چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۰

چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۰

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!
سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
نویسنده: هیئت سیاسی - اجرایی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)
رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!
یادمان باشد که هرچه جامعه ضعیف‌تر شود، از فرصت‌ها و شانس‌هایی که در مسیر بهبود، تغییروتحول  پیش خواهد آمد، کمتر می‌توانیم استفاده کنیم و شانس‌های آینده ایران را از دست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کیوان صمیمی
نویسنده: کیوان صمیمی
انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!
نیروی تجدد و دموکراسی یک قرن است که ایران مال همه‌ی ایرانیان است شعار اوست. اکنون نیروهای وسیعی از جنبش اسلامی نیز به همین نگاه پیوسته اند. در پهنه‌ی سیاست...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: امیر ممبینی
نویسنده: امیر ممبینی
جزئیات کشته شدن راضيهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!
سوم تیر ماه جاری رسانه‌ها نوشتند که دختری جوان به نام «راضیهٔ رحمانی» اهل روستای گویژه در شهرستان نورآباد استان لرستان با شلیک یکی از مأموران نیروی انتظامی جان باخت....
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
نویسنده: بهاره شبانکارئیان
بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!
نهضت آزادی ایران در ادامه راهبردی که در مرحله اول در پیش گرفت، اتحاد ملت و تجمیع همه معترضان در مرحله دوم انتخابات را برای مقابله با مخالفان آزادی و...
۱۳ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: نهضت آزادی ایران
نویسنده: نهضت آزادی ایران
انتخابات مهندسی شده، راه يا بی‌راهه؟
    خانم وسمقی در ارتباط با انتخابات ریاست حمهوری در ایران تحلیلی داشته است. خانم وسمقی، زین میان؛ بر این باور است که اصلاح‌طلبان، اگر گمان می‌کنند که حکومت...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: صدیقه وسمقی
نویسنده: صدیقه وسمقی
جرون
جرون، ای سیلی خورده ی زمان، ای معامله های پشت پرده ی آن زمان، ای تاریخ دیروز و امروز من، از رنگ و شرنگ، تا کیسه های زر ...
۱۲ تیر, ۱۴۰۳
نویسنده: کاوه داد
نویسنده: کاوه داد

«مذاکرات آلما آتا»

وضعيت بحرانی کنونی چه در عرصه قدرت سياسی و چه در عرصه نارضايتی توده ها که اعتراضات اخير در اصفهان نمونه ای بارز ديگری از آنند، حکايت از شکنندگی اوضاع و اين امر که ايران آبستن وقايع غير قابل پيش بينی است، و چه بسا تغيير معادلات سياسی در ايران و منطقه، موجب تغييرات غير منتظره در روند و دستور کار نشست آتی در آلما آتا گردند.

دور دیگری از نشست  5+1با مقامات جمهوری اسلامی در رابطه با برنامه هسته ای ایران در شهر آلما آتا پایتخت سابق قزاقستان برگزار گردید. بر خلاف های و هوی براه انداخته شده توسط جلیلی سخنگوی هیئت ایرانی مذاکرات، این نشست که به مدت دو روز برگزار شد را شاید بتوان از بی رمقترین مذاکرات از این دست نام نهاد. دلیل این بی رمقی را نیز نه در روند دو روزه نشست، بلکه در فضای سیاسی روند تدارک این نشست و برخی دیگرعوامل می توان جستجو نمود. اگر در تحلیل مسائل و روندهای مربوط به مذاکرات پیرامون برنامه هسته ای ایران، مانند دیگر روند ها پیچیده موجود، این مذاکرات را نیز متاثر از روندهای «درونی» و «پیرامونی» بدانیم، آنوقت دلایل بی رمقی نشست اخیر با وضوح بیشتری چهره می نمایانند.

بررسی روندهای درونی که بحث کارشناسی مربوط به روند غنی سازی و سانتروفیوژها و… را در بر می گیرد، به غیر از تعیین تاریخ و محل نشست آتی کارشناسان، دستاورد بیشتری که نشان از حرکت به سمت توافقی همه جانبه را داشته باشد، به ارمغان نیاورد. با توجه به انعکاس سخنان خانم اشتون در رسانه ها، بر خلاف سخنان جلیلی مبنی بر رضایت هیئت ایرانی از روند نشست، چه بسا تنها نکته امیدوار کننده برای۵+۱  ، همین توافقی بود که روی تداوم نشست کارشناسان و به دنبال آن نشست آتی، باز هم در آلما آتا، صورت پذیرفت.

اما در رابطه با روندهای «پیرامونی»  که اینبار چه بسا تاثیرات معینی نیز چه در ندارک و چه در “نتایج قابل پیشبینی” نشست آلما آتا داشتند، می توان و باید که مکث بیشتری کرد. انتخابات آتی ریاست جمهوری در ایران، انتخاب دوباره بارک اوباما و ترکیب جدید دستگاه اداری او، وضعیت “نه پیش و نه پس” در سوریه، تداوم بحران مالی در اروپا، راههای گوناگون دور زدن تحریمها توسط ایران با کمک چین و نه تنها چین، و … همگی عواملی هستند که تاثیراتی معین چه بر این نشست و چه نشستهای آتی ۵+۱ با ایران داشتند و در آینده نیز خواهند داشت.

در رابطه با انتخابات آتی ریاست جمهوری در ایران، ۲ نکته بسیار مهم و در پیوند با یکدیگر عمل می کنند. یکی اینکه ۵+۱ بخوبی متوجه این امر هستند که اگر قرار بر تغییر کیفی، هر چند تصمیمی قاطع، اما نه جهش وار، در مواضع ایران باشد، این امر تا انتخابات آتی ریاست جمهوری، صورت نخواهد پذیرفت؛ ضمن آنکه با توجه به همه آنچه که در ماهها و بویژه هفته های اخیر در ایران بوقوع پیوستند، نکته مهم دوم مطرح می شود  و انهم اینکه: خامنه ای نخواهد گذاشت که “افتخار حل معضل هسته ای با جامعه جهانی” نصیب احمدی نژاد و تیم او گردد. این نیز نکته ای نیست که از چشم سیاستگزاران در ۵+۱ پنهان مانده باشد.

در رابطه با بارک اوباما و دستگاه اداری جدید او بویژه در پستهای وزارت دفاع و امور خارجه نیز بروشنی می توان دید که تمام تلاشها در سمت و سوی یافتن راههای مذاکره و گفتگو با ایران، انجام می گیرند. تاکید مکرر مقامات آمریکائی بر «دستیابی ایران به بمب اتمی» بمثابه تنها خط قرمز که آمریکا را ناگزیر به واکنش معین در قبال ایران خواهد کرد، نشان از تمایل اوباما و دستگاه اداری او به حل و فصل “معضل برنامه هسته ای ایران” در پشت میز مذاکره و نه در” اطاقهای جنگ” دارد. خشم مقامات اسرائیل از امکان مذاکرات روی در روی و بدون واسطه میان ایران و آمریکا و نیز ابراز نارضایتی آشکار و برخی تحریکات صورت گرفته از جانب نمایندگان «حزب جمهوری خواهان» آمریکا، چه در مقاومتشان در برابر انتخاب هایگل به مقام وزارت دفاع آمریکا به مثابه مقامی که “جنگ” در تصمیمگیری های او در مقاام انتخاب اول قرار ندارد، و نیز دیدار برخی از آنان با مریم رجوی در پاریس، حرکتهائی هستند که نشاندهنده خشم «جمهوری خواهان تند رو امریکا» در قبال کوشش دولت اوباما به عادی سازی مناسبات با ایران، هستند.

وضعیت “نه پیش و نه پس” در سوریه و نیز رویدادهای اخیر عراق، تاکیدی هستند بر موقعیت استثنائی و تاثیر گذار ایران در منطقه. با تمام تلاشهائی که هم در ترکیه و هم در خارج از ترکیه، در جهت تبدیل آن به کشوری آرام و قدرتمند در منطقه صورت می گیرند، با این وجود اولا، این تغییرات به سرعت در ترکیه صورت نخواهند پذیرفت و زمان معینی برای تحقق این تغییرات لازم است، و ثانیا، به نفوذ نیرومند ایران بر سه کشور عراق و سوریه و لبنان را نمی توان یک شبه، پایان بخشید. لذا همزمان با “ایجاد رقیب” نیرومند برای ایران، نشاندن ایران به پشت میز مذاکره نیز، در دستور روز نه تنها آمریکا، بلکه کشورهای اروپائی نیز قرار می گیرد. کشورهای اروپائی اکنون انچنان غرق در بحران مالی هستند که توان و پشتوانه مالی و اجتماعی یکسره کردن “معضل سوریه” را ندارند چه رسد به دست زدن به یک ماجراجوئی نوین با عنوان “حل خشن معضل هسته ای ایران”.

در ارتباط با راههای بسیار و نیز گوناگونی که ایران برای دور زدن تحریمها به پیش گرفته است، همگی حکایت از این امر دارند که زیان اصلی از تحریمها در درجه اول نصیب مردم عادی و توده های زحمتکش ایران، و بعد خود کشورهای تحریم کننده و نیز کشورها و شرکتها و کارخانجاتی هستند که بنوعی زیر تیغ تحریمها قرار می گیرند. سود برنده اصلی نیز در داخل کشور از نظر سیاسی، خود حکومت جمهوری اسلامی و از نظر مالی تمامی سیستم فاسد دلالان و رانتخواران حکومتی و جوار حکومتی هستند. در خارج نیز چین و بسیاری کشورهای دیگر که درتبانی با نماینگان سیستم فاسد حاکم بر اقتصاد ایران، راههای دور زدن و یا نادیده گرفتن تحریمها را به همراه ایران، بکار می گیرند.   

با توجه به همه نکات برشمرده، می توان از هم اکنون “سترون” بودن احتمالی نشست آتی را نیز پیش بینی کرد. اما این پیشبینی زمانی امکان تحقق خواهد یافت که شرایط در داخل کشور و نیز پیرامون آن بدون تغییری عمده به پیش روند. اما وضعیت بحرانی کنونی چه در عرصه قدرت سیاسی و چه در عرصه نارضایتی توده ها که اعتراضات اخیر در اصفهان نمونه ای بارز دیگری از آنند، حکایت از شکنندگی اوضاع و این امر که ایران آبستن وقایع غیر قابل پیش بینی است، و چه بسا تغییر معادلات سیاسی در ایران و منطقه، موجب تغییرات غیر منتظره در روند و دستور کار نشست آتی در آلما آتا گردند.

تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند, ۱۳۹۱ ۸:۵۷ ب٫ظ
لینک کوتاه
مطالب بیشتر

نظرات

Comments are closed.

بیانیه‌های هیئت‌ سیاسی‌ـ‌اجرایی

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

ادامه »
سرمقاله

روز جهانی کارگر بر همۀ کارگران، مزد‌بگیران و زحمتکشان مبارک باد!

در یک سالی که گذشت شرایط سخت زندگی کارگران و مزدبگیران ایران سخت‌تر شد. علاوه بر پیامدهای موقتی کردن هر چه بیشتر مشاغل که منجر به فقر هر چه بیشتر طبقۀ کارگر شده، بالا رفتن نرخ تورم ارزش دستمزد کارگران و قدرت خرید آنان را بسیار ناچیز کرده است. در این شرایط، امنیت شغلی و ایمنی کارگران در محل‌های کارشان نیز در معرض خطر دائمی است. بر بستر چنین شرایطی نیروهای کار در سراسر کشور مرتب دست به تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی می‌زنند. در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی نیروهای کار با جامعۀ مدنی و دیگر زحمتکشان و تقویت تشکل های مستقل کارگری تنها راه رهایی مزدبگیران است …

مطالعه »
سخن روز و مرور اخبارهفته

هفته‌ای که گذشت، دوم تا هشتم تیرماه

رهبر حکومت تاب نیاورد گاه که کارگزاران خود را نامرغوب دید. خود بر صحنه آمد و خواستار مشارکت حداکثری شد و فتوا داد که نباید با کسانی که “ذره‌ای با انقلاب و امام و نظام اسلامی زاویه دارند” همکاری کرد. به‌زبان دیگر نباید به کسانی که ممکن است نفر دوم حکومت شوند و در سر خیال همکاری با ناانقلابین دارند، رای داد. اشاره‌ای سرراست به آن تنها نامزدی که از تعامل با جهان می‌گوید.

مطالعه »
یادداشت
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
پيام ها

بدرود رفیق البرز!

رفیق البرز شخصیتی آرام، فروتن و کم‌توقع داشت. بی‌ادعایی، رفتار اعتمادآفرین و لبخند ملایم‌اش آرام‌بخش جمع رفقای‌اش بود. فقدان این انسان نازنین، این رفیق باورمند، این رفیق به‌معنای واقعی رفیق، دردناک است و خسران بزرگی است برای سازمان‌مان، سازمان البرز و ما!

مطالعه »
بیانیه ها

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

سعید جلیلی، نامزد مورد حمایت جبههٔ پایداری، با پیشینۀ وابستگی فکری و تشکیلاتی به انجمن حجتیه، از چهره‌های متحجر و تاریک‌اندیش جمهوری اسلامی‌ و نماد ایستایی در برابر مطالبات بر حق مردم برای تغییر و تحول اساسی است. او با دشمن‌تراشی کورکورانهٔ خود از عوامل مهم عدم حصول توافق بین‌المللی در راستای تأمین منافع مردم و مصالح میهن ما بود. جلیلی فردی از هستهٔ سخت قدرت و ادامه‌دهندۀ حتی افراطی‌تر دولت رئیسی است. راهبرد او در انتخابات تکیه بر تشکیلات پایداری و سوءاستفادۀ آشکار از امکانات دولتی است.

مطالعه »
برنامه و اساسنامه
برنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
اساسنامه
اساسنامه سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)
بولتن کارگری
شبکه های اجتماعی سازمان
آخرین مطالب

جلیلی نمایندۀ جبهۀ پایداری و هستۀ سخت قدرت است!

رأی معترضان و عدم افزایش مشروعیت!

انتخاب ایران آزادی و تجدد و دموکراسی است!

جزئیات کشته شدن راضیهٔ رحمانی دختر ۲۴ سالهٔ لر با شلیک مأمور نیروی انتظامی!

بیانیه نهضت آزادی ایران: رأی اعتراضی در گام دوم برای دکتر پزشکیان!

انتخابات مهندسی شده، راه یا بی‌راهه؟