوق کارگر در ماه ۷۵۴/۳۸۹ تومان است. در حالی که شش عدد تخم مرغ ۲۱۰۰ تومان؛ نیم کیلو سیب زمینی ۹۰۰ تومان؛ کره ۱۰۰ گرمی ۸۰۰ تومان؛ پیاز ۱۰۰ گرم ۲۰۰ تومان؛ آرد و مرزنجوش و فلفل و نمک و زردچوبه ۵۰۰ تومان؛ شش تا نان لواش ۱۲۰۰ تومان برای هر وعده؛ یعنی مخارج دو وعده غذای روزانه ده هزار و هشتصد تومان می شود. حالا تصور کنید که با این گرانی و تورم کمرشکن خانواده های کارگری و فقیر چگونه هزینه های دیگرشان چون کرایه خانه، ایاب ذهاب، خرج دوا و درمان، هزینه تحصیل فرزندان، پوشاک و… را از کجا تامین کنند؟

 

کشاورزی ایران، ورشکسته است!

اقتصاد کشاورزی ایران نیز به یک اقتصاد ورشکسته تبدیل شده است و سودی برای کشاورز ندارد. اخیرا همشهری، گزارش داده که قیمت انواع پیاز که تا چند روز پیش از ۵۰۰ تا ۶۰۰ تومان در هر کیلوگرم در نوسان بود، اکنون در میدان مرکزی میوه ‌وتره ‌بار به ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان و در سطح شهر به ۱۴۰۰ تا ۱۸۰۰ تومان در هر کیلوگرم افزایش یافته و از توزیع پیاز در میادین میوه‌ وتره ‌بار و سایر مراکز عرضه مستقیم هم خبری نیست.

به گزارش تابناک، منصور حقیقت ‌پور، نماینده اردبیل، نیر و نمین، گفت: «در گذشته، اقتصاد و تولید کشاورزی، فضای بسیار خوبی برای ما فراهم آورده بود؛ اما متاسفانه هم ‌اکنون این مزیت بزرگ را در کل کشور از دست می‌ دهیم. امروز چه مدیریت ‌های ضعیف، چه قانون گذاری ضعیف و چه نبود قوانین محکم حمایت ‌کننده، باعث شده که کشاورزان ما از کار تولیدی دست کشیده و به سمت مشاغل خدماتی و واسطه ‌ای تمایل پیدا کنند.

او، در ادامه یادآور شد: اگر در سال ‌های گذشته، ده میلیارد دلار اعتبار برای واردات مواد ‌غذایی و کشاورزی داشتیم، متاسفانه هم‌ اکنون این میزان به سی میلیارد دلار رسیده است؛ به عبارت بهتر، یعنی این ‌که ما بیست میلیارد دلار از تولیدات کشاورزی خود را از دست داده ‌ایم، چرا که اقتصادی نیست و فعالیت در بخش کشاورزی منتج به سود مناسب و معقول نمی ‌شود.

این نماینده مجلس سرمایه داران و ارتجاع، با بیان این که ما در زمینه محصولات کشاورزی، چالش جدی پیش روی خودمان خواهیم داشت، به پرداخت یارانه به بخش کشاورزی از سوی دولت ‌ها در سراسر دنیا اشاره و تصریح کرد: «اگر ما تمایل داریم که بخش کشاورزی بتواند تولید کرده و ایجاد اشتغال داشته باشد، دولت نیز باید حمایت کند. دولت آمریکا ۱۳۵ سال است که یارانه تولید شیر را قطع نکرده و آن‌ را به تولیدکننده می‌ پردازد. ما متاسفانه این موارد را نداریم و بخش کشاورزی جدا بیمار است.»

او، در ادامه با اشاره به مشکل خرید محصولات کشاورزان و نیز قیمت‌های خرید تضمینی پایین گفت: «قیمت‌ های تضمینی در کشور عادلانه نیست. استان اردبیل با تولید ۸۳۵ هزار تن محصول، قطب تولید محصول سیب ‌زمینی در کشور است. هر کیلو سیب‌ زمینی برای کشاورز نزدیک دویست تومان هزینه دارد. در چنین حالتی دولت چرا قیمت خرید تضمینی ۱۳۵ تومان را مشخص می‌ کند؟ مگر بخش خصوصی توان پرداخت خسارت را دارد؟ هم چنین در زمینه محصول گندم، قیمت ۳۹۵ تومان برای هر کیلو عادلانه نیست. ما حاضریم گندم را با بهای بالا‌تر از این مقدار از خارج کشور وارد کنیم اما نمی‌ پذیریم که قیمت بالاتری برای این محصول در نظر بگیریم تا کشاورز نیز مورد حمایت قرار بگیرد. این در حالی است که متاسفانه در چند سال اخیر، نتوانسته ‌ایم بهای خرید گندم تضمینی را به کشاورز بپردازیم.»

 

تهدید ۵۰۰ هزار فرصت شغلی در جایگاه‌ ها

پس از هدف مندی یارانه‌ ها که قیمت حامل‌ های انرژی ۷۰۰ تا ۱۵۰۰ درصد اضافه شد مسئولین کارمزد‌ها را حتی به میزان تورم دو سال ۸۹ و ۹۰ (۳۵ درصد) و کاهش فروش ایجاد شده (۵۰ درصد) نیز افزایش ندادند.

ایلنا، دوشنبه، ۱۶ مرداد ماه ۱۳۹۱، نوشت: بیش از یکصد نفر از مالکین جایگاه‌ های اختصاصی عرضه فرآورده‌ های نفتی کشور از مشکلات درآمدی جایگاه‌ ها پس از اجرای قانون هدف مندی یارانه‌ ها، مخصوصا کارمزد ناچیز دریافتی انتقاد کردند.

به گزارش ایلنا، ظهر روز یک شنبه ۱۵ مرداد، چندتن از نمایندگان انجمن صنفی صاحبان اماکن فروش و عرضه فراورده‌ های نفتی با حضور در دفتر ایلنا، ضمن اعلام نارضایتی از عملکرد مسئولان، اظهار داشتند: آیا تهدید شغل بیش از ۵۰۰ هزار نفر مجموعه کارگران و مدیران شاغل در این صنف به همراه خانواده‌‌ هایشان که به دلیل کارمزد ناچیز جایگاه‌ ها (کم تر از دو و نیم درصد فروش مواد نفتی) در رنج و عذاب هستند نباید برای مسئولین ایجاد حساسیت کند؟ آیا حتما باید تجمعی ایجاد شود تا مسئولین به فکر چاره بیافتند؟

آنان در ادامه تصریح کردند: پس از هدف مندی یارانه‌ ها که قیمت حامل‌ های انرژی ۷۰۰ تا ۱۵۰۰ درصد اضافه شد مسئولین کارمزد‌ها را حتی به میزان تورم دو سال ۸۹ و ۹۰ (۳۵ درصد) و کاهش فروش ایجاد شده (۵۰ درصد) نیز افزایش ندادند.

نمایندگان انجمن صنفی صاحبان پمپ بنزین‌ های کشور، عنوان کردند: در حالی که در دولت جمهوری اسلامی بعضی مدیران پاداش‌ های میلیونی دریافت می ‌کنند، یک جایگاه با ۲۰ کارگر، هزینه آب، برق، مالیات و استهلاک حداقل ۳ میلیارد تومان سرمایه، ۱۴ تا ۱۸ میلیون کارمزد دریافت می‌ کند.

آنان در پایان خاطرنشان ساختند: امیدواریم یکی از مسئولان احساس مسئولیت کرده و برای یک بار هم که شده از این مجموعه سئوال کنند درد شما چیست؟ البته ما با توجه به سوابق از این که گوش شنوایی وجود داشته باشد ناامیدیم.

 

حجم شبه پول…

ایسنا، ۲۰ مرداد ماه ۱۳۹۱، نوشت؛ هم زمان با کاهش اسکناس و مسکوک در دست مردم، حجم شبه پول اعم از سپرده ‌های قرض ‌الحسنه، سپرده‌ های سرمایه‌ گذاری مدت‌ دار، کوتاه‌ مدت، بلندمدت و سپرده‌ های متفرقه طی سه فصل نخست سال گذشته بیش از ۲۹ هزار میلیارد تومان رشد داشته است.

طبق آمارهای رسمی میزان شبه پول در سال ۸۹ بیش از ۲۱۹ هزار میلیارد تومان بود که این میزان در آذر ماه سال ۹۰ به بیش از ۲۴۸ هزار میلیارد تومان رسیده است. رشد ۲۹ هزار میلیارد تومانی حجم شبه پول طی ۹ ماه سال ۹۰ در حالی بوده که این میزان رشد در سال ۸۹ بیش از ۲۴ هزار میلیارد تومان، در سال ۸۸ بیش از ۳۸ هزار میلیارد تومان و در سال ۸۷ بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان بوده است.

افزایش ۲۹ هزار میلیارد تومانی شبه پول طی ۹ ماهه نخست سال ۹۰ در حالی بوده که میزان اسکناس و مسکوک در دست مردم طی این ۹ ماهه ۴/۲ هزار میلیارد تومان کاهش یافته است.

 

اختصاص مبالغ هنگفت به ارگان های مذهبی و…

بحران های اقتصادی اخیر، ظاهرا حتی دولت را نیز مجبور کرده است کمی از «بخشش» هایش را محدود کند از جمله تجدیدنظر در کمک ۷۵۰ میلیاردی به ۱۵۷ موسسه.

اخیرا «شبکه ایران» وابسته به موسسه ایران اعلام کرد دولت دهم تصمیم دارد در کمک بلاعوض ۷۵۰ میلیاردی خود به ۱۵۷ موسسه و نهاد مذهبی٬ فرهنگی٬ آموزشی و نظامی تجدید‌نظر کند.

این سایت روز چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۱، اعلام کرده که این تصمیم در پی تشدید فشار‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌ها بر اقتصاد ایران از سوی دولت اتخاذ خواهد شد.

به نوشته «شبکه ایران» دولت احمدی ‌نژاد پس از طرح «اقتصاد مقاومتی» از سوی علی خامنه ‌ای «سخت در تکاپوست تا مدیریت اقتصاد کشور را به این سمت سوق دهد.»

این سایت، هم چنین به نقل از کار‌شناسان نوشته که «تکیه به منابع درونزای اقتصادی هم چون مالیات و صرفه جویی همه جانبه از مهم ‌ترین الزامات اقتصاد مقاومتی» است.

هفته گذشته نیز «شبکه ایران»، در قالب گفتگو با دو کار‌شناس خواستار لغو معافیت ‌های مالیاتی نیرو‌های مسلح به خصوص سپاه پاسداران شده بود.

این سایت در ادامه گزارش خود فهرست ۱۵۷ موسسه و نهادی که از دولت کمک بلاعوض دریافت می‌ کنند را منتشر کرده که بسیاری از این نهاد‌ها مذهبی و نا‌شناس هستند.

موسسه آینده روشن (پژوهشکده مهدویت) از جمله موسساتی است که در بودجه امسال کمکی یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانی دریافت کرده است.

دانشگاه «امام صادق» با دریافت دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان٬ بسیج دانش ‌آموزی با دریافت هشت میلیارد تومان و بسیج دانش جویی با دریافت چهار میلیارد تومان از دیگر نهاد‌های کمک گیرنده هستند.

در این فهرست هم چنین نام مرکز اسناد انقلاب اسلامی با دریافت یک میلیارد و۵۰۰ میلیون تومان و خبرگزاری مهر با دریافت کمک ۵۰۰ میلیون تومانی دیده می‌ شود.

موسسه آموزشی «امام خمینی»٬ کانون نویسندگان قم٬ هیات رزمندگان اسلام و بسیج استادان از دیگر نهاد‌هایی هستند که در مجموع بیش از هفت میلیارد تومان کمک بلاعوض دریافت کردند.

در این فهرست هم چنین برای کمک به سازمان بسیج مستضعفین به منظور حضور در «جنگ نرم» ۵۰۰ میلیون تومان مبلغ بلاعوض در نظر گرفته شده است.

 

کاهش ۵۰ درصدی صادرات نفت ایران

دبی- العربیه. نت فارسی، نوشته است که پس از گذشت هشت ماه از تحریم بانک مرکزی ایران از سوی آمریکا و تنها حدود یک ماه و نیم بعد از اعمال تحریم های نفتی اتحادیه اروپا، اقتصاد ایران وارد مرحله بحرانی جدیدی شده است. بر اساس گزارش های رسمی بین المللی، از آغاز عملی شدن ممنوعیت خرید و انتقال نفت ایران به کشورهای اروپایی، این کشور روزانه در حدود ۱۳۳ میلیون دلار زیان می بیند.

هم چنین در پی این تحریم ها، صادرات نفت ایران تا ۵۰ درصد، یعنی روزانه تا حدود ۲/۱ میلیون بشکه کاهش یافته است. بر اساس گزارش سایت اقتصادی العربیه.نت، در صورت ادامه این روند تا یک سال دیگر ایران ۴۸ میلیارد دلار زیان خواهد دید. در هفته گذشته در پی اعلام رئیس بانک مرکزی مبنی بر افزایش نرخ مرجع ارزهای خارجی در چند روز آینده، ارزش پول ایران در برابر ارزهای خارجی از جمله دلار تا ۵ درصد کاهش یافت. این در حالی است که نرخ مرجع ارز خارجی که از نام آن پیداست تنها به عنوان تعیین نرخ رسمی دولت باقی مانده اما عموم مردم تنها در صورت برخورداری از شرایط خاصی می توانند از نرخ دولتی استفاده کنند.

کارشناسان اقتصادی بزرگ ترین نگرانی دولت مردان ایران را، اوضاع پر تلاتم بازار ارز می شمارند، همچنین این کشور از افزایش بی کاری که به ۳۰ درصد میان جوانان رسیده است، رنج می برد. برخی کارشناسان بر این باورند که تاثیرات منفی محاصره اقتصادی ایران کمتر از حمله نظامی احتمالی به این کشور نیست تا جایی که امروزه گرانی کالاهای اساسی از جمله مواد غذایی، زندگی مردم را تحت تاثیر کلی قرار داده است. شرکت های صنعتی ایران نیز تنها توانایی به کارگیری نیمی از ظرفیت تولیدی خود را دارند. این در حالی است که تعداد زیادی از این شرکت ها ورشکست شده و درهای خود را بسته اند. از سوی دیگر برخی نمایندگان کنگره آمریکا تلاش دارند، کاخ سفید را زیر فشار قرار داده تا سه کشور ژاپن، هند و چین را که تاکنون از تحریم های نفتی علیه تهران معاف بوده اند، برای توقف خرید نفت از این کشور ترغیب کند. کارشناسان می گویند در صورت به نتیجه رسیدن چنین تلاش هایی و توقف خرید نفت ایران از سوی هند، ژاپن و چین، چنین اقدامی اقتصاد ایران را فلج خواهد کرد. گفتنی است که کنگره آمریکا طی چند روز گذشته تحریم های جدیدی را علیه ایران به تصویب رسانده بود. بر اساس این مصوبه که با رای مثبت ۴۲۱ عضو کنگره و تنها با ۶ رای مخالف به تصویب رسید، تحریم های جدیدی علیه بانک ها، شرکت های بیمه و شرکت های کشتیرانی طرف همکاری با ایران اعمال می گردد. هم چنین برای نخستین بار تحریم ها از حوزه نفت و گاز فراتر رفته و غلات را هم شامل می شود به طوری که شرکت ها و دولت هایی که نفت و گاز ایران را در معاملات پایاپای با غلات تعویض می کنند مورد تحریم قرار می گیرند.

طبق مصوبه جدید کنگره آمریکا هرگونه همکاری شرکت‌ ها و شخصیت‌ های حقوقی با صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایران و یا بانک مرکزی این کشور را ممنوع کرده برای کسانی که به صادرات نفت خام ایران کمک می کنند مجازات هایی نیز در نظر گرفته می گیرد. هم چنین طرف هایی که به تغییر پرچم نفت کش‌ های ایران کمک کنند و یا راه‌ های دیگری برای فرار از تحریم ها فراهم سازند مجازات خواهند شد.

 

گوشه هایی از اختلاس های «ناچیز» مقامات حکومت اسلامی

سران و مقامات و نزدیکان حکومت اسلامی و همه ارگان های آن از بیت رهبری تا ادارات و بانک ها، سی و چهار سال است که منابع و درآمدهای کشور را غارت می کنند تنها هر از چند گاهی و در کشمکش های جناحی به گوشه هایی از این اختلاس ها اشاره می شود و گاها نمایش هایی نیز مبنی بر محاکمه برخی از اختلاس گران راه می اندازند.

به گزارش ایرنا، غلامحسین محسنی اژه ای در سی و سومین نشست خبری خود با حضور خبرنگاران افزود: پس از اتمام تایپ احکام صادره، آرا به محکوم علیه و وکلای آن ها ابلاغ خواهد شد.

دادستان کل کشور، گفت: از مجموع ۳۹ متهمی که به اتهامات آن ها رسیدگی شد قاضی دادگاه چهار نفر را به اعدام، دو نفر را به حبس ابد و بقیه متهمان را به تحمل حبس های ۲۵ سال، ۲۰ سال، ۱۰ سال و پایین تر محکوم کرده است.

در بزرگ ترین اختلاس تاریخ کشور، هفت بانک مشارکت داشتند و اسامی نمایندگان مجلس نیز در این پرونده برده شده بود. علاء ‌الدین بروجردی٬ ارسلان فتحی‌ پور٬ محمد دهقان٬ جبار کوچکی ‌نژاد و صمد مرعشی و فرزندان تعدادی از نمایندگان مجلس از جمله افرادی هستند که در این پرونده اختلاس نام آن ها برده شده، اما هیچ یک محاکمه نشدند.

هم چنین در جلسات دادگاه اختلاس نام چندین تن از مدیران دولتی برده شده است. وزیر سابق راه و ترابری، معاون وزیر صنایع، قائم مقام سابق بانک مرکزی، معاون سابق وزیر اقتصاد، وزیر سابق صنایع، معاون سابق وزیر راه و ترابری از جمله مدیران ارشدی هستند که در این اختلاس نقش داشته اند.

بهمن ماه سال گذشته، هم زمان با برگزاری انتخابات نمایشی، برای انحراف افکار عمومی از مفاسد کلان اقتصادی تیم احمدی نژاد و نزدیکان بیت رهبری، دادگاهی با حضور ۳۲ متهم در حالی تشکیل شد که رهبری امر کرده بود این موضوع را خیلی «کش» دهند.

محمود احمدی نژاد نیز در واکنش به کسانی که دولت را به اختلاس متهم می کنند، گفته بود: «ما باز هم سکوت می‌ کنیم که به خاطر مقام رهبری است، البته این سکوت وحدت بخش طولانی مدت نخواهد بود.»

بر اساس آن چه در جلسات چهارده گانه این دادگاه ها آمده، مه آفرید خسروی متهم اصلی این پرونده متهم شده است که از طریق تبانی با رییس شعبه بانک صادرات در یک کارخانه فولاد در خوزستان، ال ‌سی‌ های (اسناد اعتباری) جعلی به مبالغ ده‌ ها میلیارد تومان می‌ گرفته، بدون آن که وجه آن ها را به بانک بپردازد. بعد از آن، وی این ال ‌سی‌ ها را به بانک های دولتی و خصوصی دیگر می برده و در آن جا با قیمتی پائین تر از قیمت رسمی ال ‌سی می فروخته است.

محمودرضا خاوری، مدیرعامل بانک ملی ایران، که اینک در کاناداست و نحوه خروجش از کشور نیز بسیار پر ابهام بود، با بیان این که «ریشه اصلی این سوء استفاده در بانک صادر کننده اعتبارات اسنادی بوده و تردیدی در مسئولیت بانک صادرات نیست» از سمت خود استعفا کرده است.

یکی دیگر از پرونده های مقامات و ارگان های اختلاس حکومت اسلامی، مربوط به یکی از مدیران با سابقه «بنیاد شهید» است. او، با سندسازی و تقلب ۱۵میلیارد تومان به جیب زده است.  بنا به گزارش روزنامه خراسان، چندی پیش ماموران سازمان بازرسی کل کشور در جریان بررسی وضعیت مالی بنیاد شهید با مورد مشکوکی روبرو شدند. بررسی های اولیه نشان می داد در جریان پرداخت حق بیمه افراد تحت پوشش بنیاد به یکی از شرکت های بیمه، چندین میلیارد تومان به حساب دیگری واریز شده است. از این رو، بازرسان به بررسی اسناد موجود پرداختند تا زوایای پنهان این ماجرا آشکار شود. تحقیقات در این باره حاکی از آن بود که یکی از مسئولان با سابقه بخش تسهیلات پشت پرده این ماجرا حضور دارد که در جریان پرداخت حق بیمه افراد تحت پوشش این اختلاس کلان را رقم زده است. بررسی اسناد نشان می داد در حالی که مبلغ بدهی بنیاد به شرکت بیمه ۵ میلیارد تومان بود این مدیر مبلغ ۹ میلیارد تومان به حساب این شرکت واریز کرده است.

این مسئول بعد از مدتی با اعلام این که به دلیل اشتباه ۴ میلیارد بیش تر به حساب شرکت بیمه واریز شده از مدیران بیمه خواسته است این مبلغ به حسابی که او اعلام می کند واریز شود. به این ترتیب این فرد با این ترفند توانسته بود ۴ میلیارد تومان به جیب بزند. اما این تنها مورد اختلاس این مدیر با سابقه نبود و او با شگردهای گوناگون توانسته بود مبلغ ۱۵ میلیارد تومان از سرمایه بنیاد شهید را که حق خانواده های شاهد و ایثارگران بود، از صندوق بیت المال خارج کند. به دنبال تکمیل این گزارش پرونده روی میز بازپرس مفاخری، رییس شعبه ۲ دادسرای ناحیه ۶ (خارک) تهران قرار گرفت تا در این باره تصمیم گیری شود. در این مرحله اطلاعات تازه تری درباره اختلاس میلیاردی به دست آمد که جای تردیدی در متهم بودن این مقام بنیاد باقی نمی گذاشت… از سویی بررسی این حساب نیز آشکار کرد مدیر متخلف با استفاده از پول های بیت المال چندین باب خانه خریده است. در حالی که هنوز پرونده در مرحله تحقیقات بود این شخص به نام رضا که از تحت نظر بودن خود مطلع شده بود، با گروهی از ماموران پرونده تماس گرفت و رشوه کلانی به آن ها پیشنهاد کرد. این مرد که تصور می کرد ماموران پیشنهاد او را بپذیرند به آن ها وعده یک و نیم میلیارد تومان رشوه داد. این پیشنهاد فرصت مناسبی بود تا شواهد و مدارک علیه این مرد تکمیل شود. به همین دلیل ماموران با هماهنگی بازپرس پرونده در قراری صوری در پارک لاله حاضر شدند. رضا که نگران برملا شدن نقشه اختلاسش بود از ماموران استقبال گرمی کرد و از آنان قول گرفت تا پرونده اختلاس مختومه شود. او سپس یک و نیم میلیاردی را که وعده داده بود در قالب چند فقره چک به ماموران داد اما درست در همان زمان سردی دستبند را در دستانش حس کرد و به پلیس آگاهی منتقل شد.

زمانی که این مرد پای میز بازجویی نشانده شد در حالی که همه شواهد و مدارک را علیه خود می دید، اختلاس ۱۵ میلیاردی از بنیاد شهید را بر عهده گرفت و چگونگی ارتکاب آن را شرح داد. نام این مدیر با سابقه «بنیاد شهید»، در رسانه ها نیامده است.

 

راهکارها و داستان هایی بر سر کمبود مرغ!

گران ‌شدن مرغ موجب حذف و یا کمرنگ شدن این کالا از سبد کالای تعدادی از خانواده‌ها شده است. نکته دیگر این است که این روزها گرفتن فیلم و عکس از صف های مرغ از سوی برخی از افراد و قرار دادن آن بر روی شبکه های اجتماعی و اشتراک تصاویر جزء تفریح روزمره ‌شان شده است. مردم، همواره جوک های زیادی نیز درباره مرغ می سازند.

 

محمدرضا نقدی٬ رییس سازمان بسیج از سکوت مردم در برابر «صدای سگ» و اعتراض آن ‌ها به «صدای مرغ» انتقاد کرد و خواستار پرورش مرغ در خانه ‌ها شد.

به گزارش «خبرگزاری دانشجو»٬ نقدی روز یک شنبه ۱۵ مرداد، در جمع گروهی از دانش جویان در مشهد گفت: «روستا‌ها می ‌توانند منبع تولید تخم‌ مرغ و مرغ باشند.»

او، از تامین مرغ و تخم ‌مرغ شهرنشین ‌ها توسط روستائیان انتقاد کرد و افزود: «این چه فرهنگی است که ما پیدا کردیم و باید در جامعه فرهنگ کار و تلاش ایجاد کنیم.»

رییس سازمان بسیج مستضعفین، هم چنین به موضوع نگهداری سگ در برخی خانه ‌ها پرداخت و گفت: «از پارس سگ کسی صدایش در نمی ‌آید٬ اما از صدای مرغ صدایشان بلند می ‌شود.»

 

رییس هیات ‌مدیره انجمن گیاه ‌خواران ایران گفت: «اگر مردم آگاه باشند که مصرف گوشت مرغ چه مضراتی دارد، چهارده ساعت برای تهیه آن زیر آفتاب سوزان در صف نمی‌ ایستند.»

رییس انجمن علف خوران، هم چنین گفت:« اگر مردم بدانند میوه و سبزیجات چه مضراتی دارد، هرگز یک هفته! برای تهیه آن زیر آفتاب سوزان در صف نمی‌ ایستند.»

او، با اشاره به این که میوه‌ ها و سبزیجات به علت سم‌ پاشی جهت دفع آفات بسیار خطرناک و سرطان زا! بوده، گفت: «معمولا باغداران در چیدن این میوه‌ ها دست ‌های خود را هم نمی‌ شویند و میوه‌ ها را روی زمین می‌ ریزند که پر از کود حیوانی است؛ بنابراین، اگر مردم می ‌دانستند علف طبیعی چقدر مفید بوده و سرشار از ویتامین است، هرگز میوه و سبزیجات نمی‌ خوردند! او، اظهار داشت شما نگاه کنید گاو هم همین علف را می‌ خورد و این همه گوشت و کلی شیر می ‌دهد!

رییس انجمن خاک خوران، گفت: «آخ اگر مردم می ‌دانستند این علف چقدر ضرر دارد و گاو و گوسفند‌ها چقدر رویش راه رفته و پی پی کرده‌ اند، هرگز آن را نمی ‌خوردند و جای آن خاک می‌ خوردند، چرا که خاک منبع سرشاری از املاح و ویتامین‌ هاست و همه میوه‌ ها و علف‌ ها از همین خاک تغذیه می‌ کنند. اصلا و اصولا خمیر مایه انسان از خاک است؛ بنابراین، خاک سرشار از مواد مغذی بوده و توصیه می‌ کنیم به جای ایستادن دو هفته! زیر آفتاب برای تهیه یک بغل علف، خاک بخورید. او، در ادامه گفت: «آخ اگر مردم می ‌دانستند این علف، چه ضرر‌ها که ندارد»!

 

حقوق و مزایای نمانیدگان مجلس شورای اسلامی

در حالی که میلیون خانواده ایرانی، در فقر و گرسنگی به گرسنگی به سر می برند حقوق و مزایای نمانیدگان مجلس، میلیون ها تومان است. البته هیمن نمایندگان علاوه بر دزدی و رشوه خواری و غیره سرمایه گذاری های کلانی نیز در داخل و خارج کشور کرده اند.

محمد‌باقر شریعتی، درباره میزان حقوق و مزایای نمایندگان مجلس گفت: حقوق ماهانه ‌ای که برای نمایندگان مجلس در نظر گرفته شده، ۵/۲ میلیون تومان است.

به گزارش «تابناک»، شریعتی نماینده بهبهان، افزود: «مبلغ یک میلیون تومان هم بابت هزینه‌ های دفا‌تر برای نمایندگان در نظر گرفته شده و با این حساب، کل دریافتی که ماهانه به نمایندگان مجلس پرداخت می شود، ۵/۳ میلیون تومان است.»

او، هم چنین درباره تسهیلات اعطایی مجلس برای اتومبیل و مسکن نمایندگان گفت: «هیات رییسه اعلام کرده است که نمایندگان می توانند صرفا یا ۱۴۰ میلیون تومان خانه رهن کنند و یا این ‌که با ماهی سه میلیون تومان آن را کرایه کنند.»

او، افزود: «‌‌نهایت چیزی که فعلا هیات رییسه قول آن را به نمایندگان داده است، وام ۳۰ تا ۳۵ میلیونی است که آن هم باید اقساطی به مجلس بازگردانده شود.»

این نماینده مجلس، با انتقاد از «شرایط پدید آمده در زمینه تسهیلات اعطایی به نمایندگان»، گفت: «متاسفانه در دوره کنونی در این زمینه در بد‌ترین شرایط هستیم و حتی اختیارات کافی به نمایندگان درباره انتخاب خانه و… هم داده نشده است.»

 

جمع بندی

طی ماه های اخیر، تحولات جدی و قابل تاملی در رابطه‌ ها و پیوندهای بین جناح های گوناگون حکومتی و وضعیت اقتصادی کشور پدید آمده است. گسترش و تعمیق بحران اقتصادی و سیاسی، تشدیدهای تحریم های بین المللی علیه ایران، بحث ها و نزدیکی ها بین جناح ‌بندی ‌های درون حکومتی در جهت ترمیم شکاف ‌ها در راس و بدنه حاکمیت از یک سو، و هم چنین نگرانی های سران و مقامات حکومت اسلامی از احتمال فروپاشی حکومت بشار اسد به عنوان اصلی ترین متحدشان در منطقه و مسیر ارتباط اش با حزب الله لبنان و حماس و جهاد اسلامی فلسطین است، شتاب بیش تری گرفته است.

پیش کشیدن مساله «تشکیل شورای فقهی» در مجلس خبرگان، به سادگی نشان دهنده بحران های عمیق در رهبری حکومت اسلامی است. در نشست اخیر مجلس خبرگان،  رفسنجانی ضمن ابراز نگرانی از آینده حکومت، با پیش کشیدن بحث «تشکیل شورای فقهی» خواستار مدیریت مدبران و تدابیر صحیح و دیپلماسی ویژه برای حل بحران داخلی و خارجی شد. سخنان و موضع ‌گیری ‌های رفسنحانی در حالی بیان می ‌شود که او و دیگر سران حکومتی، نسبت به آینده حکومت شان به شدت ابراز  نگرانی می ‌کنند. بحران های سیاسی و اقتصادی همه کشور را فراگرفته است و بخش اعظم برنامه‌ های اقتصادی و پروژه هایشان نیز به حالت تعلیق درآمده اند. در کنار این تحولات، تاثیرات ویرانگر بحران های اقتصادی، زندگی را برای اکثریت مردم جامعه مان دشوارتر و غیرقابل تحمل تر ساخته است. در چنین موقعیتی انفجار اجتماعی و به خیابان ریختن مردم در شهرهای مختلف کشور نیز اجتناب ناپذیر است.

افزایش رسمی نرخ گوشت و مرغ و ماهی و شیر و لبنیات و نان و دیگر مایحتاج ضروری مردم در حالی صورت می گیرد که نرخ رسمی برخی خدمات (از جمله بلیط مترو و تاکسی) نیز افزایشی محسوس داشته و این همه مستقل از افزایش قیمت غیررسمی اغلب کالاها و خدمات در بازار آزاد است؛ از موبایل و کامپیوتر و لوازم خانگی و ماشین که با افزایش نرخ ارز قیمت شان بالا می رود، تا بهای مسکن و اجاره حوزه های از معیشت و زندگی روزمره شهروندان ایرانند که مورد تهدید و محدودیت و فشار روزافزون قرار گرفته اند.

برای مثال، نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی، اقرار کرده است که ۹۵ درصد مردم اهواز بی کار هستند: «باید برای کاهش این آمار کاری کرد.»

یا خبرگزاری ایلنا، ۲۱ تیر ماه، طی گزارشی نوشت: «این روزها، نگرانی های موجود درباره وضعیت کارگران، صرفا به شرایط نابرابر کاری، فقدان امنیت شغلی، وضعیت بحرانی بنگاه های صنعتی و اقتصادی محدود نمی شود، بلکه با افزایش میزان تورم، نگرانی زیادی در مورد وضعیت سلامتی کارگران و خانواده آن ها به وجود آمده است… افزایش افسار گسیخته نرخ تورم از آغاز امسال موجب افزایش ۶۰ درصدی هزینه اقلام مصرفی خانوارهای کارگری شده است.» به علاوه، ایلنا ۲۱ تیر ماه، در گزارش دیگری تاکید کرده بود: «نرخ فقر نسبی خانوارهای کارگری امسال به ۱ میلیون تومان افزایش یافته است… به دلیل افزایش قیمت اقلام خوراکی خانواده‌ های کارگری قادر به تامین کالری مورد نیاز و تامین دو هزار کالری روزانه نیستند…»

در چنین شرایطی، افزایش قیمت ها و گرانی های اخیر که هر هفته قیمت یک چیز سر به فلک می زند، نگرانی های و ترس ناشی از نایابی، استفاده از طلا و ارز برای به جای پول ملی برای مخارج معمولی، پیش پرداخت های یک جا و سنگین برای اجاره خانه یا دیگر قراردادهای مدت دار، همه و همه نشان دهنده فروپاشی اقتصاد ایران است. علاوه بر این ها، سران و مقامات حکومت اسلامی کم ترین اعتباری در نزد مردم ندارند، وضعیت معیشت در سراسر کشور به مرحله غیرقابل تحملی رسیده ارگان های حکومتی نیز برای هیچ کاری به ویژه اشتغال و مهار تورم و گرانی برنامه ای ندارند.

بی شک، گسترش روزافزون نارضایتی مردم، از بی کاری و گرانی و فقر و سرکوب، دیر یا زود مانند قوفان سهمگینی در خیابان ها راه خواهد افتاد و کلیت حکومت اسلامی و ارگان های سرکوبش را یکی پس از دیگری زمین گیر خواهد کرد، و راه را برای دگرگونی های سریع بنیادی در همه عرصه های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مساعدتر خواهد ساخت!

در چنین اوضاع هولناکی، طبقه کارگر و دیگر محرومان جامعه در مبارزه با حکومت اسلامی و فشارهای اقتصادی آن، جز اتحاد و همبستگی و دست زدن به مبارزه طبقاتی راه دیگری ندارند.

طبقه کارگر، به عنوان یکی از طبقاتی اصلی جامعه، در رویارویی اش با طبقه سرمایه دار و حکومت ستم گر و استثمارگر و جنایت کار آن ها، منافع سیاسی و اقتصادی و طبقاتی خود را دنبال می کند؛ درعین حال طبقه کارگر با رهایی خود، خواهان رهایی کل جامعه از سانسور و اختناق و سرکوب و استثمار است! از این رو، طبیعی ست که از هر امکانی باید برای تقویت جنبش کارگری بهره جست؛ به خصوص باید تلاش کرد جنبش های اجتماعی دیگر هم چون جنبش زنان، جنبش دانش جویان و جوانان، جنبش دفاع از محیط زیست، تشکل های دمکراتیک روشنفکران و غیره را با جنبش کارگری پیوند داد تا یک جنبش سراسری متحد و متشکل و آگاه و قدرت مندی در مقابل طبقه سرمایه داران و حکومت آن ها به وجود آید. با راه انداختن چنین جنبشی، جامعه وارد پیکار سرنوشت سازی در جهت تحقق آزادی خواهانه، برابری طلبانه و عدالت جویانه می شود.

 

سه شنبه بیست و چهارم مرداد ۱۳۹۱ – چهاردهم اوت ۲۰۱۲

 

تاریخ انتشار : ۲۵ مرداد, ۱۳۹۱ ۱۱:۳۸ ق٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

ادامه »
سرمقاله

عفریت شوم جنگ را متوقف کنیم! دست در دست هم ندای صلح سردهیم!

مردم ایران تنها به دنبال صلح و تعامل و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز با تمام کشورهای جهان‌اند. انتظار مردم ما در وهلۀ اول از جمهوری اسلامی است که پای ایران را به جنگی نابرابر و شوم نکشاند مردم ما و مردم جنگ‌زده و بحران زدۀ منطقه، به ویژه غزه و لبنان، از سازمان ملل متحد نیز انتظار دارند که همۀ توان و امکاناتش را برای متوقف کردن اسراییل در تداوم و تعمق جنگ و در اولین مرحله برقراری فوری آتش‌بس به کار گیرد.

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

دادگاه لاهه حکم بازداشت نتانیاهو، نخست‌وزیر؛ و گالانت وزیردفاع سابق اسرائیل را صادر کرد

دادگاه (لاهه) دلایل کافی برای این باور دارد که نتانیاهو و گالانت «عمداً و آگاهانه مردم غیرنظامی در نوار غزه را از اقلام ضروری برای بقای خود از جمله غذا، آب، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین سوخت و برق محروم کرده‌اند».

مطالعه »
یادداشت

رئیس جمهور پزشکیان، وعده‌هایش و انتظارات مردم…

قراین، شواهد و تحولات جاری در کشور حاکی ازآن است که در صورت مخالفت مسئولان نظام و افراطیون با خواست مردم و درک نادرست از تحولات داخلی، منطقه‌ای و جهانی، جامعه درگیر حوادث و اتفاقات بسیار ناگوار خواهد شد. با این چشم‌انداز از تحولات پیش رو ضروری است تا سازمان‌ها، احزاب، نهادهای مدنی و تشکل های صنفی- سیاسی، با ارزیابی از تحولات ناشی ازحوادث و اتفاقات احتمالی، برای ایفای رسالت تاریخی خود همراه و همسو شوند.

مطالعه »
بیانیه ها

به پیشواز شب چلّه – پایداری در پیروزی نور و آزادی بر ظلمت و استبداد!

هیئت سیاسی – اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) از این که نخستین پیام خود پس از انتخابش را هم زمان با شب یلدا، پایان جان‌سختی شب و جشن آغاز بازگشت نور بر زندگی و طبیعت راهی خانه‌های هم‌میهنان خود می‌نماید، خرسند است. ما این هم‌زمانی امیدآفرین را ادامهٔ  راهی می‌دانیم که دیری‌‌است در همراهی با مردم سرزمین‌مان در پیکار دیرینه‌شان با شب و ظلمت و در پیوند با آزادی و نور، برگزیده‌ایم.

مطالعه »
پيام ها
برنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

صدای لمپنیسم در پوشش سلطنت طلبی…

چپ، آزادی و عدالت در تاریخ معاصر ایران!

ضرورت چپ وجمهوری خواهی…

چله ی زمستان

ماشین اعدام و سرکوب را متوقف و زندانیان سیاسی را آزاد کنید

گسترش مقاومت مردم، زمینه ساز گذار از جمهوری اسلامی به دموکراسی!